26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 8.1.2010 5:59

Re: Jaké morální hodnoty jsou ve vraždění partyzánů?

a Ty jsi ko.ot nejvetsi

Nalim 25.12.2009 16:17

Re: Sedlák

Stalin také povraždil své nejlepší generály a pak na začátku války na několik dní zalez a nikdo o něm nevěděl.

Nalim 25.12.2009 16:12

Re: Nebylo by nám lépe...

  Lépe by nám určitě nebylo. Milý pane zapomínáte na polohu Švýcarska a naši. Kromě toho Vámi citovaný "Strýček Sam", Je za mořem a  oba druzí jsou za humny. A Právě ten"Strýček Sam" nás už podruhé zachránil před těmi oběma a mohl nás i Evropu nechat na pospas  jim oběma Tak jen prosím, používejte rozum!

Nalim 25.12.2009 16:07

Re: Nebylo by nám lépe...

Vážený pane, čiší z Vás sociáldemokratismus. Ty rakety by byly zaručovaly. že v případě napadení a tím myslím  bez jinotajů našeho  "mírového spojence na věčné časy",že nás Američané budou bránit i z vlastního zájmu. Tím, co jsme ukázali, navzdory Topolánkovi a pro potěšení Paroubka, jsme si tuto cestu dosti pošramotili.Oni nás opravdu nepotřebují , zato my je ano!

Hogo 25.12.2009 0:43

Odpověď velmi jednoduchá:

Existuje tam velký, ale opravdu velký bordel.A ten si daňoví poplatníci doslova předplácejí.Říkal tuhle Terazky, že za ním byli zástupci generality s návrhem a   s přáním, aby se vrátil do činné služby, a že jim odpověděl:"Bývalí súdruhovia, čo bolo, to bolo, ala terazky som civil a  ten bordel ať uprátá ten, kdo ho urobil!Zeptajte sa pána Švandrlíka, ten by vám mohol poradit jak z teho ven!

Viki 23.12.2009 19:55

Re: Smíšené pocity

K poslední větě: Ty úvary, které se solidně zapsaly při povodních, jsou už zrušené. Část lidí pracuje pod hlavičkou Hasičského záchranného sboru. Ale to mohlo být organizačně i tehdy. Ostatní vojáci jsou nepotřebí darmožrouti , ubírající z celkového rozpočtu přes 50 miliard ročně.  

Viki 23.12.2009 19:52

Re: Čeho si kdo všimne

A co takhle ten spolek zelených mužíků jednou provždy zrušit a uspořit 50 miliard ročně ? Umí něco jiného než spotřebovávat hmotné statky? Neumí - tohle pravdilo platí za každých okolností.

kocour 23.12.2009 17:54

si myslim

zebi ty cesky geroje mnely stahnout s toho iraqu a afganistanu, zavrit je do kasaren a nechat je surovat rajony bito vislo lacinejc. Bily dycky na howno, jakse kazdej muze poucit z hystoryje, vostatne sem tam bil taki tak vim

Mistr Jan Hus 23.12.2009 9:14

Re: Zase ta obehraná písnička - strašení východem,........., že by pan Gabal myslel

Tak jak, modrý zmrrrrduuuuulíííku? ;-D;-D;-D

Klokocka Bohumil 23.12.2009 2:34

Re: Nebylo by nám lépe...

mos: Hrdina se nevymlouva a nespoleha na spojence....cesti prizdisraci to maji vrozeny a tak za vsechno vzdy muze nekdo jinej...a nejsou ti modri zlocinci nahodou zvoleni z vule "naroda"... kdo se boji sere v sini, tak k cemu je armada...ano "narod" si svych hrdinu nevazi... dukazem je pripad Masinu a byvalych prislusniku RAF, ale to jsou vyjimky co potvrzuji pravidla;-D]

Klokocka Bohumil 23.12.2009 2:26

Re: Jestli

A k cemu je to dobry, kdyz nasi bojovnici se jen boji, nestacily by jim spuntovky.....?

Libor 22.12.2009 16:20

Jestli

přezbrojí naší armádu jinýmy útočnýmy puškami než z Uherského Brodu, tak to to jsou swině zkorumpovaný. Poslední co ještě pro armádu vyrábíme. Ruční palné zbraně. A ta nová nemá chybu. Dá se použít jako útočná puška, odstřelovačka a i jako lehký kulomet.;-P

mos 22.12.2009 13:32

Re: Nebylo by nám lépe...

