3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N :-))) 14.8.2008 12:17

Re: Václav T. IP: 193.86.108.xxx

No jo, von Klaus rozdělil republiku navzdory Slovákům, kteří si odhlasovali společný stát... ;-P

Áááách bóóóže.... :-)

Simon 14.8.2008 12:13

Re: Re: "se zapíše do českých dějin spíš tím, že něčemu svými postoji zabrání, "

No nevim, EU se zatim na moc nezmohla, Rusku poklidne toleruje prakticky vsechno co udela... viz Ukrajina. :-/

WWW.JIRI 14.8.2008 12:10

Re: "se zapíše do českých dějin spíš tím, že něčemu svými postoji zabrání, "

Ano, kdyby spíš před lety někdo zabránil, abychom se vymanili ze svéru vlivu Moskvy a tak neučinil. Tak proč nyní, když se  podařilo z tohoto vlivu vystoupit, nás tam někdo stále tlačí, rozbíjením EU. Modráci. A události v Gruzii to jenom dokazují, že Moskva se jen tak svého vlivu nevzdá. Kde bychom asi byli bez EU.

Simon 14.8.2008 12:05

Re: Re: Pitome srovnani

Slovensko je pro nas daleko lepsi, nez Slovinsko. Slovinsko ma uplne jinou strukturu prumyslu, zemedelstvi.... Takze teprve ted budeme moct poradne srovnavat.;-)

Jenda S. 14.8.2008 12:04

Re: Re: až se na tomto webu objeví skutečně objektivní autor a ne jen propagandista říznutý lobbistou, to bude krása

Jen ta první věta je tpická ukázka neobratného, médního  zacházení s češtinou. Mohla znít třeba: Stavba knihovny je hrou, vypovídající i o našem vztahu k hodnotám...

WWW.JIRI 14.8.2008 12:03

Re: Pitome srovnani

Pokusnou laboratoř jste si mohl již prohlédnout ve Slovinsku. Nevím proč nám  modráci dávají neustále Slovensko za příjklad a nyní když jsou u moci a mohli by si vzít ze Slovenska příklad, tak nečiní.

Jenda 14.8.2008 11:54

Re: Re: Re: Ano, pane Hvížďalo, tak to v dnešním Česku skutečně chodí -

Cekate dalsi svetovou valku?

Václav T. 14.8.2008 11:52

Re: Prosím o vysvětlení názoru

Bylo by prosím možné nějak doložit, kde je v článku propaganda? Já jsem v něm našel popis reality. Například  jsou prezidenti, po kterých zůstane něco podstatného. Po našem aktuálním Klausovi zůstane nanejvýš vzpomínka na rozdělení republiky a smrad z opoziční smlouvy.

Simon 14.8.2008 11:52

Pitome srovnani

Euro rozhodne neni samospasitelne, skoda ze si pan Hvizdala vice neopakoval Jahnuv vyrok, ze prijeti eura nejsou dostihy... Protoze predcasne prijeti muze mit stejne katastrofalni dopady jako prilicne cekani. Vetsina ekonomu je dnes rada ze Slovensko prejde na Euro uz ted, protoze realne dopady prechodu nikco moc netusi, a takhle budeme mit prakticky pokusnou laborator hned vedle...;-)

Uhuhu 14.8.2008 11:49

"se zapíše do českých dějin spíš tím, že něčemu svými postoji zabrání, "

Ano, kdyby někdo před lety zabránil postavení Stalinovy fronty na Letné, dozajista by se do dějin zapsal. S chrchlem to je obdobné !

Jenda 14.8.2008 11:46

Re: U nás euro nebude nikdy.

Hlavne je dulezite, aby u nas nebyl rubl.

drak 14.8.2008 11:03

Re: až se na tomto webu objeví skutečně objektivní autor a ne jen propagandista říznutý lobbistou, to bude krása

Naprosto s Vámi souhlasím, škoda je o to větší, že pan Hvížďala, když chce nebo může, tak píše docela hezky.

ok 14.8.2008 10:42

Re: Re: blábolíte...

Mantra našich exportérů o nemožnosti exportovat při drahé koruně je naprostý nesmysl.

