6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Červená nit pragmatismu

V České republice se schyluje k vytvoření vládní koalice, která bude takový pel mel. Vývoj nazrává k tomu, že se spojí Česká strana sociálně demokratická, hnutí ANO multimiliardáře Andreje Babiše a lidovci, neboli Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 10.12.2013 12:41

Velmi zkreslený pohled

To, že lidovci podporují (t.zv.?) církevní restituce je samozřejmé a vzhledem k tomu, že máme mnohem důležitější problémy, měl by ukončení tohoto ostudně dlouho se vlekoucího a všem škodlivého pseudoproblému uvítat každý rozumný člověk.

Lustrační zákon je platný a pokud budou v produktivním věku osoby, před jejichž darebáctvím nás má chránit, je i nezbytný. Pochopitelně se m.j. týká všech veřejných funkcí vzniklých jmenováním, na ministry byl vždy aplikován. U pana Babiše, který své voliče oklamal lhaním o své estébácké historii by měl být uplatněn i na jeho poslanecký mandát.

Přirovnání tohoto podivně na úkor státu zbohatlého "podnikatele" a do politiky nepatřícího masmediálního magnáta k de Gaullovi je ukázkou opravdové demagogie.

P. Papež 8.12.2013 21:56

Líbil se mně

Smutně jsem se smál  reakci Okamury při volbě místopředsedy PS. Vzteklý a třesoucí se na funkci, kterou na mu zlí poslanci hlasováním nedali. Dokážu si představit, jak by tento vzteklý populista reagoval, kdyby mu rozhodnutí PS "nešlo pod fousy"  Už je hrozné, že vůbec byl zvolen za poslance.

J. Boleslav 7.12.2013 10:36

Pravicový kabinet, který zrodil

v Česku dosud nevídaný propad politické kultury? Větší blbost jsem na NP už dlouho nečetl. Zásadní propad politické kultury do vrcholné politiky přinesl Ovar, tuto zásluhu mu nelze upřít.

Š. Hašek 7.12.2013 13:46

Re: Pravicový kabinet, který zrodil

Asi tak.

Ale jest v módě, že za vše může Klaus a Nečas.

A sakra - ať již blabolisté nechají toho označování "pravicový" kabinet.  Byl to kabinet středový, docela pěkně levicový. Samozřejmě je ale účelem takto onálepkovat, protože potom nelze již psát o sociální demokracii jako o ryze komunistické straně. O bolševicích ani nemluvě.

Mám rád jasné termíny v širokém kontextu, A ne že někdo bude označovat "teplotu vody" podle parametrů jedné vesnice. V tomto kontextu poslední středopravice zde byla tak za Masaryka.

V. Halašta 7.12.2013 14:13

Pojem pravice a levice mají jinou dimenzi v evropě a jinou v

M. Stuchlik 8.12.2013 0:49

Re: Pravicový kabinet, který zrodil

Asi tak

A. Reček 7.12.2013 7:01

Autorovy dojmy nemusí znamenat fakta

Celkově jeho úvaha se mi jeví jako gulášová všehochuť s divným kořením.

T. Pansky 7.12.2013 1:46

Autor clanku se pasuje nekam na levici az ultralevici ...

"takzvané církevní restituce, jeden z nejpochybnějších podniků předchozích mocipánů"  Tato veta mu vypadla z ust v predpodlednim paragrafu.  Nejake pravo v Cesku?  Na to zapomente.  Vracet ukradene?  Na to zapomente.  Na to zapomente, pokud bude u vesla levice.  Ceska levice verejne prosazuje nevraceni ukradeneho majetku a radoby komentatori, jako autor tohoto clanku, to schvaluji.  Jeste ze zijeme v nejake demokracii.  V jim oslavovanem socialismu by uz za podobna slova sedeli.

J. Bruner 7.12.2013 4:41

Re: Autor clanku se pasuje nekam na levici az ultralevici ...

co takhle zavést povinnost náhrady v příbuzenské linii. Rodiče něco dluží, tak ať za ně platí děti, třeba i děti jiných. Vždyť co bylo ukradeno má být vráceno. Jedno že jinými a jiným.

B. Brousková 7.12.2013 13:11

Re: Autor clanku se pasuje nekam na levici az ultralevici ...

Majetek církvi sebrala vláda jako představitel státu a vláda jako představitel státu ho zase vrací. Těm co jim byl odcizen. Přesněji řečeno, vrací část toho co z něj zbylo. Nikdo jiný nic vracet nemusí.Vy snad něco vracíte?

P. Vaňura 7.12.2013 21:44

A kde vláda vezme ty peníze pro církve???

"Stát nemá jiné peníze, než ty, které vybere na daních."

A mnoho lidí si u církevních restitucí vzpomene na Krylovovu bajku o lvu, který sebral vlkovi ukradené tele. "Teď je moje STEJNÝM právem, jako předtím tvoje bylo."

K. Potoček 8.12.2013 7:28

Re: A kde vláda vezme ty peníze pro církve???

Nemáte pravdu. Výnosy církevního majetku za celých šedesát let byly o více jak 160 miliard vyšší,než-li náklady na církve.  Stát proto nic neplatí z daní. Finanční náhrady jsou za majetek nevydatelný fyzicky (v držení soukr.osob,obcí a krajů).  To co stát uhradí,hradí vlastně z toho,co vydělal na církevním majetku dříve.

T. Pansky 8.12.2013 16:42

Re: A kde vláda vezme ty peníze pro církve???

Tohle moc lidi nevi a tak opakuji socialistickou mantru o tom, ze vsechni na cirkve platime.  Socialiste to vedi a je jim jasne, ze se ukaze, ze nas stat vlastne dale cirkve odiral.  Socialiste jsou velmi chytri, proste vycurani.

M. Stuchlik 8.12.2013 0:48

Re: Autor clanku se pasuje nekam na levici az ultralevici ...

To by se dítka komunardů řádně prohla. :-)