3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
orange 23.5.2008 10:29

Re: Re: Re: technická otázka

Např Slovinsko bylo federtivním státem, jako třeba slováci v československu, kdžto kosovo bylo po staletí územím srbska, ještě před válkou tam žilo přes 70% srbů, dá se říct, že kosovo je historicky mnohem více součástí srbska, než byly například sudety součástí československa.

jj 23.5.2008 10:27

To harpyje,cb a podobní "vzdělanci"!

Pvní "lov" na lidi si uspořádali nejspíš ustašovští Chorvati (to se bohužel nikdy nevyšetřovalo)podpoření Německem a odlovili si okolo 2000 Srbů v Subotici a Borovu. To byla skutečná rozbuška války.Tyto události  ovšem media v podstatě vymazala z historie. Věc se nikdy nevyšetřila a vyšetřovat asi nebude.Kdyby media ve vzácné  shodě nevymazala tyto události z rejstříku, nebylo by možné traktovat občanskou válku v bývalé Jugoslavii jako výron šíleného srbského nacionalismu, což je blábol opakovaný těmi, kteří se nechali zpracovat.Typický příklad těchto zpracovaných je třeba harpyje

Starý J. 23.5.2008 10:26

Re: Re: Abych se přiznal

Rovněž v "podstatě souhlasím", jenže propast mezi levicí a pravicí je neuvěřitelně hluboká. Kdyby se ODS podřizovala diktátu spolku KSČSSD, tak by se neřešilo vůbec nic. ČSSD žádné reformy dělat nemůže a nebude, což dostatečně předvedli za 8 let své vlády. Reformy se vždy dotknou obyvatel a ČSSD by tak přišla o všechny své voliče. Těžko v jejich řadách hledat někoho, kdo by se třeba smířil s dočasným poklesem "reálných mezd", když celých 8 let se jen na úkor budoucnosti neustále zvyšovaly platy, převážně ve státním sektoru (státem placených úředníků a profesí)a spotřeba. Na př. ve školství se zvedl základní plat od roku 2000 do 2006 o plných 100%.

orange 23.5.2008 10:25

Diskuze pod tímto článkem je absolutní esencí modré debility.

cb 23.5.2008 10:25

Re: Re: Re: technická otázka

spis bych rekl pravne-pozitivisticka.

cb 23.5.2008 10:25

Re: Re: technická otázka

To je opravdu jen technicka odpoved.

cb 23.5.2008 10:24

Re: Re: Re: Není překvapivé,

Tohle je maximalne namet pro beckove filmare.

Emil XX 23.5.2008 10:23

Re: technická otázka

Technická odpověď: Jednalo se o svazové republiky, Kosovo je jen aoutonomní oblast (bývalé) svazové republiky Srbsko.

cb 23.5.2008 10:23

Re: Re: Re: Tak..

Vzdycky jsem se divil, jak muze existovat tak blby narod jako Srbove. Na co sahli, to podelali.

vita 23.5.2008 10:23

Re: Re: Re: Re: Zastupující americký protektorTalman úkol splnil. Až přijede Cundolíza, jistě jej

No, zdá se, že demokrat promluvil...

To tě naučili tvoji narkomafiánští kamarádi Albánci, jak se zachází s každým, kdo nehajluje správně v řadě? Vypadá to na to.

Harpyje 23.5.2008 10:23

Re: Re: Není překvapivé,

Která se odvolávala na naprosto obskurní a nejmenované zdroje.

orange 23.5.2008 10:21

Re: Není překvapivé,

Jenomže to o těch orgánech uveřejnila bývalá předsedkyně soudu pro bývalou jugoslávii a ta o tom asi něco ví.

cb 23.5.2008 10:21

Re: Re: Re: Re: Není překvapivé,

Je to blabol, technicky neproveditelne. Tyhle veci nemuzes delat v kuchyni na stole.

