27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František X 29.12.2006 1:21

Chceme opravdu vážnou diskusi?

Pane prezidente, každý hokynář ví o svém stánku víc, než Vy o této zemi. Na vážnou diskusi jste prostě nedorostl.

Finrod Felagund (Norge) 29.12.2006 1:22

Re: Chceme opravdu vážnou diskusi?

Zato Vy ano, že...

Cesilko 29.12.2006 0:44

Neni potom divu, ze

kuprikladu v dnesnich LA Times se pise o jedne penzistce, ktera je na tom vUSA "tak spatne, ze se snad bude muset prestehovat do  CESKOSLOVENSKA (!!!!!!!)???:-) aby vubec  ty posledni roky zivota nejak prezila.................................." ... .... ... Diky nasi uzasne "zahranicni politice" dnes nejenze Timesy nevedi, kdo je ceskym prezidentem, ani ani nevdei JAK SE ZEME JMENUJE................

Bohuzel....

Cesilko 29.12.2006 0:52

Re: Neni potom divu, ze

Jsem uprimne zvedav, jak to ta postarsi pani udela, kdyz "CESKOSLOVENSKO" juz  14 let neexistuje....:-) Ze to prehledne najaka pani, se nedivime, ze to prehledne reporter tak renomovaneho deniku jako bezesporu jsou LA Timesy, tomu se divime, veru/......:-)

Finrod Felagund (Norge) 29.12.2006 0:55

Re: Neni potom divu, ze

Tak jim napište do redakce, já třeba taky píšu jakoukoliv svoji nespokojenost s diletantismem LN do redakce, aby to opravili a většinou se poučí :)))

Cesilko 29.12.2006 1:03

Re: Re: Neni potom divu, ze

Vazeny, uz! se stalo!!! :-) Clanek pochvalen, panu redaktorovi elegantne navrzeno, ze by snad bylo dobre cas od casu usporadat pro redkatory malicke skoleni o zemepisu dnesni Evropy/sveta, protoze za 14 ket se prece jen mapa sveta ponekud pozmeni, zeme a zemicky se spojuji, rozporuji, jsou spojovany, jsou rozpojovany, nektere se ke starym historickym nazvum vraci, jine nove nehistoricke nazvy zase na druhe strane pirjimaji....:-) :-) Nakonec panu redaktorovi poprano ke zbytku svatku ! Pokud nejak odpovedi, oznamim na techto strankach... P.S. Pisu jim casto, vyhradne ohledne zeme, v ktere jsem se narodil... Jednou tvrdili, ze Jan Masaryk byl "prvnim prezidentem Ceskoslovenske rep. zal 1918...." a podobne boty se tam objevuji vice mene soustavne... :-) Neunavne , slusne, elegantne! a vzdy s pranim vseho dobreho pisu, opravuji historicke boty a vyslovuji prani, aby sefredaktorem byl nejaky erudovany clovicek a ne nejaky stredoskolak s horkou maturitou v kapse...:-) Oni uz ale prevzaly ceske moresy a na podobna dobre minena upozorneni odpovidajo dost sporadicky.. I kdyz,  to se musi nechat, nekdy otisknou i  "opravu." Vetsinou bota se vyskytne na nektere strance PREDNI, "opravicka" malym pismem ctyry dny pozdeji na strane 22, 23 dole....:-) Ale co, at delas co delas, sveta nepredelas!!! Ale snazit se muzeme, ze anooooo....:-) :-) :-)

Cesilko 29.12.2006 1:08

Re: Re: Re: Nejlepsi nakonec ! :-)

Jednou, pred lety juz! dosti zoufaly z nejakeho takoveho bludu o Zemi Ceske na strankach tisku mistniho se objevivsiho....(neni to hezka cestina, toto??????:-) :-) :-)) ...zvedl jsem telefon a poptal se na mistnim Generalnim konzulatu CR budou-li posilat do deniku nejake to dementi??????

