7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: „Bureš, za katr pudeš!“

Považuji heslo v titulku z demonstrace proti Andreji Babišovi za elementární postoj zejména mladých lidí. Jsou proti Babišovi jako premiérovi a vytýkají mu komunistickou a estébáckou minulost a trestně právní současnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 12.4.2018 9:14

Re: Představte si,

Já si raději představuji, že se Bureš věnuje svým firmám (jeho metody řízení jsou sice dost eklhaft, ale budiž), vyžírá dotace, ale nesere se s máslem na hlavě do politiky.

M. Prokop 12.4.2018 9:12

Re: Soud rozhodl,

Popravdě řečeno, dnes už je zajímavější chování bývalých spolupracovníků po zveřejnění jejich "hříšku", než ten vlastní hříšek.

Větší úctu mám k těm, kdo řeknou "udělali na mne nátlak, bál jsem se, podlehl jsem", než k těm, kdo se soudí, zvláště ti, jejichž spolupráce je vysoce pravděpodobná.

K. Janyška 12.4.2018 8:58

Ano, to by stát skutečně mělo.

Demoralizace občanstva prostřednictvím Babiše a Zemana je bezpříkladná... Dzp.

V. Klepetko 12.4.2018 8:40

Re: Andrej Babiš je stíhán nespravedlivě!

Sakryš, "kryptu":-))

V. Klepetko 12.4.2018 8:37

Re: Andrej Babiš je stíhán nespravedlivě!

Ještě jednou: on si tu "rodinnou ZOO" nebudoval pro sebe, ale nejspíše to chtěl vidět jako samostatné podnikání svých dětí. Pochybuji, že má třeba svou rodinou kriptu v majetku Agrofertu. Proč by tam měl mít rodinnou ZOO?

Průmyslový koncern je jedna věc - a malá rodinná firma, ve které by potomci realizovali můj privátní sen, to je věc úplně jiná! A že se pitomci neosvědčili jako dobří podnikatelé a podnik musel zpět pod křídla koncernu - to je věc tretí...

Proč by člověk nemohl úvěrové podpořit podnikání svých dětí, když je má rád a je bohatý? Děti bohatých rodičů by neměli mít nárok třeba na sociální dávky. Ale nemám snad nárok na studentskou slevu jízdného jen proto, že mám bohatého tatínka? Proč by Babišova dcera nemohla mít nějakou dotaci? Vždyť smyslem toho dotačního programu nebylo obohacení nebo finanční podpora malých podnikatelů, ale ROZVOJ MALÝCH PODNIKŮ jako preferovaného typu podnikání! Že je tato preference EU svým způsobem diskutabilní a deformuje trh - to je opět zcela jiné téma.

P. Götze 12.4.2018 8:30

Ctu hodne. A pokud umite cist, nekritizuju, pouze jsem ten vas slovnik pouzil. Nazor neni kritika. Ctu a ctu hodne.

P. Götze 12.4.2018 8:27

Ono je to dnes hlavne uplne fuk? Jak se v natlaku zachova strana v exekuci?

M. Malovec 12.4.2018 8:16

Soud rozhodl,

že jsem nebyl spolupracovníkem STB, takový argument nekofidenství neberu. Koho, prosím, soud v této kauze neosvobodil? I Kanyzu, i Jiřinku. Ti, kdož se nechtěli v h.... šťourat udělali lépe. Málokdo ví, jak by se při nátlaku zachoval.

F. Kusák 12.4.2018 8:15

Představte si,

že by byl Babiš Bakala, firmu, resp. firmy rozprodal, řada z nich by jistě zkracovala a lidi by zůstali na dlažbě. Příkladů je dost a dost. Vidíme to na příkladu POLDI, Škody Plzeň a mnohých dalších, že bych mohl psát a psát. Nebo se podívejte na příběhy na serveru bytyokd.cz. Co třeba firma PENTA s ruským kapitálem apod. To jen pro ty tzv. spravedlivé, kteří něco vidět chtějí a něco nikoliv.

M. Těhanová 12.4.2018 7:52

Re: Andrej Babiš je stíhán nespravedlivě!

