2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Bublanův axiom

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ceskej Honza 20.8.2008 9:59

Re: Stb nebyla organizace zahrádkářů,byla to ozbrojená pěst komoušů!

R^ souhlas.

ceskej Honza 20.8.2008 7:59

Re: Re: pan Bublan je prece odborník!

Pripomíná-li mi nekdo hrocha, je prirovnání k prasátku lichotkou.

Fafa 20.8.2008 0:51

Re: Re: Re: Re: Farář do politiky patří - názor bývalého papeže na kapitalismus

kdezto v ostatnich rezimech v dejinach chudi nikdy neexistovali. ;-)

aquagenic 19.8.2008 23:35

Re: On by se možná ten ústav zrušit měl

Znalosti nemáte hlavně vy a dost usilovně to dokazujete.

aquagenic 19.8.2008 23:29

Re: Re: Super článek

Stanislav Gross je nebo byl v ODS?

Flaskowec 19.8.2008 23:17

Re: Re: Re: Re: Re: Farář do politiky patří - názor bývalého papeže na kapitalismus

nemůžu jinak: R^

Mironet 19.8.2008 22:55

Pane Hulíku

ve vašem hodnocení Bublana nevidím žádnou chybu. Bublan je diletant a podstava do ČSSD a neudivuje tedy, že pracoval u BIS ve vysoké funkci. Jeho místo na kandidátce ČSSD kompromituje tuto stranu. On nese hlavní odpovědnost za kausu Kubice a řádění jeho lovců lebek mezi bezúhonnými občany ČR. On nese odpovědnost za to, že je dnes u moci současná vládní garnitura. Bohužel v Lidovém domě to nevědí a tak je Bublan jejich bezpečnostním expertem. Socialisti udělají ministrem vnitra faráře. Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Hulík 19.8.2008 22:26

Odpověď R.J.

Pokusím se Vám rychle odpovědět. Nezažil jsem v žádné kauze proti MV, že by expříslušník StB řekl, že tam někoho napsali jen tak, že pan XY nikoho neudal. Oni naprostou většinou říkali, že se nepamatují, že žalobce nepoznávají, že je to dávno. V jednom případě se expříslušník omluvil, že byl u StB. Na nikoho nebylo možno podat trestní oznámení, Všechno to přišlo moc pozdě. Archivy se otevřely pozdě a dodnes politici, hlavně z leva se brání poznání pravdy.

Kobylka Lajda 19.8.2008 22:25

Re: Re: Farář do politiky nepatří

Nechci je diskvalifikovat ani omezovat ve volbě, mají práva jako každý jiný, ale já v tom cítím neplechu - politika je dosti dravá věc, člověk musí moc slevovat ze svých zásad, více dobré práce by udělali ve své náboženské komunitě. Mně se to příčí. Politiku by v budouicnu měli dělat profesionálové, ne amatéři. Farář má jinou profesi, kvalifikaci - rozhodně ne politickou! Je to amatérismus. Snad přijde doba, která přivede na scénu profesionály. Podle mne máme jen Klause a Schwarzenberga. Opravdu by to bylo na delší diskusi.

Kobylka Lajda 19.8.2008 22:06

Re: Re: Re: Re: Farář do politiky patří - názor bývalého papeže na kapitalismus

Vstup do KSČ, nic Ti k Tvým blábolům nemohu doporučit! A vyčisti lauf Aurory! Máš nějaký návrh, jak řešit organizaci lidské společnosti?? Člověče přičiň se a Bůh Ti pomůže. Neseď na (Y)(Y)(Y) a makej, pak se budeš na věc dívat jinak. To věčné kňourání, rozhazování rukama v hospodě je strašně odporné. Netapomeň, že církevní hodnostáři mažou lidem med kolem huby a sami žijí v přepychu. Tak to neber tak vážně. 

Kobylka Lajda 19.8.2008 21:49

Re: Re: Farář do politiky nepatří

"Julínkovy ptákoviny" řeší celý civilisovaný svět - značka Satarmo už není možná. Ostatně bylk zde vláda ČSSD 8 let, která to při své genialitě mohla už dávno vyřešit. Času bylo dost a experti typu dr. Ráth už mohli vše napravit. Jen by nesměli tak bezostyšně krást. My poplatnící budeme platit strašné dluhy ČSSD, a to až do dospělosti našich pravnuků!;-D;-D;-D;-D

R. J. 19.8.2008 21:46

Re: Jaké další totalitní režimy, kromě komunistického jsou předmětem činnosti ústavu ?

Třeba Nacismem, českými konfidenty gestapa, potom někteří udělali karieru v u stbáků, takže je to v jedné "vodě".

