27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co je na kauze Čapí hnízdo podstatné

Podstatné je, že miliardář Babiš si za peníze určené na podporu drobného podnikání pokoutními praktikami pořídil za 50 milionů víkendovou haciendu. I když to finančně neměl zapotřebí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novak 29.8.2017 18:03

Vždyť už vládnou. Kalousek a Benda tam například sedí od začátku, Kalousek "pomáhal" s privatizaci armádního majetku "za hubičku" sprizněným i do vlastní kapsy a Babiš je proti němu možná břídil.

J. Novak 29.8.2017 16:55

Co je podstatné? Zda by či nebyl porušen zákon. Všechno ostatní je irelevantní.

V. Klepetko 29.8.2017 8:28

Re: Co je podstatné?

Souhlasím - vyjadřujeme každý jen svùj názor.

A na ty úvahy o "méně nebezpečném zlu" a o spojitých nádobách některých voličských faklubů už tady nemáme prostor, doufám, že se k tomu ještě vrátíme v příštích dnech pod nějakým jiným článkem, pane Juraxi!

J. Jurax 29.8.2017 0:57

Re: Co je podstatné?

No, psal jste doslova - cituji - "Zapudíte Babiše - budete tu mít Okamuru. Nebo toho führera Chovance - dobrou chuť!" - konec citátu. Z toho lze soudit, že máte Babiše za lepší volbu než ty druhé dva.

A že je nespravedlivě stíhán - no, zatím je jenom stíhán. O nespravedlnosti budete moci mluvit, až buď policie případ odloží, že se skutek nestal, nebo až stíhaného osvobodí soud. Pokud nemáte nějaké informace obecnému lidu nedostupné, tak vyjadřujete pouze své přesvědčení. Stejně tak jako já vyjadřuji přesvědčení, že jeho činění je přinejmenším chucpe.

A že strůjcům této ostudné kampaně se jejich zlo vrátí zpět a v mnohem horší podobě - no i to je možné. Ovšem hlavně se tak děje v pohádkách.

V. Klepetko 29.8.2017 0:48

Re: Co je podstatné?

Já snad Babiše někomu vnucuji? Psal jsem snad, že chci aby tu vládnul?! Jen říkám, že je nejspíše nespravedlivě stíhán, že je to podlé bez ohledu na to, jestli je to sympaťák nebo nějaký Hilsner!

A že strůjcům této ostudné kampaně se jejich zlo vratí zpět a v mnohem horší podobě - ale pozdní prozření nás už nezachrání!

J. Jurax 29.8.2017 0:23

Re: Dialog hluchých

Volby jsou vždy průser. Přinejmenším pro některé - pro ty, jejichž favorité nevyhrají. Až později se pak projeví, že i pro aspoň část těch, jejichž favorité vyhráli.

J. Jurax 29.8.2017 0:21

Re: Co je podstatné?

Nespravedlivě stíhaného? Slyšte, slyšte ...

A Vaše první věta ... to zapudíte jedno zlo - Okamuru nebo toho führera Chovance - jiným zlem - Babišem?

Dobrou chuť! :-))))))))))))))

J. Jurax 29.8.2017 0:18

Opravdu chceme, aby v naši zemi vládli takoví lidé?

No, podle průzkumů nejspíš chceme - tedy cca 28 procent z nás.

V. Klepetko 28.8.2017 23:20

Re: Co je podstatné?

Zapudíte Babiše - budete tu mít Okamuru. Nebo toho führera Chovance - dobrou chuť! :-))))))))))))))

Postavit se na obranu člověka odpudivého, ale nespravedlivě stíhaného - na to už zřejmě v dnešní době koule nikdo nemá? - Mnohem jednodušší asi je zahalit se do Tibetské vlajky a žádat spravedlnost někde daleko... Doufám že budete mít klidný spánek. I Vám přeji dobrou noc.

V. Klepetko 28.8.2017 23:08

Re: Fakta jsou taková, že

Už mám toho hnízda plný zuby :-))). Mám dvě kočky a kocoura, a na mém pozemku by hnízdo bylo ihned sežráno i s čápem a dotacemi, takže by OLAF neměl co šetřit! :-))) Dobrou.

