6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Diskuse k článku

POLITIKA: Chce být Klaus ještě jednou prezidentem?

To je otázka, o které se pokusím spekulovat. Jak známo, Václav Klaus promýšlí své kroky dlouho dopředu a to je důvod, proč my můžeme uvažovat podobně. A Ústava České republiky takovouhle spekulaci připouští, protože v ní v článku 57, v druhém odstavci, stojí: Nikdo nemůže být zvolen více než dvakrát za sebou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Strýček 9.10.2013 9:42

Re: Pan Klaus toho už moc nestihne. Naštěstí.

Klaus a Zeman v podstatě jedou na stejné lodi,kde rozum vítězí nad levicí i pravicí. Pokud Klaus kope nějaký hrob tak společně s Milošem Zemanem straně populistů z KSČSSD, od které se jako myslící ekonomové musí nutně distancovat, ale zatím to nejde kvůli zakomplexovaným voličům " v říji" udělat veřejně pro ztrátu voličských hlasů.

I volič KSČSSD chce mít svůj hlas. Věřme, že moudrost porazí levici i pravici a sejdeme se již mimo Titanicu.Zásluha Klause i Zemana pokračujícího v jeho dobře započatém díle je evidentní. Na dobrých zakladech se dobře staví...

J. Mrázek 9.10.2013 9:39

Jsem pesimistický optimista.

Až budu optimistický pesimista, tak na mne bude platit Vaše poslední věta. Problémy se nevyřeší tím, že budu kritizovat kritika, ale spíše zauvažování nad tím, jestli nemá pravdu a jak mi to pomůže k nápravě věcí vezdejších. Soudný den je relativní pojem, navíc omezený jen na určitou část světa, uprchlík z Afriky vidí náš svět jako ráj na zemi. Evropan jako postupně vymírající kontinent, s nekonkurenceschopným průmyslem, nesmysly typu solární panely, biopaliva namísto potravin a s vyhlídkou na právo šaria, pokud politici přijmou "rozumný" počet uprchlíků. kteří budou Evropu následně "živit".  Ne nadarmo žákům ve škole, když blbnou, říkám : "Vám, mládeži, vám patří budoucnost. Nic jiného si vy holomci nezasloužíte ...."

M. Valenta 9.10.2013 9:16

Pan Klaus toho už moc nestihne. Naštěstí.

I kdyby Vaše spekulace měly reálný základ (u Klause ani Zemana člověk nikdy neví), vzhledem ke svému věku toho  Klaus už nemůže mnoho stihnout. Snad právě vědomí toho, že mu ujíždí vlak, ho žene do neuvěřitelných dobrodružství typu podpory Zemana a Bobošíkové, či totální zatracení ODS. Takové věci demokraticky smýšlející politik nedělá. Jaký to rozdíl. Havlovi odhalili v Americe pomník a Klaus si s urputností sobě vlastní kope politický hrob.

O. Strýček 9.10.2013 9:03

Všechno je jinak ...(rabínská moudrost)

Když jsem čtyři roky před prvním zvolením Klause předpovídal jeho dlouhé prezidentské období, tak jsem budil u známých značný posměch. To pro ně bylo k nevíře! Proto i k jeho další politické kariéře hledím pozitivně a s vírou v lepší příští. Klaus je prostě politik par excellence a navíc netrpí virovým onemocněním, což se po čase může projevit jako výhoda, když národ trochu prohlédne(zmoudří)a zklidní hormony.

S. Netzer 9.10.2013 8:59

"BUDE HUR"! :-)))

 " Kdy se ta shnilá bouda sesype" ví nejlépe diskutérka Kanioková.

Má "širší rozhled", protože čte Deutsche Wirtschafts Nachrichten, a podle nich se nejenom sesype ta shnilá bouda, ale i soudný den je už prakticky za dveřmi. Vše samozřejmě podepřeno relevantními daty.

Někteří jedinci prostě povýšili škarohlídství, negativní myšlení a kverulantství na životní postoj.

Z. Švrček 9.10.2013 8:53

Pane Hvížďalo

Já si skutečně nemyslím, že zrovny vy jste schopen do Klause jakkoliv vidět. Je sice jasné, že Miloševič Zeman brzy doskáče a možná nás čekají i předčasné presidentské volby, ale Klaus nebude schopen v přímé volbě uspět. To by muselo utéci více vody v řekách. On to přirozeně ví a jsem přesvědčen, že míří jinam.

