24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AAA 25.3.2006 9:39

Re: ........

Holt řadový policista toho ví více než právníci a experti z poslanecké sněmovny.... coz je otazka zda je to znamka nedocenene geniality nasi policie ci naopak jeji tragicnosti
Saul 25.3.2006 8:38

Re: Dva právníci - tři právní názory

Položil jsem si spolu s Rýpalem otázku, proč zrovna v tomto období ... Hned jsem si také odpověděl, že to bude zřejmě proto, že se návrh zrovna v tomto období projednával. Další otázku "proč zrovna v tomto období" jsem si už nepokládal.
...... 25.3.2006 8:16

........

Včera jsem se o tomhle problému bavil s kamarádem policistou,který mi tvrdil že zrušení paragrafu by vedlo k amnestii.Ríkal jsem si to je nějaká blbost, nikdo  z politiků, kteří byli proti zrušení tohohle paragrafu takhle závažnou věc nezmínil.Holt řadový policista toho ví více než právníci a experti z poslanecké sněmovny....
Andy 25.3.2006 8:16

Re: Dva právníci - tři právní názory

asi těžko pro to, že by  tuneláři ohrožení ausgerechnet tímhle paragrafem byli nějakou významnou volební skupinou. Můžeme uvažovat o tom, že předvolební období se nám táhne kontinuálně od minulých voleb, takže těžko najít chvilku, kdy paragraf zrušit bez podezření, které jste vyslovil.
Osobně tipuji tu nesoudnost.
Rýpal 25.3.2006 7:52

Re: To ti poslanci v parlamentu nemají ROZUM?

U těch ostatních je otázkou, zda se jednalo o úmysl, neinformovanost či lajdáctví. Ať už tak či onak, i toto je jistě jedním z důvodů strmého vzestupu mimoparlamentních Zelených…
Rýpal 25.3.2006 7:47

Dva právníci - tři právní názory

Ať už je to z právního hlediska jakkoliv, volič si nemůže nepoložit následující otázku: Jestliže je pan Benda přesvědčen o zbytečnosti tohoto paragrafu, proč o jeho zrušení usiluje zrovna v předvolebním období? Takovému poslaneckému veteránovi musí být přece jasné, že téma bude politicky instrumentalizováno. Buď má tedy pan Benda velmi silný důvod paragraf zrušit (tím ovšem pouhá nadbytečnost není), anebo není politicky soudný, a nemá tedy v parlamentu co dělat.
ll 25.3.2006 7:24

"Ukradené" předvolební téma

Pan Josef Zieleniec nemůže unést to, že tak podle něj nosné předvolební téma nezabralo. Tak ho budou muset jeho zklamáni kumpáni všude a vždy cpát.
Ladislav N. :-))) 25.3.2006 4:55

To ti poslanci v parlamentu nemají ROZUM?

Jestli je skutečně pravdou, že vypuštění paragrafu by vedlo k propuštění odsouzených tunelářů (což jasně potvrdil advokát H. Sokol i pro ČT), nechápu tedy, jak Poslanecká sněmovna celou věc několikrát propustila až ke konečnému hlasování a nikdo proti vypuštění zmíněného paragrafu neprotestoval? To jsou tam opravdu samí pitomci? O poslanci Bendovi si iluze nedělám, různých lobby působí v Parlamenu celá řada bez stanovení jasných podmínek předem (především oficiální registrace) a s podezřením na rozsáhlou korupci. Ale co ti ostatní?
mol 25.3.2006 1:39

Konkrétně

"Prostá skutečnost, že v současné době je ve výkonu trestu na základě tohoto paragrafu mnoho odsouzených, svědčí o tom, že nemá pravdu." To slyším prvně. Uveďte konkrétní počet těch, kteří za dobu existence tohoto paragrafu byli za něj odsouzeni (a nebyli zároveň odsouzeni i podle jiného).