Harpyje 23.5.2008 10:21

Re: Re: technická otázka

A co Vám ta historie jednotlivých národů, kterou určitě pečlivě studoval, prozradila?

vita 23.5.2008 10:20

Re: Re: Ale jinak je dost pochmurná zkušenost vidět Topolánka se Schwarzenbergem

Nemohu říct "opět", ale občas jsem s postojem našeho presidenta spokojen. Toto je jeden z těch (poměrně zřídkavých) případů.

Beldor 23.5.2008 10:20

Re: Re: Tak..

Mno jako oni albanci jsou asi jeste horsi nez srbove,ale proste srbove to podelali uplne neuveritelnym spusobem.Od zruseni autonomie az po nezvladnuti "invaze" a odporu k silam nato.Obe strany maji ruce od krve.To je ten hlavni duvod proc je asi samostatne kosovo jedine reseni...

orange 23.5.2008 10:19

Re: technická otázka

Protože to by sis ty hochu musel prostudovat historii jednotlivých národů, ale to se ti asi nechce, prostě jdeme po modré, ať to vede kam to vede.

Beldor 23.5.2008 10:17

Re: Re: Re: Re: Není překvapivé,

Mno zadne dukazy nejsou.Jsou to jenom teorie.Ja jsem v tomto ohledu dost skepticky.i kdyz co my vime...

Harpyje 23.5.2008 10:17

Re: Re: Re: Re: Není překvapivé,

Jeden z mnoha: (želbohu nemám to česky) http://www.123recht.net/UN-Chefanklaumlger-Keine-Hinweise-auf-illegalen-Organhandel-im-Kosovo__a29569.html

Starý J. 23.5.2008 10:17

Re: Abych se přiznal

P.S. Ještě je na příspěvcích zajímavé, že všichni, kdo tak kladně hodnotí odsun Sudetských Němců po druhé sv.válce a prakticky etnické vyčištění našeho území, se nyní tvrdošíjně staví za to, aby Kosovo, kde je skoro 90% etnických Albánců bylo součástí Srbska. Jak vyřešit tento problém? Ještě jsem od nich nečetl žádné návrhy v tomto směru!

Jan 23.5.2008 10:16

Re: Re: Pane Neffe!

Vážená Zuzano,

opravdu chudobu a nemoci obyvatel Kosova v době komunistické diktatury považujete za důvod pro odtržení jimi obývaného území od demokratického státu v dnešní době? Také by mne zajímalo, zda stejně tak podporujete odtržení jiných území od jiných států. Regionů s daleko otřesnějšími životními podmínkami a skutečně brutálním útlakem, mnohdy na hranicích genicidy, jsou na světě desítky. Nechci snižovat význam útlaku kosovských Albánců, o němž nepochybuji, ale situace Kurdů likvidovaných v Iráku chemickými zbraněmi či v Turecku, kde bylo srovnáno se zemí 3 tisíce kurdských vesnic je neporovnatelná. O kulturním barbarství Číny v Tibetu a Východním Turkestánu taktéž netřeba hovořit. Podobně tak o útlaku a gruzinizaci Abcházie v éře SSSR, která byla tak tvrdá, že se i dobách tuhého komunismu odvážili abcházští intelektuálové vytrvale protestovat. Přičemž oddělení Abcházie bylo logickou reakcí na šovinistickou, velkogruzínskou politiku prezidenta Gamsachurdii, který se pokusil Abcházii odebrat autonomii a zrušit její státnost, která má staleté tradice. Stručně řečeno, z Vámi uvedených hledisek jsou na světě daleko vážnější adepti na nezávislost než Kosovo, přičemž minimálně dva z nich (Abcházie a Severní Kypr) dnes nezávislí skutečně jsou (na rozdíl od Kosova) a chybí jim pouze ono mezinárodní uznání.

