29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Brusel proti vůli voličů

Předesílám, že nejsem voličem hnutí ANO. Pokud se tímto článkem ozývám, je to proto, že se znepokojením pozoruji usilovnou snahu různých institucí znevýhodnit ve volební kampani hnutí ANO útoky na jeho předsedu Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 2.9.2021 19:07

Ne Beneš, ale Bém... to automatické dokončování je někdy sranda

A. Renjascu 2.9.2021 19:05

Před tím, jak říkáte oligarchistickým vetřelcem jsem varoval v době, když většina národa ani netušila, že někdo takový existuje. Nicméně nemám rád, pokud někdo proti němu používá podpasové argumenty či lži, protože takový člověk či strana pro mě nejsou žádnou alternativou či lepší volbou. Jinak si nemyslím, že Babiš je produktem ignorance voličů, ale toho, že tradiční strany dlouhodobé voliče ignorovali, nedokázali se zbavit (a to většina až dodnes) vlivových osob v pozadí, jako byl třeba Babiš, který uplácel ČSSD i ODS (ale byli a jsou další jako třeba Bakala, Křetínský, Janoušek,...) či měli dokonce podobné osoby jako Babiš v čele strany (Schwarzenberg TOP 09), kterým se prihravali dostace, odpouštěli penalizace, dělali zákony na míru, aby mohli přijít k majetku, zavřeli se oči při tunelu na Becherovku... a nebo zde byli takoví jako Topolánek, kteří se před volbami veřejně dušovali, že něco takového jako euroustava nepřipadá v úvahu, aby jí pak podepsali a přidali se ještě k těm co vyhrožovali Klausovi, že jí podepsat musí také a nakonec Nečas, který byl sice odstraněn pučem, ale ukázalo se, že vládu řídil někdo jiný. Takže se není divit, že se mnozi obrátili k jinému subjektu. Už VV měla být pro klasické strany varováním, ale všechny je ignorovali doufajíc, že se VV znemožní a oni pojedou stejně dál. A tak i když pro mě osobně je Babiš naprosto nepřijatelný, tak nepohrdal lidmi kteří jej volí, protože rozumím jejich znechucení a zklamání z toho, že léta volili ty, kteří se na ně vykašlali a dokonce ani dodnes se nedokázali zbavit lidí, kteří se na těchto svinstvech podíleli či před nimi zavírali oči a dnes ze sebe dělají rozhořčené funkcionáře, kteří jsou pohoršeni z Babiše a jemu podobných ačkoliv s nimi léta spolupracovali a teď jsou jen naštvání, že je odstavil od lizu. A o tom jakým směrem se vydala původně částečně pravicová ODS či údajně konzervativní TOP 09 škoda mluvit. Poslední zbytky pravice vidím snad jen v Trikolóře...

J. Ptáček 2.9.2021 13:32

Takže bývalý nejvyšší ústavní činitel, který tu panoval 10 let (2003-2013) byl představitel soudcokracie. Nebo aspoň se soudcokratickými vlky vyl?

J. Ptáček 2.9.2021 13:27

Stoprocentní pravda, "Babiš je jen produktem ignorance voličů".

Proto musíme my všichni přispět k tomu, aby tomu tak nebylo. I s těmi zákony máte do značné míry pravdu. Ano zákony se často vyráběly Babišovi na míru, k jeho spokojenosti dál a dál hrabat. Hrabat jen a jen pro sebe, kdepak pro svůj, nebo přesněji, sousední národ. Teď je šance tuto zrůdnost skončit, nebo budeme zase čekat v Babišově bahně několik let. Za pár drobků z jeho ukradené hodovní tabule.

Volme si každý podle svého přesvědčení, ale už jednou provždy proboha skoncujme s touto poníženou ustrašeností z jednoho oligarchického vetřelce!

A. Renjascu 2.9.2021 13:25

Souhlasím, byť je to mimo téma a nesouvisí to s kolonizací ekonomiky ČR. I když do školství a zdravotnictví se dle mého investovalo až až, ale předně zdravotnictví je dosti tunelováním managementem i falešnými výkony a spotřebou. Školství navzdory všemu s přibývajícími financemi až na vyjímky degraduje, snižuje nároky a není schopno oddělit nekvalitní učitele od kvalitních. Infrastruktura již třicet let katastrofa u všech vlád (před plyšákem to neřeším) a metro na letiště, severní obchvat Prahy a dokončení Blanky, tak o tom jsem psal před pár dny, kdy jsem uvedl Beneš vrať se, možná jsi bral baksise, ale aspoň po tobě něco zůstalo. Navíc měl všechny tyto stavby již připravené a dohodnutý byl i na variantě, která byla přijatelná pro okolí obce. Žel to byly v ODS ještě osobnosti. Teď už zůstali jen ti co berou, ale nic za nimi nezůstává.

