7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlado 29.12.2006 12:27

slova p. prezidenta

nechápu, co mne, ale překvapuje mnohem více, je, že dost lidí v p.Schwarzenbergovi vidí jen tu jeho image, bodrého lesníka, který je zelený, dle jeho slov, když má tolik lesů. že je také bankéř, když má ten podíl v belgické KBC, která má ten velký podíl v ČSOB, která byla za tou akcí "bankovního komunismu", IPB za kačku ČSOB, plus ještě prašule od daň. poplatníků, to už nám neříká.  Jistě klucí z Respektu , specielně p. Macháček, měli pravdu, když psali o "bankovním socialismu", ale že nepsali o akci "IPB to ČSOB", jako o akci "bankovního komunismu" to je tak trochu záhadou, že. Pan senátor Schwarzenberg, je také tak trochu likérník, kdo dostal Becherovku a za jakých podmínek, kdo chtěl podmínky této privatizace "změkčit", kdo prosadil tuto "privatizaci" No přece ODA. Samozřejmě, že pan Schwarzenberg má velké zásluhy na podpoře "opozice", v časech hnunýho režimu. i je mi hodně sympatická jeho podpora Revolver Revue, u Respektu si už tak jistý nejsem. Co by mohl, ale udělat teď, je říci p. Havlovi, ať si p. Havel nechá od cesty své kýčovité, rádoby "hraběcí rady" , že si vystačí se svými schopnostmi sám.

harry 29.12.2006 12:03

Re: "Povazuji za nevhodne..."Neni t

Myslim, ze volit by mel mít právo pouze člověk, který v daném okrsku (obci, státu) bydlí. Nikoli krajané žijíci např. v USA i když si myslím, že by volili stejně jako já. Důvod je, že tím by ovlivňovali životy nás a nenesli za to sami žádnou odpovědnost. My jsme si zvolili to co se teď předvádí a my také za to platíme, to je OK. Samozřejmě, že když je někdo krátkodobě v zahraničí tak by měl mít možnost volit na vyslanectví, pokud to ovšem je technicky schůdné, nebo holt si musí vybrat. Dovolenou v zahraničí nebo možnost volit svého starostu, datum voleb je znám dost dopředu, čili těžko to může někoho zaskočit. Co se restitucí týče nikdy se toto nedá nastavit tak, aby byli všichni spokojeni. howgh.

šakal 29.12.2006 11:57

Pro AndyO, pro Schumiho a pro Buvola...

Hlavně klid, lidi! Blbnete tu jako malí: s Dachau, s Mein Kampfem, s tím jakou kdo má manželku... Skáčete na ty vějičky, co vám pod nohy hází Pravda a Láska, a podstata Vám uniká.

U Buvola chápu, ale Schumi by to mohl vědět, vždyť u toho seděl, ne? Jestli mi pošle mail, tak mu to ochotně ve třech větách vyložím. A pro AndyO to budiž pokynem, ať trochu chodí mezi lidi - dozví se spoustu užitečných věcí. ;-)

A jinak, jak pravil Jan Masaryk, když se ho katecheta ptal na život posmrtný: "Já myslím, že o tom nikdo nic nevíme a že se to všichni dozvíme." 

StandaT 29.12.2006 11:57

horší už to nebude, leda by se vrátil Biľak, Indra a spol.

Po Kavanovi je ÚPLNĚ jedno, kdo je ministrem zahraničí, vždy to bude lepší. Po Paroubkovi je ÚPLNĚ jedno, kdo bude premiérem, vždy to bude lepší. Po Eduardu Zemanovi je ÚPLNĚ jedno, kdo bude mistrem/iní školství, ÚPLNĚ to bude lepší. ... ... ...

Buvol 29.12.2006 11:41

Re: Kdo není schopen dočíst Mein Kampf do konce a ještě se tím chlubí

Já to všechno vím, ale nevím, proč bych to musel číst celé ..... Je známo, že to nečetly ani některé špičky NSDAP. Kapitál jsem taky celý nečetl .... Vy zřejmě neznáte přísloví: chytrému napověz, hloupého kopni..... Jo a vsadím se, že Vy jste to sice četl několikrát, ale stejně jste tomu úplně nerozumněl ....