R. J. 19.8.2008 21:40

Otázečka pane Hulíku.

Nešlo náhodou obvinit příslušníky stb, kteří svědčili pro evidovaného? Když soudu tvrdili, ža tam pana XY napsali jen tak? Že pan XY nikdy nic neudal? To je přece trestné, zneužití pravomoci veřejného činitele, i tehdá "trestné". To bychom viděli najednou, jak by svého agenta hezky před soudem "proprali". Když by jim hrozil kriminál. Nevím jak to bylo s "amnestií, ale rozhodně je v 90 letech šlo  hezky "skřípnout". Tak Vy jste pane svědku zneužil pravomoc a "neviného" protiprávně zaevidoval? Tak to jste asi udělal ve více případech, to se musí prošetřit, čili hned vazba, aby nemohl ovlivňovat vyšetřování. A to by hned spustili jinou písničku. Nedovedu pochopit, že stbák před soudem přizná trestný čin, a odejde "vysmátý", a soudce mu ještě poděkuje za "svědectví".Já zase "děkuji" soudcům, dobrá práce soudruzi, strana je Vám vděčná.Budu Vám pane Hulíku vděčen za Váš případný právní rozbor. Předem Vám děkuji, pokud to nestihnete teď, doufám že se k tématu vrátite.Jinak Vás zdravím.

st 19.8.2008 21:10

Re: Super článek

Ještě že máme ODS, jejíž politici neznají pojem korupce, jsou křišťálově čistí, mají přečistou minulost, jsou schopní zastávat jakoukoli odbornou funkci. Škoda, že si jejich svatozáří nevšimají Zelení, třeba by tu světelnou energi nějak mohli využít!

st 19.8.2008 21:00

Bublan

a postřelená husa se ozvala

xxx Kubeš 19.8.2008 20:47

Re: skvělý a vtipný příspěvek, díky za něj!!

Připojuji se.

jirka.s. 19.8.2008 20:35

Re: Re: Re: Ale vždyť jde jenom o trafiku

A není to spíše takhle, Franto ? :

„To už říkal starej hostinskej Rampa na Vinohradech, když mu chtěl někdo zůstat dlužen, že přijde někdy na člověka takovej moment, že je ke všemu hluchej jako pařez.";-D;-D;-D

franta tyčka 19.8.2008 19:08

Re: Re: Ale vždyť jde jenom o trafiku

Jirko.s je to takhle třeba?Švejk povídá strážmistru Flanderkovi když mu přinesli oběd.Bylo to ještě ucházející pane vachmajstr jenom mělo bejt trochu víc toho zelí.Ale jakáž pomoc já vím.že nebyli na to připraveni.Uzený maso bylo dobře vyuděný muselo to bejt domácí uzený maso z domácího prasete.Čaj s rumem mně udělal také dobře. No vzniklo to z té asociace nu jakáž pomoc.

Eva D 19.8.2008 18:34

Re: Re: Tak je třeba hovořit. / političtí vězni v ČSR - Velká Amnestie v roce 1960

Právě jste předvedl, že nemáte pojem, co vlastně je neviditelná ruka trhu. A plácáte a plácáte úplně spekulativně!

Eva D 19.8.2008 18:33

Re: pan Bublan je prece odborník!

R^ Až na to Paroprase. Připadá mi, že úplně stačí Paroubek.

james 19.8.2008 18:05

skvělý a vtipný příspěvek, díky za něj!!

skvělý a vtipný příspěvek, díky za něj!!

Nestraný pozorovatel 19.8.2008 18:03

Méně je někdy více

1. JUDr. Hulík má bezesporu dobrý úmysl psat k veci a vtipne. V tomto článku ale spletl do sebe příliš mnoho různých aktivit. Pro příšte: Méně je někdy více, pane Hulíku.

2. V každém případě Hulík správně upozornil, že exministr Bublan je podivnou, rozporuplnou osobností. Vedení "Ústavu pro studium Bible" by Bublanovi asi slušelo více než vedení Ministerstva vnitra.

