6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co jen si počneme bez nouzového stavu?

Zda bylo čtvrteční neschválení pokračování nouzového stavu velkým či malým krokem pro znovuzískání svobody pro občany naší republiky, to se teprve ukáže. Důležité je, že se Andrej Babiš poprvé setkal s jednotným aktem nesouhlasu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. John 15.2.2021 10:16

I v Evropě mohli politici v rámci platné legislativy zareagovat obdobně jako v Číně a epidemii utlumit během 2 měsíců. Stálo by to méně peněz i omezení obyvatelstva. Ale to by museli chtít - domluvit se a reagovat koordinovaně. Na epidemii se dá stejně jako na válce vydělat hodně peněz. I to může být jeden z důvodů zdánlivé neschopnosti. Ona to nemusí být neschopnost, ale všehoschopnost.

L. Novák 15.2.2021 10:12

Potíž je, že vaši osobní zkušenost nelze zobecňovat. Kdybyste skončil na JIPce, taky by to neznamenalo, že tam musí skončit všichni...

J. Ján 15.2.2021 10:09

uff to tieto lacne logicke skratky este na niekoho zaberaju?

L. Novák 15.2.2021 10:08

No jo, v tomhle je komunistická totalitní Čína "ve výhodě". Kdo reptá, zmizí neznámio kam a s ostatními si komouši dělají, co je zrovna napadne. Nikdo tam nezkoumá soulad přijatých opatření s principy svobody, které ale nejspíš Ústavou vůbec zaručené nemají. Leda tak monopol komunistů na moc ve státě...

M. Hoblík 15.2.2021 10:02

Jednou nouzový stav bude muset skončit. A potom to tomu cizákovi spočítáme!

J. John 15.2.2021 10:01

"Opatření", která zavádí chaoticky jednotlivé státy Evropy připomínají snahu přelévat vodu cedníkem. Nevymahatelnost dodržování a výjimky všechno úsilí ruší. Virus se tak přelévá z jednoho státu do druhého.

Kdy politikům dojde, že koordinovaný krátkodobý lockdown v celé Evropě by rychle vedl ke snížení nákazy a bylo by se možné vrátit do normálu? Oni ti Číňané nejsou hloupější než "naši politici".

J. Nevrkla 15.2.2021 9:38

Vlády mají minimální vliv na šíření covidu, nikde není vidět zřetelnější souvislost mezi zákazy a nakaženími. Sám jsem covid dostal, když jsem si od souseda půjčoval nářadí. Žádný zákaz mi v tom nemohl zabránit. Byla to v mém případě chripecka nestojící za řeč. Nikdy by mě nenapadlo souseda i mě obvinovat z nějaké neukázněnosti, vymlouvat se na vládu už vůbec ne.

L. Harvánek 15.2.2021 9:30

Tady\ se ukázalo, jaké máme politiky. Hlavně ty opoziční, kteří teď přehodili odpovědnost na své hejtmany a doufají, že ti všechno úspěšně vyřeší. Ale dopadne to stejně, jako to dopadlo ve středověku se syny knížete Svatopluka a znamenalo to zánik mocné Velkomoravské říše.

Ostatně k vládním nařízením mám také veliké výhrady a pocit, že musel být přijat určitý počet opatření a zákazů bez ohledu na to, zda si vzájemně neprotiřečí a neodporují. Místo toho, aby ekonomika produkovala určité (a velmi potřebné) hodnoty, přešlapuje na místě a místo toho se do ní jen sypou vytištěné a ničím nepodložené peníze. Nechci vidět, až bude potřeba splácet dluhy příštích 10 a více let. Ostatně ti, co nejvíc řvou, jak jim je omezovaná svoboda, by se měli nad sebou zamyslet a zastydět se, jak se na současné situaci sami podíleli.

P. Čech 15.2.2021 9:24

Ono to je o něčem zcela jiném, pane Nevrklo. Babiš dělá jen to, co mu dovoluje ústava a v podstatě všichni t.zv. opoziční politici v poslanecké sněmovně. Ona totiž u nás je poslanecká sněmovna z ústavy vládě nadřízená- nenadřízená a vláda musí dělat jen to, co jí poslanci dovolí. Jinak by jí byla rychle vyslovena nedůvěra, protože je vládou menšinovou. Babiš tedy nemůže dělat co chce, ale jen to, co mu PS dovolí. Zavinil si to ovšem sm, když vlezl dobrovolně do chomoutu ČSSD, ikdyž měl na výběr mnohem lepší alternativu. Dokonce mohl velet jednobarevné vládě ANO 2011. Pokud by tomu tak bylo, choval by se dozajista jinak. Aspoň si to myslím, protože by disponoval v PS 103 hlasy poslanců.

