20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: „Chvilkaři“ klamou tělem

„Chvilkaři“ po panu Babišovi chtějí, aby buď opustil post premiéra, nebo se zbavil Agrofertu. Pak prý bude svět zase v pořádku a oni přestanou protestovat. Myslím, že jen tahají všechny za fusekli. Tomu přeci ani oni sami nevěří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 21.12.2019 17:17

Jedna velká pohroma jsou Piráti což si většinou mladí vůbec neuvědomují.Kdopak vytáhl politickou mrtvolu zeleného Bursíka na světlo? Piráti.Dokonce Čižinský se nechal slyšet,že by vzal funkci premiéra.V těchto lidech není kapky soudnosti.Jediný kdo by mohl zastávat tuto funkci je Klaus jr.bohužel jeho vizáž odrazuje spoustu voličů a to je škoda.

K. Salajka 21.12.2019 17:28

Navzdory románové představě byli piráti všech dob zloději a to i ti, kteří dostali od panovníka povolení přepadat nepřátelské lodě. Největší odměnu dostal Francis Drake za to, že poklady, které vydrancovali Španělé, ukradl, a podíl na nich věnoval své královně (jednalo se o částku rovnou příjmu celé Anglie za rok.)Na rozdíl od Jánošíka "Bohatým bral, bohatým dával. "Když vezmeme, že pirát je ve skutečnosti alespoň zloděj , když ne násilník, chování strany s tímto jménem nás těžko překvapí.

P. Pavel 21.12.2019 22:12

Tak to by si agent bureš, ke všem těm korytům, mohl přibrat i jejich předsednictví.

D. Mach 22.12.2019 1:07

Bursík, Čižinský a dokonce ani Klaus jr. nemají s Piráty nic společného.

Š. Hašek 22.12.2019 8:25

Myslíte? Tedy Bursík a Čižinský.

Klaus ml. určitě nic, s tímto souhlas.

L. Harvánek 21.12.2019 17:03

Kdyby chvilkaři řádně dokončili svá studia, věděli by, jak se věci opravdu mají.

Š. Hašek 21.12.2019 18:32

Dneska hrozí, že studiem se jejich rozpoložení dále zhoršuje a po večerech už sní jen o těch barikádách.

D. Mach 22.12.2019 1:09

A kde jste se flákal v době svého mládí vy, že jste nepochopil, jak se věci opravdu mají? Teď už to samozřejmě nedoženete ...

J. Jurax 22.12.2019 14:18

Nejspíš studoval a tudíž dnes chápe. Vy jste též za mlada studoval?

D. Mach 21.12.2019 16:35

Tak mluvčí Agrofertu se vypovídala, a může se zase odebrat do ústraní. Zadání zřejmě splnila. Co na tom, že to jsou jen opakovaná hesla agroferťáckých píáristů. Jen by mě zajímalo, jestli je ta paní na výplatní listině Agrofertu, nebo jestli jí také stačí koblížky.

A tak si říkám : Co ten estébák do těch koblížků vlastně dává, že jejich konzumenti takhle blbnou?

K. Salajka 21.12.2019 17:19

Milý příteli. On je střet zájmů trestný čin? Zpětně a jen u jednoho vybraného politika? Podle českého práva a zahraničních právníků ? Nenapadá Vás proč asi ? Aby mohla Angela vyhlašovat, že Německo potřebuje pracovníky a pak nám je šoupat kvótama? Zajeďte si do Francie. Je tam 720 oblastí, kde se můžete přesvědčit, jak se v Evropské unii resektují práva žen, natolik že se samy a rády šátkují, nelezou do kaváren, vdávají se z vlastního rozhodnutí od 12ti let a kde se muži musí starat o všechny své manželky, přesně jak to žádá Istanbulská úmluva. Ještě se máme na západě co učit a zlý Babiš je brzdou těchto inovací.

Kartonové průvody českými městy mi připomněly doby, kdy bloudily Itálií Červené nosy /hrálo se o tom v divadle Na Vinohradech/.

D. Mach 22.12.2019 1:18

Pane Salajko, motáte tady dohdromady spoustu věcí, o kterých jste se dočetl bůhví kde, a které nemají souvislost. "Střetem veřejného zájmu se zájmem osobním se rozumí takové jednání, popřípadě opomenutí veřejného funkcionáře, které ohrožuje důvěru v jeho nestrannost nebo při němž veřejný funkcionář zneužívá svého postavení k získání neoprávněného prospěchu pro sebe nebo jinou fyzickou či právnickou osobu". V této věci je platný zákon č.159/2006 Sb., o střetu zájmů.