Slecna na drate pravila: "TO nevim, pockejte, ja se zeptam." Za minutu byla zpatky a rekla mi:

"MY to opravovat nebudeme..." I nedalo mi a zeptal jsem se proc ne, kdyz podbne dementi delaji Finovem Mexicane, Francouzi, Britove vzdycky kdyz o jejich zemi napise nejaky nesmysl nebo kravinu do novin...... Odpoved te slecny mi dodnes zni v ouskach: "MY  NOVINY  N E C T E M E ! "  ! Zavesil jsem telefon a sel si nalit stupecku ceske domaci slivovice....Potreboval jsem to v te chvili, velmi! :-)

Finrod Felagund (Norge) 29.12.2006 1:13

Re: Re: Re: Re: Nejlepsi nakonec ! :-)

a pak se má člověk divit, že v ČR se za nejlepší důvod k národní hrdosti považuje hokej :-) když ani naše zastupitelské úřady neumějí udělat dementi dezinformací, které se vyskytnou, to už je holt těžké... vzpomínám si, jaké haló včetně trestního oznámení spáchali Slováci kvůli filmu Hostel - tam jsem držel Slovensku hodně palce, i když jim to k ničemu nebylo, ale bylo mi sympatické, že se za svou zemi opravdu doslova bijí... což se od našeho MZV a jeho zaměstnanců moc říct nedá.. :-/

čtenář 29.12.2006 13:26

Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepsi nakonec ! :-)

Možná té slečně křivdíme. Ona vůbec nemusí umět anglicky (tedy na úrovni nutné ke čtení novin). Stačí, že byla vybrána v českém výběrovém řízení a je to téměř stopro, že byla seznána nejvhodnější, protože má někoho na správném místě. Tak se to dělá !! ;-D A ne jako v nějaký Americe, nebo tak !! ;-D

PetrN 29.12.2006 15:15

I Vy optimisto!

Jste skutečně optimista, když se domníváte, že slečnu vybrali proto, že má NĚKOHO na správném místě. Pravda bude spíš taková, že na správném místě má NĚCO!:-D A používá to!!!

Finrod Felagund (Norge) 29.12.2006 1:10

Re: Re: Re: Neni potom divu, ze

Noooo.... slušnou a akademickou diskusi provozuji s těmi, kterých si vážím, tj. od slečny Jablonské, jíž jsem posílal velmi slušnou polemiku k jejímu filmu (dodnes bez odpovědi) až po pana presidenta, se kterým jsem polemizoval o budoucnosti EU (odpověď přišla pokaždé nejpozději do dvou dnů), ale mezi tyto osoby zrovna pány novináře z LN nepočítám, a soudruhovi (jinak se ani nazvat nedá) Palatovi rovnou preventivně za každou botu pořádně vynadám, neodpoví mi tak jako tak, tak aspoň si ulevím :-) boty se dělají na mnoha serverech, ale zrovna "úroveň" LN je v tomto jen velmi těžko dosažitelná :-)

jezevec 29.12.2006 1:22

Re: Neni potom divu, ze

Vy nevíte tupé hlavy co je československo?

Strejda jezevec poradí. To jsou státy bývalého československa, dnešní česko a slovensko. Kdo sem nejezdí jen na návštěvu, ví že československo se v česku používá zcela běžně.

Tak jako většina čechů dodnes jezdí k moži "do jugoslávie" a kašlou chorvatum na jejich hranice a boudičky.

Walsuhob 29.12.2006 1:33

Re: Neni potom divu, ze

...Já naopak chválím vychytralost naší "zahraniční politiky";(pokud vůbec cosi takového definovatelně existuje),neboť zaplať Bůh,milé Česílko,že ve whitehausu nevědí co jsme a kde jsme.Co Ty víš!Kdyby věděli...a následně "objevili" že máme např. smolku-neboli uran;(či naftu)nebo české granáty,vrhli by se k nám na "návštěvu" s veškerými silami aliance;(dokonce nyní i s přispěním našich vlastních kontingentů),zajali by nám našeho milovaného prezidenta,odvlekli by ho na jakési neutrální území,kde by ho odsoudili k smrti...načež by rozsudek do 30dnů vykonali.Buďte rád,česílko,že naše zahraniční politika,byť zdánlivě pitomá,je po česku pro-zí-ra-vá...>-

retka 29.12.2006 16:32

Re: Re: Neni potom divu, ze

To tedy mate pravdu, jen to ty Amerikany zajima. A snad proto je maji v Cesku tak radi?!!! Sli vzdycky jen tam, kde z toho mohli neco mit a vsude ve svete jsou prosluli svym ignorantstvim o tomto "zbytku" sveta. Neb svet - to jsou prece oni - tak jak se citili kdysi Rusove.