Pěkný den, Jan

Vodička-sapér 23.5.2008 10:14

Re: Mno, rozhodně bude dle zdejší komentátorské většiny moudřejší

Janina  Hřebíčková  je  legendární, zkušená  česká  mírotvorná  diplomatka, která  jistě velmi  přispěla  svým  úsilím  k uklidnění  situace  v Iráku.   I  její  zásluhou  jsou  dnes  Bagdád,  i  jiná  města  v Iráku,  oázami  klidu  na  Stř.  východě. Když  tam  pracovala,  vzpomínám  si,  požadovala  obrněná  auta  pokud možno  s opravdu supersilným  pancéřováním.  Teď  je asi připravena  do  Kosova,  protože  je  trochu,  řekněme  baculatá,  mohlo by  se  však stát ,že  se  stane středem  zájmu   kosovské  mafie  obchodníků  s  bílým  masem, ta  by  se  mohla  Janinu  pokusit  prodat  "na kila".

aljav 23.5.2008 10:14

Re: Re: Re: Není překvapivé,

četl jsem o tom nějaké články. Vyšetřoval to někdo z OSN. Ale už je to dávno. JEdnalo se o pár případů ! V porovnání s tím co prováděli Srbové kosovanům a i naopak to bylo nepodstatné ! Tím neříkám že to nebylo hnusné !

aljav 23.5.2008 10:12

Re: Abych se přiznal

 vpodstatě souhlasím, ale občas mě připadá že ODS se chová stejně jako Paroubek ! Apeiori odmítá vše z řad opozice a dělá vše naopak. 

aljav 23.5.2008 10:11

technická otázka

 proč tak ZAorálek nepištěl když se odtrhlo Slovinsko, Chorvatsko, Černá Hora ...... ????

aljav 23.5.2008 10:10

Re: Re: Re: Zajímalo by mně

;-D . Oni za pár dní zase poletí zpátky ! Z těch dalších zemí je také odvolali ? Z Německa, Francie, Anglie ???

Harpyje 23.5.2008 10:09

Re: Re: Není překvapivé,

Důkazy?

Starý J. 23.5.2008 10:08

Abych se přiznal

na otázku Kosova nemám v podstatě žádný pevný názor. Ruce v krvi si tam vymáchaly všechny strany - bývalé republiky násilně drženého spolku - Jugoslávie. Tvrdit že ten víc a ten, komu fandím  (samozřejmě dělení je opět politické) tak ten méně, je nesmysl. Balkán takový byl odjakživa a v jejich mentalitě se nic nezměnilo. Vytahovat to, co vytahuje Zaorálek a dnešních vůdcích Kosova je stejné, jako když druhá strana vyrukuje s válečnými zločinci, souzenými Mezinárodním soudem, na straně Srbů.

Jiná věc jsou neustálé útoky "stínového" Zaorálka, pevného a tvrdého rusofila a soudruha...... proto určitě stálo za to hledat v diskusi shodu..... Hledat shodu se Zaorálkem je naprostý nesmysl, až protimluv. Shoda podle Zaorálka znamená bez jakýchkoli kompromisů přijmout jeho umanutý názor. Jeho nářky nad "superarogancí" jsou neuvěřitelně směšné, když si vzpomeneme, jakým způsobem přijímala vláda Paroubka před svým odstoupením na př. dva veledůležité zákony - Zákoník práce a Rathův Zákon o nemocnicích (nevím přesný název a nechce se mi to hledat, stejně zákon ani nevstoupil v platnost na zásah Ústavního soudu - soud ostatně musel zasáhnout do obou těchto zákonů). Paroubek se nebavil dokonce ani s koaličními partnery a s naprostou "superarogancí" prohlasoval všechny zákony s komunisty!

A diskutovalo se snad málo, když byl přijímán zákon o reformě? Vždyť šlo o únavné dny, kdy každý z poslanců KSČM a ČSSD vystoupil téměř dvakrát, špičky ČSSD - někteří snad málem desetkrát a když do toho zahrneme "technické", tak snad i víc!

brabus 23.5.2008 10:08

Re: Re: soudruhu Zaorálku

R^R^R^

aljav 23.5.2008 10:08

Re: Není překvapivé,

ale ten obchod opravdu probíhal, to bylo prokázané. Ale bylo to v hodně malém měřítku. Nejsem obhájce Srbské genocidy na kos.albáncích !