30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Budeme tolerovat prezidentovu pomstychtivost?

Letos stejně jako loni prezident Miloš Zeman trucuje a nepozval dva rektory na slavnostní předávání státních vyznamenání u příležitosti 28. října na Hrad - s odůvodněním, jak uvedl o víkendu při návštěvě Číny, že hájí prestiž všech prezidentů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 28.10.2014 18:50

Už ten titulek je hloupý

"Budeme prezidentovi tolerovat...atd"

Prezident byl zvolen přímou volbou. Ti,co ho volili věděli kdo je a dá se předpokládat, ze jim je zcela jedno, já jej nevolil a je mi to taky jedno, jestli pozve na hrad některého z rektorů a jiného ne. Pro mne rektor je "šéf" university a nepochopím,proč bymel mít větší privilegia než "šéf" úspěšného podniku, který zaměstnává tisíce lidí a platí v Česku daně. A neslyšel jsem,že by se někdo z "šéfů" úspěšných podniků pozastavoval nad tím, že nebyl pozván taky.

Žijeme ve 21.století a tradice jsou sice hezké, ale některé je vhodné dodržovat stoprocentně, jako např.respekt k hlavě státu, ale k jiným přistupovat selektivně.

Ti pánové respekt k hlavě státu abstrahovali,hlavně ten brněnský, takže se není možno divit, ze i prezident takto bez respektu přistupuje k nim.

J. Bořický 28.10.2014 20:14

Re: Už ten titulek je hloupý

Respekt si člověk získává svým postojem a chováním.Respekt se nezískává automaticky s titulem.

M. Prokop 28.10.2014 21:07

Re: Už ten titulek je hloupý

Ano, titulek je hloupý, podobně jako Hvížďala nebo současný president.

Brněnský rektor jen dodržel volební zákon.

P. Papež 28.10.2014 22:35

Re: Už ten titulek je hloupý

Nepochopil jsem, jak přímá volba prezidenta může omlouvat Zemanovo vlastní zbožštění s mírou ješitnosti bez politické slušnosti. Trochu mně připomínáte hesla z 50. let, když stát se stavěl k těm, kteří se starali o výuku národa, jako k méně důležitým než třeba k soustružníkům.

J. Podešva 29.10.2014 7:42

souhlasím i nesouhlasím

Titulek je skutečně hloupý. Kdybychom totiž na otázku "Budeme prezidentovi tolerovat ... ?" odpověděli záporně, další otázka by zněla : "A co s tím budeme dělat ?". A odpověď zní "Nemůžeme s tím dělat nic." Buran zůstane buranem a my to musíme vydržet ještě 3,5 roku. Jinak ovšem s panem Rážem nesouhlasím.