P. Schuster 9.10.2013 8:25

Re: Paranoia ? Jistě, ale u koho?

To není strašení, to je realita a Vy žijete v bludech Ms. M. Schmidt.

J. Mrázek 9.10.2013 8:21

Ignorováním faktů se k logice nepropracujete

Klapky na očích ještě nikomu nepomohly v širším rozhledu. Klaus není dokonalý, nicméně je pragmatický a jeho relevantními daty podepřené úvahy (bohužel) vycházejí. Také bych chtěl být hrdým evropanem, ale v současné době spíš trnu, kdy se ta shnilá bouda sesype...

S. Netzer 9.10.2013 8:09

Re: Vaše umanutost připomíná hokej

Nedej Bože, aby mě "dostihla logika" diskutérky Kaniokové a něco podobného jako její umanutost P&L!

E. Heusinger 9.10.2013 7:55

Re: Nechci strašit,

Hindenburg byl také starý páprda.

V. Němec 9.10.2013 7:54

Re: Bože, to už je fakt paranoia...

Tito prolhaní nelaskaví hlasatelé pravdy a lásky, se snaží všemožně očernit každého kdo tu jejich lež o té jediné správné cestě odhalí. Všimněme si jaké používají prostředky urážky,pomluvy,posměch,nařčení z všeho možného i nemožného,používají tyto metody proto že věcné debaty nejsou mocni tak kopou.

J. Mrázek 9.10.2013 7:52

Vaše umanutost připomíná hokej

Tam chránič na mžskou chloubu zavedli ihned, ale propracování se k ochranným přilbám dostihlo tento důležitější chránič o šedesát let později. Logika Vás dostihne, ale bude to trvat...

E. Sevrát 9.10.2013 7:47

Re: Paranoia ? Jistě, ale u koho?

Ano,Václav Klaus bude spálen v krematoriu,ale slepice tady zůstanou.Ty jsou totiž nesmrtelné,sice také umírají, leč stále se rodí nové a nové.Dnes jsou to takové euroslepičky.

K. Frauknecht 9.10.2013 7:45

Pane Hvížďala,

přestáváte být čtivý.

Děsnej canc :-).

S. Ševeček 9.10.2013 7:41

Nechce.

Možná ale bude muset.

Kdo jiný by mohl provést tuto nešťastnou demokraticko-mnichovanskou zemi mezi Scyllou a Charybdou. V čele Odhodlaných.

V. Němec 9.10.2013 7:40

Spekulace?

Spekulace? Ne ale jako obvykle divoké fantazie.

S. Netzer 9.10.2013 7:15

Nechci strašit,

možné by to bylo.

Shimonu Perezovi je devadesát.

S. Netzer 9.10.2013 7:10

Až 77% národa! Samý starý baby! Dzp:

Autor: K. Janyška Datum: 01.12.2010 18:37

"...nejvíce militantními a agresivními Klausovými fanynkami (o nic jiného tady nejde) jsou starší ženy, obvykle ve věku kolem 60 let nebo dokonce i starší.  Bijí se jak zamlada. Pohybují se po všech českých webech (za různými nicky, pochopitelně, se nemusí skrývat více osob). Já si vždycky, když to čtu, vzpomenu na plná náměstí hajlujících německých žen, freneticky vykřikujících vůdcovo jméno. .." 

P. Rajman 9.10.2013 6:54

Místo Šloufa volič

to je zcelamkardinální důvod, proč ne Václav Klaus. Leda by přežil onĕch 80% nespokojených s výkonem jeho funkce na konci jeho mandátu.

M. Smidova 9.10.2013 4:57

Paranoia ? Jistě, ale u koho?

Pakliže někdo trpí paranoiou, tak to scela určitě není pan Hvížďala , ale Ms. J Kaniok z Karviné jak se může každý přesvědčit z jejích pravidelných strašení EU. Chudák, ve své fanatičnosti nemůže pochopit,že EU bude existovat dlouho potom co ona i se svým naricstickým idolem projdou dávno komínem krematoria.

S. Vaněček Šauerová 9.10.2013 4:14

Zapomněla jste citovat pramen, paní Kanioková (as ever).

:-)

A abych nezapomněla : prosím Vás, nevěděli by v Karviné, kdy už konečně zkrachuje to euro ?

:-)

J. Stejskal 9.10.2013 3:36

Re: Tohle už Klaus nedá, pane Hvížďalo, zbývají mu už jenom provokace.

