6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Černá a bílá

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 9.8.2006 19:26

Spoluprace s CSSD je mozna, spoluprace s PlnouParouBackem nikoli

jepice 9.8.2006 15:40

Zásadovost se nevylučuje s pragmatičností

a to je i Topolánkův případ. Udržet koaliční stovku je velmi pragmatická záležitost.

Jara 9.8.2006 11:04

Novinářské myši

Novinářské myši již začínají kázat ty svoje moudrosti.Zásadovost se v čase vyplácí vždy.

vlali 9.8.2006 13:29

Re: Novinářské myši

Vyprávějte to třeba Husovi (mistru Janovi).

Štváč 9.8.2006 10:57

už nás masírují

Z čeho jste usoudil, že Topolánek zhyne mučednickou smrtí, když volební průzkum praví opak. Proč ženete občany do intrikaření a podporujete zbabělost aniž k tomu máte dopředu pádné argumenty. "Státotvorně" z lidí chcete dělat ovce a zabalit to s Klausem o "zájem státu ?"

jz 9.8.2006 14:50

Re: už nás masírují

Pruzkumy jasne rikaji - predcasne volby se vyplati jenom ODS, jinak nikomu, a proto nebudou. Volebni vysledky umoznuji pouze velkou koalici (zjevnou nebo skrytou), nic jineho, akorat ze ten lampasak neumi pocitat do 200, bohuzel.

hodne neRath 9.8.2006 9:10

soucasny postup ODS

mi vyhovuje.

Vlali 9.8.2006 9:34

Re: soucasny postup ODS

V pořádku, ale jaký to vezme konec? Není parlament (funkce resp. vedení) a Pablb dál vládne. OdS nechce ustoupit ale nemá na prosazení dost sil. Budeme se točit v kruhu. Předčasné volby mohou být jen za určitých okolností (opět nutná dohoda se socany). Já skutečně řešení bez aspoň základní dohody se socany nevidím.

hodne neRath 9.8.2006 9:52

Re: Re: soucasny postup ODS

no toz se jeste chvili budeme tocit... volici to pak tocitelum spocitaji.

janoryna 9.8.2006 10:29

Re: Re: soucasny postup ODS

je to tak. když od někoho něco chci, musím něco nabídnout. platí i o socanech. ods chce víc.

Aleš 9.8.2006 12:41

Re: Re: soucasny postup ODS

je to tak, to snad musí vědět i M.T. Včera o tom V.K. docela pěkně mluvil v radiu. A dokázal docela nestraně, opravdu se držel, mile mne překvapil. Jsem zvědav, zda se podaří posun u parlamentu.

SmallM 9.8.2006 8:38

Jinak: Bezzásadoví nají navrch

Tohle tu prece bylo mnohokrat. Mate pravdu, v tohle spolecenstvi maji bezzasadovi darebaci prednost. Uz je to tak samozrejme, ze o tom lide vaseho typu mohou psat verejne. Pak se ovsem nedivte, az nekdo zase vyvola pogromy pane. Budete tvrdit, ze je to rasove monivovane, ze ?

jogurt 9.8.2006 10:16

Re: Jinak: Bezzásadoví nají navrch

Co blbneš? Kape Ti na karbid?

Vlali 9.8.2006 8:09

Problém je jinde

Pořád se mluví o "zásadovosti" a "nekompromisním přístupu" co si má člověk za tím představit? Rovnou daň např. chtěla jen OdS a ta nemá nadpoloviční většinu v parlamentu na prosazení. Musí se tedy dohodnout na co největší části svého programu ale těžko může mít celý. Zrovna tak to je s vyjednáváním se socany. Oni rádi zruší některé své předvolební sliby s poukazem na možné ve vyjednávání. Když totiž dojde k nějaké dohodě modro/oranžové bude se jednat prostým průmětem o středovou politiku.

tom 9.8.2006 7:23

pomsta

Pane Daneš ta nenávist k ODS a Topolánkovi z vás přímo čiší.Je to důsledek vašeho vyhazovu z 51PRO.Jsem rád,že to udělali.Nenávistných článků,které produkujete vy,je plné Rudé Právo a Halo Noviny a tak není potřeba aby se tiskly i včasopise,který má úplně jiný okruh čtenářů.Štvát a vymýšlst články plné zloby uměli komunisté dokonale a zřejmě jste se dobře vyučil

jonáš 9.8.2006 8:11

Re: pomsta

Moment, to je fakt ten politolog z playboje a virtually?teda dobrý piruetky .. 8-o

mike 9.8.2006 1:33

"buď moje vláda bez kompromisů s Paroubkem, nebo předčasné volby"

To se mi libi. A nejen mne, zda se. Preference rostou. Treba uz lidi maji dost bezpaternych kreatur, ktere pro kreslo udelaji cokoli.

