26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Homeless 25.3.2006 14:14

Re: Re: muze mi nekdo vysvetlit jak to, ze kdyz je nekdo uz odouzen podle soucasnych zaonu, tak by mel byt propusten po novelizaci?

Trochu nepřesné. Zanikla-li trestnost skutku, není důvod jej nadále držet. Lze-li však skutek hodnotit jako TČ (i když podle jiného § a jinak formulovaný) podle nové klasifikace, je třeba provést reklasifikaci. Pokud se prokáže že lze skutek hodnotit jako TČ i podle nové klasifikace, zůstane dotyčný v base.
pje 25.3.2006 18:45

Re: Re: Re: muze mi nekdo vysvetlit jak to, ze kdyz je nekdo uz odouzen podle soucasnych zaonu, tak by mel byt propusten po novelizaci?

Právě o tu prokazatelnot, obtížnou již tak u současné úpravy, právě jde - komu byste dokázal podvod - všichni přeci "chtěli jen to nejlepší a že to nevyšlo, sorry"...
strejda 26.3.2006 1:41

Re: Re: Re: muze mi nekdo vysvetlit jak to, ze kdyz je nekdo uz odouzen podle soucasnych zaonu, tak by mel byt propusten po novelizaci?

Šerloku vtip je v to, že když jste odsouzen podle paragrafu, který přestal platit, tak vás musí pustit. Znovu odsoudit za stejnou věc vás již NIKDY nemohou. Jste čistý jako lilie a máte dokonce zcela čistý i trestní rejstřík. Je to prostě špičková amnestie na objednávku.
Enr 25.3.2006 11:07

Pane Zielieniece, reknete neco o sobe

Pane Zielieniece, muzete rici neco o svem rodinnem puvodu? Je pravda, ze vas otec byl blizkym Stalinovym spolupracovnikem a posleze vedoucim residentury KGB v Praze? Je pravda, ze v eho tradici pokracujete a jste rovnez spolupracovnikem KGB?
Rýpal 25.3.2006 11:30

Re: Pane Zielieniece, reknete neco o sobe

Milý Enre, KGB byl počátkem 90. let Gorbačovem rozbit na 4 tajné služby (GRU, SVR atd.), poté co se Vladimir Krjučkov podílel na převratu...
Ladislav N. 25.3.2006 12:44

Re: Enr: Pane Zielieniece, reknete neco o sobe

A co takhle kdybyste nám řekl něco o sobě? Je pravda, že jste taková svině, jak nám tady předvádíte? Podle použité metody jak někoho sprostě pomluvit, jste nejspíš nabral zkušenosti u StB...
pason 26.3.2006 16:51

Re: Pane Zielieniece, reknete neco o sobe

Zieleniec vystoupil ze strany, která byla financována nečistým způsobem. Útoky,které tu jsou na něj vedeny, ho nemohou myslím nijak ohrozit, protože z nich je cítit tlející bahno.
Kajan 25.3.2006 10:45

Falešný, jste Vy, pane Zielenieče ! Dzp.

Vladimír Veit 25.3.2006 10:35

Zielencovy argumenty

Odvolávat se na Hanu Marvanovou jako právní autoritu,tu Marvanovou,která potentovala co se dalo,je poněkud srandézní.
Ladislav N. 25.3.2006 12:39

Re: Marvanovou jako právní autoritu....

Vy jste vzděláním právník? Ne? Marvanová ano...
AAA 25.3.2006 13:38

Re: Re: Marvanovou jako právní autoritu....

Doktor Mengele byl vzdelanim take lekar :)
Honza 25.3.2006 14:27

Re: Re: Marvanovou jako právní autoritu....

Proč zapomínáte na Stanislava G. ? Jistě i jeho právní názor souzní s Zielenicovým v této věci.
Ladislav N. 25.3.2006 18:54

Re: Re: Re: Marvanovou jako právní autoritu....