Já si to, že to má Klaus v plánu myslím od jeho podpory Zemana. A to, že by to chtěl, je nezpochybnitelné. Vrátit se jako vítěz. Za čtyři roky vlády Miloše se zapomene i na tak strašnou věc, jako je jeho amnestie. Ale máte pravdu v tom, že to věk asi nedovolí. Bohu díky.

J. Kanioková 9.10.2013 2:03

dok.

Na místo ideálů, které uváděl ve svých spisech, nastoupila v praxi racionální politika vycházejí z reálného zhodnocení současné politické situace. Rozmach do severní Evropy a na Balkán nahradilo daleko důležitější budování vzájemných vztahů k bezprostředním sousedním národům a státům a ty zůstávaly, jak je všeobecně známo, dosti neutěšené. Stále živá sice zůstávala u některých politiků, intelektuálů a publicistů idea konfederace podunajských zemí, o níž se jako o možné alternativě vyslovoval i TGM jenž v zásadě neměl nic proti vzniku podobného útvaru, avšak až někdy v budoucnu až lidé nebo (chcete-li národy dospějí)

J. Kanioková 9.10.2013 2:02

Bože, to už je fakt paranoia...

A Masaryk ? - "Počátkem dvacátých let modifikoval Masaryk i své původní představy z dob světové války. V knize Světová revoluce již nechce střední Evropu vymezovat pouze zeměpisně, ale i kulturně. V takovém případě spadají české země a Rakousko k západu a Rusko, Halič, Uhry a celý Balkán na východ (Masaryk 1930: 502). Zajímavé je, že do seznamu nezařadil Polsko zda tak učinil úmyslně či nikoli není známo.

Přesvědčit velmoci, aby podpořily malé národy nebylo snadné, ale Masarykovi se to povedlo. Již z předválečných let udržoval úzké osobní styky s řadou představitelů malých národů střední a východní Evropy a za války se mu podařilo v USA založit zvláštní organizaci sjednocující zájmy malých národů střední Evropy, tzv. "Demokratickou Unii Střední Evropy" jejímž předsedou byl zvolen.

Ovšem Unie již od počátku trpěla odlišnými představami jednotlivých členů. Od příprav na vytvoření skutečné federace po jakýsi debatní klub a zdá se, že ani sám Masaryk neměl zcela ujasněnou představu, co by vlastně unie měla dělat.

Konec války a vznik národních států ukázal takové rozpory mezi nástupnickými státy, že se zdálo být jen pouhou utopií se o něco podobného, jako by byl vznik jakési federace, pokoušet. (Radvanovský 2001: 55) Richard Coudenhove-Kalergi ve svých pamětech vzpomíná, že mu Masaryk vyprávěl o svém neúspěšném projektu: vytvoření Spojených států východní Evropy o který usiloval spolu s Řekem Venizelosem a Rumunem Ionescem v průběhu pařížských mírových konferencí.

V nově rozdělené Evropě nebylo místo pro vytvoření takového státního útvaru. Dá se říci, že krachem Demokratické Unie a událostmi během mírové konference skončil i zájem Masaryka o problematiku "širokého pásu malých národů". Uvědomoval si, že politicky, kulturně a geograficky se jednalo a jedná o rozsáhlý a naprosto rozdílný prostor a že jen stěží budou některé národy nalézající se v tomto prostoru schopné a ochotné uznat existenci společných zájmů (Masaryk 1930: 504). 

S. Vaněček Šauerová 9.10.2013 0:21

Tohle už Klaus nedá, pane Hvížďalo, zbývají mu už jenom provokace.

Chtít může, co chce. O tom, jak se vrátit (s "jakým praporem v ruce"), přemýšlí v zásadě od poč. druhého prezidentského období (viz rozhovor s A. Mitrofanovem z června 2009). Odejít nakonec ovšem ani nemůže. Úkol (dostat zemi z EU) ještě nesplnil. Zeman mu bude nepochybně pomáhat, jeho řeči o "eurofederalistovi" mají takovou platnost, jako že je levicovým politikem (nebo Bobošíková zaručeně pravicovou političkou). Nic není takové, jaké se býti zdá, to je třeba mít u těchto lidí stále na zřeteli.

Ještě nás ti dědečkové potrápí, to je zřejmé. Čas je ale neúprosný, konečná se nezadržitelně blíží, Bohu díky.