A. Renjascu 2.9.2021 11:12

Jaké unijní zákony? Snad zákony ČR. A ty zákony, které kritizujte sepsala a prosadila opozice proti Babišovo vůli. O Babišovi si nedělám iluze, ale když ho kritizujte, tak používejte pravdivé a ne účelové argumenty. Koneckonců Babiš je jen produktem ignorance voličů, kterými tradiční strany léta pohrdali, které Babišovi vyráběli zákony na míru a do kterých Babiš léta lil prachy.

T. Kučera 2.9.2021 10:47

Aha, ale stát do něčeho investovat může. Třeba do školství, zdravotnictví a infrastruktury. Jak dlouho se stavěla D8, kde máme dálniční propojení Hradec Králové-Olomouc, rychlodrahu na letiště nebo obchvstcPrahy? Tady je to jen naše lemrovina, nemůže za to ani EU, ani NATO.

J. Ptáček 2.9.2021 10:13

Není důležité kdo zákony prosadil, kdo se zachoval jako hlupák. Koalice, opozice, demokratická nebo ta druhá. Vždyť je to jedno. Jednou jsme členy Unie, kam nás mimochodem doslova dokopal Miloš Zeman ještě jako premiér, výhod členství v Unii zatím u nás převažují nad povinnými nevýhodami. Tak unijní zákony jsme povinni dodržovat. A ne, že to některému oligarchovi náhodou nepasuje do jeho krámu, ať je premiér, nebo jiný papaláš.

Jistěže je nejjednodušší čerpat plnými hrstmi, ale podle vlastních českých (možná slovenských, nebo nedejbože japonských) zákonů, které si oligarchové napíšou, schválí a prezidentský poskok jim ho, za jinou úlitbu, milostivě podepíše. U nás jako v celé EU platí zákony EU.

Z. Lapil 2.9.2021 9:23

I to je možné. Rozhodně už se staly divnější věci :-).

A. Renjascu 2.9.2021 9:12

Nejen Babiš (ten Unipetrol mu nakonec nevyšel i když v tom jela ČSSD společně s ODS ), v bankách šlo nejen o Zemana, ale hlavně o Mertlíka, který Zemana podfoukl, jak Zeman před mnoha lety přiznal v nějakém rozhovoru, ale byla to také ODA (hlavně Salfický, který započal rozprodeje za úplatky), mnozí z ODS, ČSSD, US (Khünl byl také pěkné kvítko) a další. A investice? No do akcií investovat můžete a dokonce můžete mít i solidní osobní profit, ale obsadit segment trhu, který produkuje opravdu velké bohatství (bankovnictví, prodej a rafinace PHM, maloobchod, potravinářské koncerny, zdravotnictví...) a z kterého by mohla profitovat celá ČR se vám asi nepodaří. A tam je ukryto to vyjídání české ekonomiky a vývoz jejiho bohatství do zahraničí. Výše vývozu bohatství z ČR nemá v celé EU obdoby a jde o naprostou kolonizaci ekonomiky.

A. Renjascu 2.9.2021 8:52

Babiš se o žádné dotace neuchází, ale uchází se o ně Agrofert. Na ty narokové by Agrofert dosáhl i kdyby nebyl Babiš premiér, protože jsou přesně vymezené zákonem a vázané na půdu a nikoliv majitele. Jinak radovat se z toho, že nám "Moskva" opět zasahuje do našich záležitostí je typickou ukázkou kolaborantského myšlení. O Babišovi si nedělám iluze už od roku 2006, kdy většina zdejších diskutujících ani netušila, že někdo takový existuje, ale abych kvůli tomu žádal cizí mocnost o zásah, tak to ani náhodou. Rozhodovat se má ve volbách a ne v Bruselu.

A. Renjascu 2.9.2021 8:45

Svěřenecké fondy? To byl tuším zákon navrženy a prosazený opozicí a Babiš se jim jen přizpůsobil.

L. Písařík 2.9.2021 7:04

Váš názor, vaše stanovisko.

L. Netolická 1.9.2021 23:46

Babiš nedodržuje ani český zákon, i to konstatovala EU. Nesmí vlastnit média, ani mít více než 25% akcií firmy. Svěřenské fondy očůral, Dohled má manželka a jeho právníci. Je konečný beneficient. Je v brutálním střetu zájmů a EU už konečně na něj zatlačila dopisem, který ho zahnal do kouta. Zákony se mají dodržovat a premiér je nedodržuje?!

