20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Čeština je jazyk obdivuhodný

Hodně mých přátel a známých mi kladlo otázku, jestli se budu nějakým způsobem vyjadřovat k tomu, jak dopadne úterní jednání sněmovny, vydat či nevydat. Považoval jsem to za zbytečné, neproduktivní a hlavně za nic neřešící.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Navrátil 7.6.2012 12:48

Škárka

To je ten pan Škárka, co dostal tři roky natvrdo? A on je pořád poslancem? Tak to už je možný všecko.

I. Malypetr 7.6.2012 13:33

Re: Škárka jo

Ano to je on.A on taky jediný s panem Bártou ví jaké to je když se rozhodnou že vás semelou.Odtud tady vysvětlení jeho hlasování.Co vedlo pana Ploce k nevydání nevím,nicméně si vážím,že má nějaký názor.Na jednomyslné vydání zbytkem sněmovny jsem koukal dosti nevěřícně.Ti chlapci zřejmě netuší že si podřezávají větev.

V. Novák 7.6.2012 14:57

U Skárky nešlo o žádné semletí.

Pouštěl si hubu na špacír, machroval před redaktorkou - a ta ho podrazila. Což je postup pro české žumpalisty standardní, tedy očekávatelný. Když vše prasklo, snažil se očistit házením špíny na Bártu a svou stranu. trest si naprosto zaslouží.

M. Stuchlik 7.6.2012 23:20

Re: Škárka jo

Takoví jako Škárka nebo Rath si to semletí plně zaslouží. To, že si to zaslouží další 3/4 sněmovny je jiná věc, ale u někoho už se konečně začít musí.

J. Boleslav 7.6.2012 10:42

Nejzajímavější byl postoj Škárky

který údajně hlasoval proti Drathovu vydání se zdůvodněním, že chce, aby se mu dostalo spravedlivého procesu. To už mně hlava fakt nebere.

V. Novák 7.6.2012 9:42

To je přece nesmysl, autore!

Pokud je Rath nevinný (připusťme na okamžik), pak je v jeho zájmu, aby se celá causa dostala před soud a tam byl nevinným shledán. Nebo aby věc zastavil státní zástupce,protože shledá, že to na přredložení soudu není. Když ho nevydá Sněmovny, navždy na něm zůstane - zloděj, co ho podrželi kamarádi.

Má advokáty, má možnost se odvolávat až do Strassburku (a věřím, že to tam dotáhne), má možnost se občansky očistit. Politicky je mrtvola už teď, v tom mu žádná strana nepomůže.

No - a není-li nevinen - tak snad nemusím pokračovat.

P. Čech 7.6.2012 10:07

Re: To je přece nesmysl, autore!

Občansky se očistit již také možnost nemá. Novinářské hyeny jej natolik odsoudily, že ikdyž by jej soud nakrásně očistil, v očích lidí zůstane zlodějem. Novináři měli občany informovat, že byl zatčen David Rath a dost. Žádné spekulace a vydělávání peněz na hyenismu lidském. Zejména neměly být zveřejňovány důkazní materiály. Po tom nikomu nic není vyjma moci soudní. Teprve po skončení soudního řízení a vynesení rozsudku mají novináři informovat občany o stavu věci. Ne předtím. To, co se u nás oficiálně děje  je zločinecká poprava Davida Ratha (obrazně řečeno) bez výroku demokratické moci - moci soudní. A nebo, kolik zde tedy máme oněch demokratických mocí? Na straně jedné jsou to moc zákonodárná, výkonná a soudní, ale na straně druhé moc politických stran a moc novinářů, které ony dříve uvedené tři demokratické moci zastřešují a ovládají. To ovšem není demokracie vážení, ale socialismus, notně stříknutý anarchií.

V. Heidlerová 7.6.2012 11:20

Re: To je přece nesmysl, autore!

