29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Chrastavské divadélko

Společenské postavení pana prezidenta má mnoho stránek, z nichž některé jsou hodně nepříjemné. Když vyjde mezi občany, většinou jej vítají vlídné úsměvy a v průzkumech veřejného mínění se v žebříčku důvěryhodnosti politiků stále drží na nejvyšších místech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 4.10.2012 7:39

Ano, dnes za jedna, pane Jemelíku.

Už nadpis článku vystihuje přesně, o co šlo. Že to nesehráli profíci, ale amatérští ochotníci, je pochopitelné. Výsledkem onoho divadélka je ovšem něco, co asi původně zamýšleno nebylo: tento stát nefunguje a neumí (nechce) ochránit ani své vlastní mocipány.

P. Zeman 2.10.2012 18:08

Konspirace a Occamova břitva

S teorií konspirace za účelem diskreditace KSČ(M) už přišel zde diskutujíící s. Skupík. Podle dostupných informací se ale spíše domnívám, že "atentátník" je obyčejný zamindrákovaný extrémně levicový magor, který se potřeboval především zviditelnit. Dost pochybuji, že i jednoduchý člověk jeho ražení (a především přesvědčení) by přistoupil na podobnou hru lidí, jimiž opovrhuje.

J. Boleslav 2.10.2012 11:28

Není nad konspirační teorie

U p. Jemelíka bych ovšem čekal jiné rozuzlení. Proč ne Pospíšil?

J. Fleiszner 2.10.2012 17:54

Re: Není nad konspirační teorie

No jasně, že je celý článěk jen "konspirační teorie". Možná, že ten "střelec" ani neměl v plánu něco takového udělat až do chvíle, než se ke Klausovi přiblížil. Vzhledem k tomu, čím střílel by ho měli pustit a jako pokutu by měl zaplatit Klausovi sako a Klaus by mu pak tu pokutu měl odpustit.

L. Matura 2.10.2012 9:32

Slovník cizích slov: Atentát = útok na život významné osoby, obv. z politických příčin

 Klaus:„To nebyl politováníhodný

incident, jak nešťastně řekl pan premiér Nečas. To byl spíše prvně za sto

let našeho moderního státu atentát na prezidenta republiky,“ opravil ho

Klaus.

Pan prezident se hraje se slovíčky jak se mu hodí.  Sarajevský atentát, chrastavský atentát, jen ten útok na život se nikdy nekonal.

J. Boleslav 2.10.2012 11:29

Re: Slovník cizích slov: Atentát = útok na život významné osoby, obv. z politických příčin

Moc Vás to mrzí?

L. Matura 2.10.2012 13:53

Re: Slovník cizích slov: Atentát = útok na život významné osoby, obv. z politických příčin

Proč by mě to mělo mrzet nebo nemrzet?  Štve mě když chytrý člověk vědomě nepoužívá slova adekvátně k jejich významu.  První atentát (ten skutečný v Sarajevu) byl začátkem cesty k anši svobodě. Třeba bude k něčemu dobrému i ten poslední - kuličkový.

J. Boleslav 2.10.2012 14:17

Re: Slovník cizích slov: Atentát = útok na život významné osoby, obv. z politických příčin

Atentáty, ty opravdové, většinou nejsou úplně nejlepší cestou ke svobodě. Tak tomu může být snad jedině v případě odstranění nějakých hnusných despotů, svobodu dusících. Jinak jsou spíš cestou do pekel. I tento chrastavský je sice malý, ale přece jen krok tímto špatným směrem.

V. Petrová 2.10.2012 9:25

A co když si to zinscenoval Klaus sám ?

Ukázal, jaký  je nebojsa, jak je vláda neschopná, jak je neschpný Červíček ( chtěl přece Lessyho ) a ještě pár důvodů by se našlo, kdyby se tomu věnovalo trochu času. Reakce  Klause jako někoho, kde se ocitl ve smrtelném nebezpečí ( a v prvních okamžicích si to nepřipravený napadený musel myslet ), který ani neucuknul ramenem, je víc než podezřelá. A proč nezačal okamžitě hulákat, že chce jinou ochranku ? Jindy je rezolutní při sebevětší pitomině. Na druhé straně - oni ti ochrankáři by asi také mohli vyprávět zajímavé pikanterie o těch, které ve dne v noci chrání... 