Češi  nejsou o moc zbabělejší než ostatní národy, vždycky nás bohužel zradili politici. Ať už v roce 38, 68 nebo i pokusy 98, kdy z nás chtěli modří zločinci, pro cizí zájmy,  udělat primární cíl pro ruské rakety. Bohužel si ani  nedokážeme vážit svých hrdinů ale opět na tom mají  hlavní podíl  politici, kteří se v každé době snaží zalíbit nějakým chlebodárcům. Takže spíše než zbabělost se jedná o podlézavost a hrbení hřbetu.

walter 22.12.2009 12:20

Je to úplně normální

co se děje v armádě, děje se i v celé ČR ne-li na světe (v USA jsou na tom stejně, viz Obama). Od sametové revoluce ti co něco umí a za něco stojí odchází z politiky, vědy, kultury, firem, státní správy a nahrazují je kliky kariéristů s minimem pozitivních vlastností ale bezbřehou touhou udělat kariéru, nahrabat, vyškarabat se nahoru za jakoukoliv cenu. Kdy a jak to skončí? Všechny společenské děje mají svoji cyklickou periodu, dofejme proto, že jsme blizko dna jak sluneční aktivita a že se společnost začne pomalu probouzet  z toho marasmu, ke kterému jí pomohl i intermet, vymysl inteligentních určený pro blbé, kterým dává možnost se vyjadřovat a spolčovat, čímž umožnil lidské blbosti se zase nebývale rozvinout.

dino 22.12.2009 7:53

Re: Smíšené pocity

Ty přece jasně zazněly: vlastní žádost z osobích důvodů ;-) Odkdy se chodí se špinavým prádlem na veřejnost? Dělají to politici, dělají to velké i malé firmy,, dělají to masmedia,  nevím proč Vás udivuje, že to dělá armáda... Od toho bychom měli mít novináře, ne? Ale ti se zmůžou jen na uslintané dohady, protože u nás z žurnalistů rozumí armádě snad jen Karel Rožánek.

A co se týká hlavní funkce armády, ta od dob, kdy rezort převzali lidovci, plní především roli ekonomické expanzní nádoby: je to dobré, přidáme, je to špatné, ubereme, je třeba zachránit Vodochody, koupíme nesmyslné množství Alek, i když na ně nemáme. potřebujeme pomoct Tatře, koupíme náklaďáky bez výběrového řízení, atd. S přibývajícím časem je to horší a horší, protože do toho pronikají lobisté odevšad a  nikdo s tím nic nesvede.

Troufám si tvrdit, že jádro problémů naší armády spočívá v politice. Jsme jedna z mála zemí, kde politici různých barev vyrábějí závazky (mise a jiné zahr. působení), zabezpečuje je však izolovaně pouze rezot obrany, případně vnitra. Myslím tím především finanční krytí. Jenom už nějak pozapomenou obraně adekvátně navýšit rozpočet, který nota bene nedosahuje ani náhodou procenta HDP, ke kterému se zavázali. To ale nikdo neřeší, protože zrovna v tomhle nejsme ani v NATO sami. Je například docela běžné, že se naši vojáci v misích dovybavují rozumnou výbavou sami z vlastního platu. Je to podobné, jako když si učitel z vlastního platu do školy kupuje počítač, který potřebuje k výuce. Prostě hnus! A i ti generálové jsou proti politikům bezmocní (koneckonců tak to má v demokratické zemi být, jen se jaksi nepočítá s morálně mravní, případně intelektuální úrovní politiků v našich končinách) a musí si připadat jako Don Quichot v boji s větrnými mlýny.

btw. pamatuju časy, kdy byli lidé (aspoň někteří) docela vděční za AČR, s.r.o. třeba 1997, 2002 a naposledy tuším letos v červnu ;o)

Klokocka Bohumil 22.12.2009 2:23

Re: Nebylo by nám lépe...

Ve skutecnosti Cesi neutralni jsou. Jsou tak zbabeli, ze proti zadnemu nepriteli si nikdy nevystreli a nakonec ho prohlasi za pritele a dokonce i na vecne casy... At jsou v jakemkoliv vojenskem uskupeni, kdyby slo do tuheho a meli se pridat, tak se zachovaji stejne....Ja nic ja muzikant a nabidnou vojenskej lazaret s oddelenim vojenskych khaki klystyru.... vzdyt Svejk je nas nejlepsi vojevudce... ;-D

SW 21.12.2009 23:37

Re: Nebylo by nám lépe...

