18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Čerstvé obrázky ze Švejkolandu

Kdyby vstal z mrtvých Jaroslav Hašek a chtěl napsat knihu o Švejkovi žijícím v naší době ve Švejkolandu, mohl by začít třeba takto: "Tak nám pan prezident nadělil novou vládu, pane Švejk, a hned bude zase všecko lepší," zahlaholila mezi dveřmi doručovatelka Müllerová, která přinesla Švejkovi důchod

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 3.2.2014 12:00

Pane Jemelík

Zabýval se už někdo tím kolik stát od roku 1948 vyinkasoval za šedesát tři let užívání církevního majetku ukradeného komoušema ? Což si dát tu práci spočítat to a následně zveřejnit ?Myslím že bysme se všichni náramně divily.

F. Lesniak 3.2.2014 11:00

Pan Jemelík,

který byl veden ve spisech STB jako agent Stín.

J. Vintr 3.2.2014 2:49

Pane Jemelík

ačkoliv lze s podstatnou částí vašeho příspěvku plně souhlasit, víceméně nadbytečnými zmínkami o církevních restitucích se zesměšňujete. I kdyby stát tyto peníze dal jen tak, bez jakéhokoliv nároku (jakože tomu tak zaručeně není), jde v rámci toho, co se v erární sféře rozkrade a promrhá, o zcela zanedbatelný pakatel, o němž nestojí za to ztratit slovo. Červený hadr jímž mávají před očima závistivé zabedněné lůze, udělali darebáčtí politici z církevních restitucí právě jen proto, aby zakryli vlastní lumpárny.

P. Khail 3.2.2014 6:01

Re: Pane Jemelík

Mnoho desítek miliard není n i k d y zanedbatelný pakatel.

E. Vašátko 3.2.2014 6:20

Re: Pane Jemelík

Zanedbatelný pakatel není ani stovka, kterou vám zloděj ukradne a vy ho chcete zpátky. Jenže stovka by nebyla předmětem sporu, kdežto ty miliardy se náramně hodí jako předvolební heslo pro všechny, komu leží církve v žaludku. Nikdo nechápe, že ten spor není o církvích a o majetku.

K. Frauknecht 3.2.2014 9:23

Naprostý souhlas!

Více než dvacet let, než se napravila bolševická zlodějna! Nečasově vládě (jak mám řadu výhrad) je nutno v tomto směru složit hold. Že to šlo jinak? lépe? Třeba jo - po bitvě.... PS: Nejsem věřící.

P. Chládek 3.2.2014 9:26

Re: Pane Jemelík

Církevní restituce jsou snad jediným činem, za který lze minulou vládu pochválit.....

Pokud žijeme ve Švejkolandu, váš nàřek mi připomínà polního kuráta Otto Katze 😊