Kdo sledoval kariéru a vzestup Dráta od jeho vstupu do politiky, trojnásobnou změnu politického dresu, jeho chování, vystupování , rodinnou estébáckou líheň atd. i to, co má napsáno v ksichtě, už dávno pochopil, že Drát není nic jiného než velký gauner a spravedlivé by bylo, aby nebyl očištěn vůbec, neb kdo jest prostoupen takovou morální špínou zvenku i zevnitř, nemůže žádnou očistu očekávat. Nazdar.

V. Novák 7.6.2012 11:28

Zjistila vědma Heidlerová metodou

vnitřní introšpekce... Nebo snad přímo z lógru?

S dovolením - Rath je nepochybně sociopat, kterého baví nasírat lidi. Teď se mu to vymstilo, protože i vlastní strana ho sice použila jako buldozer, ale kamarády, kteří by ho podpořili, si nezískal. Není a nikdy nebyl ani ODSák, ani socdem - vždy patřil jedině do Rathovy Vlastní Strany.

Ale i takový člověk má právo být souzen a odsouzen jen za to, co skutečně spáchal a co mu soud dokáže.

I. Malypetr 7.6.2012 13:50

aby nebyl...

Teta,teta.Odkud taková nenávist?Pan Rath je vzdělaný distinguovaný pán milé povahy.Jeho bouřlivé útoky ve sněmovně jsou příjemnou vzpruhou oproti monotoním blábolům jeho kolegů.Je to jeho práce,tak ji dělá.Prostoupen morální špínou,stb,gauner....To je teda slovník.Kterej jste ročník?Něco mi to připomíná.A pozor,kdyby byl náhodou očištěn mohla by vám prasknout cévka.To vám za to snad nestojí.

V. Novák 7.6.2012 11:29

No jo, presstituti...

...

J. Boleslav 7.6.2012 10:42

Re: To je přece nesmysl, autore!

Přesně tak.

M. Martin 7.6.2012 11:56

Re: To je přece nesmysl, autore!

Pane Novák v tom že je Ráth politická mrtvola možná nemáte pravdu.Pročtěte si diskuse na Novinkách nebo na Parlamentních listech, upozorňuji nečtěte pokud máte slabý žaludek .Potom zjistíte kolik má zloděj u socanů obdivovatelů a pro kolik socanů je hrdina.Tito lidé ho pokud bude odsouzen opět po návratu z vězení budou ochotni opět volit.

P. Čech 7.6.2012 13:40

Re: To je přece nesmysl, autore!

Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

M. Stuchlik 7.6.2012 23:22

Re: To je přece nesmysl, autore!

Rath je vinen už tím co udělal jako ministr zdravotnictví. Jeho "léková politika" doslova vraždila.

F. Svoboda 7.6.2012 9:03

Nazývejme vše pravými jmény ! ! !

     Nazývejte pravými jmény:

Autor: Ústav pro jazyk český ČAV IP: 194.212.37.xxx Datum: 03.02.2006 12:44

Slovník jazyka českého ani Slovník cizích slov (2005) ani Pravidla čes.pravopisu neznají slovo ROM, jen CIKÁN jako výraz pro osobu cikána, slovo ROM je pro (způsob) kočovný. Slovo ROM je ze slovníku cikánského jazyka a užívá se k označení sama sebe, jako např. slovo GADŽO k označení bílý-necikánský. Vtahování cizojazyčných výrazů do češtiny (ruské: Chozrasčot ;  anglické: OuKej ; francouzské: pardon ; cikánské: Rom atd.) je poplatné době a příklonu k dané národnosti. Správně na vysvětlenou: CIKÁN je česky cikán, ROM je cikánsky cikán, ČECH je česky čech, ČEKO je italsky čech + s řadou dalších modifikací. 

Ž. Halabudová 7.6.2012 9:35

Re: Nazývejme vše pravými jmény ! ! !

Prosím o vysvětlení.Cikáni se snažili dostat do domu, když jsem jim řekla aby odešli, tak na mně radostně volali. -- Dylino,ty bylá pyčo. --- To asi bylo na pozdrav,že? 

P. Čech 7.6.2012 8:48

Ano, zlodějna.