R. Houška 2.10.2012 7:28

Po včerejším vystoupení hradního úředníka Jakla, který

se odkopal na ČT v Událostech..., musí být všem jasné, že poslední na co zbývá odpovědět je, věděl-li hradní pán dopředu, že mu tentokrát jeho věrní nekoupili lístek do první řady, ale poslali jej rovnou na jeviště této mýdlové opery. Výkony všech herců byly tak otřesné, že by to ochotnický spolek JZD "Mír" zvládl lépe.

J. Kanioková 2.10.2012 20:13

Naopak,

tam se projevilo, jaká je Šiklová ... blbka

J. Milota 2.10.2012 7:20

pracvní úkon

Pane Jemelíku, tomu neustálému zviditelňování VK říkáte "pracovní úkon". Je to k smíchu. Most v Chrastavě byl znovu obnoven až po řadě let (nevzpomínám si přesně). V Japonsku by takovou věc po zemětřesení spravili za dva měsíce. Nevím, že by VK ze svého chudičkého platu přispěl na jeho opravu. A přece se tam žene zviditelnit, jako by i on na tom měl nějakou zásluhu. VK hledal a hledá každou příležitost, aby se mohl zviditelnit, i kdyby šlo o postavení kadibudky v Horní Dolní. Když si VK odskočí za letuškou, to je taky pracovní úkon? Při tom ho bodyguardi jistě lépe střežili. Ten váš sáhodlouhý článek je na vomit.

A. Špronglová 2.10.2012 7:16

To, že "atentát" na občana Klause

byl fingovaný a účastníci předem připraveni, je možné a také motivačně zdůvotnitelné. Nicméně bylo-ly tomu tak, je zřejmé, že to "organizátor" zpackal. Proč? No, právě tou laxností zůčastněných. "Nápad" k diskreditaci KSČM v takovém případě měl podstatnou chybu a tou je jeho provedení a následná reakce všech ůčastněných, která silně připomíná frašku "Made in Czech Absurdistán".

P. Lenc 2.10.2012 8:12

Re: To, že "atentát" na občana Klause

Madam, vaše fantazie je opravdu obdivuhodná.Neměl v tom náhodou také prsty Betmen?Bože, kdyby blbost létala...

L. Matura 2.10.2012 13:54

Re: To, že "atentát" na občana Klause

To není fantazie, říká se tomu logické myšlení - to neznáte?

J. Kanioková 2.10.2012 20:14

U téhle magorky?

P. Maleček 2.10.2012 6:39

Atentátem k dalším politickým kšeftům

Ale že vám trvalo pane Jemelíku, než jste se k té poslední větě dopracoval. Z vašeho textu plyne, že o té komedii předem věděli: prezident a jeho ochranka, policie od místních chodníkářů až po svého ředitele a ministra, místní státní zástupce, přítomní Tv reportéři a samozřejmě herec atentátník. Dokonce už byla připravena i fixl nahrávka komunikace ochranky mající dokazovat naprosté zmatení v jejich řadách.

Neprodleně začala série vystoupení Klausových poskoků o hrůznosti tohoto činu, které mají vyvolat lítost z útoku na prezidenta a zároveň vzbudit obdiv k jeho mužnému chování. Nic lepšího na pozdvižení chřadnoucí popularity Klause neexistuje. Na milenky už Klausovi nikdo neskočí, bušení do Bruselu a oteplování už taky nezabírá, Dalajlámu s ruskými rokerkami mu vyfoukl Nečas, tak se vytáhne atentát.

O připravené komedii svědčí i přítomnost místních mocných politiků - viz p. Drda, agent mocného Syneru na liberecké radnici a v ODS a současná liberecká hejtmanka za ČSSD. Oba společně udělali co mohli aby se zbavili nebezpečného šťoury Korytáře, zimního libereckého hejtmana, který začal rozkrývat jejich letité kšefty. I jim se účast u atentátu, kde šlo o život moc hodí. Dává zapomenout na jejích společné mnohamilionové liberecké tunely.

V souladu s klasikem dávám provalení této komedie týden, maximálně dva. Ale i jemu se ta předpověď moc nepovedla. Tak uvidíme.

Z. Jaromír 2.10.2012 5:42

Ano,

to jsou velice případné úvahy. Zlehčování celé věci, jak jsme toho post festum svědky, je velmi povážlivé. Z oboru práva snad jediný vy a paní Samková jste v médiích prokazáli cit pro to, co se v té Chrastavě vlastně stalo.

Mimochodem, přímo uprostřed dění byl i tamní starosta Canov a ten  občas do  NP přispívá. Mohl by se chopit pera a celou věc nám pěkně zblízka popsat. 

P. Brodský 2.10.2012 0:55

Takže to bylo varování od špatného počasí?

Vida, to mě nenapadlo