29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Čekání na zázrak

Že je s ODS něco špatně, bylo patrné už v baru olomouckého hotelu Clarion, kde se volební kongres konal. Ve vzduchu neviselo tradiční drama souboje, napětí ani očekávání, spíš naopak: jako by se sem lidé sjeli na pohřeb, kterého se všichni bojí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 5.2.2014 10:25

Re: A co to tak

A co to je to ODS? To co v posledních letech jak smyslu zbavené rozkrádalo stát nebo to co chtělo budovat stát dle volebního programu z r. 1992? Za ten bych dodnes dal ruku do ohně. Ale s ním už po pár letech nemělo konkrétní konání ODS absolutně nic společného. Prostě současná ODS svými papaláši i kmotry rozkradla nejen stát, ale i sama sebe.

M. Kosejk 5.2.2014 10:53

Re: A co to tak

Hele, borče, ODS nenávidíte. To je jasné. Lepíte se s nadáváním na každé téma s ODS.

Ale co ještě Váš pozitivní program? Jaká je ta Vaše ctěná strana, která ma Vaši důvěru? Prosím o odpověď! Protože jak se zdá, pozitivní vizi nemáte - a Vaším programem je pouhá nenávist k ODS.

Já ODS budu volit - a necítím potřebu to tajit. A tak odtajněte Vaše pozitivní preference, když už se natajíte s negativními.

M. Martin 5.2.2014 12:25

Re: A co to tak

Soudruh Maleček je komunistický udavač a zloděj vedený v Cibulkových seznamech jako agent který ochotně spolupracoval s STB.Asi takhle vypadá rétorika soudruha Malečka.

P. Kmoníček 5.2.2014 15:26

Re: A co to tak

Pane Kosejku,tragedií našeho národa je bohužel to,že je v něm možná většina  Malečků.

M. Kosejk 5.2.2014 9:10

:)))

A kdyby si ODS do čela zvolila nějakého dlouholetého člena ODS, tak lidi, co nemají ODS rádi, jim zase vyčtou, že prý ODS nemá sebereflexi, když si nezvolila úplně někoho nového. Ale ODS si vybrala někoho nového, tak se jí vyčte, že je nový. :)))

A mimochodem - dnes je velmi mediálně populární vyzývat ODS k sebereflexi - ono to spíš je ale volání programových nevoličů ODS po tom, aby ODS reflektovala jejich názory. A velkou chybou ODS bylo, že chtěla vyjít vstříc lidem, kteří by ji stejně nikdy nevolili - čímž popouzela své opravdovské voliče, kteří naopak mají odlišné názory než tihle programoví odpůrci ODS. A jsem rád, že Fiala si toto uvědomuje.

J. Boleslav 5.2.2014 12:01

Re: :)))

Přesně tak.

M. Kosejk 5.2.2014 12:11

Re: :)))

O co by bylo konstruktivnější, kdyby lidi spíš řekli, v čem vidí řešení (a proč).

Š. Hašek 5.2.2014 12:27

Re: :)))

Asi tak.

P. Khail 5.2.2014 14:57

Re: :)))

Docela by mne zajímalo jak se podle vás liší volič od od opravdovského voliče.

M. Kosejk 5.2.2014 16:04

Re: :)))

Opravdovský volič ODS volí ODS nebo to alespoň vážně zvažuje - a předem volbu ODS neodmítá.

Jak jednoduché....

P. Khail 5.2.2014 17:16

Re: :)))

Jednoduché ale nelogické, jemně jste pominul napsat kdo je volič ODS, který není "opravdovský". To je volič ODS který ODS nevolí nebo jak je to? A ten kdo to zvažuje a pak ODS nevolí je "opravdovský" volič ODS? Pro člověka s alespoň 3místným IQ by to vysvětlení takový problém být neměl. Ovšem pokud jen někdo jen opakuje prázdné fráze, pak to problém být může.

M. Kosejk 5.2.2014 17:36

Re: :)))

Ano, tuhle verzi jsem pominul, protože nedává smysl - opravdový volič ODS, který nevolí ODS, není opravdový volič ODS - to je volič jiné strany. A teprve teď začínám pochybovat,  zda-li máte trojmístné IQ. :)

M. Kosejk 5.2.2014 17:43

p.s.

Možná jste si nevšiml toho, co opravdu píši, cituji: "(kdo) vážně zvažuje - a předem volbu ODS neodmítá." Jestli někdo předem volbu ODS odmítá, tak volbu ODS nezvažuje - tady druhá Vaše otázka, je bezpředmětná.

