4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bez Bursíka ne

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 19.6.2006 17:02

Poslední dvě věty jsou z Rathovy kuchyně

Všichni jsou blbci a jen díky protlačovatelům byl někdo zvolen.  Jak moc autorovi vadí, že se zelení nepřidali k bolševické koalici?

Malý Aston 19.6.2006 14:02

ČSSD schválí všechno,bude kopat ale schválí.

Já se domnívám,že pan Paroubek je velmi racionální. Celé 4 roky probíhala v ČSSD revoluce mladí proti starým. Jeden předseda likvidoval druhého a sociální  demokracii nespojuje žádný program jen touha po moci a zabránění ve vyšetřování korupce.A tak z velkým křikem nakonec vládu podpoří. Přechodem do opozice a odpojením jejich členů od penězovodu z našich daní,se začnou znovu hádat,kdo za to může a KSČM jim dá poslední úder.ČSSD bez Zemana by nikdy nic nevyhrála a s panem Paroubkem zanikne,nebo se bude potácet na hranici volitelnosti. Na levici zůstane KSČM a oni dle mého názoru to připravují.KSČM může další 4 roky vydržet v opozici,není to pro ně žádný problém ale ČSSD se rozpadne a vzniknou pidistrany,tak jak vznikly z ODS.

Vlali 19.6.2006 12:17

vono by to nevadilo

ono by skutečně této republice neuškodilo vládnutí tzv velké koalice. Ovšem za podmínky rozpoutání neodkladných reforem. Konkrétně důchodové a zdravotní. Také něco začít dělat s státním (i obecným) dluhem. I když při dobře provedené reformě důchodů a zdravotnictví by nemělo minimálně růst zadlužení spíše v horizontu poměrně několika málo let klesat. Ovšem bude-li velká koalice jen jako rozdělovník moci viz roky 1998 - 2002 pak je to k ničemu.

VLK 19.6.2006 17:24

Re: vono by to nevadilo

Jenomze prave na tech reformach by se ty dve strany nedohodly. Oni je sice obe chcou, ale kazda uplne jinak. Takze by to dopadlo stejne jak v Nemecku - velke kecy a vysledek nikde.

Povídám 19.6.2006 12:17

Takových žurnalistů...

:-PTo už jsme si přece mohli dávno všimnout,že takových žurnalistů,kteří si rádi "kopnou"do někoho,kdo má právě smůlu,že není na výsluní,je u nás víc než dost.Však on pan Bartoníček změní rétoriku,pokud se Topolánek s Paroubkem dohodnou,vsaďte se!:-D:-D:-D

Frant. Lukeš 19.6.2006 11:33

Drobná změna

Chci zde pouze přeložit větu "Pokud z klubu ČSSD krátce po volbách nezdezertuje jeden nebo dva poslanci a nepřidají se v hlasování k nové koalici....." do hovorové češtiny. Pak tedy "Pokud se ODS nepodaří uplatit jednoho nebo dva poslance ČSSD, aby se přidali v hlasování k nové koalici ...." On se o něco takového pokusil M. Topolánek již dříve v případě posl. Kořistky. Neuspěl. Ale snad se od té doby pánove Dalík a Večerek něčemu přiučili nebo možná M. Topolánek našel šikovnější "lobisty".

dph 19.6.2006 12:51

Re: Drobná změna

ale,pane Lukeš, není všechno tak,jak si přečtete. Byl to totiž Gross,který vyplatil poslance US Bielecse,aby přepustil místo Kořistkovi a co se dělo dále v režii ČSSD není třeba psát.

VLK 19.6.2006 17:27

Re: Re: Drobná změna

Souhlasim, na to se velmi rado zapomina, ze tam byl i nejaky Bielecs. Protoze tehdy jsme se stale jeste modlili za to, aby zustala 101 koalice a neprisla 111.

Marat 19.6.2006 10:40

Nejste naivní?

Kdyby se s těch malích stran,staly strany velké,myslíte že by byly lepší nežli nynější strany velké?

