26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Bojkot voleb coby vzkaz politikům

Prezidentské volby tlučou na dveře. Dovolím si přidat další kostičku do názorové mozaiky na toto důležité téma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 5.1.2018 13:26

Re: Kecy.

Tuhle se jeden z těch "správných" nechal slyšet, že rakovina (rozuměj nevolit podle Halíka z Prahy) zasáhla (už!!!) celou republiku.

Jsem z Prahy, není mi 23 a nemám nic proti tomu, že volební výsledky jsou "rovnoměrnější" co do oblastí a občanstva dělného. Pehe to ovšem tvrdošíjně nazývá "primitivním populismem".

M. Mikulec 5.1.2018 14:29

Re: Kecy.

Pehehe je havloidního založení. "Nebojte se, soudruzi, Listopad nebyla revoluce proti komunismu."

P. Lenc 5.1.2018 9:54

Já volit půjdu,

svého kandidáta mám.

Š. Hašek 5.1.2018 11:14

Re: Já volit půjdu,

Já rovněž.

Kandidáta mám také. A dávno ho mám.

P. Zinga 5.1.2018 9:46

Rozhodně k volbám půjdu:

nejde o presidenta, jde o vzkaz "kavárně".

Š. Hašek 5.1.2018 11:23

Re: Rozhodně k volbám půjdu:

Zde malinko nesouhlasím, jde o presidenta.

Kavárna si stejně určité vzkazy programově vykládá/vyloží jako "naprostou ignoranci zdravého rozumu". Přihodí "pošlapávání odkazu Václava Havla". Okoření Putinem (opakované pokusy vyhadovět, viz Hilšer) a Čínou (opakované pokusy nekupovat ani tričko či procesor, viz Hilšer).

Hezké tyto rozumy poslouchat od komunistky/havlistky Jiřiny Šiklové, nebo svazačky/havlistky Pajerové, ............... Zkráceno (ten jejich seznam).

F. Houžňák 5.1.2018 9:40

No, když nechcete volit, proč si potom stěžujete

a proč máte nutkání nám to sdělit?

Š. Hašek 5.1.2018 11:41

Re: No, když nechcete volit, proč si potom stěžujete

Psaní asi zviditelňuje, nejít volit (i v elegantních, řádných volbách) stále dodává asi určitý punc "grandiózního protestu proti politickým nešvarům zkaženého světa", .......... .

A také, vždycky poskytuje to "krásnou" možnost, po čase stále krafat to kouzelné "vždyť já to říkal!!!!".

F. Houžňák 5.1.2018 12:18

Ano, třeba můj švagr, kromě té politiky rozumný člověk,

voliv posledně Švarcenberka, poté pobíhal a vyhlašoval o Zemanovi "To není můj president!". Měli u nich ve městě na návštěvě nějaké Němce z družebního německého města, tak pak vykládal, jak jim to taky hrdě sdělil, a když jsem mu řekl, že to si Němci o něm pomysleli spíš, že je hlupák kálející si do vlastního hnízda, než že je statečný Protestmann (protože Němci mají spoustu špatných vlastností, ale jednu dobrou - vůči "cizím" drží, až na pokrokové výjimky mezi sebou, pospolu a neperou před nimi špinavé prádlo), tak se na mě ošklivě mračil. Před rokem připustil ve spojitosti s připrchlíky, že "ten Klaus snad přece jenom měl pravdu", ale teď se zase chystá volit Drahoše. Jako v tom židovském vtipu "je to, jako kdybyste mluvili do zdi".

F. Navrátil 5.1.2018 9:24

Vyměnit voliče a nahradit je elitou!

Autorovi se nelíbí přímá volba, ve které nerozhodují elity, ale nějací umazanci a lúza. Neměl by se však spokojovat s prezidentskými volbami, ale dotáhnout svoji myšlenku do konce. Tedy nepřímé volby by se týkaly i poslanců, senátorů, krajských a obecních zastupitelů. O tom, který kandidát by byl připuštěn k volbám by rozhodovala Národní fronta demokratických stran nebo ještě lépe akční trojka ve složení kavárník, sluníčkář a eurohujer. Tím by byli občané zbaveni břemene, na který podle autora nestačí, tj. volit a být volen.

Š. Hašek 5.1.2018 11:37

Re: Vyměnit voliče a nahradit je elitou!

Přesné.

I. Polák 5.1.2018 9:10

Také nepůjdu, ale z jiného důvodu

Nejsem si jist, že přímá volba presidenta sama o sobě je takové zlo. Svým způsobem je to dobrý trénink pro voliče na ostatní volby, u kterých o něco jde. U volby presidenta, mezi námi, jde o to druhé.

Mé zkušenosti z minulé volby lze shrnout takto:

--- 1. kolo by dopadlo lépe kdyby 2 vítěze do 2. kola vylosovali - tedy, kromě případu, že by vylosovali právě ty dva --- ve druhém kole jsem, na přání mého syna, volil jednoho z kandidátů proti druhému. Dodnes jsem se s tou pachutí nesmířil.

Závěr: K volbám prezidenta půjdu až tam bude člověk, kterého tam já určitě chci. Letos nepůjdu.

