30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

POLITIKA: Bijte Klause!

Jsou to zvláštní náhody: sotva někdo začne šťourat do temných zákoutí politiky nebo podezřelých obchodů a neopatrně vystrčí hlavu, právě v tu chvíli se najde nástroj, kterým po ní dostane.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vítek 30.8.2013 10:26

Re: Strach z Klause

Presne!Vidim,ze se precejen normalni lidi v teto zemi zacinaji PEKNE nas.rat,ze citi opravdove ohrozeni od hlupaku a vych.ancu,a ze to jeste dopadne dobre.A Zeman tomu (chťanechťa? )svemu kamaradovi Klausovi pomaha....s cilem-vetsinovy volebni system,treba i Velka koalice,ale hlavne klid na praci.Proste amerika(pred Obamou).

Vcera v Hyde parku ekonom Raiffbank-takovy lidi by meli "ridit"stat(jak rikal-nedelat hlavne NIC!!!)

P. Vítek 30.8.2013 10:14

Re: Česká televise

Tento clanek nic,jen si pripravuje pozici na dalsi.Snad ten Istvan na zacatku-tomu nerozumim.

P. Vítek 30.8.2013 10:11

Re: Česká televise

Autor je divnej patron-bacha na nej!Casto v clanku jde uplne o neco jineho:to hlavni je nekde schovane(jako malym pismem na smlouve)

P. Vítek 30.8.2013 10:06

Re: Tady přece vůbec nejde o Klause...

A hlavne se vsichni ti ausajdri z CT boji,ze by jim ten krmelec zprivatizoval.Videli jsme ,co dovedli zorganizovat v dobe tvkrize?! Svoboda slova...ho.no-koryta,dlouhy milionovy smlouvy na kecani o nicem(Kraus,Eben...).Vse je velmi jednoduche-strach neschopnych ambicioznich z tech opacnych.A ZAVIST! NIC jineho

M. Starý 30.8.2013 9:44

Tady přece vůbec nejde o Klause...

Přece jedině volič může ve svobodných volbách kandidáta zvolit nebo odmítnout. To, že volební kampaň nebude vedena v rukavičkách, z tím máme zkušenost již z dřívějška a pokud by VK kandidoval, věděl by, že téma amnestie jistě využijí jeho protivníci v předvolebním boji.

Pokud pan Láska si nepřeje návrat VK nechť si zaplatí inzerát nebo ať vstoupí do politiky, ale hlavně ať se v předvolebním čase neschovává za Českou televizi a nehraje si na "nezávislého odborníka".

Mě to vždycky připadá, že tito "nezávislí" se bojí svobodných voleb. Dovolávají se a schovávají se za "občanskou společnost", ale co je nejvyšší formou vyjádření svého občanského postoje ? Není to náhodou účast ve svobodných volbách ?

Z. Švrček 30.8.2013 9:43

Strach z Klause

to je to, co čouhá jak sláma z bot nejen z větší části politického spektra, ale i z TV a vůbec z většiny novinářské obce jako takové. Teď, když se podařilo pravici dostat do defenzivy (na čemž se ona ostatně sama prostřednictvým mnohých svých představitelů neprozřetelně podílela), si to přece nenechají zkazit nějakým  "vyčpělým dědkem Klausem" a tak je třeba rubat až do té krve. Nicméně se obávám, že to jejich kvákání může mít právě opačný účinek. Novináři a ti, kteří jim vedou z různých důvodů ruce, totiž považují voliče za úplné blbánky a to se vymstí, protože u velké části z nich to neplatí a u další velké části jen omezeně :-)

R. Brzák 30.8.2013 9:42

souhlasím s autorem

Přestože chápu rozhořčení poškozených, trestní stíhání trvající déle než osm let je naprostá zhovadilost.

Mimochodem, praxe ve věznicích je taková, že bachaři spolus vychovateli konají svou práci tak dobře, že si ji zajišťují i do budoucnosti - tím, že nečiní nic, aby se jejich svěřenci do věznic nevraceli více. Ne snad, že by neoplývali tvrdostí - ale tím, že podporují a spoluvytváří systém, ve kterém se vězňové musí o sebe ve vězení postarat za všech okolností sami podle hesla kdo chce s vlky žíti...

