29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Blažek nakonec Bradáčovou jmenoval

Situace nového ministra spravedlnosti a místopředsedy ODS, třiačtyřicetiletého dr. Pavla Blažka, nebyla jednoduchá. Do funkce nastoupil 3. července 2012 po nezvykle bleskovém odvolání dr. Jiřího Pospíšila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 1.8.2012 13:11

Přesně pojmenováno.

Není co dodat.

E. Vašátko 1.8.2012 7:37

Jde o to, zda pan ministr nakonec provedl jmenování

dobrovolně a na základě vlastní úvahy, nebo zda vnější tlak veřejnosti a chybějící zdůvodnění proč nejmenovat ho nakonec k tomu donutili, i když se to nezdá, tak volby do senátu a do krajů budou přece jenom za pár neděl. Mimo to má pan ministr zřejmě dost másla na hlavě a kdo ví, zda ho paní Bradáčová nebude mít za pár neděl v opatrování...

P. Pavlovský 1.8.2012 0:37

Kozel zahradníkem!

Blažek jmenoval Bradáčovou ze svého hlediska krajně nerad, jako nutné zlo! Nejmenoval by ji, kdyby k tomu nebyl okolnostmi doslova dotlačen! Navíc byl za dveřmi již další malér, který nám, díky Bohu, přinese zřejmě již brzy další změnu na postu ministra spravedlnosti. Jenom nevím, zda tu kauzu bude dozorovat právě Dr. Bradáčová. Pospíšil se musí smát, až se Sovovy mlýny třesou! Jan Urban zveřejnil na Aktuálně.cz mimo jiné:

V roce 2001 zneužil Blažkův přítel JUDr. Zdeněk Koudelka svého vlivu na tehdejšího ministra zdravotnictví Bohumila Fišera, pro kterého pracoval jako tajný placený politický poradce. Cílem bylo vytvořit prostor pro zadání zcela nepotřebné zakázky na nové právní služby a znalecký posudek v kauze Diag Human, a to i přesto, že právní zastoupení státu mělo v krátké době přejít na novým zákonem ustavovaný Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, a oběma stranami sporu přijatý znalecký posudek Kochánek / Luňák) již byl zpracován.

Ministr na nátlak JUDr Koudelky sabotoval usnesení vlády, které mu od listopadu 2000 ukládalo co nejrychleji ukončit spor se společností Diag Human jednáním. V případě splnění usnesení vlády by ovšem žádné další právní služby a posudky nebyly potřeba.

Poznámka: Manželé Blažkovi a Daňhelovi  koupiliv květnu 2001 společně rohový dům v Brně-Zábrdovicích za 7,5 milionu korun, což je 3,75 milionu na jednu rodinu. Podle deníku Právo (15.4. 2003), přispěli Blažek a Daňhel o necelý rok později ODS na volby každý částkou čtyři sta čtyřicet tisíc korun.

Původ dalších nemovitostí v majetku rodiny oana ministra je rovněž hodný policejní pozornosti. Věřím, že se už brzy dočkáme dalšího Nečasova halekání o zvůli policejních plukovníků, kteří "by chtěli zasahovat do personálního složení jeho vlády."