4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Chraňme naši demokracii a svobodu!

Když někdo ohrožuje demokracii a tudíž občanskou svobodu neústavními kroky, každý slušný občan by se měl ozvat. Nelze potichu akceptovat prezidentovo chování, jež je v intencích parlamentarismu nepřípustné. Kdo může tuto riskantní protiústavní situaci změnit? Jedině demokratické politické strany!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 6.7.2013 14:51

Re: Bránit ústavu? A který výklad?

No, když nemáte právnické vzdělání a ani povědomí o právu, tak samozřejmě nemůžete tušit, že existuje "duch zákona" či "duch ústavy". Podobně jako "materiální podstata". Že si z těchto pojmů svého času tvrdé Klausovo jádro v ODS dělalo legraci, jim na vážnosti a důvěryhodnosti nepřidalo.

L. Novák 6.7.2013 14:47

Re: rudý demagog Šejna

Hehehe, rudý demagog Šejna nám káže morálku! No to se podívejme... :-D

Z. Sohorova 6.7.2013 13:46

Ano

Musime si priznat,ze po 10 letech vladnuti Klause,ten neudelal vubec nic Jen se staral o zapisky z cest a o svuj brak co psal... a pan Zeman? ten v tom Klausovem bordelu jen pokracuje...

Z. Sohorova 6.7.2013 13:43

Ano my CR bez komunistu

Clanek zase jeden  z nazoru skutecnosti,jak by to melo byt a jak to je...

T. Czernin 6.7.2013 13:28

Naši demokracii??

A kdo je to, to "my"..??

E. Heusinger 6.7.2013 11:10

Pane autore,

raději se starejte aby Vaše sekta drtivě vyhrála volby a odsunula ostatní partaje na okraj propadliště dějin.

M. Šejna 6.7.2013 11:04

pravicová agitka

Tak jsem si myslel, že si přečtu, co vlastně náš prezident provedl protiústavního. To jsem se ale nedočetl. Zato jsem se dozvěděl, jak skvělé jsou strany ODS a TOP09, jak lpí na politickém konzervatismu a jak jim to lpění na konzervatismu kazí roztahovačná levice.

Pane autore,

roztahovačnost levice je přímo úměrná impotenci české konzervativní pravice. Předseda konzervativní strany by sotva mohl mít milenku (Klaus), nebo píchat poslankyni, rozvést se kvůli ní a pak ji dosadit do čela sněmovny (Topolánek). No a poslední předseda "konzervativní" ODS Nečas pro změnu píchal svou sekretářku a i on se kvůli tomu rozvádí. Prostě jeden predseda ODS konzervativnější než druhý. Místopředseda "konzervativní" TOP09 je tak konzervativní, že liberálně přeskakoval od lidovců, do čtyřkoalice a do TOP09. Mezitím stihl být vyloučen od lidovců za to, že uvažoval o vstupu do vlády Paroubka s podporou komunistů. Prostě čistý konzervativec Kalousek.

Při takovémto konzervatismu našich konzervativních pravičáků nemusí levice být vůbec roztahovačná. Nemusí totiž dělat vůbec nic, protože konzervativci přinášejí našim levičákům volební vítězství přímo na podnosu.

J. Krásenský 6.7.2013 10:58

Bránit ústavu? A který výklad?

Od chvíle, kdy se zjevil "duch" zákona a "materiální jádro ústavy", si opravdu nejsem jistý jak "literu" zákona správně chápat. Od počátku, kdy začala media prosazovat "přímou volbu presidenta" jako "posílení demokracie", jsem byl proti a jsem stále. Dnes se dobře bavím. Teď ještě prosaďte přímou volbu starosty a "těším" se jak bude populární starosta spolupracovat s názorově odlišným zastupitelstvem. A teď můžete mudrovat "jestli si Češi dovedou vládnout". Jsem přesvědčený, že dovedou.

Takže chcete bránit ústavu nebo jen ústavní zvyklosti nebo některý z výkladů ústavy - v tom případě který. Ústava je nedokonale napsaná. Když tuto skutečnost někdo kritizoval, byl naší elitou zesměšňován. Vyplatí se předem neodmítat připomínky nechtěných spoluobčanů.

K. Filek 6.7.2013 9:44

Re: Roztomilá agitka

Pokud mate mozek tak zjistíte,že to byla analýza.Levice co to u nás je.Sobotka,Hašek nebo Škromach?Nenechte se vysmát.To jsou lidé,kteři v životě nebyli v normálním zaměstnání.Umí jen řvát a nadávát druhým,přitom pro tento stát nic dobrého neudělali.

M. Hoblík 6.7.2013 9:02

Autor článku není jen konzervativní,

je to především ...!

V. Hajková 6.7.2013 7:55

Re: Milý autore

BINGO!!!

V. Hajková 6.7.2013 7:53

Re: Milý autore

O jakém   ŘEVU-  mluvíte??   Už  jen   tento  primitivní   cint  -  stačí   k  obrázku  o  vaši   osobě.  Nikoho  nikam   neposílejte-  a  nedoporučujte  dělat-  to  co  je  asi  především  vašim  zájmem-   ""DUŠEVNÍ   VELIKÁNE" :-))))))

P. Eugel 6.7.2013 6:37

Re: Milý autore

Zkontroluj si rudou knizku soudruhu.

J. Němec 6.7.2013 6:01

Milý autore

Pokud máte pocit, že naše demokracie a svoboda je teprve teď ohrožena, tak jste poněkud zaspal, nebo je Váš řev poněkud účelový. Chápu, že je moderní křičet na současného presidenta. Vraťte se laskavě zpět do své hospody, mezi ostatní "pravičáky" a zkuste počkat, zda nepřijde někdo s poněkud dlouhodobějším programem, než "Bijte aktuálního štvance".

Samozřejmě nepřestávejte sledovat Facebook a Blesk.cz. Informace a zajímavé podněty přicházejí každou vteřinu.

L. Handzel 6.7.2013 4:30

Konzervativní strana ?

Konzervativní strana ? Neznám, kolik Vás v tom nákladním výtahu je ?

P. Sulc 6.7.2013 3:18

Ano ano, neni nad hlas lidu, ktery utvari

koreny demokracie. Uz vidim statisicove demonstrace za podporu ustavy, pulka pod okny sibrackeho presidenta, ktery se probouzi z opileckeho spanku, pulka pred parlamente, ktey se rozpousti, prestoze ubozi poslanci upadaji do chudoby. A prazdne hospody, nikde nikdo, nadvyroba piva, ktere zkazene, nevypite se vyleva do rek ci do koryt svinim, aby rychleji tloustly, alespon tak rychle jako Cesi nez jeste demonstreovali.

J. Vích 6.7.2013 2:27

Roztomilá agitka

Demokracie je i o  levici nejen o tom ,co vy tu nazývaté pravicovými stranami. A do té pr... se dostala tzv.  pravice, vlastní vinou,  vaše agitace jí asi už  nespasí . Mimochodem, prezident patří do demokacie taky, politiku dělá v rámci ústavnosti  a proč by měl dělat zrovna  to, co si přejete vy, Nečas a Kníže s Kalouskem?