Ba dokonce zakazují i proti iniciativám některých vězňů, kteří například nabízejí svým spoluvězňům v rámci osobních aktivit výuku jazyků, nebo třeba kurz účetnictví (co mám zdroje informací, ne všichni vězni jsou nevzdělaní a mají potřebu se aspoň trochu lidsky realizovat). Znám případ jednoho uvězněného, který svým spoluvězňům pomáhá s korespondenčním vyřizováním a konsolidováním jejich dluhů venku, když už ne jinak, tedy alespoň tím, že je vede k vstoupení do dialogu s věřitelem a zařizování splátkových kalendářů - tuto svoji aktivitu ale nesmí dělat v rámci organizovaných aktivit vězení.

V. Mlich 30.8.2013 9:41

Dík za střízlivý pohled na amnestii

Když se obvykle po ukončení trestu vráti zpět 60% recidivistů, a po amnestii to bylo jen 11%, tak to je nádherný výsledek. Škoda, že se amnestie podobně neprojevila i ve vleklosti kauz. A když se na konci podivujete, že zatím nikdo nebyl stíhán za neoprávněné pronásledování nevinných, napadlo mě, že první by mohl být Ištvan.

V. Němec 30.8.2013 9:28

Re: Česká televise

Ona také byla založena hlavně jako jasně zaujatá a propagandistická a to jí zůstalo jen místo propagandy ve prospěch bolševika dělá propagandu pravdolásce.

V. Němec 30.8.2013 9:20

Re: Tentokrát výborně pane Jemelíku

Sem s těmi čísly.

V. Němec 30.8.2013 9:16

Náhody?

Po roce osmdesát devět jsem si kladl otázku opravdu neměli bolševici žádný plán pro případ ztráty moci jak se k ní opět vrátit. Teď se ukazuje že měli a právě ho za pomoci probouzených agentů STB nasazených v justici, mediích a na všech místech kde lze ovlivnit veřejné mínění provádějí.

J. Milota 30.8.2013 9:12

Česká televise

není ani státotvorná, ani nezávislá a vůbec už ne nestranná. Takové věci, jako posuzovat oprávněnost či neoprávněnost amnestie p. Klause, ČT vůbec nepřísluší. ČT jako manipulátor veřejného mínění už měla být dávno zprivatizována. Zatím jsem od autora nezaznamenal jakoukoliv zmínku v této věci.

J. Milota 30.8.2013 9:04

Re: Souhlas s autorem,

omluva: má být Havlem

J. Milota 30.8.2013 9:04

Re: Souhlas s autorem,

Ještě těsně před amnestií, vyhlášenou p.Václavem Havlm, byla amnestie od s.Gustáva Husáka. Ta se týkala v drtivé většině tzv.protistátních (tedy politických) trestních činů. A tak na p.Havla zbyla jen amnestie pro zloděje a násilníky, tedy nepolitické skutky. Snad by bylo dobře, nejít někde a zveřejnit tu úplně první amnestii od s. G.Husáka.

P. Lenc 30.8.2013 9:03

Snad potřetí

souhlas s autorem.

P. Vítek 30.8.2013 8:30

Re: Ano, bijte Klause

Kolik ti je let?moc mladej nebo moc starej?Zaslouzil by sis za ty kecy 10 let socialismu:ani vlozku bys pro sebe nesehnal

P. Vítek 30.8.2013 8:26

Re: Klaus se bije zcela sám

Mate strach z normalniho,spravedliveho kapitalismu,kde kazdemu podle jeho schopnosti...Klaus je pro vas socialisticky sen o flakarne to nejvetsi nebezpeci.Co by pak dcerunka delala,az zrusi jeji ministerstvo,ze jo?Kazdy normalni svobodny( nezavisly na statnich milodarech) clovek musi rozumet,o co jde Klausovi.Kdo je proti,ohriva si jen sve polivcicky.Lide z medii,co oblbuji prosty dezorientovany lid,jsou stejni nymandi-takze to celkem zapada

P. Vítek 30.8.2013 8:12

Co ten Istvan na zacatku?

R. Houška 30.8.2013 8:10

Pane Jemelíku, v případě Klause platí to samé, jako u nezvladatelných

harantů - "škoda rány, která padne vedle". Ta vaše teze, že když soudy za osm let nedokázaly poslat obviněné za mříže, je Klausovic amina na místě, je naprosto zcestná. A dvojnásob zcestná je u těch největších majetkových trestných činů, proslulého tunelování ve velkém. Ono jak známo, s nakradenou miliardou se brání v našich poměrech soudnímu rozhodnutí poměrně snadno. Stejně tak, obviněný, který se z oněch 8 let, 7 let a 11 měsiců skrývá v Karibiku, se jakémukoli soudu na světě odsuzuje jen těžko. Takže si kladu otázku. Co za šíření té vaší, proklausovské demagogie, pobíráte?!

