29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
erre 16.8.2007 10:51

Re: pravda poslance Hovorky

v.p.xtl. Paušální poplatky u lékaře přece s péčí o zdraví nemá nic společného. Jde o manipulační polatek,který s výkonem zdravotníka nemá nic co do činění. je přeci jedno jestli navštívíte lékaře s dírou v břichu nebo se štípnutím od mravence. Dnes přeci již platíte různé prohlídky, které absolvovovat musíte ze zákona. Řidičáky, přijetí na VŠ, ats. atd. Jde zkrátka spíše o úkon administrativní, který má zabránit tomu tomu abyste právě se štípnutím k lékaři nešel, abyste si paralen nenechal předepisovat při každém slabém nachlazení, ale za pár korun si koupil v lékarně. Konec konců v státní správě si za každý úkon také hezky zaplatíte ač platíte nemalé daně.

sonkabrezova 16.8.2007 12:18

Re: Re: pravda poslance Hovorky

S tím paralenem si vážený pane už jděte kamsi a tak primitivním argumentem se neohánějte. Nejenže naprosto většina lidí s lehkým nachlazením dnes už k lékaři nechodí ale nepamatuji si, že by nám někomu z našeho široce rozvrstveného rodinného klanu někdy lékař vůbec paralen předepsal. A to ani za bolševika. I u malých dětí návštěva lékaře končí tím - kdyby měl malý/á horečku tak mu dejte paralen(panadol) a ten jistě v lekárničce máte, nebo si ho kupte!

Kajda 16.8.2007 12:37

Re: Re: Re: pravda poslance Hovorky

Vážený nebo vážená! Kdy jste byl(a) naposledy u lékaře? Já sama chodím k lékaři pouze pro  recept na léky, které nejsou volně v prodeji a které z důvodu své nemoci musím pravidelně užívat. Ještě se mi nestalo, abych přišla do prázdné čekárny. Vždycky je plná a to nejen v době "chřipkové" epidemie. Když na mě konečně přijde řada, tak mi paní doktorka pokaždé praví, že po dlouhé řadě jsem konečně nemocný pacient. A to nemluvím o dětských ordinacích, kam rodiče chodí svým potomkům nechat vytáhnout i třísku.

sonkabrezova 16.8.2007 14:56

Re: Re: Re: Re: pravda poslance Hovorky

jasně, nemocná či nemocný jste v tomto státě jen vy, ostatní jsou jen lékaře obtěžující hmyz. A pro vaši informaci, já osobně jsem u lékaře byla naposledy tak před pěti lety. Musím však přiznat, že velice často tam z důvodu chronické nemoci chodí moje maminka. Mohla by tam být podstatně méně ale z jakéhosi záhadného důvodu ji lékařka napíše jen omezený počet potřebných léků a tak tam musí - ať chce nebo nechce - pro stále stejné a stejně dávkované léky léky chodit už řadu let každé dva měsíce. Jaký to dává smysl?

nepolitik 16.8.2007 13:38

Re: pravda poslance Hovorky

Čl. 31 Základní listiny práv a svobod, která je součástí Ústavy"

Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění ne be¨zplatnou zdravotní péči a zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon.

pavel 99 16.8.2007 21:58

Re: Re: pravda poslance Hovorky

administrativní úkony mohou lékaři zabírat skoro polovinu času - vidíte tam někde, že by měly být též zadarmo?

JW 16.8.2007 10:27

Jak se zviditelnit?

Slyšeli jste dříve o Hovorkovi? Byl jeden z těch poslanců, kteří celé období poctivě zahřívají svou židli, ale nic víc od nich nechtějte. Pak přijde možnost se zviditelnit a být proti něčemu důležitému, rozhodujícímu a najednou je tím nejdůležitějším. Stačí se zaseknout na nějaké, proti celé reformě ptákovině a bude muset celá vláda skákat, jak on píská, viz ti dva původně Paroubkovi hoši. Bude ho velebit a chválit jako moudrého a zodpovědného zase druhá strana. Hovorkovo neustálé omílání, že jde o miliardy pomalu naznačuje, že je proti, protože mu nikdo za jeho hlas nic neslíbil (a přitom jde o miliardy). 

kopec 16.8.2007 23:22

Re: Jak se zviditelnit?

nejsnaze lze pospinit neco, co je ciste

GRUNTORÁD 16.8.2007 8:31

PAN HOVORKA zřejmě obdržel desátek z těch miliard?

JK 16.8.2007 8:30

Poplatek za návštěvu lékaře

Moc se mi líbí logika ODS: zavedu poplatek pro všechny, aby to bylo spravedlivé a pak zavedu novou sociální dávku, aby nedejbože neubylo úředníků ve státní správě, protože by nám ubylo voličů. V konečném důsledku ten poplatek příjde daňové poplatníky několikanásobně dráž. Ať žije daňová reforma.....