M. Kosejk 5.2.2014 17:45

Re: p.s.

uf, to je dneska překlepů.. (třeba ta čárka)

P. Khail 5.2.2014 18:06

Re: p.s.

Dobře, zkusím to polopatisticky: "kdo vážně zvažuje a předem volbu ODS neodmítá", ale potom nevolí. Na toho voliče jsem se ptal. Protože pokud  z v a ž u j e (jak píšete), je "na vahách", logicky mi vychází, že není rozhodnut. Jistě pak, dle mého nedostatečného IQ, může nevolit ODS, jinak by přece nezvažoval. Ptám se tedy znovu, je to opravdový / opravdovský volič ODS, když ji pak nezvolí? Jistě mi nabídnete nějaké řešení dle vaší logiky, kterou jsem, zřejmě z důvodu vašeho výjimečného IQ, nepochopil.

M. Kosejk 5.2.2014 18:18

Re: p.s.

Kdo vážně zvažuje a předem volbu ODS neodmítá, ale potom nevolí - to je opravdovský případný volič ODS. Názory takových voličů se ODS musí zabývat .  Pokud ale někdo předem volbu ODS odmítá, tak jeho názor je pro ODS bezpředmětný.

A víte co? Najděte si na tyhle dětinské hry s chytáním za slovo někoho dostatečně dětinského, aby ho to bavilo. Já už zájem nemám. Kdo chce pochopit a není úplně blbý, jistě ví, co jsem chtěl říct. A nejsmutnější je, že i Vy to určitě víte, ale nemůžete si odpustit tyhle trapné hry. Hlavně, že k tématu jste napsal absolutní kulové.

P. Khail 5.2.2014 18:36

Re: p.s.

Ale to přece je k tématu p. Kosejku, přispěvatelé vašeho typu tu zaplevelují diskuzi větami beze smyslu. "Kdo vážně zvažuje a předem volbu ODS neodmítá, ale potom nevolí - to je opravdovský případný volič ODS", to je perla, fakt dobré. Upřímně se těším na vaše další komentáře, je to příjemné osvěžení, neumdlévejte prosím, skutečně by mne to mrzelo.

M. Kosejk 5.2.2014 18:44

Re: p.s.

:)) Hele, já tě budu ignorovat, ty ignoruj mou osobu. Jo? Já totiž nemám náladu na komunikaci s lidma, kteří debatu neberou jako výměnu názorů, ale jako souboj, který musí vyhrát. A když ho nemůžou vyhrát argumenty k tématu, tak se začnou rýpat ve slohu nebo v překlepech. A takovým magorem jsi i ty.

P. Khail 6.2.2014 5:52

Re: p.s.

Nesmysl není překlep, koneckonců sám jste s tím začal, tak nebrečte.

V. Vaclavik 5.2.2014 15:23

Re: :)))

Novou tvari je mysleno kdokoli, kdo se jeste nemotal kolem vesel vladni, ani partajni moci. Proste nejaky radovy pesak, mozna nekdo s nejakou reputaci z kraju.

Nemohl se predsedou stat treba ten senator Kubera? Moc ho, ani pravici nesleduji, ale za se me prakticky pravicovy clovek, ktery i ma jiste charisma. Tenhle novy je a i vypada jako cucak.

M. Kosejk 5.2.2014 16:11

Re: :)))

Jako myslíte nějaký úplně neznámý Lojza z Horní Dolní - neznámý jak pro ODS, tak pro voliče? Blbý nápad. :))) A z krajů? Raději nebrat - tam bylo to nejhorší ze struktury ODS.

A Kubera by nechtěl, protože sám o sobě říká, že na víc než regionální politiku nemá. Sám se považuje pouze za takového technického správce Teplic.

I. Kudrnová 5.2.2014 8:31

Nezapomeňte že jediná ODS komplet byla proti

zvyšování výkupních cen el. energie ze solárních elektráren. Zvyšováním el. energie  začal  ten marasmus pro nás všechny.

Domácnosti, podniky živnosti atd.  jsou na el.  životně závislí , vše se řítí dopředu, vše je na elektriku, počítače, kuchyňské spotřebiče, světlo  atd, však to všichni víme a my  nestačíme  platit nastavené platby. Byla to sabotáž od ostatních stran proto, abychom my Češi byli zase závislí na nějakých milodarech od Německa?

Kdyby ODS chtěla,  tady  mají velký potenciál, jak začít zase pracovat pro nás pro Čechy.Normální lidi opravdu nestačí platit el. nájem vodu, povinné platby, sociální. zdravotní,  megalomanské stavby  atd.

