3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Boj o Lidový dům

Miloš Zeman zase předvedl, že se pro politiku prostě narodil, a i když se občas plete ve výběru spolupracovníků, vždy ví, kde je sever. To, jak minulý pátek rozstřelil Sobotkovu vládní nominaci, asi vyrazilo hodně lidem dech. Nejenže solidně obhájil své budoucí odmítnutí některých ministrů, ale zároveň výrazně zaryl do předstírané jednoty v ČSSD, když to odnesli lidé, u nichž se výhrady nečekaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Starý 20.1.2014 14:27

Nenechte se vysmát

Cituji: "A Babiš s lidovci se na to budou koukat a rvát si vlasy, jakého lídra koalice jim osud nadělil, a bát se, zda vydrží aspoň do třešní, když už ne do švestek."

Přátelé, jediný, kdo by předčasné volby přivítal je pan Babiš. Pokladnička strany ANO bude stále plná na rozdíl od kasiček ČSSD a Lidovců. Navíc ovládá media, takže za volební kampaň by platil "sám sobě". A po té, co se ČSSD "historicky znemožnila" by byl jistým vítězem voleb.

J. Ráž 20.1.2014 15:28

Re: Nenechte se vysmát

Osobně doufám, ze se do té doby pravice zkonsoliduje a naučí se spolu i s voliči konstruktivně hovořit. Babiš už dobře ví, že se Sobotkovou ČSSD střelil kozla a tak se přidá.

Marxová-Tominová dokoná dílo zkázy Sobotky jeho "Melody boys", které Zeman mistrně započal.S ní ve svých řadách nemůže žádná vláda přežít.

Z. Švrček 20.1.2014 10:50

Uvidíme, avšak...

Jedno je jisté. Babiš si rvát vlasy nebude. Pokud to Zeman Sobotěnkovi dokáže takhle osladit, může dojít k předčasným volbám a Babiš má čáku, že to vyhraje!

J. Lepka 20.1.2014 13:16

Re: Uvidíme, avšak...

K předčasným volbám dojde tak jako tak, tahle parta prostě nemůže vydržet celé čtyři roky, na to mají moc odlišné základní programy. Leda bude Bohoušek furt couvat a couvat, ale to se mu zase rozklíží podpora doma, o což se Zeman mydlením schodů pečlivě stará.

Otázkou však zůstává, zda do třešní není moc dlouho ?

F. Navrátil 20.1.2014 15:24

Re: Uvidíme, avšak...

To, že k předčasným volbám musí dojít, dokazuje schválený koaliční program. Premiér současné vlády pan Rusnok, se hrdě hlásí ke kladům, které má na svědomí Nečasova vláda. Na koho, ale padne odpovědnost za strmý nárůst státního dluhu a zvyšující se nezaměstnanost? Samozřejmě, že Sobotka se svou skvadrou bude hlavním viníkem, ale Babišův politický genius už nás nemá čím překvapit. Jelikož perpetum mobile je bohužel pouze utopií a dotace z Bruselu nebudou. Nezbývá než věřit, že zvítězí program, kde poctivá práce bude jedinou možností jak se dostat k penězům.