Saša 19.6.2006 9:40

Pokud by se volby v krátké době opakovaly

z toho důvodu, že se sněmovna nedokázala shodnou na svém předsedovi (3 měsíce lhůta), nebo že žádná vláda nedostala důvěru (3 x 30denní lhůta), pak by v nich kandidovalo méně nemarxistických stran, takže nemarxističtí voliči by hlasovali více pro ODS nebo KDU-ČSL (místo různých malých prťavých, které teď kandidovaly). Zelení by v nových volbách dostali také více hlasů.

Naopak voliči marxistických stran, kteří se rekrutují především z hloupých a méně úspěšných lidí, by se k volbám nedostavili v tak velkém počtu, volební účast by byla nižší.

V nových volbách by ČSSD pohořela a sestavení pravicové vlády by pak již bylo výrazně snazší.

Proto Paroubek couvá a hledá způsob, jak si udržet tu pro něj mimořádně báječnou situaci, kdy může po dohodě s komunisty odstřelit každý vládní návrh zákona, jakož i mít dostatek placených křesílek pro spolustraníky. ČSSD vládu navrženou panem Topolánkem podpoří - nepodpoří ji jedině v případě, že by se  člen ČSSD stal předsedou sněmovny.

www racek 19.6.2006 23:44

Re: Pokud by se volby v krátké době opakovaly

hmm, sašo, tak nějak se mi dle tvého hloupého příspěvku zdá, že si snad volil ne levici, ale rovnou komouše ...

franta 19.6.2006 9:10

Už dnes lze s jistotou říct, že z předvolebních slibů ODS zbudou pouhé cáry

Autor se trošičku mýlí. S pravděpodobností blížící se jistotě to bylo možno říci už dávno před volbami. ODS se už v předchozích dvou volbách nikdy ani nepokusila plnit své předvolební sliby. 1998 - S Klausem nebo doleva, 2002 - ODS volí EU. Upřímně: pokusila se plnit své sliby ? Proč by tomu letos mělo být jinak ?   

Luděk 19.6.2006 9:51

Re: Už dnes lze s jistotou říct, že z předvolebních slibů ODS zbudou pouhé cáry

Přesné hodnocení.ODS kalkuluje s krátkou pamětí voličů .U některých lidí se jim  za pomoci zkorumpovaných medií podařilo vyvolat zdání,že ODS bojuje proti korupci a zločinu.V ODS se nic bez souhlasu  čestného předsedy strany nehne.A jeho politické metody jsou na ohlupování voličů založeny.

PRASÍ DENT 19.6.2006 13:26

Re: Re: Už dnes lze s jistotou říct, že z předvolebních slibů ODS zbudou pouhé cáry

 Pokud hodlá pseudopravicová, Klausismem prolezlá ODS bojovat proti korupci a zločinu, MUSÍ NUTNĚ ZAČÍT SAMA U SEBE.....

LadaHaksna 19.6.2006 12:09

Re: Už dnes lze s jistotou říct, že z předvolebních slibů ODS zbudou pouhé cáry

jooo jooo.. stejně jako zrušení senátu. Také jsem hned zavětřil, když jsem četl o slibech ODS

ok 19.6.2006 9:10

jasne...

Jasne, zdusit ty male a bezvyznamne, pekne je prevalcovat. Nejak zapominate, ze zileme v demokraci, ve spolecnosti, kde zakladem je komunikace a domluva. Vlada vladne vsem, ne jen 30% volicum ODS.

Predvadite komunisticke mysleni.

A.S. Pergill 19.6.2006 7:36

Je to sice "jasná logika"

ale obsahový průnik mezi programy KSČSSD a ODS je podstatně menší než programový průnik středopravicových stran, přestože jsou tři.

Historik 19.6.2006 12:41

Re: Je to sice "jasná logika"

Jenže bez nějaké alespoň tiché podpory ČSSD vláda stejně důvěru nedostane.

A s tolerancí se strany ČSSD zase může ODS vládnout dokonce sama.

A tom ten článek je.

Třetí 19.6.2006 6:51

Naprostý souhlas. Jasná logika.