4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co se změnilo 27. ledna 2018

Právní filozof Jiří Přibáň z Cardiffu v Otázkách Václava Moravce prohlásil, že je možné hovořit o počátku ústavní změny režimu. Tím se de facto ohlašuje konec demokratické České republiky, která trvala od roku 1993 do roku 2017 a byla ústavním, demokratickým a parlamentaristickým státem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 6.2.2018 19:39

Re: Že Vy tohle nechápete, nepřekvapí ...

Na kvokání tu máte monopol vy.

P. Lenc 6.2.2018 9:40

Tada Hvížďala,

co vy všechno nevíte...

R. Dubravský 6.2.2018 9:24

O jaké nezávislosti...

...policie a státního zastupitelství to mluvíte??

Jo tak, vy myslíte nezávislost na zákonech...

J. Václavíková 6.2.2018 10:52

Re: O jaké nezávislosti...

Jo tak. Vy nemyslíte.

F. Navrátil 6.2.2018 9:19

Pozor: Tady se nemyslí!

Těžko říci, zda jsou Přibáňovy a Hvížďalovy fantazie více přáním nebo úmyslnou lží. Přemýšlejte! Nestalo se nic více a nic méně než to, že prezidentem nebyl zvolen člověk, kterému dávali přednost. Ale to není konec světa. To je demokracie!

D. Křikava 6.2.2018 14:25

Re: Pozor: Tady se nemyslí!

Tohle už je třetí vláda, která po jmenování Zemanem nedostala důvěru, leč kupodivu zase vládne, jako by se nechumelilo. Zeman si tady z republiky dělá monarchii, pasy sem, pasy tam, holt kreativní výklad Ústavy. Jsme ještě parlamentní demokracie? A ví to ten hradní pajda?

V. Pavelka 6.2.2018 23:44

no

Ods a spol.zblbli a prosadili volbu presidenta . ted se schyluje k další pitomosti , která se jednou opět nevyplatí,Referendum ". zas má někdo málo DEMokracie idioti.

P. Rudolf 6.2.2018 8:27

Nevím čím to je

že si profesor Přibáň pořád neuvědomuje, že v Česku je systém parlamentní demokracie a ne prezidentský. Což znamená, že karty rozdává Parlament a žolíka má v ruce vítěz parlamentních voleb, ne prezident.

Preziden tudíž ve své podstatě potřebuje daleko víc šéfa vítězné strany, než on jeho. Druhý pokus už Babiš dostal a třetí má jistý. Navíc, když se sněmovna rozhodne pro předčasné volby a rozpustí se, je prezident mimo hru.

Přičemž Babiš není domácí mazlíček ale predátor, plý síly a mající širokou voličskou základnu, která by se v předčasných volbách nejspíš ještě víc rozšířila. Když nebude ochoten vládnout bez důvěry, Zemanovi nezbyde nic jiného, než předčasné volby vyhlásit. A pak už ho Babiš nebude potřebovat vůbec.

J. Schwarz 6.2.2018 14:53

Re: Nevím čím to je

Zajímavé představy o demokracii. Pokud vím, naši současnou ústavu nedávaly dohromady stovky filozofů a právníků po desítku let. Naopak, spíchlo ji pár chlápků horkou jehlou za tři měsíce. Tahle verze ústavy dnes někomu vyhovuje, jiným nemusí. No, a ti, kterým vyhovuje vyvřeskují jako paviáni co si o "ohrožení demokracie" kdykoli je ohrožena jejich dominance.

M. Šejna 6.2.2018 8:18

není toto od Hvížďaly náhodou poplašná zpráva?

Parlamentní volby vyhrálo ANO a prezidentské Zeman. Z toho podle kavárenské pravdo-lásky plyne, že skončila demkratická Česká republika. A Hvížďala je reprezentantem této kavárny, ohánějící se celosvětovou multikulturně korektní pravdou a láskou.

Pravdo-láska si českou demokracii rozvracet nedá a tak je potřeba vytroubit do světa, že když nevyhrál volby pravdo-láska Gazdík v závěsu s Farským a Kalouskem a když se nestal prezidentem nový "ach synku, synku" tatíček Drahoš, pak nastoupila totalita.

M. Valenta 6.2.2018 8:49

Re: není toto od Hvížďaly náhodou poplašná zpráva?