Melete nesmysly. Měl dostatek prostředků, aby si toto sídlo vybudoval za své. Stejně všechny ty úvěry byly na něho, ne na děti a švagra. A úplně pomíjíte způsob, jak se dostal k ostatnímu majetku, proto s ním nechce nikdo spolupracovat. On spolupráci nechce, on chce jen ovládat a ze způsobu jeho jednání je to víc než zřejmé.

Ale to byste musel na něho dívat nestraně.

R. Langer 12.4.2018 7:12

Tak ODS už také

začíná lézt Burešovi do pr*ele, nebo je to jenom váš osobní názor, pane Bartoni?

V. Klepetko 12.4.2018 6:29

Re: Andrej Babiš je stíhán nespravedlivě!

Je morální podsouvat někomu amorální a zločinnou motivaci nějakého chování, jen protože se mi to zrovna hodí a mohu tím svého politického soupeře poškodit, a to i za cenu že ublížím jeho manželce a dceři - když ta motivace klidně mohla být privátní, neekonomická a poctivá?

Je to cesta ke svobodě - nebo k nesvobodě?

V. Klepetko 12.4.2018 6:28

Re: Andrej Babiš je stíhán nespravedlivě!

Ten člověk vlastní majetek ve výši mnoha miliard korun, jen do toho Čapáku nainvestoval stovky vlastních milionů, padesát mega je pro něj něco asi jako pětikilo v mé kapse. A teď si to představte - on sice vlastnil obrovské podnikatelské impérium, ale měl i své vlastní privátní sny a soukromý rodinný život. O tom Čapáku snil dloho jako o takové malé rodinné ZOO, a tak si třeba usmyslel, že tento svůj sen chce mít pro své děti jako zcela samostatný rodinný projekt, vyčleněný z velkého a jaksi neosobního průmyslového molochu. Třeba chtěl, aby si dospělé děti vyzkoušeli, zda mají buňky a schopnosti na samostatné podnikání a vůbec na podnikání jako takové - taková "zkouška dospělosti" by mohla mít pro Andreje jednou cenu zlata, až se bude rozhodovat, kdo to celé po něm převezme! Nebo je také možné, že chtěl Andrej tím Čapákem, co já vím, třeba udělat radost bratrovi své přítelkyně, budoucí manželky, aby si ji získal- i já švárovi dám občas k narozkám flašku dobrého vína! Tak či onak, vlastníky akcií Čapáku se stali členové rodiny - a k majetkovým přesunům uvnitř rodiny může opravdu opravdu docházet z čistě rodinných, privátních a neekonomických důvodů!

Na čem je vlastně založena představa, že Babiš dal dětem a švárovi to Hnízdo hlavně z těch dotačních důvodů? Když dotace činila jen asi 10% z té jeho celkové investice do toho rodinného Čapáku? To když já třeba daruji dceři k narozeninám počítač a pak se ukáže, že děti do 16 let mají v obci servis počítačů zdarma, tak mě budou trestně stíhat za to, že jsem účelově převedl počítač na dceru jen kvůli tomu servisu? Co je to za blbost? Děti bohatých rodičů nemají právo samostatně podnikat a čerpat benefity samostatného drobného podnikání, jen protože mají bohatého tátu? Od kdy to platí? Platilo to i před deseti lety? Má právo policejní orgán vlamovat se do rodinného soukromí a od zeleného stolu určovat, že jsem své manželce koupil růži ne protože ji miluji, ale protože ta růže byla ve slevě?

Ale hlavně se ptám:

V. Klepetko 12.4.2018 6:26

Andrej Babiš je stíhán nespravedlivě!

Pan Pospíšil to napsal dobře - majetkově neetické chování politika by mělo stačit k jeho politickému konci, to je pravda!

Jenže bylo chování Babiše v tom Čapáku opravdu neetické? Mám o tom silné pochybnosti!

Ještě jednou to zde na Psu řeknu - celé policejní obvinění Babiše z podvodu stojí na tom, že přeměna Čapího hnízda na malou firmu byla účelová, jen aby splnila podmínky pro udělení dotace, a že jinak k tomu nebyly žádné ekononomické ani podnikatelské důvody. Není ale možné a dokonce velmi pravděpodobné, že byl Andrej, když inicioval transformaci té firmy na malý a samostatný podnik, primárně motivován zcela jinými důvody, privátními, rodinnými, vedle kterých je nějakých 50 mega pro něj jen zanedbatelný pakatel, nebo možná spíše jen drobný kolaterální bonus?