D. Procházka 30.8.2013 7:45

Re: Ano, bijte Klause

S vaším přesvědčení si dovolím nesouhlasit. Ani Klaus není pouze ztělesněné zlo.

J. Forman 30.8.2013 7:28

Jako vždy

Tolik keců - stačilo říct, schvaluji vždy, všude a všechno, co Klaus udělal.

V. Běhal 30.8.2013 7:24

Tentokrát výborně pane Jemelíku

Čísla mluví jasně. Nežijeme v právním státě.

D. Švik 30.8.2013 6:16

Klaus se bije zcela sám

Neprivatitace bank, ústupky odborům, nepamatování si sponzorů, oposmlouva, hanebná amnestie, podpora Hovnometa...

P. Maleček 30.8.2013 5:23

Ano, bijte Klause

Bože, kdy tohle skončí. Klaus s jeho faktickými činy (slova jsou v politice odpadem) je otcem (později i se Zemanem)klientelismu a ovládnutí politiky na státu parazitujícími mafiemi. To včetně ovládnutí policie a justice.

Ta jeho amnestie nebyla nic jiného než několika tisíci propuštěnými zlodějíčky a násilníky zamaskovat zbavení trestní odpovědnosti jeho významných kamarádů, kteří přeci jen (hlavně díky své nenažranosti) uvízli i v těch Klausem proděravělých justičních sítích.

A že se jejich procesy tak dlouho táhly? Aby ne, když si jejich natahování kupovali z toho co s pomocí Klausova systému nakradli. Tu slavnou Klausovu amnestii obhajuje jen ten kdo se bojí, že ji sám bude vbrzku potřebovat.

V. Vaclavik 30.8.2013 4:17

Re: Souhlas s autorem,

"že nesrovnají Klausovu jedinou amnestii s tou první Havlovou."

Jedno zlo nijak neospravedlnuje druhe!!

V. Vaclavik 30.8.2013 4:14

Vaclav Klaus ktery byl proti nasilnemu vyvazeni demokracie

se pote sam dopustil dopustil toho sameho, ve svem pokusu o nasilnou napravu naseho justicniho systemu udelenim amnesticniho policku, coz je stejny zpusob, jakym se resi veci ve ctyrkovem zarizeni.

A je to zaprahani kone za vuz, protoze naprava ma vzdy prijit zdola, nikoli shora - tedy napravou pomeru v justici a nasem zakonodarstvi, ktere k preplneni veznic vedlo.

Je take simplisticke odvolavat se na pomer poctu veznu k populaci vis a vis jine zeme. Spis by se autor mel ptat, jestli ti veznim kteri byli odsouzeni na tolik a tolik roku, by byli v tech jinych zemich pusteni na svobodu, popripade by jen dostali podminku, anebo jeste duleziteji, jestli z prosteho objektivniho nahledu do vezeni jit meli za predpokladu justice fungujici jak by fungovat objektivne mela.

Protoze jestli meli, pak neni na miste ridit se podminkami (kolik kde maji veznu) panujicimi nekde jinde, a justice jako takova at jde k certu. To je totiz presne postoj pana Jemelika. Neobjektivni postoj.

J. Kanioková 30.8.2013 1:04

Souhlas s autorem,

jsme země "Dvojího metru" a k zvláště "vybraným" osobám mnozí používají presumpci viny. 

Po právní stránce nemám jako laik co dodat, ale neskutečně mě štve, zvláště od médií, že když už tak občas omračují některými údaji k této amnestii, že nesrovnají Klausovu jedinou amnestii s tou první Havlovou.  Odmítám brát jako rozhodný argument, že ji chudák udělal v jakési omluvitelné euforii. V čemž je jistě kus pravdy, ale měl kolem sebe právníky, takže ..

Moc ráda bych četla skutečné srovnání ve všech kritériích, které k amnestii patří. Moc. Je totiž neskutečně zvláštní, že k Havlově amnestii nenajdete na netu nic...? Odkazy na různé články k ní v diskuzích ano, a dost.... ale články ne... Proč ? Kdo to tak zařídil, že všechny z internetu zmizely ? Kdyby luftem nevířilo tolik žluči vůči Klausově amnestii, ani ve snu by mě nenapadlo hledat články k té Havlově..

Je to odporné, jak se manipuluje...