Kdo však pojmenovává věci a skutky nesprávnými, zakrývajícími pojmy? Politici a novináři, vč, moderátorů. A tak by bylo správné slyšet: "Mám tě rád , Davide, ale jsi zloděj". Aspoň by bylo jasné, koho mají rádi politici. Ikdyž zde šlo o pana Ratha, vširších souvislostech šlo i o pány Drobila a jemu podobné. Zlodějnou (korupcí) živ jest politik a to již od samého počátku, kdy slibuje voličům prebendy za to, že jej budou volit. Také to je korupce a zlodějna, jak ostatně nastínil ve svém projevu pan Rath.

A tak se můžeme doslechnout, že pan Pitr či Krejčíř jsou kontroverzními podnikateli a nikoliv zloději a podvodníci, přesto, že byli mocí soudní odsouzeni. Pan Rath a pan Drobil se nedopustili zlodějny, ale korupce. A nejen o tom je řeč. Have a good day, dobrý den, nebo "mějte dobrý den" páni novináři a moderátoři!

J. Šrámek 7.6.2012 8:03

To je to,co u nás se nesmí!

Všude ve světě je možné člověka přisvojujícího si cizí majetek,bez ohledu na vlastníka,nazvat zlodějem a takovou činnost zlodějnou.Také takový majetek hájit takovou silou,která dotyčného přestupce zákona odradí od jeho činnosti.Jen u nás ne.Jste povinen to strpět do zásahu státem ustanovených složek.Celých 40 let byli lidé poučováni,že něco vlastnit navíc je zločin,kdo má méně,ten má právo si vzít.Viz znárodnění se zákazem vlastnit výrobní a jiné prostředky.K tomu odpovídající zákony.Dodnes nesmíte zloděje praštit přes ruku,protože je to nepřiměřená obrana.A ty názvy všech způsobů,kdy jeden připraví druhého o majetek.Úmysl je zřejmý,ale jaký je rozdíl mezi prostým sebráním peněženky z kapsy a defraudací pokladníka banky,či vylákáním platby za neexistující službu?A soudy roky zkoumají a zkoumají...

V. Heidlerová 7.6.2012 7:50

Hyde Park

K hrůzné a trapné části této jasné kauzy bylo hájení-nehájení dr. Drymla v Hyde Parku téhož dne. A to je prosím studovaný člověk, takový paskvil, jakož i řečnická úroveň  - to se hned tak neslyší.  Jedním přerývaným dechem obhajoval Davida-kamaráda a opatrnicky se vyvlékal z možného podezření, že je stejný gauner jako Davídek. Napadla mne při tom jedna strašná věc - kdyby měl být národ český složen jen z takových synů, jako dr. Dryml, tak to raději ať vymřeme.

T. Kočí 7.6.2012 8:23

Re: Hyde Park

Přesné,bohužel.

J. Slanina 7.6.2012 11:32

Re: Hyde Park

Ano, soudruh dryml, to je přesně ten pravý. Ta jeho řeč, to bylo moc hezké povídání o provaze v domě oběšencově.

http://www.podnikatel.cz/clanky/vite-on-pan-dryml-neni-zadny-svatousek/

I. stihelova 7.6.2012 13:39

Re: Hyde Park

Dokonce jsem byla z toho tak popletena, ze jsem se sla podivat na internet, za kterou stranu je Dryml v senatu. Byl to pekny hnus, ale vsimli jste se, kolik lidi mu dalo plus?

Tohle je desne.

P. Kolář 7.6.2012 6:24

Přesně tak,

pane Andrle,ty malé zloděje,kterých jsou vždycky plné zprávy a kteří mají vyhrazený svůj pořad na Primě,dovedeme pojmenovat hezky česky.Ale ti velcí jsou zamaskovaní jako korupčníci.A přitom náš jazyk má pro ně to výstižné slovo-zloděj.Představte si ty titulky -zloděj poslanec ten a ten .Četlo by se to stejně dobře,jako Váš článek.Gratuluji.

Ž. Halabudová 7.6.2012 5:15

Jo, jo!

Babičky, ty mají vždy pravdu.Dnes velmi dobré.