6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čeho je moc, toho je příliš!

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se pochlapil a vyzval prezidenta Miloše Zemana, aby neletěl do Číny a věnoval se plně vládní krizi. Bohuslav Sobotka se s tím „chlapsky“ vyrovnal - odletěl do Lucemburska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kyselková 14.5.2017 12:36

Šlachta si točí mlýnek na celnici

a takhle to vypadá ! Kde jsou ty šiky zakuklených biřiců, které si v noci troufli dokonce na ženskou, kvůli kabelkám od Ježíška, ale soudruha Bureše a jeho kobry se bojí !

P. Selinger 13.5.2017 20:54

Oba by měli letět

a vzít si Babiše s sebou . A kam ? nejlépe do pr...

Z. Susnar 14.5.2017 5:31

Re: Oba by měli letět

Souhlas

J. Šimek 13.5.2017 16:36

I blbec pozná rozdíl.

Bohouš se vrátil druhý den, Zeman se vrátí za týden.

J. Schwarz 14.5.2017 20:08

Re: I blbec pozná rozdíl.

bohouš se vrátil druhý den a - nic nedělal! To se ani vracet nemusel, mohl zůstat přes víkend a třeba zajet do paříže zajásat si na Macronově inauguraci.

F. Doušek 13.5.2017 14:36

Autore, zapomněl jste zmínit, že Bělobrádek,

když došlo na hlasování, se "hrdinně" zdržel.

Takže ty jeho předchozí kecy vzaly za své.

Z. Susnar 13.5.2017 12:43

Pane P. Čech

Bělobrádek s prezidentem si tedy rovni nejsou (uvažujeme funkce)To mate pravdu ale urcite si nejsou rovni jako clovek s clovekem Zeman je verejny darebak a uvidite ze se hned ozve ten Zemanovec co si rika Vlcek ale upozornuji ze neni je to Pepek Vyskoc z Roudnice a v nicem si s Pepanem nezada a rad skace kdyz se mu povi ted pepku vyskoc udela emmmm hennnnn a hop trikrat si vyskoci to jenom na okraj:)

J. Vlček 13.5.2017 13:48

Re: Pane P. Čech

Paní Žofie Sohorová-Baldová-Hejmalo-Susnarová, váš posudek na kohokoli, na prezidenty obzvláště, má hodnotu žvástu pavlačové drbny, která dostala příležitost se o svůj blábol podělit s veřejností. To má pro vás jistě jiné naplnění, než jak jste zvyklá s bábama u vás na pavlači, že.

Z. Susnar 13.5.2017 16:05

Re: Pane P. Čech

Pepku Vyskoc Pepanku ty ses teplous? no asi jo Hop and Haf

J. Vlček 13.5.2017 21:06

Re: Pane P. Čech

To bych byl do vás nikdy neřekl, pani Žofie Sohorová-Baldová-Hejmala-Susnarová, že válíte anglicky. Člověk by si myslel, že neumíte pořádně ani česky a vy jste zatim hotový polyglot. Prostě dámu v sobě nezapřete, tak to má být.

Z. Susnar 14.5.2017 5:30

Haf Haf

Klidne dama jak chces ale ty ses originalni Pepek Vyskoc a jeste k tomu poradnej trotl hop haf pepanku vyskoc znovu

P. Čech 13.5.2017 11:00

Bělobrádek "vyzval" prezidenta Zemana?

"Vyzývat" se k něčemu mohou sobě rovní a nebo nadřízený podřízeného. Žádná z těchto eventualit mezi prezidentem a předsedou politické strany nesedí. Bělobrádek tedy nemá prezidenta co vyzývat, může jej jen požádat. Proč? Přece proto, že KDUČSL byla zvolena pouhým zlomkem voličů než prezident. Bělobrádek zvolen nebyl ani jedním voličem, kandidují totiž politické strany a hnutí a ne fyzické osoby. Bělobrádek s prezidentem si tedy rovni nejsou (uvažujeme funkce) a podřízeným je spíše Bělobrádek. bělobrádek je pouhým předsedou politické strany, nic více a nic méně. Platí to i kdyby aktéři byli jiní.

V. Vaclavik 13.5.2017 13:13

Re: Bělobrádek "vyzval" prezidenta Zemana?