A. Alda 5.1.2018 10:07

Běžte k volbám a do urny vhoďte

svůj vlastní lístek s jménem toho, koho za presidenta chcete. Bude to hlas neplatný, ale bude aspoň jasné, že je to hlas proti nabízeným možnostem.

Ś. Svobodová 5.1.2018 11:04

Re: Běžte k volbám a do urny vhoďte

Skutečně si myslíte, že volební komise má nějakou kolonku na demonstrační projev? Lístek hodí do neplatných spolu s lístky blbů, co je špatně vyplnili. Jasné z toho nebude nic.

F. Kusák 5.1.2018 9:06

Tak předesílám,

Miloše Zemana jsem nevolil, volil jsem Karla Schwanzenberga a ani v těchto volbách ho volit nehodlám. Mám k tomu své důvody. Nevidím však M. Zemana jednoduše a nemyslím si, že jeho jednání bylo vždy protistátní, hloupé a nedemokratické. On si spíše škodí svými slovy než činy. Kritičtěji hodnotím spíše Václava Klause, a to zejména pro jeho amnestii. Ale ono to z části platí i o Karlu Schwarzenbergovi.

A demokracie je právě o tom, že každý má právo volby. Hloupě a bez rozumných argumentů se z diskuze stává stoka a z diskuzních příspěvků špinavý blábol. To byste vážení diskutující měli mít stále na paměti. Dost dobře si pamatuji na média plná nenávisti z dob komunismu. Na pupkaté kapitalisty z Wall Streetu nebo německé revanšisty. Nerad bych, aby se tato doba znovu vrátila.

F. Kusák 5.1.2018 9:08

Re: Tak předesílám,

A jinak, nevolit je také volba a každý na toto rozhodnutí má právo, zejména, když je schopen vysvětlit, proč tak činí.

F. Houžňák 5.1.2018 9:43

No, noviny a intěrnet plní nenávistí právě takoví,

co nadávají na Klause a volili "Schwanzenberga", toho jste si taky jistě ráčil všimnout. Ta doba už je tady, nenávidění imperialisti sedí v Moskvě a jejich pohůnkové v českých novinách a politice, ztroskotanci a samozvanci, jsou placeni ve zlatých rublících přímo Putinem.

P. Zinga 5.1.2018 9:48

Re: No, noviny a intěrnet plní nenávistí právě takoví,

Pane Houžňáku, to je ironie?

F. Houžňák 5.1.2018 10:40

No, co

myslíte?

F. Houžňák 5.1.2018 10:45

Jo, ty thready, to je

swiňstvo ...

F. Kusák 5.1.2018 9:55

Re: No, noviny a intěrnet plní nenávistí právě takoví,

S tím "Schwanzenbergem" se evidentně jednalo o překlep neb samozřejmě vím, že "schwarz je černý a "Schwanz" je ocas, ale nijak jsem se neurazil neb mám si po sobě text vždy přečíst.

I. Širůček 5.1.2018 10:37

Re: No, noviny a intěrnet plní nenávistí právě takoví,

Ano, ano, Sigmund Freud by to náležitě objasnil ...

F. Houžňák 5.1.2018 10:41

To je to poslední, o co šlo,

jenom jsem si představoval, jak by ospalé kníže asi vyskakovalo.

R. Houška 5.1.2018 8:18

Milý pane Kolmane, až nebude kandidovat Miloš Milošovič Mlha, tak se budu řídit vaší radou. Letos je povinností všech slušných lidí, poslat toho rusko-čínskeho skřeta zpět na Vysočinu...

P. Zinga 5.1.2018 9:51

Re:

Aha, takže žádná ironie...Pane Houžňáku, jste zamindrákovaný, frustrovaný adept na Bohnice.

S. Netzer 5.1.2018 10:09

Re:

Asi potřebujete nové brýle, Zinga.

R. Tichý 5.1.2018 7:40

Radsi jdete volit a vhodte neplatny listek. Tak se dostanete do statistiky. Tim, ze budete doma u kamen akorat skoncite mezi ukecanymi lenochy.

S. Šporková 5.1.2018 7:18

Zukuste se zamyslet nad tím, že...

svým postojem bohužel politikům nic nevzkážete - jen se přiřadíte k té nejprimitivnější vrstvě lidí, co na volby kašlou vždycky (a nikdo ex post nerozliší, že zrovna vy nejste ten primitiv, ale chtěl jste něco "vzkazovat")... a navíc ještě pomůžete zvítězit Zemanovi

S. Rehulka 5.1.2018 9:16

Re: Zukuste se zamyslet nad tím, že...

At už jste občanem České republiky, anebo Austrálie, máte nejenom občanská práva, ale i POVINNOST a zodpovědnost voliče !

Když nepůjdete volit, Váš hlas zneužije politický šíbr velké strany a Váš nepoužitý hlas přiřadí podle svého tam, kam chce.

V. Vérosta 5.1.2018 7:09

Vzkaz politikům?

Kterým? Oni jsou politici, kteří se zajímají o názory voličů?? Jsou nějací takoví exoti? Milý autore, politici vám na vaše vzkazy zvysoka!