I-Worm 29.12.2006 11:40

Nejsou lidï...

to máte těžký, Zelenáči chtějí křesla, ale nemají lidi... Co mají chudáci dělat?

ondys 29.12.2006 11:37

Vážnou diskusi?

Na jaké úrovni, když si neustále lžeme do kapsy. ODS je v našich kocourkovských poměrech pravicí, cizím Čechům, byť se prosadili v zahraničí, nikdy neodpustíme úspěch a zradu poťouchlého spiklenectví kmánů, naši soudruzi jsou nám díky tomu mnohem bližší, jednotlivci nadřazujeme tupé poručnictví státních úředníků podle vzoru reformních komunistů, v zájmu bučení celku zpochybníme jakoukoli lidskou hodnotu...

Buvol 29.12.2006 11:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Děkuji! S tímto článkem souhlasím do poslední tečky ....

AndyO!

Buvol 29.12.2006 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Děkuji! S tímto článkem souhlasím do poslední tečky ....

Jest-li to náhodou není pravda, o čemž pochybuji, neboť se to dá ověřit, tak se omlouvám. A co se týče Vašeho hodnocení charakteru cizích lidí, které osobně neznáte, tak to si můžete systémově strčit třeba .... za klobouk!  

Buvol 29.12.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Děkuji! S tímto článkem souhlasím do poslední tečky ....

Informaci o Letském táboře jsem převzal z knihy Paula Polanského "Bouře". Knihu jsem nečetl celou, protože se mi ji nepodařilo sehnat, ale pouze její úryvky na internetu. V kostce řečeno, pan Polanský v ní píše, že Letský tábor byl využíván knížetem Schvarzenbergrem jako zdroj pracovních sil, když v lesích na jeho jihočeském panství došlo dne 6.12.1939 ke sněhové kalamitě a následně k velkému počtu polomů. V knize se píše, že se kníže Sch. otec toho dnešního Karla Schw. prostřednictvím advokáta obrátil na protektorátní zprávu 5.odbor ministerstva vnitra se žádostí, aby byl na jeho panství zřízen pracovní tábor ..... Dál to pro nedostatek času nebudu rozebírat. Mně ty informace z té knihy připadají věrohodné a podle nich se ti Schwarzenbergové dost "umazali" .....

www racek 29.12.2006 11:23

Re: Chceme zpět Rakousko-Uhersko

hmm, kterej pravej čech byl naposled ministrem zahraničí?!?

Sch.glosátor 29.12.2006 11:23

Kdo není schopen dočíst Mein Kampf do konce a ještě se tím chlubí

je vůl. Nebo pozér dávající ostentativně najevo svoji zhnusenost. MK není zábavná beletrie. Je to cenný nejen  ve své době i nyní nedoceněný studijní materiál. Ta řečená slátanina je ideovým základem hnutí a uskutečňovaného programu, který měl známé důsledky. Mnozí ho nebrali vážně, mozí se mu vysmívali. Výsledek ? Miliony mrtvých.

StandaT 29.12.2006 11:23

Re: No on jak byl někdo na čele žebříčku popularity,

on se zase vyhoupne. Dnešní žebříček je deformován očekáváním jak Parkanová zachrání středovou politiku a Čunek zamete s cikány.

CaveRnDish 29.12.2006 11:22

Re: Klaus pořád bojuje s "pravdou a láskou"

a) Klaus neřekl že Schwarzenberga nejmenuje, jenom vyslovil pochybnosti jestli je tou správnou osobou. Což je jeho právo.

b) Ty pochybnosti jsou docela na místě, neboť Schwarzenberg má bezpochyby silné vazby na rakouskou politickou scénu, a při jisté 'laxnosti', kterou u něj jako životní postoj vidím, se obávám že by přikývl na požadavky, proti kterým by měl jako ministr české republiky bojovat. - Jeho jmenování určitě pozdvihne rakouské naděje, že se jim podaří Temelín odstavit.

d) A jeho evropanství? Najdětě v unii zemi, jejíž političtí zástupci by nekopali čistě za svou zemi? Kompromis se najde tak, že se hledá střed mezi dvěma základními pozicemi, ne tím že jeden ministr, "evropan" nejdřív pokročí do středu, a pak se teprve začne jednat.

www racek 29.12.2006 11:22

Re: Vlády jsme se už snad definitivně zbavili

R^:-D:-D:-D

JK 29.12.2006 11:21

Re: Vážený pane Finrod Felagund (Norge)

Nějak jste to popletl. Je to naopak. DeHontovou formulí došlo k posílení většinových prvků volebního systému, takže odstraněním přepočtu, by se v tomto konkrétním případě nedosáhlo v podstatě ničeho, v jiných případech by naopak mohla omezit vliv malých stran.