Na ty ostatní bláboly je zbytečné reagovat. Je vidět, že jste ve Francii v životě nebyl, a o Istanbulské úmluvě se domníváte, že je tam popisovaná šaría.

K. Salajka 22.12.2019 10:44

Zákon, který citujete, ukládá povinnost osobě, která je ve střetu zájmů. Kupodivu bylo třeba novelou zabránit, aby se vztahovala na zastupitele obcí, protože byl adresován jediné osobě. Poté, co byl Agrofert podle tohoto zákona zaparkován, pokračují protesty, kde právní nedouci tvrdí, že zákon nebyl splněn. Na počátku bylo Čapí hnízdo, když se ukázalo, že žádný prokurátor ani pod slibem neodvolatelnosti, nemůže toto neetické jednání označit jako trestný čin, vypukl střet zájmů.

Zákon o střetu zájmů neukládá žádnému podnikateli povinnost odejít z politiky. Protože jde o český právní předpis, nemůže ho vykládat žádný cizí orgán už pro jazykovou nezpůsobilost. Protože jde o dotace EU, mohli bychom uvažovat o použití zákona o střetu zájmů platného pro žadatele ze všech zemí EU. Tato pravidla platná pro celou EU, zjevně zahraniční auditoři nepoužili. Zdá se tedy, že český zákon nelze užít na podnikající politiky ostatních zemí EU. Podobně EU nevzrušují rozsudky Ústavního soudu v Karlsruhe, která respektují sňatky německých občanů podle práva šaríja, ani si nevšimla, že pro vstup osob do Schengenského prostoru byla stanovena pravidla, která členské země masivně porušují. Zato Orbánově hydře, která chrání občany své země, je třeba utnout hlavu. Machu, ve Francii jsem byl ještě před rokem 2015 a ve čtvrti Saint Denis v Paříži jsem se cítil už tehdy podle hesla "Žižkovu a Libni, zdaleka se vyhni. "

O tom, jak se jezdí po Francii, vím od Tomáše Zdechovského a kamaráda kamioňáka. Kdo chce, může samozřejmě na Francii pohlížet očima Mařáka z Alsaska nebo zpravodaje Šmída. S nimi patříte k těm, kteří dláždí cestu pro nekontrolovatelný příliv osob, o kterých nevíme nic o jejich zdravotním stavu , věku, ani o tom, co spáchali ve svých domovinách. Víme ale, proč nás /káfiry / chtějí přečíslit. To Babiš zřetelně odmítá .

P. Grigar 21.12.2019 17:59

.. pane Machu, dovolil jsem si drobnou korekci jednoho z vašich příspěvků, snad není tak zcela mimo věci.

"A vy se také ptáte, kde bere Lhotská (Minář) peníze. Proč? Máte nějaké pochyby o jejích (jeho) příjmech? A kde jste ty pochybnosti sebral? Proč se neptáte tam a své pomluvy zanášíte sem? Používáte starou komunistickou taktiku a spoléháte se na závist stejně, jako to dělal soudruh Jakeš?"

;-)

P. Štěpánek 21.12.2019 15:09

Autorka si zahrava s ohněm, říkat že Babis bude krást furt v jakékoliv funkci i bez funkce, odvaha co ani Minar nemá ;-D:-P8-o!R^V!

P. Pavel 21.12.2019 15:11

Řekl bych, že si ani neuvědomuje význam toho co vykládá. Každopádně za tohle ji bureš nepochválí.

D. Mach 21.12.2019 16:36

A von estébák někdy říkal, že nebude krást? Na to si nepamatuji.

M. Dvořák 21.12.2019 14:16

Chvilkaři mi připomínají kouřící lejno v trávě - z dálky viditelné, páchnoucí a hlavně do něj nešlápnout. Časem vyčpí.

Ś. Svobodová 21.12.2019 13:54

Organizátoři Chvilek jsou tak křišťálově čistí, že čištější už být nemůžou, jak říkal blahé paměti Standa Grossů. Teď už pro jistotu blokli historii transparentního účtu, aby nebyli vidět ty původní 4 mega od strýčka Vika.