S vyvolanim predcasnych voleb mate pravdu. Proto je treba vyvolat dojem, ze za to muze druha strana. Z tohoto hlediska dava cele Topolankovo snazeni trochu smysl. Kdo se o neco snazi a kdo se chova jako hovado je zrejme. Volicum KSCSSD samozrejme ne, ale o jejich hlasy tady nejde.

WorryJohn 9.8.2006 6:40

Re: "buď moje vláda bez kompromisů s Paroubkem, nebo předčasné volby"

Jestli si myslíte, že to, co dělá Topolánek, je politika "s páteří" a Topolánek že neudělá pro křeslo cokoliv, jako všichni kolem, tak jste podle mne - promiňte - maličko naivní.

Topolánek prostě vsadil na jednu kartu totálního boje proti "KSČSSD" už od začátku kampaně a vlastně od svého zvolení předsedou. A teď už nemůže udělat nic jiného, než držet až do svého hořkého konce.

V pátek to začne na Hradě, pak to vezme rychlý spád. Topolánek definitivně NEBUDE jmenován premiérem a nastoupí právě ta pražská ODS.

mike 9.8.2006 7:41

Re: Re: "buď moje vláda bez kompromisů s Paroubkem, nebo předčasné volby"

Myslim, ze si mohu dovolit ten luxus a byt malicko naivni. Kdyby chtel, mohl se domluvit s Paroubkem uz davno a kreslo mit. Cena by byla strasna, ale porad spada pod "cokoliv". Ono je jednoduche prohlasit, ze vsichni jsou to stejne svine a dat si dalsi pivo. Jenze ja mam ve zvyku rozlisovat.

mol 9.8.2006 0:32

a jakto, že ODS v průzkumech preferencí roste?

kde jen autor udělal chybu?

herdekbabka 9.8.2006 2:16

Re: a jakto, že ODS v průzkumech preferencí roste?

mno - ač-li to není záměrné - a někomu ještě nedošlo, že lid obecný už si zase dovoluje mít vlastní názor , poněkud odlišný od toho co jim nutí různé mééédiální pracovníci a ... ologové. Jinak by výsledek voleb - po té slavné předvolební mééééédiální partii - nebyl takový jaký byl . Takže suma sumárum, na současném patu se docela dost podepsali právě méééédia. Není to sranda???

Aleš 9.8.2006 6:22

Re: a jakto, že ODS v průzkumech preferencí roste?

jeden průzkum jedné agentury a hned velké závěry. Myslím, že to autor docela vystihnul.

WorryJohn 9.8.2006 6:30

Re: a jakto, že ODS v průzkumech preferencí roste?

ODS bývá téměř vždy v preferencích o kus lepší, než pak ve volbách. To chce klid. Ale čím vyšší bude mít ODS preference, tím víc se bude Paroubek bránit předčasným volbám. A ty Topolánek neprosadí ani kdyby je chtěl i sám prezident (jako že nechce).

Jenda 9.8.2006 19:28

Re: Re: a jakto, že ODS v průzkumech preferencí roste?

Nerad vam kazim radost ale staci jeste chvili nezvolit predsedu patlamentu a je, podle ustavy, mozno rozpustit nefunkcni patlament a vyhlasit volby.

Petronius 9.8.2006 9:22

Re: a jakto, že ODS v průzkumech preferencí roste?

Mole, nestahujte kaťata, když daleko je brod ;-D Volební průzkumy jdou u nás součástí politické reklamy, kterou se jednotlivé strany snaží si zajistit dobrý či lepší výsledek. Vzpomeňte jen na preference "čtyřkoalice" či US. Ty také dosahovaly +- 30% A realita?

Lájoš B. 9.8.2006 0:30

Chyba lávky, autore.

Pokud by Zelení přešli k Paroubkovi, měli by ministerské posty zcela jisté. Takovou stafáž by jistě Paroubek ocenil. Pak by už mohlo tvrdit, že se neopírá jen o hlasy komunistů a to by se mu sakra ulevilo. Konečně by pak mohl vykřikovat něco o tom, jaký je demokrat.

kanuk 9.8.2006 2:41

Re: Chyba lávky, autore.

Myslím, že komunisti by byli blázni, kdyby chtěli podporovat ODS. Proto lze počítat s tím, že budou podporovat ČSSD. Potom ČSSD potřebuje jen jeden hlas od SZ nebo KDU, a je dost pochybné, že za ten jeden hlas by dostali ministerské křeslo. Komunisté si pravděpodobně nároky na ministerské křeslo dělat nebudou.