Jenze takhle to vidi jen priznivci prime demokracie. U me pocet volicskych hlasu, anebo prima osobni volba zadnou pridanou 'hodnotu' ve forme vyse mandatu, nenesou. A nechapu to, ze prima volba prezidenta dala tomuto nejaky vyssi mandat. Nedala, jedine co mu dala je moznost ukazovat politikum dlouhy nos a horsi veci, podkud k tomu ma prezident sklony, jakoze tato hradni kreatura je ma.

Ale vira lidu ve vyssi mandat, pokud jde o prime zvoleni, vodu ve vino meni, a hulvatum se takova vira moc hodi.

Z. Lapil 14.5.2017 9:46

Re: Bělobrádek "vyzval" prezidenta Zemana?

Poslyšte, to je vážně zajímavá představa, odvozovat "výši" (kvalitu?) mandátu od počtu hlasů (já vím, že VY to nenavrhujete). Představuju si to na způsob: prezident zvolený většinou do 60% jmenuje předsedou vlády předsedu nejsilnější strany. 61% až 80% - smí jmenovat kteréhokoliv poslance. Více než 80% - kteréhokoliv občana ČR.

A jak znám naše poslance a právníky, tak při zisku 60,5% proces zkolabuje a bude vládnout předchozí vláda v demisi, dokud nás smrt nerozdělí.

P. Smatlak 13.5.2017 23:50

Re: Bělobrádek "vyzval" prezidenta Zemana?

Petr Čech ASI SI PLETEŠ JABLKA S HRUŠKAMA.MY NEJSME PRESIDENTSKÝ STÁT a hlavní je tady předseda vlády a vláda ,potom parlament a president se může jen k některým věcem vyjadřovat a má stmelovat jak politiky tak lidi.,což on nedělá a chová jako mocipán i když jím není ani náhodou,protože funkce presidenta je u nás spíše symbolická nebo čestná.a má nás ve světě zastupovart pouze jako diplomat a ne jako vůdce a to samé platí i na domácí politické scéně., takže ne v podstatě ale fakticky má Bělobrádek.protože je vrcholový politik ve vládě větší moc než president a nic na tom nemění ani fakt, že byl Zeman volen přímou volbou občanů.Tak to je a ne jinak, takže to srovnání poněkud kulhá a je nesprávně asi z neznalosti definováno a presentováno z tvého pohledu.A nemění na tom nic ani to jak píšeš,že byly voleni lidovci a on je jen jejich členem.Tady není přímá volba poslanců v parlamentě takže i tady tápeš a píšeš s prominutím hlouposti.

J. Hruška 13.5.2017 8:53

Jak porazit oligarchii?

Zdrastvujtě tovarišči! Odpovězte mi, proletáři, porazíte oligarchii nebo necháte zahynout sociální demokracii?? Zdař Bůh, Josef.

P. Čech 13.5.2017 11:04

Re: Jak porazit oligarchii?

Víte vůbec, co znamená pojem "oligarchie"??? Oligarchie je vláda několika osob. Podle mne 15 osob je několik osob. Tedy nám vládne oligarchie od roku 1918, kdy zanikla vláda císaře.

J. Šimek 13.5.2017 16:38

Re: Jak porazit oligarchii?

Teď jste demonstroval, jak jste blbej.

J. Karlík 13.5.2017 8:41

Dobře srovnana fakta,

sněmovna to ale vidí jinak. Potvrdila Babišuv názor, že se všichni spojili proti jednomu. Neměla by si sněmovna položit otázku, jak to, že ministr může svou mocí ovlivnit nezávislé instituce? Proč se nazývají nezávislé, když jsou vlastně závislé? A dále, odposlechy jsou hnus, ale když se hodí do krámu, proč je nepoužít? A zároveň kázat o morálce. Ale tak to chodí.

J. Fridrich 13.5.2017 6:27

Je zajímavé, že mnoha politikům, ale i našim občanům

Je zajímavé, že mnoha politikům, ale i našim občanům nevadí ten velmi znepokojivý fakt - a to, že byl-a možná i je nyní odposloucháván vicepremiér a ministr financí naší země a možná, že on není výjimkou v tom, kdo je odposloucháván. Jinak - kdo ty i jistě sestříhané odposlechy slyšel, tak nevím, zdali tam našel od pana Babiše "úkolování"..

Já myslím, že pokud budu vlastnit média, budou média psát, to, co CHCI JÁ! Nikomu dalšímu do toho nic není!

Daleko horší je zaujatost "veřejnoprávních" médií, kterou nám denně předvádí nevyváženými, jednostrannými protibabišovskými příspěvky na ČT 1.