Jak to, že exportuje Německo? Můžete mi to vysvětlit? Podle našich ekonomů v čele s "odborníkem" Jahnem by Německo mělo zkrachovat už v šedesátých letech. Jenže když navštívím Německo, mají se tak nějak stále lépe než u nás, že? A to i v "krachujících" oblastech v bývalé NDR. Zajeďte si do Saského Švýcarska (to je ta druhá půlka Českosaského Švýcarska, kterou Češi ke své škodě málo znají) - mrkněte tam, jak funguje ekonomika s měnou, která je extrémně silná už několik desetiletí. Napovím Vám: v takové ekonomice se má dobře nejen pan Jahn, ale reálně i zaměstnanci a obyčejní občané.

vlasta 14.8.2008 10:12

Re: až se na tomto webu objeví skutečně objektivní autor a ne jen propagandista říznutý lobbistou, to bude krása

R^

cb 14.8.2008 10:10

Re: Re: Stále mne překvapují obhájci pana Ježka a pana Kaplického,

Ale pak se nemuzete divit, ze vam to nikdo nezafinancuje.

pra 14.8.2008 10:09

Re: Politická vůle nám tu chybí až příliš často

Tak mě napadá, co asi zpátečníci Britové.

Ti mají svojí libru a k euru se nehrnou. Též zfalšované soutěže, jako v případě blobu - kaplický říkal cukřenka, pokud možno neprovozují.

Nemělo by se jim přikázat, aby byli náležitě pokrokoví s budovatelskou písní na rtech jako naši bolševici. Mohly by okamžitě přijmout Euro a postavit si Kaplického knihovnu třeba ve Westminterské opatství, samozřejmě bez soutěže, protože veledílo ji ani nepotřebuje.

Kamil 14.8.2008 10:03

Re: Stále mne překvapují obhájci pana Ježka a pana Kaplického,

Ad 3.: pokud vím, není stanoveno, aby v architektonické soutěži byl podmínkou finanční limit

AndyO 14.8.2008 9:51

až se na tomto webu objeví skutečně objektivní autor a ne jen propagandista říznutý lobbistou, to bude krása

a možná to ocení i pan Hvížďala. Bude to totiž konečně ke čtení.

Čumil 14.8.2008 9:50

Re: Re: Ano, pane Hvížďalo, tak to v dnešním Česku skutečně chodí -

Když myslíte, že ještě platíme rakouskou korunou, to se pak opravdu nedá nic dělat.

jasan 14.8.2008 9:46

uff

nechtit... to je vedrem

jasan 14.8.2008 9:45

a proc neni spravne

chtit spatnou vec?

Bretislav Albert 14.8.2008 9:41

Nejde jen o jakousi tocku tramvaji

Chápu, že pan Hvíždala definuje při své novinářské osvícenosti prostor na Letné, který měl sloužit Kaplického experimentu jen jako jakousi točku tramvají. Na takové místo lze přece umístit cokoliv. On by měl více než kdo jiný vědět, že zde stály vysokoškolské koleje tzv. Kolonka. Zmínku o ní dnes už prakticky nikde nenajdete, proto si to dovolím citací připomenout:

Pomník dřevěnicím studentských kolejí KOLONKA. “KOLONKA” byl kdysi pojem. Takto nazývané dřevěné budovy studentských kolejí stály na západním konci Letenských sadů, poblíž křižovatky na Špejcharu. Dnes je v těchto místech točna kolejí elektrické dráhy a parkoviště autobusů městské hromadné dopravy. Nouzová kolonie dřevěných ubytoven byla postavena pro venkovské vysokoškoláky. Kolem budov KOLONKY bylo živo, dění v ní bylo možno zahlédnout z tramvají jezdících po tehdejší “Belgredce”. Okna odrážela do okolí studentský život, v létě se v otevřených oknech budov sušilo prádlo, v zimě byly před okny uloženy zásoby jídla. Kolonka zažila i tragické události. Byl to požár přední budovy, ale především obsazení kolonie dne 17. listopadu 1939 Gestapem a oddíly SS. Vojáci vyvlekly studenty z ubytoven, nákladními auty je převezli do Ruzyně a odtud příští den do koncentračního tábora Oranienburg. Dnes připomíná KOLONKU prostý pískovcový památník s nápisem ve znění:

1921–1939 ZDE STÁLA STUDENTSKÁ KOLONIE KOLONKA, BAŠTA
POKROKOVÉ INTELIGENCE, 17. listopad 1989

Pomník byl na paměť dřevěných budov studentských kolejí odhalen, jak je i do pískovce vyryto, 17. listopadu 1989. Bylo to jen několik málo hodin před střetem studentů s Veřejnou bezpečností na Národní třídě, událostí, která pohnula dějinami Čech.

hariet 14.8.2008 9:36

Prezident Václav II.

Český prezident Václav II. - Opatrný... (a umíněný)...

Ale 14.8.2008 9:35

Re: Re: blábolíte...

Jeden z těch líců třeba je, že se nám bude lépe investovat v zahraničí. Je zvláštní, že to ještě nikoho z našich průmyslníků či podnikatelů v cestovním ruchu nenapadlo....

Viktor 14.8.2008 9:33

Re: Ano, pane Hvížďalo, tak to v dnešním Česku skutečně chodí -

Jak se to vezme - ten blbej barák by se dal klidně zbourat, když by se ukázalo, že je to fakt hnus. Pokud ale přijmeme euro tak se ho už nijak nezbavíme a k bruseli budeme přivázaný na věčné časy a nikdy jinak.

Čumil 14.8.2008 9:30

Ano, pane Hvížďalo, tak to v dnešním Česku skutečně chodí -

- čertv vezmi euro, ale ten zpolitizovaný blob je největším nesmyslem, který nám z Hradu spadl. Takže díky za shrnutí situace; nic víc a nic méně - v současném stavu, zdaá se, je to ovšem neřešitelná záležitost.

Viktor 14.8.2008 9:29

Re: blábolíte...

Týjo, tohleto "ok" to má promyšlený! Jen to chce doplnit ještě jednu informaci - co a kam budeme při sílící koruně exportovat? Ona má totiž každá mince nejen líc ale i rub, víme ... 8-o 

toogood 14.8.2008 9:06

Re: Politická vůle nám tu chybí až příliš často

Ale neni snad spravne nechtit spatnou vec? (napr Lis. Sml.)

toogood 14.8.2008 9:02

5. pres 9.

Nevim ani odkud zacit.

Pomijim, ze nejak nejsem uplne schopen videt paralelu mezi Eurem a Blobem, ktera tvori pater clanku. To, co je na clanku asi nejvice iritujici, je jak automaticky predpoklada obecne uznavanou platnost ruznych propozic, ze kterych pak triumfalne cini zavery.

Takze Ne, pane Hvizdalo. Posilovani koruny neni jednoznacne negativnim jevem, ale jak to tak byva je obousecne. Euro nechceme prijmout za kazdou cenu a co nejdrive. Spekulanti nejsou nutne lide, uvazujici v dlouhodobem horizontu (ostatne to dokazuji prave rychle zmeny kurzu koruny). Euro bychom meli prijmout drive ci pozdeji z racionalnich, ekonomickych duvodu, spise nez jako dusledek "zareni nasi vule". Neni zdaleka shoda v tom ze by Blob byl (mohl byt) "originalni stavbou, dominantou Prahy, vyhledavanou turisty". Neni ani pravdou, ze zse strany magistratu "stacilo dodrzet pravidla hry". Pokud vim, pravidla hry nedodrzel i pan Kaplicky minimalne ve dvou bodech. Mimochodem, jsem rad, ze nas president neni typ cloveka, ktery by se chtel svymi rozhodnutimi "zapisovat do dejin", ale ze ma jine motivy.

Za vse hovori Vase shrnuti ve stylu Euro = zamestnanost, Blob = vzdelanost. Tato teze je myslim pravou pateri vaseho clanku. Nevsiml jsem si, ze by byla vseobecne uznavana!

Baghíra 14.8.2008 9:01

Re: Pokud by skutecne byly drzeny sliby a respektovana predem dana pravidla

TakyR^. Navíc by byla příšerně neekologická: protopilo by se v ní 3x tolik jako ve stejně velké pravoúhlé.