28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bez zásad a pravidel

Obstrukce, které v prvním listopadovém týdnu opanovaly Poslaneckou sněmovnu, mnohé vypověděly nejen o vztazích mezi politickými elitami, ale také o tom, jak my všichni vnímáme demokratické zásady a hodnoty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Michek 16.11.2011 11:00

Nejste nestranný komentátor

Pane Jelínku, a Vy snad nejste profesionálně jednostranný?

Píšete články, chodíte do diskuzí v televizích - a je to jako by Vás tam přímo posílala ČSSD. nejste nestranný komentátor.

F. Doušek 16.11.2011 15:11

Re: Nejste nestranný komentátor

Vždyť je to jejich politruk.

F. Eliáš 16.11.2011 10:58

To se nedá číst

Člověk by musel polemizovat nejen s každou větou, ale s každým slovem. Například ochrana práv menšin. To je blbost, která by měla být okamžitě zrušena. Ochrana práv každého jednotlivce je důležitá. Ať je jakýkoli. Ochranu menšin prosazují jenom ti, kteří chtějí diskriminovat určité skupiny obyvatel

S. Sedlák 16.11.2011 8:44

Dočetl jsem to až k té těžké demagogii

Prý aby mohly reformy zůstat i v příštím období, tak by bylo třeba absolvovat obstrukce naplno.

Jistě. Ná základě kampaně k poplatkům ve zdravotnictví dosáhla ČSSD výrazného volebního výsledku. Dnes už s ním souhlasí. Podobně Fico na Slovensku také na reformy nesáhl, protože byly třeba. Atd. atd.

K. Janyška 16.11.2011 8:17

Napověděly, co jste za dacany, socialisté... Dzp.

J. Švarda 16.11.2011 5:39

Není totéž když dva dělají totéž

Pan Jelínek trefil hřebík na hlavičku. Top se tváří standartně jako strana která má vždycky pravdu a to co činí dobře činí. Válcovat ostatní v PS to už se stalo tradicí a teď již chce prosazovat své názory, rozuměj názory Kalousků i uvnitř koalice. Podle průzkumů je již pod 10procenty a je na cestě dolů. Nejde přece o spasitele ale o cestu k diktatuře programu pod heslem proti všem a to čekají souhlas?

Až dojde k změně po volbách. To bude divení když se stejnou "politickou kulturou" budou nástupci postupovat proti apoštolům Top.

P. Kozelský 16.11.2011 5:35

Nadbytečnost státu

Obstrukce je v demokratické zemi výrazem pro nesouhlas s něčím, co nelze asi zastavit, nebo změnit. Omezení tohoto demokratického práva může být chápáno také jako omezení omezení ústavních svobod projevu a tím také je.

Když jsem nebyl spokojen s tím co pan Vondra vyváděl s vyznamenáním vraha Mašína napsal jsem na zastupitele mého kraje v Poslanecké sněmovně. Jedinými kdo slušně odpověděli byli poslanci KSČM. Tomu zbytku jsem já jako občan nestál ani za těch 30 sekund. Nehledě k tomu, že asi u 7 z nich se vrátil mail jako SPAM. To se může stát na Vaší soukromé mailové adrese. Nikoliv na oficiálních odkazech poslanecké sněmovny. Následnou stížnost jsem tedy směřoval k rukám předsedy PS parlamentu. Již druhý měsíc marně čekám na odpověď zda bude v kontkatech na stránkách parlamentu zjednána náprava.

Lidé pro které jsem póvl jsou póvl pro mne. Kdo nechce se mnou jako občanem diskutovat nemůže Mi vládnout. Nemůže vládnout nikomu v této zemi. V tomto světle je obstrukce jen k smíchu a celé toto státní zřízení nadbytečné, neboť neslouží občanovi, ale právě naopak občan se stává otrokem tohoto státu. Takový stát je nadbytečný.

T. Vodvářka 16.11.2011 5:53

Re: Nadbytečnost státu

Pane Kozelský, mohl byste prosím poslat zastupitelům za KSČM Vašeho kraje otázky, kterak si v současné době představují principy třídního boje a třídní nenávisti, což jsou - jak možná víte - základní atributy jejich raison d ´etre. Dále by bylo dobré se soudruhú zeptat, jak vnímají existenci člověka, který podepisoval rozsudky smrti nad nevinnými lidmi /myslím tím nyní soudruha Klementa Gottwalda/ a u jehož hrobu pořádají kažoročně jakési dýchánky s hodinkou nenávisti? Lze předpokládat, že jejich odpovědi budou buď mlčení, nebo naopak velmi obšírné čtení o třískách v lese.

Pro Vaši informaci, proč ministr Vondra udělil bratrům Mašínům a Milanu Paumerovi vyznamenání doporučuji četbu knihy Cesta na severozápad.

M. Trhlík 16.11.2011 15:35

Re: Nadbytečnost státu

Pane Vodvářko a jste přesvědčen,že v té knize je vše pravdivé?To bysme museli šáhnout na Aloise Jiráska a uvědomit si,že to byl spisovatel historických románů a ne historik.No a dnes hlásáme,že husité byli raubíři,Žižka lapka,což ostatně provázelo i Jánošíka i další zbojníky.Pravda je strašně ošidná a musí se užívat opatrně.Rozhodně nemá cenu o těchto problémech debatovat,protože velmi často stojí tvzení,proti tvrzení.

P. Schuh 16.11.2011 8:24

Re: Nadbytečnost státu

Máte pravdu.

Dostali jsme se od situaci, kdy stát potřebuje občana (jeho daně a služby), ale občan už nepotřebuje stát (policie nechrání, důchod bude zrušen atd.)

L. Kubeš 16.11.2011 16:54

Re: Nadbytečnost státu

Pro mě je pane Kozelský zase póvl někdo, kdo označuje Mašíny za sprosté vrahy, ale to přeci znáte v té vaší dialektiky, ale komouš zůstane komoušem, ať se tváří sebeušlechtileji. Ostatním přeji příjemný den.

J. Charvát 16.11.2011 19:47

Re: Nadbytečnost státu

Vážený pane, jsem rád, že se poslanci věnují něčemu užitečnějšímu než polemice s každým, kdo jim napíše dopis. K tomu laskavě navštivte poslance svého volebního obvodu. Mají k tomu za naše peníze vybavené kanceláře.

J. Brunner 16.11.2011 0:31

Jste průhledný

jako celofán.Jsem zvědav co budete básnit až to opozice udělá vládní soc.dem.