Borek@Exil 29.12.2006 4:14

Re: Neni potom divu, ze

Slovenia...Slovakia.....Jugoslavia....vážně su někdo myslí, že někde za mořem to někoho baví rozlišovat? Česko má obyvatel jako Los Angeledký okres, Slovenia asi jako San Fernando Valley a Slovakia asi jako Bay Area...

doxa 29.12.2006 0:37

Vlády jsme se už snad definitivně zbavili

teď se ještě zbavit presidenta a pak parlamentu a bude nám blaze

www racek 29.12.2006 11:22

Re: Vlády jsme se už snad definitivně zbavili

R^:-D:-D:-D

Cesilko 29.12.2006 0:35

"Povazuji za nevhodne..."Neni t

Neni tato veta ze Saturnina?  Vazeny pane prezidente, na svete je mnoho veci "nevhodnych". Kuprikladu jedna z techto je dodnes trvajici diskriminace byvalych uprchliku v otazkach stejne ucty k rodnemu obcanstvi vsech Cechoslovaku/Cechu, nejen "nekterych", nevhodna je dodnes prezivajici nasilna diskriminace tech "nekterych", kteri nebyli shledani "vhodnymi" Cechy k tomu, aby jejich spravedlive restitucni/odkodnujici naroky byly tak ci onak dovyreseny, naprosto "nevhodne"! potom je dodnes pretrvavajici skutecnost, ze pul milionu ceskych obcanu-volicu v den voleb v zahranici je dodnes nasilne z tech ci onech duvodu zabranovano ve vykonu voleb  ve vlastni zemi, CR.

  Nemyslite, ze je cas  se nad temito "nevhodnostmi" vazne zamyslet?

Cesilko 29.12.2006 0:45

Re: "Povazuji za nevhodne..."Neni t

...zamyslet se, jeste nez naplno vypukne na kampan na dalsiho prezidenta v r. 2008?

jezevec 29.12.2006 1:20

Re: "Povazuji za nevhodne..."Neni t

Ale Jiřinko, fuj, zase už ses poblinkala záští?

Už sme si přece říkali mnohokráte, že cesta k těm výdobytkům po kterých toužíš, je zcela prostá a všem známá a dostupná - přestěhuj se sem, bydli tady, plať tady daně, a sdílej s vezdejší domovinou všechny radosti i strasti jako všichni ostatní.

Chceš-li sedět jedním zadkem na dvou posvíceních - holt nebudeš volit ani restituovat - a Kája Schwarzenberků ani ministrovat.

Borek@Exil 29.12.2006 4:11

Re: Re: Ale, ale, jezevče...

...z tebe mluví malá zapšklá provinciálnost zaprděného uskřípnutého šovinisty. Šmarjá, to to jsem ale stvořil větu! Sám čumím.

naj 29.12.2006 7:51

Re: Re: Re: Ale, ale, jezevče...