Číro 16.8.2007 9:00

Re: Poplatek za návštěvu lékaře

Když už tady mudrujete tak jste si asi měl všimnout, že ta tzv. nová dávka (i když tak trochu směsná) vznikla jako výsledek jakéhosi kompromisu ze strany ODS vůči zeleným a zvláště KDU-ČSL a zatím dle oficiálních informací neměla by to být dávka vydávaná a schvalovaná úředníky, nýbrž odpočet z daní. Jinak ti úředníci navíc co se zabývají různými specifickými sociálními dávkami jsou tady drženi spíše pro "nemakačenky" než pro lidé, kteří chtějí dělat. A mimo to za posledních 8 let se právě počet zvýšil a kdo vládl??? na to si odpovězte sám

bigl 16.8.2007 14:59

Re: Re: Poplatek za návštěvu lékaře

No tak to je výhra - odpočet z daní! A co ty řeči ODS a jejích aktivistů o nutnosti zjednodušit daně? Další kolonka na obzoru najednou nevadí?

AeroKarel 16.8.2007 10:56

Re: Poplatek za návštěvu lékaře

V podání ODS by to třeba vypadalo jinak.

Program koalice bude vždy obsahovat všechny nevýhody programů jednotlivých součástí koalice a minimum výhod. Osvědčená praxe.

pan Havran 16.8.2007 8:18

Pacifikace

Skvělé! Tak koalice pacifikuje Hovorku místo aby pacifikovala svůj program.

milkom 16.8.2007 10:32

Re: Pacifikace

Pokud by měl být pacifikován program reformy na základě výkřiků v kvalitě argumentů pana Hovorky, měli bychom se v budoucnosti velmi dobře - bohužel však ne příliš dlouho. ;-)

Frank 16.8.2007 8:14

Bludný kámen

Autor si všímá bludného balvanu Hovorky. Bartoň nebloudí, ten je jako Pepek Vyskoč placený agitátor a informátor. Je pravdou, že Melčák s Pohankou taky nebloudí. Ti se zrovna nechali podplatit koalicí a hlasují s ní.

Ivanhoe 16.8.2007 8:02

Hra o miliardy

To, že se hraje o miliardy, je správné - od toho tam přece poslanci jsou (i když by asi bylo lepší, kdyby ty miliardy moudře spravovali, než o ně hráli :-)). To, že se to má dít formou přílepku, správné není a ústavní soud se v tomto smyslu v podobné kauze již takto vyjádřil. Rozhodně je to věc, která by si zasloužila samostatné projednání.

egoist 16.8.2007 8:01

jo

a náčelníku,  i Tlustý  nechce reformu podpořit..

egoist 16.8.2007 7:27

vzpomínám si

jak tu někteří odsáci řičeli , při podobných snahách Paroubka "zpacifikovat" členy své strany ..a že se ve slibu poslance zavázali hlasovat podle svého svědomí, a že poslanci nemůžou být ovce ,ale musí být samostatně uvažující bytosti..a ono to asi platí jen pro ty socany...

Josef 16.8.2007 6:01

Pane Bartoni,

proč se radši nezabýváte dalšími dvěma bloudícími balvany ve Sněmovně -Pohankou a Melčákem. Jestli je neznáte, tak to jsou ti hrdinové,kteří vybojovali  stravenky.

Petr B. 16.8.2007 5:49

Bartoni, křesťanskou mravností bych nazval

teprve okolnost, že by se našel i druhý lidovec kvůli tomu, aby se vypárovali ti 2 poslanci ČSSD, které jste získali "poněkud zvláštním způsobem". Jinak Hovorka se chová překvapivě slušně, což vám zřejmě velice vadí.

PROKOP BUBEN 16.8.2007 4:29

VYPADÁ TO

ŽE autor a  poplatný agitátor, by si mohl více všímat Dalíkovsko-Zemanovských přeběhlíků...Reformy jistě ano, ale ruku v ruce s důchodovou a rozumnou zdravotní a nikoliv s tímto smradlavým chlebníčkem........

Slava 16.8.2007 1:46

Agitace, agitace, agitace

Melčák s Pohankou jsou konstruktivní, kdežto Hovorkovi se klepou nohy. Úžasná dedukce. Právě takoví demagogové a politruci jako vý, pane Bartoni, jsou příčinou,  proč není možné se domluvit na rozumných řešeních. Měl jsem za to, že třídnímu boji už odzvonilo. Jak vidět, mýlil jsem se.

Martin 16.8.2007 1:30

bartoni, kde je svobodne vedomi a svedomi

ktere se ti tak libilo u pohanku ci jinych  melcaku ?

Vocílka 16.8.2007 0:18

Hovorka nehovorka

Melčák s Pohankou to vynahradí

Lucina 16.8.2007 0:15

Zjevné

chování pana poslance naznačuje, že jde opravdu o peníze. Je legrační, že jde zase o lidovce. Hoši, takhle příští volby pro.. jedete.

Pavel 16.8.2007 0:36

Re: Zjevné

Kéž by si dostatečný počet voličů zhodnotilo působení Hovorky, Džamily Kačky au au a dalších exotů.

mol 16.8.2007 0:51

Re: Re: Zjevné

Si zkuste projít diskuze, Hovorka je brán pomalu jako hrdina, ten jediný a slušný poslanec...

Slava 16.8.2007 1:43

Re: Re: Re: Zjevné

Za dané situace se ani nelze divit.

poi 16.8.2007 8:19

Re: Re: Re: Zjevné

Časem se ukáže co hrdinství panu Hovorkovi přineslo...Je s podivem že najednou porozřel jeden poslanec  a odvolává se na své svědomí...ha ha ha....