Co to vlastně oni řeší ? Nákup dluhopisů ? Oni snad ani neví, že toto je dítě Kalouska a je i nyní platné.. Co se tedy řeší ? V Čechách se úspěch nikdy neodpouštěl-a ani nyní neodpouští.. Upocený Bohoušek, " tvrdě pracující cca 25 roků " v našem Parlamentu za hezké naše peníze se stále snaží " nastartovat " tu krásnou, Českou nenávist k schopným, úspěšným - a nedejbože bohatým spoluobčanům...

To je svévole ( jak říká jeden " právník " z Karlovy University ), když president republiky vyžaduje dodržování zákonů v naší zemi ? Díky koaliční smlouvě tady Bohoušek skoro 4 roky vládne a nyní se tato smlouva nemusí dodržovat ? Hlavně by měli ti mimozemšt'ani v parlamentu " odsoudit " Babišovy výsledky - tedy rozpočet země bez naplánovaných desítek miliard schodku-naopak dosáhl přebytku, nejnižší nezaměstnanost, snížení korupce a státního dluhu...

T. Kohout 13.5.2017 6:32

Re: Je zajímavé, že mnoha politikům, ale i našim občanům

Dobře, chápu, že Babišovi noviny propagují Babiše. Ale měly by tedy vystupovat jako partajní noviny, či vůdcovi noviny a ne jako "nezávislé noviny". To je jasná klamavá reklama a na ní jsou paragrafy. (Komunistické noviny se taky označují, že jsou partajní noviny a to je v pořádku. Nenazývají se "nezávislými" novinami.)

J. Schwarz 14.5.2017 20:11

Re: Je zajímavé, že mnoha politikům, ale i našim občanům

A jsou nezávislé noviny, v nich sedí 95% redaktorů levičáků, kteří když zjistí nějakou levotu na "své straně" tak o tom prostě pomlčí? Vzhledem k tomu, že fakulty žurnalistiky jsou levičáctvím prolezlé a levičáky vychovávají, o žádné "nezávislosti" médií nemůže být řeč!

F. Lesniak 13.5.2017 6:54

Re: Je zajímavé, že mnoha politikům, ale i našim občanům

Daleko nejhorší je fakt, že v r.1989 lidé na náměstích cinkali klíči, aby si pak do čela státu zvolili takové lidi, kterých se chtěli jednou provždy zbavit. A Bureš není nic jiného.

Z. Susnar 13.5.2017 12:34

Re: Je zajímavé, že mnoha politikům, ale i našim občanům

Souhlas

T. Kohout 13.5.2017 6:26

jsou ty cesty srovnatelné?

Je několikadenní cesta do Číny srovnatelná časově s několikahodinovou cestou do Lucemburku? Osobně bych ale nerušil ani jednu z nich.

J. Krásenský 13.5.2017 6:12

Je to tak

Do vlády dostal Sobotka Babiše (dojiče dotací a agenta STB) a učinil z něj ministra financí.

Sobotka není pan čistý - od bydlení z poslaneckých náhrad přes prodej OKD až k fotovoltaice. Zatímco Babiš ovlivňuje svá media a novináře (stejně jak tak činí jiní oligarchové a například Bakala ČT), Sobotka ovlivňuje veřejnoprávní rozhlas. Co je horší? A tak dále a tak podobně.

Celá tato skrumáž je pouze děs z totálního vítězství ANO ve volbách. A jak píšete ANO zřejmě ztratí, ale to neznamená, že ostatní (ČSSD-TOP) získají. Jedině snad mizernou účastí ve volbách. No to zase bude reprezentace.

T. Kohout 13.5.2017 6:27

volby - Re: Je to tak

Co já vím, tak do vlády dostali Babiše jeho voliči a výsledky voleb a ne Sobotka.

J. Krásenský 13.5.2017 6:39

Re: volby - Re: Je to tak

Ale jděte, Sobotka s ním přeci nemusel jednat, nemusel uzavřít koaliční smlouvu a nemusel jej mu přidělit ministerstvo financí. Už tehdy bylo známé, že je dojič dotací, což byl a je střet zájmů. (Kocáb by pravil soulad zájmů). Takže nic. Hezký den.

J. Krásenský 13.5.2017 6:30

Re: Je to tak

ale media nám vyprávějí pohádku "Jak zlý zeman ubližuje hodnému sobotkovi".

T. Kohout 13.5.2017 6:33

Re: Je to tak

A je snad Zeman "dobrý"?