5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Co čekat od Fialy?

Občanská demokratická strana bude dominovat budoucí vládě a mnoho lidí se ptá: co čekat od strany, která v 90. letech budovala kapitalismus v Čechách, až skončila v korupčních skandálech, které nakonec pomohly k moci Andreji Babišovi?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 19.10.2021 10:34

Celkem souhlas, jen si myslím, že to co dělají torryové automaticky neznamená, že to mají dělat i všichni ostatní.

L. Zídek 19.10.2021 10:13

Fialová ODS pravicová ? Špatný vtip ! ODS i její kumpáni jsou jen eurobolševici . Však se taky dočkají velkého uznání z Brusele.

M. Těhanová 19.10.2021 10:11

Ano, vyjádřil jste to, nad čím poslední dny přemýšlím.

Proč se tolik lidí snaží dopředu shazovat všechno, co by mohla budoucí vláda udělat a říkat, že to všechno bude špatné, že to dělají jen z touhy po moci atd.

Je v tom zloba? Proč to dělají? Proč neřeknou, jak by to řešili oni, kdyby tu možnost měli?

Copak nevidí, co jsme tady posledních , nejmíň 8 let měli?

J. Nevrkla 19.10.2021 9:58

Já už bych to s jednotným trhem nepřeháněl, ať si to každý stát a jeho vláda rozhodně podle svého. Některá odvětví jsou vystavena celosvětově konkurenci, jiná nejsou. To mimořádně rozevírá sociální nůžky a zvyšuje napětí. Na to má demokratický zvolena vláda adekvátně reagovat.

J. Stehlik 19.10.2021 9:49

Konkurenci ? Převis nabídky ?

Proč máme drahé mobilní data ? Zboží prodávané u nás má omezený sortiment (drahota) . Prakticky jednotný evropský trh nefunguje , ale je stále segmentován na jednotlivé státní trhy . A to má velký vliv na ceny . Když se podívám na německý eshop , tak nejenže k nám nezasílá , ale ještě chce jinou měnu :-/

V. Bok 19.10.2021 9:49

Pravice? Cha chá... Tihle? Tenhle slepenec co se dostal právě k lizu se bude možná jednou nazývat Hraboši...

Mimochodem, ze by Fiala mluvil slušně... No, nevim. Co slovo, to urážka..? A s tim setrenim... To tedy je povedené.... Pamatujete na podpory, jak vzdy trumfovali Babisovy navrhy u kterých mi vstavyly zbylé vlasy na hlavě... Vic a dalsim a dalsim a mnoho z toho i prosadili a sliby o pridavani zamestnancum se to hemžilo...

Jo jo, zas dalsi ODSák.. kolik vlád vlastně dotahli az do konce? Ja si pamatuji jednu, tu první. Ostatní skončily jen skandalem...

J. Nevrkla 19.10.2021 8:55

Autor tvrdí, že Česko potřebuje modernizaci, větší schopnost sdílet mezinárodní ekonomické a společenské pohyby. Co si pod tím představit? Ekonomický úpadek a společenský rozvrat Ameriky? Zelený úděl a Žluté vesty? Kolaps automobilového průmyslu s vírou v elektroauta? Povinné očkování? Energetickou krizi? Nesplatitelne zadlužování? Nemám schopnost se na takovou modernizaci těšit. Ale zřejmě naším údělem bude. Vládní koalice tím směrem bude kráčet.

J. Pokoutný 19.10.2021 8:37

R^

J. Pokoutný 19.10.2021 8:36

Vážně považujete zelené blouznění Borise Johnsona, neschopnost uhlídat Kanál před pašeráky připrchlíků, neschopnost deportovat odsouzené zločince nebritské státní příslušnosti, tichou podporu muslimů a toleranci toho, že se z policie stala "policie myšlenková" za pozitiva? Tihle dnešní "toryové" mají s konzervativci ještě Margaret Thatcherové společný už jen název strany. A není to k dobrému.

F. Navrátil 19.10.2021 8:34

Autor tvrdí, že o slušnosti se u Petra Fialy pochybovat jistě nedá. Slušnost ovšem nespočívá v tom, že někdo mluví spisovně a neutírá si nos do rukávu. Nevidím slušnost v tom, že publikoval protičeské spisky nákladem nadací spjatých se Sudetoněmeckým Landsmatschaftem, že je zemským vedoucím moravské sekce Panevropské unie (bavorské zemské organizaci šéfuje Posselt) a že si založil vysoce ziskovou neziskovku, který vysává desítky miliónů korun ze státního rozpočtu a rozpočtů vysokých škol.