V. Klepetko 28.8.2017 22:53

Re: Nenechte rozhodovat o svém osudu plukovníky!

Možné je i obojí současně! :-))))

Po trpkých životních zkušenostech jsem ale velmi rezistentní vůči snahám ovlivnit můj úsudek nejakou cílenou mediální kampaní, tlakem "osamělého davu" nebo HLP-technology, falešnou realitou "sociálních bublin", mainstreamovou i alternativní mediální lží, a dokonce i chlacholivým pobrukováním vlastní manželky :-))))

Dobrou noc.

V. Klepetko 28.8.2017 22:43

Re: Na tom Čapím hnízdu je nejdůležitější motivace!

Ale já Ti to neberu! :-)) Masarykovi byl ten Hilsner v podstatě taky odporný, a celá jeho osobnost BYLA více než nevábná. Nicméně obranu proti bezpráví si zasloužil!

Jakmile začneme žádat spravedlnost je pro ty, co nám nesmrdí, tak jsme morálně v pr.eli! A dobrou noc přeji, Milane. Jestli se zitra odmlčím, tak na vině budou ty houby:-))))))

V. Klepetko 28.8.2017 22:36

Re: Na tom Čapím hnízdu je nejdůležitější motivace!

Pokud vím, tak tu dotaci chtěla ta dcera, společně s budoucím švagrem Babiše. Nikde jsem nečetl, že by tu dotaci chtěl on!

V. Klepetko 28.8.2017 22:30

Re: Podivné morální principy...

Vlamujete se do otevřených dvěří, paní Těhanová. Jsem velkým nepřítelem různých extenzivně vyplacených sociálních dávek a podpor, a vřele souhlasím s tìm, že základem vzájemné pomoci mezi lidmi by měla být rodina. Případně si myslím, že by bylo dobré obnovit institut domovského práva a přesunout těžiště starosti o potrebné ze státu na obec. Ale podstata sporu, který komentujete, je jiná: tvrdím, že zdravý a řádně pojištěný člověk za NYNÍ PLATNÝCH (neideálních,diskutabilních,atd) pravidel hry má nárok na pojistné plnění v případě dočasné nezaměstnanosti, a není nečestné takovou dávku pobírat, i když máte velmi bohatého otce - do systému jste treba na daních odvedl tisíckrát více než vyčerpal a chcete ukázat svým příbuzným, že si své problémy umíte vyřešit sama.

Stejně tak není nečestné žádat dotaci na svůj malý podnik, i když mate bohatého otce - proč by zrovna Váš malý podnik měl mít z tohoto důvodu konkurenční nevýhodu? A ještě k tomu dotaci ze zdroje, který zůstal NEDOČERPÁN protože bylo málo srovnatelně kvalitních projektů?

J. Karlík 28.8.2017 21:59

Re: " Podle vás cca30% voličů se nechá opít rohlíkem?"

Já ale nejsem větší počet lidí. Nejsem ani 1% voličů, ale s člověkem, který neovládá ani základní početní úkony netřeba se přít.

J. Karlík 28.8.2017 21:53

Re: No,

Nemají žádný program a všichni jsou úplně vedle z toho že asi všem stranám s programem rozbijou jejich bábovky. Když vyhrála ODS, tak byli voliči pochváleni, jak jsou inteligentní. A najednou to jsou koblizkari. Ha - ha.

P. Zinga 28.8.2017 20:57

Re: Zloděj (ODS) volá

Jste všichni negramoti nebo co?! Nevšimli jste si toho ODS v závorce?

Pana autora neznám a ani jsem o něm neslyšel, takže mé vyjádření směrovalo k jeho rodné straně. V každé jsou pěšáci (užiteční idioti, vím, o čem mluvím) a profitéři.

Setrvává-li někdo ve zlodějské bandě aniž by sám krad, padá na něj její stín.

I. Mertl 28.8.2017 19:52

Co je podstatné?