Hrozná, ale výstižná! Když já mám holou "pr.el", tak ty za mořem taky (výraz čecháček jak vyšitý pro jezevce). Hezký den

harry 29.12.2006 12:03

Re: "Povazuji za nevhodne..."Neni t

Myslim, ze volit by mel mít právo pouze člověk, který v daném okrsku (obci, státu) bydlí. Nikoli krajané žijíci např. v USA i když si myslím, že by volili stejně jako já. Důvod je, že tím by ovlivňovali životy nás a nenesli za to sami žádnou odpovědnost. My jsme si zvolili to co se teď předvádí a my také za to platíme, to je OK. Samozřejmě, že když je někdo krátkodobě v zahraničí tak by měl mít možnost volit na vyslanectví, pokud to ovšem je technicky schůdné, nebo holt si musí vybrat. Dovolenou v zahraničí nebo možnost volit svého starostu, datum voleb je znám dost dopředu, čili těžko to může někoho zaskočit. Co se restitucí týče nikdy se toto nedá nastavit tak, aby byli všichni spokojeni. howgh.

retka 29.12.2006 16:40

Re: Re: "Povazuji za nevhodne..."Neni t

Uplne souhlasim. Ziji v cizine od 68, do Ceska jezdim casto ( mam tam jeste maminku a spoustu pratel), ale ve snu by mne nenapadlo vyzadovat tam volebni pravo! Jakym pravem a proc? Volis tam, kde zijes, kde je to pro tebe dulezite. Co bych se pletla do veci v byvalem domove, ke kteremu mam stale stejny citovy vztah, ale nemohu se do nej vratit, protoze nezlobte se, ale mam tu deti, ktere do Cech netouzi, vyrostly tady a i ja jsem uz tady dele, nez jsem zila doma. A dost mne sokuji cecho-americane, kteri do vseho kecaji ale nic konkretniho - krome restituci je nezajima. Zrejme uz poradne nacichli tou amerikanskou aroganci.

Finrod Felagund (Norge) 29.12.2006 0:34

Přesně tak, pane presidente

ono je už dost velké minus pro poměrný volební systém, že vytváří situace, ve kterých okrajové až extrémní strany (v tomto případě SZ) mají obrovský koaliční potenciál a mohou si dovolit bez jakékoliv zodpovědnosti vydírat velké strany. Nemohu se zbavit pocitu, že tvůrci tohoto volebního systému uvažovali podobně, jako pan Paroubek, když se vyjádřil o jakémsi "druhém vítězi" a tom, že ani tento "druhý vítěz" nesmí přijít zkrátka...

JH 29.12.2006 7:51

Vážený pane Finrod Felagund (Norge)

možná jste zapomněl, že nejde o čistý poměrný volební systém, že modifikaci volebního zákona prosadila dvojice Klaus-Zeman bez těch vámi opovrhovaných okrajových až extrémních stran a tato modifikace vedla k letošnímu volebnímu patu. Tedy může za to i Klaus a teď dělá machra na Topolánka, kterému se nedaří sestrojit perpetum mobile, jak mu neustále ing. Klaus ukládá. Předpokládám, že jste jen zapomněl, že nejste demagogický novinář.

JK 29.12.2006 11:21

Re: Vážený pane Finrod Felagund (Norge)

Nějak jste to popletl. Je to naopak. DeHontovou formulí došlo k posílení většinových prvků volebního systému, takže odstraněním přepočtu, by se v tomto konkrétním případě nedosáhlo v podstatě ničeho, v jiných případech by naopak mohla omezit vliv malých stran.

Ladislav N. 29.12.2006 0:11

Re: Možná jsem ve své rodině, v Kanceláři prezidenta republiky a mezi svými přáteli různých občanských profesí a intelektuálního zázemí obklopen jen a jedině přitakávači...

Možná? Zcela určitě!

CaveRnDish 29.12.2006 0:25

Re: Re: Možná jsem ve své rodině, v Kanceláři prezidenta republiky a mezi svými přáteli různých občanských profesí a intelektuálního zázemí obklopen jen a jedině přitakávači...

Nu, ale uznejte že si je toho vědom, a to je velké plus. :-)

roz 29.12.2006 0:34

Re: Re: Možná jsem ve své rodině, v Kanceláři prezidenta republiky a mezi svými přáteli různých občanských profesí a intelektuálního zázemí obklopen jen a jedině přitakávači...

Nepatřím do rodiny ani do kanceláře, Klause jsem nikdy osobně neviděl a v mnoha věcech s ním nesouhlasím, ale pokud jde o toho zdegenerovaného šlechtice, tak ANO!