18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Blahoslavené skandály

Politické skandály, doprovázející vládnutí trojkoalice, přicházejí v krátkých intervalech za sebou, vytěsňujíce se navzájem z ohniska pozornosti veřejnosti. Jsou pravým požehnáním pro bulvár, dávajíce chléb vezdejší novinářům a zajišťujíce čtenost a sledovanost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 13.4.2012 19:49

výborný popis aktuální situcae

Paradoxní je, že čím více obřích skandálů, tím jsou jejich aktéři  ve větším bezpečí.

Nikdo už to nestačí sledovat  natož dotáhnout aktéry k zodpovědnsoti.

Mnohačetné hejno sardinek ( gaunerů)  je také relativně bezpečné před  predátorem ( justicí). Ten je  zmaten ohromným množstvím a neví kterou chytit. Nakonec vyklouzno všechny. 

Dorbý je také postřeh o podobnosti  uměle vykonstruovaných, a z hlediska  tuzemské  korupce  naprosto marginálních,  kaus  Čunek  a  Bárta.

A. Reček 13.4.2012 17:48

Je na tom dost pravdy.

Tuším první aférou nynější koalice byla na podzim r.2010 událost s ministrem Drobilem ohledně zisku peněz pro ODS. Kolik občanů si dnes na tuto věc pamatuje?  Pak byl centrem zájmu ministr A.Vondra a bylo logické, že pro zkušené hochy z vysoké politiky bude zapotřebí odvést pozornost lidí jiným směrem, protože ty Věci veřejné skutečně byly nepohodlným partnerem ve vládě.  Zorganizovat puč u vládního nováčka VV nebyl pro ně problémem. Podobnou věc si zažili lidovci po sesazení Kalouska z pozice šéfa strany a zvolení nováčka do vysoké politiky J.Čunka. Nebyl problém jej křivě obvinit a mediálně rozmazávat. A to zastavení jeho stíhání nebylo z důvodu odchodu lidovců z vlády, ale z důvodu, že u soudu vyšlo by na veřejnost, kdo byl iniciátorem té kauzy. Čunek se soudu nebál, ale choval se tehdy mezi těmi velkými hochy jako mladý politický novas. Topolánek s Kalouskem věděli jak tu kauzu smést ze stolu, aby se neodhalilo na čí popud to vzniklo.  Ale nebojme se dalších překvapení, určitě za nějaký měsíc zase nějaká kauza vyplave na veřejnost.

P. Novotný 13.4.2012 10:06

Děkuju

Možná to bude znít divně, ale tyhle smutné články pana Jemelíka mě pohladí skoro vždy na duši. Je mi strašně smutno z úrovně a hlavně zaprodanosti českých novinářů. Tímto bych rád vysekl tu největší poklonu panu novináři a vděčnost za tu aktivitu a taky trochu tomu zaprodanci Neffovi, že nechává prostor v psovi i nesrovnatelně lepším analytikům než je on sám.

J. Kadeřábek 13.4.2012 14:21

Také děkuji za pěkné hodnocení

situace. Čunkiáda a Bártyáda se stávají koloritem naší politiky.