Že tato kauza je jen detail z celé činnosti Andreje Babiše: podivné "budování" impéria z ničeho, bezohledná likvidace konkurence, ekonomicky nezdůvodnitelné EET se souvisejícím ničením subekonomických podnikatelů, vytváření soukromé bezpečnostní sítě, dosud nevídané zapojení medií do politiky. Samozřejmě, klaka příznivců podnikatele tyto skutečnosti bagatelizuje poukazováním na skutečné i údajné prohřešky jiných politiků, ale relativisace je dávno vyzkoušený propagandistický trik - V Americe bijou černochy!

M. Těhanová 28.8.2017 18:32

Re: Nenechte rozhodovat o svém osudu plukovníky!

Pane Klepetko, vy jste pravděpodobně slepý a hluchý, a proto věříte všemu, co Babiš říká. Ještě je možnost, že jste právě přiletěl z Marsu.

M. Prokop 28.8.2017 18:27

Re: Na tom Čapím hnízdu je nejdůležitější motivace!

No, "snaha zabásnout celou famílii", to je hodně babišovský výrok.

A nedostala se do toho náhodou, nýbrž opět Burešovou snahou.

Najdou se lidi, jejichž stíhání se mi nelíbí, ale Bureš to zaručeně není.

M. Těhanová 28.8.2017 18:24

Re: Podivné morální principy...

A to je právě ten zcestný názor. Stát by neměl mít povinnost vůči nikomu, kdo není schopen se vlastními silami o sebe postarat. Což jsou většinou jen handicapovaní. Ale pořád by to měla být v prvé řadě rodina, kdo pomůže. Je to svým způsobem stejné, jako by vám někdo řekl, že se musíte postarat o svého souseda. To by se vám nelíbilo, že jo? Ale když to udělá zprostředkovaně stát, už to tak nevnímáte. Stát je totiž každý jeden z nás, to není vláda, ani úředníci. Uvědomte si to.

M. Prokop 28.8.2017 18:22

" Podle vás cca30% voličů se nechá opít rohlíkem?"

To byl váš dotaz. Tak vám odpovídám, že procento není ukazatelem, že oblbnout větší počet lidí je velmi snadné, jak lze i na vás demonstrovat.

M. Prokop 28.8.2017 18:19

Re: Dialog hluchých

Závěr je celkem jasný: Podfucků nadělal Bureš hafo, stíhán má být za jeden, ale ten mu nedokáží.

O výsledku voleb radši ani neuvažuji, nějak nevidím možnost jak by to mohlo dopadnout bez průseru nebo alespoň s únosným průserem.

M. Prokop 28.8.2017 18:16

Re: Fakta jsou taková, že

Byl, ale nikoho by to nezajímalo. Policajti nehoní každý podvod.

Prozkoumána, kým? Babišovým berňákem?

Pozoruhodné to možná je, ale já o schopnostech policie valné mínění nemám. Takže že by se dopátrali okolností vzniku Agrofertu a kdo byli "Švýcaři", toho se nemusí Bureš obávat.

Mně to nechává celkem klidného. IMHO mu nic nedokáží, ale nevinný není. Ono je toho kolem něj fakt moc.

Páteční úlovek se proměnil v kotletky na houbách. Na bramboračku nezbylo, juknul jsem do lesa jen na chvilku.

M. Těhanová 28.8.2017 18:10

Re: Na tom Čapím hnízdu je nejdůležitější motivace!

Tak proč dceři nedal vlastní peníze, aby to mohla zkusit? Proč pro dceru chtěl dotace? Asi proto, že bez nich podnikat neumí!

F. Navrátil 28.8.2017 18:09

Dialog hluchých

Podle průběhu diskuze usuzuji, že nelze dospět k nějakému závěru, protože si příznivci i odpůrci stojí na svém a neuznávají argumenty druhé strany. Proto si myslím, že jde o kauzu politickou, kterou soud nerozhodne, ale která bude rozhodnuta tak či onak politickými prostředky. Říjnovými volbami. Pokud Babiš získá nadpoloviční většinu poslanců nebo uzavře nějaký pakt s Okamurou a komunisty, pak nás potěš pámbu. A Sobotu zvláště!