Pete Brich 19.8.2008 16:39

Re: Re: Re: Re: Re: Farář do politiky patří - názor bývalého papeže na kapitalismus

R^PB

Hulík 19.8.2008 16:24

Milá Janoryno

Bohužel  jste se netrefila, jsem advokát, a i já jsem s klienty prohrál řadu sporů o ochranu osobnosti proti MV. To tehdy, když si již klienti nepamatovali co podepsali, nebo nechtěli pamatovat, nebo zapomněli. Jiné jsem zase vyhrál. Ale napsat, že "všichni" vyhráli, to je stejná hloupost, jako to co napsal pan Bublan. nezlobte se, ale nemáte pravdu.A ti co vyhráli, pak mnohdy proto, že si příslušníci StB jako svědci nepamatovali, nebo nechtěli pamatovat. Bylo jim trapné, kdyby měli ještě dnes někoho usvědčovat. A vůbec vystupovat jako příslušníci StB.

jirka.s. 19.8.2008 16:02

Re: Ale vždyť jde jenom o trafiku

Ahoj Franto! Dovol, abych Ti připomenul, že o tom víš kulové! Estébáci byli totiž tak pečliví, že jednotlivé záznamy o jednotlivých fízlech vedli několikrát nezávisle na sobě! Jenom se podívej, kolikrát někteří profesionální fízlové jsou třeba i jenom u Cibulky zanešeni! Při tom chaosu, po listopadu sice spoustu listin zničili, ale právě proto, že věděli prdlajs, kdo ještě právě toho jejich hajzla vedl v evidenci, právě na ty nejvíce aktivní vždycky někde něco zbylo! A to by právě měl dát dohromady onen Tebou tak zatracovaný úřad. Jenom si všimni, kteří největší haj/zlové proti němu jsou! Nepřipadá Ti to symptomatické?

BTW: Pokud považuješ za zběhlého v počítačové grafice onoho blbečka, co "vytvořil" Klausovu přihlášku do strany, nu jakáž pomoc! ;-)

jirka.s. 19.8.2008 15:51

Re: Kačko, Re: To je teda zabedněný blábol!

Ale dá se vložir !!!! ;-D;-D;-D http://www.slovodne.cz/slovodne/kejcha-mi-kacka/

Až na to, že tuto kačku by gynekolog prohlédl od uší ke kotníkům co by celkovou pí.. !!! ;-D

Pišta 19.8.2008 15:46

Re: On by se možná ten ústav zrušit měl

Ono by bylo prospěšné pátrat v minulosti, dokonce velmi prospěšné. Jenže by to nesměli dělat lidé zatížení vazbami na současnou politiku. Protože výsledky takového "bádání" se dají odhadnout dopředu. Co se bude hodit na současné politické protivníky , to se ututlá až do doby předvolební a pak se to najednou objeví. Co se najde na současné spojence nebo na potencionální spojence , to se objeví jen v případě , že by se "spojenec" začal příliš stavět na zadní ,třeba při prezidentských volbách. Jakže se jmenoval ten konstrutivní Šavel nyní Pavel ? Už si vzpomínám --Snítilý !  Ono pátrat mezi těmi dnešními politiky , kdo je padouch a kdo hrdina, je jako hledat jehlu v kupce sena. Závidím těm zásadovým voličům, kteří vědí své už dopředu a nikdo jim nic nenakuká.

Pišta 19.8.2008 15:17

Re: Re: milý autore,

Nerad vám beru vaše nadšení, ale ti co se obrátili na soud vyhráli všichni. Proč ? Je to prosté milý Watsone. Soud požaduje ORIGINÁLNÍ PODPIS na tzv. vázacím aktu , což byla jakási smlouva mezi STB a oním spolupracovníkem. Jenže originálu jaksi nět. Protože byl jen v jediném exempláři, nebyl problém jej zničit. Takže zbyly jen ty slavné seznamy svazků . A to je něco jako telefoní seznamy. Bylo jich dost a všechny se asi zničit nepodařilo. Ale soud nemůže objektivně rozhodovat podle vytištěného seznamu. A všechny ty výpovědi konfidentů psali estébáci sami a podpis vypovídajícího tam určitě není. Mikrofiš jako důkaz také nemůže stačit, opět ze stejného důvodu. A kruh se uzavřel. Že by konfidenti najednou propadli výčitkám svědomí a něco sami přiznali jistě také nehrozí. A je vymalováno a není co řešit !

Hexil 19.8.2008 14:56

Hrůza v kotlině

Nemá cenu se pozastavovat nad konzistencí Frantových myšlenek, to, že z fakty zachází jako magor, je více než zjevné. Asi patří mezi tu méně vnímavou část naší populace.

Mnohem větší hrůzu je třeba mít z toho, že si jej socani za 23 měsíců nejspíš udělají znovu ministrem vnitra.

Hexil 19.8.2008 14:54

Re: milý autore,

Pardon, ale nic o tom nevíte. Ono se tím taky vnitro moc nechlubilo. Nejvíc prohrávalo Grossovo a Frantovo vnitro, protože příprava na ty spory byla tak mizerná, že to jiank dopadnout nemohlo.