O. Uživatel 19.10.2021 8:19

Uživatel požádal o vymazání
M. Pecina 19.10.2021 7:57

R^

M. Pecina 19.10.2021 7:57

Naopak, ODS jsem přestal volit, protože začala být na můj vkus příliš socialistická. Bude jedině dobře pokud se vrátí zpět na pravici.

A. Renjascu 19.10.2021 7:55

Myslím, že autor článku je nezřízený optimista, pokud se domnívá, že ODS je stále pravicovou či dokonce pravicově konzervativní stranou. ODS má již mnoho let jen lehce pravicová ústa, ale velmi často levicové či dokonce progresivistické ruce.

R. Langer 19.10.2021 7:49

Já to vím přesně. To jsou levičáci, co se lživě vydávají za pravici. Ale jenom o tom lžou. ;-€

R. Langer 19.10.2021 6:06

Ne, na pravicovém směřování politiky není nic přežitého, je to ovšem něco naprosto jiného, než předvádí současná ODS. Není potřeba to okecávat newspeekem a vydávat ji za pravicovou, v podstatě to jsou všechno levičácké lži. :-P

J. Koubek 19.10.2021 6:06

Když přišel do vedení ODS přestal jsem ODS volit. Myslím že je to zakový nanicovatý pišišvor. Žádnou osobnost asi nemají. Mohu se i mýlit.

V. Církva 19.10.2021 6:03

Ano taky mi připadá že je to oxymoron. Přesto jsou lidé, kteří klasický liberalismus považují za konzervativní a za správnou demokracii. Já ne.

V. Církva 19.10.2021 6:00

No tak jestli je pravicová konzervativní ideologie a ekonomika přežitek nevím. Já myslím že (klasický) liberalismus přežitek a jeho dogmata přežitek je. Autor ale chce po vzoru toryů udělat socialisty, když vlevo mají v Británii už jen antisemity komunisty.

Pokud bude ODS propagovat tisknutí peněz a sňatky homosexuálů, mohli jsme volit Piráty a Maláčovou.

Je jasně, že dnešní (tedy levicový) mainstream na Západě znamená otevřené hranice, zavřené uhelné elektrárny, feminismus, homosexualismus, tisknutí peněz a inflace, politické neziskovky krmené z našich daní, rozkrádání daní. Co se týká toho rozkrádání daní, tam ale ODS historicky patřila k premiantům. Přesto je šance že by snad mohla ODS s KDU toto tlumit. Tady má být pravice pravicí.

Na druhé straně tu máme předražené bydlení, nesoběstačné zemědělství, všechno ostatní dovážené z Číny. Obávám se že na to klasický liberalismus nemá řešení a je jejich spolupříčinou. Skoro mne překvapila paní Lipovská, když tvrdí, že možnost vlastnit půdu pouze rezidenty je podle klasického liberalismu. Tak nevím, nejsem si jist že to ODS ví. Takže předražené nemovistosti předpodělaný Fiala asi nevyřeší.

I. Samson 19.10.2021 4:51

Čisto akademický príspevok nabitý nezrozumiteľnými nezmyslami, protizmyslami a neologizmami. Autor si mal dávať pozor na hygienu politických pojmov. Navyše sa správa ako prognostik ešte pred tým, než sa niečo konkrétne začalo vôbec odohrávať. Je v tom zrejmý ideologický predsudok. Najprv by som počkal na vytvorenie vlády zlepenej z piatich politických strán, na jej spoločné programové vyhlásenie a ešte by som bol tak bezočivý, že by som tej vláde poskytol gentlemansky 100 dní na zhodnotenie toho, čo pokazila - a ona nemá čo nepokaziť. Vrhať sa vopred do takmer zaručenej analýzy niečoho, čo ešte nie je, mi pripomína jednu pavedu, v ktorej som ešte stihol byť vyučovaný, volala sa vedecký komunizmus.

M. Šejna 19.10.2021 0:31

Autore,

co to je "konzervativní liberálové?

To je něco jako levicoví pravičáci, křesťanští ateisté, nebo totalitní demokraté?

:-P