D. Mach 21.12.2019 16:49

Paní Svobodová, už několik týdnů tady omíláte stejnou blbost. To vás fakt nic jiného nenapadne? Když Milion chvilek vznikl a nepředpokládali, že se vše rozjede až do statisícových shromáždění, tak uspořádali sbírku na svoji činnost. Poté se v lednu loňského roku zaregistrovali jako zapsaný spolek a zavedli si transparentní účet, kam převedli peníze ze sbírky. Peníze, které jim darovali jejich příznivci.

Nepřekvapuje mě, že je to pro vás nepochopitelné. Jak Babiš tak třeba Okamůra a jim podobní peníze vysávají, ne vkládají. Jak je vidět, není to standard ... naštastí.

Ś. Svobodová 21.12.2019 19:33

Pane Machu, v r. 2017 sice byly nějaké větší demostrace, ale jiní organizátoři. Žádné příspěvky nevybírali. Poprvé se Michrpd objevili ve veřejném prostotu s peticemi na konci r. 2017 a peníze nevybírali. Zaregistrovali se o měsíc později a k dispozici měli ty 4 miliony. Navíc byly vybrané částky cca 25 tis/měsíc a to až do velkých demonstrací v půlce roku 2018.

D. Mach 22.12.2019 1:20

A ty informace máte odkud?

J. Olejník 21.12.2019 13:38

Pouze se závěrem bych polemizoval. Chvilkaři jsou aktivističtí lidé tj. zcela určitě chodí volit a volili opoziční strany tak zvaného demokratického bloku /co to slovo demokracie musí vydržet.../. Takže v součtu to opozici žádné nové hlasy nepřinese, ba naopak.

Ś. Svobodová 21.12.2019 13:48

TakR^

J. Sušeň 21.12.2019 14:45

Že by byl Babiš až tak mazaný? :-)

Kdepak, za nitky tahá někdo, kdo nejenže dokáže tento voličský potenciál "zpeněžit", ale jambicí těchto lidí v pozadí je i dál tahat za nitky s těmi komu tento potenciál nabídne.

A nebudou to žádní dobromilové, ale lidé bažící po moci a penězích, kterým náramně vyhovuje manipulovatelnost a prokorupčnost volených "zástupců". Přičemž v chaotickém "demobloku" plném přitroublách naivek bez vize, programu a především bez zásadových a silných osobností mají velkou šanci uspět a otěže moci již nikdy nepustit.

S Babišem, který strhl veškerou moc na sebe a tím jim de fakto nejen odklonil penězovody od koryt, či krmelců (to je ten menší problém), ale především je zbaviljejich skrytého podílu na výkonné moci a moci mluvit do legislativy (hlavní loutkovodiči a sponzoři mohou být stejní lidé, kteří svého času mysleli Drahoše a nebudou to Češi).

Možná ani nechtějí prodat hlasy někomu z opozice, ale ve vhodnou chvíli buď založí vlastní stranu, či hnutí (zdánlivě havlovsky idealistické, ve skutečnosti loutkové), anebo chtějí Mináře uržovat v povědomí např.do prezidenstkých voleb a co nevyšlo s Drahošem se pokusí udělat s Minářem - tedy protlačit do prezidentského křesla tohoto nedostudovaného člověka s absolutně zbytečným a nepotřebným vzděláním jemž bude jen hlásnou troubou někoho v pozadí stejně jako zmanipulovaná Gréta.

M. Moravcová 21.12.2019 16:08

souhlas

J. Kombercová 21.12.2019 16:51

Minář nemá na prezidentování věk.

F. Sojka 21.12.2019 17:02

Velmi, velmi pravděpodobné!!

Mám jisté informace, že to skutečně organizuje, tedy i financuje, pravdu kdosí z jeho česká konkurence. Pohnutky jste fakt vystihl.

Zvlášť z toho důvodu mě baví jak tady ti hafánci v tom hledají ideovou čistotu a bohulibé záměry.

D. Polanský 21.12.2019 12:29

Ono bych také řekl, že dost vadí, že Babiš je Slovák a politikům, že není závislý na mzdě od státu jako oni. Většina se dala na politiku proto, že byli profesně neúspěšní, no to vás pak Babiš pěkně štve. Takže nejen politika, ale i psychologie.

Š. Hašek 21.12.2019 13:18

Na tom všem, co jste uvedl, dnes snad ani nesejde ....

Babiš štve takovou délesloužící Mirku Němcovou už a jen tím, jak si nasadí v parlamentu při čtení brejle ......