M. Těhanová 28.8.2017 18:05

Re: No,

A v\ jste prosím někde program ANO viděl, nebo četl. Mě by taky zajímal, ale oni žádný nemají, jen hájit svého guru.

V. Klepetko 28.8.2017 17:49

Re: Fakta jsou taková, že

Takže kdyby se nedal na politiku, podvod by to nebyl? :-)

Luděk Niedermayer nedávno publikoval zajímavé číslo - od roku 2009 získaly Babišovy firmy dotace za více než 5 mlrd Kč.

Jsem si jistý, že každá koruna z těch pěti tisíc mega již byla prozkoumána, zda ji Babiš nezískal neoprávněně. A když nakonec z toho vypadne pro případné policejní stíhání jen podezření na "Čapí hnízdo" za 50 mega, tak to při té všeobecné morálce čerpání evropských fondů svědčí o tom, že se Babiš choval zcela mimořádně slušně!

Před deseti lety v politice nebyl. Tvrdím, že je pozoruhodné, že plukovníci nemají v ruce nic, než to Hnízdo! Kvalifikuje to Babiše do politiky více, než co jiného:-)))))))))

Klidný večer a dobrou náladu Milane, jdu si dát bramboračku s tím nedělním houbovým úlovkem...

V. Klepetko 28.8.2017 17:40

Re: Fakta jsou taková, že

To je ale doměnka, která vychází z předpokladu, že je Babiš sprostý podvodník. To si o něm klidně můžete myslet - a morálně ho odsoudit, a nevolit ho. Chcete ho ale sám soudit i odsoudit, chcete ho vůlastnoručně zabásnout? "Je třeba zavbít Sekala?"

Na politika jsou mnohem tvrdší morální nároky, než na podnikatele nebo běžného občana! Před zákonem jsme si ale rovni - rovni s bezdomovcem i s oligarchou! Pokud jde o tresné činy, má Policie trestně stíhat stejně tvrdě chudé i bohaté! Opačná přístup - to je čirý bolševismus! Takže ty řeči o tom, že kdyby se Babiš nedal na politiku, tak by ho nikdo nenaháněl, svědčí jen o tom, že je vlastně stíhán z politických důvodů... To už tu yale bylo!

V. Klepetko 28.8.2017 17:28

Nenechte rozhodovat o svém osudu plukovníky!

Snažím se skutečně dělat svou práci poctivě. Žádná z mých ekonomických aktivit není na Bababiše nijak napojená, a to ani pokud jde o příbůzné! Nikdo z naší rodiny není ani na něm závislý kvůli práci nebo nějakým zakázkám. Od státu ani z EU jsem nikdy nedostal žádnou dotaci. Poslední sociální dávku jsem čerpal, když jsem byl na vojně a dostal jsem příspěvek na nájem své garzonky. Takže mám právo na svůj nezávislý názor -

Myslím si, že "desítky případů Babišových nepřátelských převzetí, čachry proti českému státu a konečně podvod s Čapím hnízdem a likvidace firem" - to není žádná "tvrdá realita", ale předvolební fikce, mediálně stvořená za účelem předvolebního vymývání mozků!

Podobně se přede volbami psalo, že Paroubek je pedofil, do kterého prorůstá organizovaný zločin, a Nečasovi zase (i s jeho přispěním) nasadil před volbami parohy Šlachta s Ištvánem.

Pánové, své svobody se vzdáváte příliš lehce! Jakmile ji však jednou zrtratíme, cesta zpět bude trnitá! Čapí Hnízdo je umněle vnucené téma, abyste pokud možno nepřemýšleli o tom zda máme nebo nemáme být v "tvrdém jádru". O daních. O migraci do Evropy... Jó, zabásnout Babiše, nahnat zemi do vleklé politické krize, zablokovat povolební jednání a následně svolat Macronův konvent a zlikvidovat českou státnost jako takovou, a to vše pod praporem boje proti "Burešovi" za parlamentní demokracii... Je to vymyšlené chytře! Zdroj veškeré mocí v zemi ale blbý není:-))))))))