V. Čermák 1.9.2021 22:11

Spíše Úsměvné jsou vaše naivní antiBabišovské statě, kterými jste na NP proslulá, ale nic proti nim. U voleb prostě volte někoho jiného...;-DR^

V. Čermák 1.9.2021 22:08

Babiš je premiérem ČR a řídí se Českými zákony. EU nemůže zpochybňovat České zákony a dokonce tlačit na Nezávislé České Úřady a nakonec Vyhrožovat celé ČR. Tak se vzpamatujte a jestli jste v ČR nespokojena, nikdo vám nebrání opustit svoji vlast a zabydlet se jinde...;-DRv

V. Čermák 1.9.2021 22:03

No ale podle Českých zákonů Babiš ve střetu zájmu Není. Tak proč mluvíte o Policii, případně o Soudech? Jste-li Čech, měl byste podporovat Českou Spravedlnost a bránit ji proti zasahování, či dokonce Vyhrožování ze strany Bruselu...;-DRv

V. Čermák 1.9.2021 21:56

Ve výčtu Babišových hříchů jste ještě zapomněla na Čínu, Afganistán a Kůrovce. Tak příště se musíte víc snažit..;-DRv

L. Netolická 1.9.2021 21:51

Neráčila jste si povšimnout, že STAN měli sjezd, kde volili vedení strany a takové sjezdy ČT vždy přenáší.

L. Netolická 1.9.2021 21:48

Nejspíš vám pravda nevoní.

L. Netolická 1.9.2021 21:43

Piráti, na rozdíl od ANO program mají. Nevolím piráty, ale je to na rozdíl od ANO demokratická strana. U nás si už od mafie Babiše nepomůžeme, má vše pod palcem. Dobře, že jsme v EU, která doufejme dokáže Babiše přimět k dodržování zákonů.

L. Netolická 1.9.2021 21:33

Babiš dělá neuvěřitelnou ostudu. EU nechce nic jiného než dodržovat zákony. Pane Hašku, nevšiml jste si, že Babiš je premiér a jde také o ministra zemědělství Tomana. Jde o lidi, kteří nám vládnou, ne o běžné poslance.

L. Netolická 1.9.2021 21:29

Politik, který je ve střetu zájmů, nesmí se ucházet o státní zakázky, invest. pobídky, dotace. Babiš sedí na dvou židlích naráz a nemíní se podrobit zákonům. Ostudné jednání premiéra. Super Unie, že jste konečně na něj našli páku, že bude muset zákony dodržovat.

L. Netolická 1.9.2021 21:25

Nejspíš proto, že Babiš nechce stanout před soudem a dělá vše pro to, aby nemusel. Proč asi?

L. Netolická 1.9.2021 21:22

EU s konečnou platností konstatovala, že Babiš je ve střetu zájmů, že porušuje jak náš zákon, tak zákon EU. A porušovat zákon bývá trestné. U nás premiér převzal stát a je nedotknutelný. Mafie prorostla do státní správy a není proti ní pomoci. Jediná naděje jsou volby.

L. Netolická 1.9.2021 21:17

Čtu, jak si zde přikyvujete. Nemáte pravdu žádný z vás. Babiš naprosto cynicky všem lže a jsem ráda, že snad konečně ho někdo popožene k zodpovědnosti. U nás už má stát obsazený. U nás je nedotknutelný jako Putin v Rusku nebo Lukašenko v Bělorusku.Je naprosto nepochopitelné kolik lidí mu ty neustálé lži věří. Rv

L. Netolická 1.9.2021 21:10

Autor má obavy o rovnost předvolebního klání a jde mu o hnutí ANO. Který politik vlastní třetinu médií v zemi ? Andrej Babiš. A mezi nimi jsou ta velmi významná. Ta nepůjdou Babišovi tzv. po krku. Napíšou o jeho kauzách na třetí straně na pár řádků. Jeho redaktorům nemusí nic nařizovat, oni už vědí co smí a co ne. Další média má zavázaná reklamou a ty nebudou také na titulních stranách probírat jeho kauzy. EU už konstatovala s konečnou platností, že Babiš JE VE STŘETU ZÁJMŮ. Nesmí ani dle našeho zákona vlastnit média, ani nesmí mít více jak 25% akcií firmy. Svěřenské fondy nic neřeší,protože mu je spravují jeho právníci a manželka. Je konečným beneficientem atd atd. I ministři za ANO vědí co mají dělat, aby Babišovi posloužili. Havlíček dal např. na linku na toustový chléb udělat už desátý posudek, aby to nemusel řešit, oddaluje jak může, EU shledala podvod při dotaci sto milionů. Teď obdrželi výstražný dopis a mají zadky stažené a ihned že budou konat jak Unie požaduje. Vy si opravdu myslíte, že Babiš musí u každé dotace být a vyjednávat ji?? Na to má lidi, ti už ví moc dobře jak premiérovi posloužit. Pane autore, jste se svými názory k smíchu.

Š. Hašek 1.9.2021 20:29

O dotace Agrofertu se rvala smečka. Smečka ostrouhala. Polovina té smečky chtěla dotace pro společníky z ciziny.

F. Žůrek 1.9.2021 20:27

Ano, autore, souhlasím, je tomu tak, jak to říkáte či píšete.

Š. Hašek 1.9.2021 20:18

Žádný poslanec Parlamentu ČR ani senátor Senátu ČR, samozřejmě nemůže ovlivnit chod firmy (a dotace), kterou "převedl" na svoji manželku, syna, zetě, dceru. A že jich jsou zástupy!!!

Nechodíte dálkově do mateřské školky? Hlavně sewiserte na televizi.