To jsou věci 8-o

Jakub S. 21.12.2009 22:33

Re: Zase ta obehraná písnička - strašení východem,........., že by pan Gabal myslel

Hnusé! Vidíš? Výkřik do prázdna. Tak, chudáčku zavilý pitomý bolševický...

Jakub S. 21.12.2009 22:31

Re: Sedlák

Ano, potvrzujete můj dojem. Jakkoli ne-osobní. Te´d už pevnější... smutné. Nebezpečné. Chová-li se takto sebevražedně stát.

Jakub S. 21.12.2009 22:29

Re: co se děje v české armádě ?

Na to něco je...

Paul Sulc 21.12.2009 22:27

Re: Ještě bych započítal hradní stráž...

R^R^R^R^  Presne tak, kolikrate jsem cetl: vztoupime do NATO, oni nas budou chranit. Ale ani jednou: potrebujeme poradnou armadu, abychom se ochranili. Pripokaleni, vyzeracni Cechackove !

Hadí oči 21.12.2009 22:17

Re: Nebylo by nám lépe...

My tady zase vyrábíme volkswageny (malé "v"), což bylo vozidlo, na které si před 2. sv.v. mohl šetřit každý Němec. Pak to šmahem zabavila armádní zakázka. Byl to malý lehce oplechovaný obojživelný německý "džípeček"  :-)

Carlos 21.12.2009 21:59

Re: Nebylo by nám lépe...

Zajímavé je , že (strýček Sam) v Rakousku má fabriku , ta vyrábí pandury, a blbí Češi je kupují. Tak si představuji neutrální stát.

Hadí oči 21.12.2009 21:53

Re: Nebylo by nám lépe...

Myslím si, že už to dneska nejde. Švýcaři jsou z dřívějška, nikdo jim to nesebere. Ale jak chcete být neutrální, když je tady buď Němec nebo Rus a když náhodou na pár let ani jeden, hned se sem cpe strýček Sam?

Hadí oči 21.12.2009 21:49

Re: Tak jdou do civilu a co má být?

Vy jste na palicu. Já jsem psal o tom, že když jdou, tak ať jdou. Byli jiní vojevůdci a šli. A svět jde dál i bez nich. Z té své závisti jste sám tak zblbnul, že tuto myšlenku podsouváte kdekomu.

Carlos 21.12.2009 21:40

Nebylo by nám lépe...

...kdybychom po „revoluci“ se stali neutrálním státem?

pepaegi 21.12.2009 21:32

když je

ministrem obrany lékař, když je ministrem vnitra nespecifikovaný úředník, a to bYch mohl pokračovat - čemu se divíte? A když jsou v parlamentu dosud lidé typu Tlustého a dalších pofiderních osobností, k čemu to múže vést. A to nechci mluvit o výrazech o jednáních lidí jako je Paroubech, Topolánek, Kalousek.A to jsem snad zapoměl na tak tz. dr. Ratha.Přeci z jeho vystoupení - brrrr. - snad to není doktor. A to i soukromě podniká, bere plat ve sněmovně a plat hejtmana. Buďte realisti, a nic a nic více!!!

gnomon 21.12.2009 20:36

Re: Expediční sbory

Je správné, že byly zakázány protipěchotní miny. Vojáci jsou  nezodpovědná prasata ač bojují na té či druhé straně. Nejvíce obětí pěchotních min, které nezabíjejí ale mrzačí jsou civilisti, zejména děti. 

Jarda 21.12.2009 19:41

Sedlák

Před revolucí jsem se s mjr. Sedlákem služebně stýkal se svého postu Zástupce velitele pro výzbroj útvaru.Po přeložení do Jihlavy jsem v Jihlavském pluku s gen. Sedlákem po revoluci sloužil. Tenkrát měl hodnost majora a měl vysoký funkční post v "B" útvaru. Jak při osobním, tak při služebním styku to byl vždy poctivý,seriozní a hlavně férový chlap. A to byl možná problém, proč svoji pozici neustál. Zdraví mjr. ČVO 640.

jirka.s 21.12.2009 19:33

Re: Proč je ticho?

jak ti šrotují držťky kytovče ?8-o