P. Maleček 5.2.2014 6:31

Velmi poučné - a vzpomeňte Luboše Voleníka

Naopak od před diskutéra říkám, že extra délka textu je v tomto případě fajn a i díky ní se čtenář dozví hodně, byť víc mezi řádky než přímo z nich. Z článku přímo čiší deziluze a vědomí i většiny pozůstalých ODSáků, že se značkou ODS je konec. A z textu čiší i vědomí si vlastní viny. Ano většino z těch 20 000 členů ODS, většina z vás jste slušní lidé. Ale tak dlouho jste mlčeli k řádění vašich šéfů až se vám partaj rozsypala pod rukama.

Byl jsem jeden z vás a nemlčel jsem. Z ustavujícího olomouckého kongresu jsem odjížděl s mrazením v zádech z toho, že kongres na nátlak Klause připustil účast komunistů v ODSáckých i vládních funkcích. Pak jsem si dovolil Klausovi oponovat, to ke všemu v jeho pracovně krátce rok po jeho jmenování premiérem. Vytáhl svůj notýsek a po jedovatém dotazu, kdo že to vlastně jsem, si mé jméno zapsal do svého u poučených hrůzu budícího notesu.

"A seš v řiti, žes raději nedržel hubu" řekli mi při odchodu poučení ODSáci, již tehdy na rozdíl ode mě chápající co je to Klaus. Už tehdy věděli že není demokrat natož pravicový. Já i mě podobní během pár let v ODS skončili a do čela ODS naskočili ti znalí toho co Klaus je a jak se přes něj dá napakovat. Základem bylo se obdivně rochnit v jeho análu.

No a dopadlo to tak, jak to zákonitě jinak dopadnout nemohlo. Těm kteří se neušpinili a naivně věří v obnovu důvěryhodnosti ODS říkám nemarněte síly a čas. Založte novou partaj a hlavně se hned zbavte každého kdo byť jen v náznaku poruší esenci pravicovosti - nelhat a nekrást.

Hodně naivní, viďte. Takový byl v čele ODS jediný - Luboš Voleník, kterému z toho kam se řítí ODS puklo srdce. Však se také o něm v čele ODS i v jeho rodném městě ovládaném tím dnes "nejkovanějším" ODSákem Kuberou (jak příznačné bývalým komoušem)nesmí ani pípnout - málo co tak vypovídá o tom co je dnes ODS.

J. Rechnovský 5.2.2014 12:19

Re: Velmi poučné - a vzpomeňte Luboše Voleníka

Pane Malečku je-li pravda co píšete, je to velmi zajímavé. Předpokládám, že velmi podobně to musí fungovat v ČSSD. Obě tyhle prohnilé skupiny musí chcípnout...

I. Schlägel 5.2.2014 6:05

Katarze, kterou snad prochází ODS,

čeká i ostatní strany a celou českou kotlinu. Dlouhá cesta s velmi nejistým výsledkem, zdá se.

P. Boublíková 5.2.2014 5:19

Aneb z deníčku ODSáka

Proč je článek tak dlouhý, když se v něm člověk nic nedozví?

J. Vyhnalík 5.2.2014 6:34

Re: Aneb z deníčku ODSáka

Ale dozví. Minimálně to, že pan Holec je ten vůbec nejchytřejší a nejkrásnější a nemá rád ODS.

P. Boublíková 5.2.2014 7:10

Re: Aneb z deníčku ODSáka

Mohl sem dát aspoň fotku :-)

J. Vyhnalík 5.2.2014 7:12

Re: Aneb z deníčku ODSáka

Tu Vám Google nabídne obratem, ale pozor na datum, najděte si nějakou z poslední doby.

P. Scheck 5.2.2014 2:46

Nepodceňovat

Pane Holec, nepodceňoval bych pana Fialu. Jeho "nezkušenost" s politikou se dá přeložit i jako neprovázanost s kdekým a s kdečím. ODS má, co si zasloužila a jejich "papá" se k tomu zajistě nemá. Ano Václav Klaus v pravou chvíli sice elegantně vycouval a nechal ostatní vykoupat v jeho nastoupené cestě.  Jim nezbylo, než přehlížet už zaužívané zvyky, jinak by je kmotři sežrali. Museli jít plus minus ve šlépějích svého velkého zakladatele. ODS musela dokráčet tam, kam došla. Zkušení proradní kapitánové ale vědí, že potápějící se loď je třeba  opustit jako první. Když pominu morálku - takoví kapitánové rozhodně hloupí nejsou...