J. Moravec 15.2.2021 9:18

Autore, vás je opravdu škoda u klávesnice PC. Letňany byly pro případ, že bude třeba zvýšit kapacity nad kapacity nemocnic. Takové opatření tvoří rámec, po kterém toužíte. Já bych se zase tak moc nedivil, kdybychom je potřebovaly znovu. To byste jistě napsal článek, že se neměly likvidovat. Kdyby ostatní státy zaváděly v zásadě jiná opatření než my, tak bych vás mohl vzít vážně. Jinak už od středověku se nakažlivým ranám vyhýbali naši předkové izolací. Tomu hrůzostrašnému divadlu v parlamentu se docela divím. Na podzim bude nade vší pochybnost vládnout opozice v čele s piráty. To bude ještě pandemie docela silná. Těším na plány, rámce a podobné bezobsažné texty. Ještě by ÚS mohl do všeho hodit vidle. Ostatně nechápu, že bylo nutné ke shození vlády ANO využít i služeb ÚS. Covid bude úplně stačit.

V. Tichý 15.2.2021 9:16

Tam kde exprezident a řada dalších trolů říká, že se zákony a nařízení nemusí dodržovat tak tam vzniká anarchie. V této chvíli Babiš a hejtmani dělají něco pro lidi. Fňuká opozice protože s nimi nikdo nejedná!

J. Nevrkla 15.2.2021 9:16

Nevím, jaké mají kostlivce. Nehazel bych to na Babiše, oni sami k němu dolezli ignorujice své poslance. Ubožáci.

R. Meišner 15.2.2021 9:12

po přečtení tohoto *traktátu* (nikomu nedoporučuji-absolutní ztráta času) si maně říkám,--proč jen to vše neřídí autor? bylo by ihned po starostech. takového brouka Pytlíka aby člověk opravdu pohledal.8-o

L. Hajný 15.2.2021 9:10

Teď jste to rozsvítil, gratuluji.

P. Čech 15.2.2021 9:09

Bez toho nouzového stavu si nepočneme nic, co by nějak zásadním způsobem změnilo běh věcí kolem nás, kronavirus a pandemii nevyjímaje. Co jsme dovolili, aby někdo nadrobil si budeme muset uklidit sami. Žádná opatření vlády nám v tom nijak zásadním způsobem nepomohou, což je obecně vidět. Opatření vlády nefungují zejména proto, že jsou postavena na chatrných základech vlády a moci politických stran a hnutí nad občany státu.Pokud se toto nezmění a občané stále nebudou "zdrojem veškeré státní moci", což lživě vyhlašuje v čl. 2, odst.1 ústavy, budeme se neustále plácat mezi socialismem a anarchií, jako je tomu dosud.

J. Jirka 15.2.2021 8:50

Hejtmani nemají vymytý mozek, ale kostlivce ve skříni. A Babiš jim je během sobotní noci nejspíš škvírkou ukázal...

O. M. 15.2.2021 8:46

Podle sebe soudím tebe?

O. M. 15.2.2021 8:45

S tou letňanskou nemocnicí nemáte úplně pravdu - je jasné, jak se ukázalo, že šlo především o kšeft pro kámoše, protože jinak by nemocnici postavili pouze ve velikosti, v jaké jsou ji schopni personálně obsadit - a i to by byla významná pomoc. Ale personál, který má zodpovídat za lidské životy, za půl roku nevyškolíte.

Mezi náma, ty lehké haly výstaviště nejsou v téhle zimě na nemocnici příliš vhodné, nechtěl bych platit to vytápění.

J. Nevrkla 15.2.2021 8:38

Přestaňte s tou posedlostí Babišem. Teď hejtmani ukázali, že kromě SPD a Trikolory už mají vymyty mozek všichni.

V. Klepetko 15.2.2021 7:53

Zálom - maligní mutace klasického liberalismu?

D. Zítko 15.2.2021 7:47

Naprostá pravda R^

I. Pávek 15.2.2021 7:03

R^

I. Pávek 15.2.2021 7:02

R^

I. Pávek 15.2.2021 7:02

Autor zjevně nemá pět ale maximálně dvě a ani ty nemá pohromadě.

J. Moravec 15.2.2021 6:38

“ Nouzový stav byla série nahodilých příkazů a zákazů, bez jediného viditelného vodítka, nějakého objektivně daného rámce, jenž by jednotlivá opatření spojoval do funkčního systému.”

Hodnocení stavu pana Záloma nemá chybu. Řekl bych jako z dílny pana profesora Fialy. Konkrétní, jasné, srozumitelné.

P. Weisskopf 15.2.2021 0:58

Na rozdíl od Vás pane Zálom si všichni hejtmani položili stejnou otázku a dospěli k závěru,že by to nezvládli.Teda oni ještě nevěděli že by to s Vašimi radami určitě zvládli.Takže nyní holt budete nucen svá jednoznačná tvrzení korigovat resp.opravit.Tak jako vláda tak hodně úspěchů a pravda zvítězí

S. Kubů 15.2.2021 0:34

Zase jednou „99 pragováků“ sehrálo úlohu „užitečných idiotů“ a někdo si s „parlamentní žvanírnou“ vytřel zadek