P. Dvořák 12.4.2018 2:49

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Tak nějak si vzpomínám na rakouského prezidenta a generálního tajemníka OSN (!!!), který v r. 1943 byl členem štábu, který organizoval deportace 40.000 řeckých Židů do nacistických vyhlazovacích táborů. V roce 1987 byl označen coby persona non gráta a byl mu dokonce zakázán vstup do USA.

J. Pospíšil 12.4.2018 1:53

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Ono i majetkově neetické chování politika by mělo stačit k jeho politickému konci. Tak nějak si vzpomínám na rakouského ministra financí, který padl jen proto, že dostal od banky o desetinky lepší úvěr na soukromý barák. To stačilo, aby se znemožnil, ač to byl dobrý ministr financí.

S. Sedlák 12.4.2018 1:05

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Ne, prostě ne, vy todle.

I kdybyste vysypal těch příkladů tisíc, tak nic nezměníte na tom, že to byla lumpárna, což potvrdil i OLAF a ten s tím ukřivděným, zlodějským podvodníkem nemá zapotřebí bojovat o politickou pozici.

Nejsem naivní ohledně poctivosti, ovšem bráním se tomu, aby jeden z největších, pokud ne největší, zloděj tady zaváděl ty svoje "firemní" zvyklosti.

S. Sedlák 12.4.2018 0:59

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Další blábol. Snad se ani nemá smysl rozepisovat, že Kalousek ty peníze potřeboval pro stát a rozhodně úročení nebylo přes běžné hodnoty bank. Napsáno toho bylo dost, tak čtěte.

S. Sedlák 12.4.2018 0:56

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Otázkou je, kolik toho přečtete, že kritizujete něčí slovní. Raději to nechám bez přívlastků.

P. Götze 12.4.2018 0:50

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

pane Sedlak, nasadil jste tomu opravdu korunu. Takovy blabol uz jsem tady dlouho necetl. Abych vyuzil vas skvely fundovany slovnik zaka zakladni skoly.

J. Sedlář 12.4.2018 0:47

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Ale no táááák. Čapák je z toho všeho co se dělo to nejslabší. Byly dány podmínky. Zařídíla se firma tak aby je splnila. Někdo posoudil, přiklepl, 5 let se to drželo a BASTA POKOJ.

Pokud hodlají tahat za tento chatrný provaz, pak musí jít s Bábou bručet:

Ten kdo přiklepl, kdo kontroloval a mnozí další. Pudou ? Dále otevřít všechny obdobné podezřelé případy..... Účelově založených firem za účelem cucání státního/EUropského cecíku vám nas*ru z fleku deset.

Nene, todle nepude, najděte si něco jiného (korunové dluhopisi taky nebude to pravé ořechové). Etické to určo nebylo, ale trestné ?

S. Ševeček 12.4.2018 0:32

Re: Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

korunové dluhopisy? - pozdravujte Kalouska.

S. Ševeček 12.4.2018 0:31

miliony

ne-demonstrujících zůstaly doma.

S. Sedlák 12.4.2018 0:26

Bureši, tedy Bartoni vy zase blábolíte

Demagogicky obhajujete neobhajitelné Čapí hnízdo. Babišův problém je ovšem daleko větší. Účelové prodeje majetku sem a tam, korunové dluhopisy, které neměly za účel získat finance, ale porušování zákonů. Proto se drží jak h..no košile ministerstva financí a vnitra. Kdyby podobné lumpárny dělal kdokoliv jiný, dávno by bručel. To, že on nebručí je důsledkem trestuhodné nečinnosti patřičných institucí a korupce, kterou tento obrzloděj chce údajně vymýtit. Přesně v duchu křičícího zloděje.

Klidně si plňte roli užitečného i..ta, ovšem i kdybyste ty cancy psal desetkrát delší, realitu nezměníte. Stejně jako Urválek pravdu nezměníte.