Já bych ještě chvíli být Vámi počkal. Určitě si vzpomínáte z hodin dějepisu jak končí demokracie. První na řadě jsou novináři (už se děje), pak justice (náznaky tu máme) a hned nato následuje rvačka o policii (už probíhá). A na pravdu a lásku se vykašlete, tím to nebude.

M. Šejna 6.2.2018 9:11

pane Valento, radši už nečekejte ...

... sbalte kufry a utečte do svobodných zemí. Tady to nastupuje totalitááá.

Předtím, že utečete, sdělte místnímu publiku, kterej českej novinář je trestně stíhán za projevení názoru.

Kdo z justice byl odvolán?

M. Valenta 6.2.2018 9:34

Re: pane Valento, radši už nečekejte ...

Vidíte a opět jste to přehnal. Já píšu o tom jak to začíná ne o Turecku či Rusku.

První příklady už tu jsou a blízko nás. Polský zákon o holokaustu. Devadesátileté paní, židovce, na základě udání polskými sousedy deportované do koncentráku, hrozí v dnešním Polsku (pakliže zákon podepíše prezident) při veřejné zmínce o svém osudu, vězení.

J. Mrázek 6.2.2018 9:49

Nic jí nehrozí

Byla deportována do NĚMECKÉHO koncentračního tábora zřízeného na území Polska, aby ty poláky nemuseli skopčáci vozit moc daleko ...

M. Valenta 6.2.2018 10:18

Re: Nic jí nehrozí

Nepochopil jste pane Mrázek.

J. Mrázek 6.2.2018 12:49

Pochopil...

Ona řekla, že byla v POLSKÉM koncentráku. Nebyla. Byla v Německém, umístěném na území Polska... což nechápete Vy ...

M. Šejna 6.2.2018 12:02

pane Valento

to jsem netušil, že polský parlament řeší to, jak bude vypadat demokracie v Česku. My se bavíme o "ohrožení" české demokracie volbou Zemana a Babiše, a Vy na nás vyrukujete s polským zákonem o holocaustu.

M. Valenta 6.2.2018 12:16

Re: pane Valento

Neuhýbejte, Polsko je soused, člen EU a V4 a už je na té cestě o kousek dál. Zkrátka příklad kam to spěje, když se národ nechá zblnout, ale Vám to jistě nemusím vysvětlovat.

J. Mrázek 6.2.2018 13:27

Pražská kavárna, jako ukázka...

..bohatě stačí, úspěšný odstrašující příklad ...

J. Kanioková 6.2.2018 20:06

:))))))))))

J. Kanioková 6.2.2018 20:05

Blbost !

Z. Lapil 6.2.2018 12:23

Re: pane Valento, radši už nečekejte ...

Trestně stíhán, to o nikom nevím, ale vím že se povídá leccos, naposled o televizi Prima a "povinnosti" redaktorů vyjadřovat se pouze vítačsky (nebo protiimigrantsky? Televizi nemaje, detaily si nepamatuju) a úplně v současnosti se zase řeší nějaký redaktor (Kroupa?), co mluvil o politice, jak neměl.

Odvolání z justice "z politických důvodů" se řešilo už několikrát, včetně toho, že nějaký čas nebylo jasné, který ze dvou ředitelů je ten pravý, a taky se málem s každým novým ministrem řeší zakládání a rušení všelijakých útvarů pro boj tu s korupcí, tu s organizovaným zločinem. Samozřejmě vždycky to byly nějaké "objektivní" důvody a celkové reorganizace a vždycky někdo tvrdil, že to není pravda, ale že důvody jsou tu neposlušnost, tu podřízení čehosi nějakému padouchovi.

Přiznávám, že se do toho nepokouším proniknout. Rozepsal jsem se, protože si myslím, že trestní stíhání je až to poslední. Tak mě napadá - byl po 68. někdo trestně stíhán? Samozřejmě kromě lupičů a tak. Pár lidí možná jo, ale naprostá většina normalizace proběhla, aniž by bylo potřeba nějak významně aktivovat právníky.

J. Mrázek 6.2.2018 7:51

Souhrn netušeného chaosu

Danu Brownovi by po tomhle scénáři všichni vydavatelé s poklepáním na čelo zavřeli dveře vydavatelství ...