PRASI DENT 29.12.2006 11:20

Re: Českou politiku musí dělat Češi.

 Dle výzkumu, jen asi 15% OBYVATEL Čech má k k Češství vhodnou genetickou výbavu....

Sch.glosátor 29.12.2006 11:10

Českou politiku musí dělat Češi.

Zajisté. Zbývá definovat ono češství...

Sch.glosátor 29.12.2006 11:09

Já bych ten úlet už nerozmazával....

Se vztahy politiků k zahraničí je to všelijaké. TGM měl americkou manželku...

Vocílka 29.12.2006 11:06

Re: Václave Klausi, klaune v presidentském paláci!!

Oakmane, máte problémy se žlučníkem?

Xaver X.X. 29.12.2006 10:45

No on jak byl někdo na čele žebříčku popularity,

tak se pak zanedlouho hodně propadl, pokud se přímo nevytratil...

Xaver X.X. 29.12.2006 10:43

Bohužel, bohužel, morálka se u nás nenosí....

A takováhle ve vládě nevadí....

DS 29.12.2006 10:40

Re: Václave Klausi, klaune v presidentském paláci!!

Vy o sobě vydáváte svědectví tímto příspěvkem oakmane.Heslo kdo chce psa bít hůl si najde je vám i vašim soudruhům vlastní.Nenávist to je vaše,tolerance k jinému názoru a demokracie je vám cizí

MirekTopShit 29.12.2006 10:39

Re: Klaus argumentačně opět perfektní,

ano, stejně jako když perfektně argumetačně obhajoval u soudu finanční dotace pro ODS, které přišly z ostrova  Mauriciu a budapešťského hřbitova. Petře H., V.K. je opravdu perfektní i volebně - vždyť jako prezidenta ho zvolili komunisti, což by Schwarzenbergovi jistě neudělali.

Jarda 29.12.2006 10:34

Chceme zpět Rakousko-Uhersko

Souhlasím s Panem Prezidentem, českou politiku musí dělat Češi a ne jako v historii kdy buď za nás rozhodovali a vládli jiní nebo jimi dosazení. Pokud chce ODS strávit příštích patnáct let v opozici jde správnou cestouR^

DS 29.12.2006 10:34

Re: Děkuji! S tímto článkem souhlasím do poslední tečky ....

Nelíbí se mi návrh na min.zahraničí,ale to co tady napsal soudruh Buvol je nechutné,komunistickou výchovou poznamenané individum.

MirekTopShit 29.12.2006 10:32

Re: Copak Schwarzenberg... ale Kuchtová!

R^

PRASI DENT 29.12.2006 10:32

Re: POLITIKA: Chceme opravdu vážnou diskusi?

 Clinton obsadil do funkce o svém přesvědčení Madlenku Albrightovou s tím že určitě vítal její jisté kosmopolitní cítění....Ne tak ovšem Profesorisimus, jehož rozhodnutí a skutky decimují ve své podstatně vše pozitivní ve společnosti.....

Buvol 29.12.2006 10:29

Re: Re: Re: Re: Děkuji! S tímto článkem souhlasím do poslední tečky ....

To říkáte Vy! Mimochodem ta slátanina byla jednou z mála knih, kterou jsem ani nedočetl do konce ....

Ivanhoe 29.12.2006 10:27

Re: Souhlas, nominace Kuchtové je skutečně nechutný trapas.

... ale vždyť ony to neskrývají, ty dotace přiznávají... ale problém v tom nevidí! - proč by jim slušný člověk nemohl přispět na dobrou věc, třebaže je občanem jiného státu, prý...