2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: ČSSD a Ústavní soud

ČSSD ovládá horní komoru české parlamentu a jasně ukazuje, jak nebezpečná je koncentrace moci v rukách jedné strany. Nejde tak jen o souhru komunistů a socialistů na krajských úrovních, kde se korupce rozjela na plné obrátky. Velmi závažné je to, jakým způsobem blokují současní do ruda oranžoví vládci Senátu řádnou funkci Ústavního soudu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 8.6.2012 8:29

Re: pane Bartňoni

Pane Víchu, tak mi vysvětlete to, že za čtyřleté období oranžového vládnutí v krajích, je tolik afér, co za vády modrého ptáka nebylo za 12 let.

To že Senát bojkotuje navržené soudce prezidentem je jasné. První adept JUDr.Jan Sváček, byl pro Senát příliš pravicoví. Nový adept Zdeněk Koudelka, bývalí člen ČSSD dopadl v hlasování ještě hůře, než pravicový Sváček. Kde je logika? U levičáku je to asi neznámi pojem.

E. Heusinger 8.6.2012 8:32

Re: pane Bartňoni

Z matematiky jste neprospíval a z češtiny to nebylo o moc lepší.

Hlavně, že Vám to "politicky myslí" jak říkal soudruh poručík Troník.

F. Pavlis 8.6.2012 9:04

Re: pane Bartňoni

No,no, Heusinger. Že on bývali školním inspektorem už za Nejedlého....

P. Čech 8.6.2012 10:51

Re: pane Bartňoni

Vysvětlení je prosté. Není totiž vůbec důležité, kolik afér bylo či je za vlády toho či onoho. Důležité je, že ony aféry vůbec nastávají. Nastávají proto, že na volitelných místech kandidátek politických stran jsou ti nejhorší hajzlové, kteří mají jednu důležitou vlastnost . Jsou absolutně loajální své straně.Zvolení takovýchto lidí kamkoliv nahrává náš nedemokratický, menšinový volební systém. Toto je ono vysvětlení.

P. Schuster 8.6.2012 14:09

Re: pane Bartňoni

Určitý typ většinového volebního systému navrhl v polovině 90-let Klaus a Zeman, bohužel na popud Václava Havla to náš demokratický Ústavní soud zrušil jako nedemokratický k malým stranám. A tím aAž do dnešní doby jsou u moci hodně vydíratelné a hlavně neodpovědné koaliční vlády. Silně pochybuji, že by současný ÚS měl na tento problém jiný názor, takže se většinového volebního systému v brzké době nedočkáme.

P. Čech 8.6.2012 15:44

Re: pane Bartňoni

To, co navrhli Klaus se Zemanem byl paskvil většinového systému. jediný systém, který je možno bez uzardění nazvat demokratickým je takový, jako u voleb do senátu. Většinové, přímé, dvoukolové volby. Popud Václava havla byl jeho největší životní chybou, a že jich udělal dost. Jakkoliv se významně podepsal na pádu komunistického režimu, byl nikoliv demokratem, ale socialistickým anarchistou. O tom to je.

M. Martin 8.6.2012 16:26

Re: pane Bartňoni

Pane Čech vy se jmenujete Čech ale přitom jste asi tatar.

P. Čech 8.6.2012 21:18

Re: pane Bartňoni

Opravdu zajímavý, odborný argument do diskuse.