Gross je "právník" bez potřebné praxe. Což se např. o Haně Marvanové určitě říct nedá.
míša mýval 25.3.2006 16:13

Gross je také právník

Ale za obhájce bych si ho nevzal a kdybych ho dostal ex offo, tak bych radši přiznal i to, co jsem neudělal
Hamlet 26.3.2006 11:37

Úmzsl podlhá vždy paměti

zprvu je pevný, slábne vzápětí...
Mejla 25.3.2006 9:57

Tak tak, trestným činem je "úmysl obohatit se". Inu, teď už konečně bude moci zavřít každého instalatéra,

tesaře, inženýra či sedláka. Jejich "zhovadilá potřeba zisku" (dle soudruha Paroubka) a "úmysl obohatit se" jsou ukázkou zvrhlosti. Neboť není potřeba jídla pro rodinu ni střechy nad hlavou, STÁT se postará a všechno nám zajistí.
mak 25.3.2006 11:35

Re: Tak tak, trestným činem je "úmysl obohatit se". Inu, teď už konečně bude moci zavřít každého instalatéra,

dobry Mejlo
strejda 26.3.2006 1:46

Re: Tak tak, trestným činem je "úmysl obohatit se". Inu, teď už konečně bude moci zavřít každého instalatéra,

Mejlo raději si přečti celý paragraf a nevytrhuj pár slov. Zařazuješ se tak zcela dobrovolně mezi hlupáky. Možná znáš rozdíl mezi vraždou a loupežnou vraždou. Ta loupež je umýslem obohatit se. To je kvůli tomu, že se chtěli obohatit máme nechat běhat po světě?
IP 26.3.2006 18:23

Re: Re: Tak tak, trestným činem je "úmysl obohatit se". Inu, teď už konečně bude moci zavřít každého instalatéra,

Proto chodí někteří občané do peněžních ústavů s napsaným papírem  (naval prachy a pod.), mlčky odchází, protože to potom není loupež. Jó naše zákony? Ty připravují opravdu odborníci. Já mám za to, že to jenom opisují sekretářky a t zv. zákonodárci to ani nečtou, protože tu smršť zákonů ani přečíst nelze. To by potom neměli čas na golf, na vysedávání v parlamentu a pod.. Natož o tom diskutovat. Tunelování se vypustí. Všechny řešené případy se tím zastaví. Soudcům odpadne spousta kauz.  A příští vláda (asi ODS) se bude moci pochlubit, jak se pohlo se soudnictvím. Vím o čem píši. Co bylo trestné dnes, zítra nebude. Také vděčím zákonodárcům za ten nepořádek.
Mejla 25.3.2006 9:50

Zieleniec je opravdu chudák. Evropští demokraté (spíš komunisté) nemají

žádnou konkrétní vizi a vedou je figury dosti podivné. Ouřada Zieleniec, který se dodnes nenaučil česky, ouřednice Hybášková, která se stala známá nikoliv díky svojí práci, ale stejně jako Bobošíková či Železný díky "práci" médií, zastydlý svazák Suchel atd. Ovšem vsadili na populární komunistický tahák "boj s tuneláři", který u "lidu" vždy zabere. Že ale Zieleniecovi a jeho tlupě nevadí transformace komunistického majetku či současné tunelování státního rozpočtu je pro ně zcela charakteristické. Nejde o amnestií trestných činů, ale o to, že stávající právní úprava je natolik gumová, že silně připomíná Gottwaldovy "zákony proti keťasům a šmelinářům".
KLAUN Z HRADU 25.3.2006 11:04

Re: Zieleniec je opravdu chudák. Evropští demokraté (spíš komunisté) nemají

 Pravdu díš můj Mejláčku,my si naloupené už vzít nedáme....Se-mnou na věčné časy.....
...... 25.3.2006 8:16

........

Včera jsem se o tomhle problému bavil s kamarádem policistou,který mi tvrdil že zrušení paragrafu by vedlo k amnestii.Ríkal jsem si to je nějaká blbost, nikdo  z politiků, kteří byli proti zrušení tohohle paragrafu takhle závažnou věc nezmínil.Holt řadový policista toho ví více než právníci a experti z poslanecké sněmovny....
AAA 25.3.2006 9:39

Re: ........

Holt řadový policista toho ví více než právníci a experti z poslanecké sněmovny.... coz je otazka zda je to znamka nedocenene geniality nasi policie ci naopak jeji tragicnosti
Ladislav N. 25.3.2006 13:31

Re: Re: ..právníci a experti z poslanecké sněmovny...

Možná byste se měl odvolávat na konkrétní jména autorit. Pracovní výstupy Poslanecké sněmovny jako celku jsou dostatečně známy - množstvím nesmyslů v zákonech, které odsud vycházejí...
AAA 25.3.2006 13:40

Re: Re: Re: ..právníci a experti z poslanecké sněmovny...

Coz ovsem nutne neznamena ze kazdy pochuzkar je vetsi pravni export nez ony "autority"
honza 25.3.2006 17:16

Re: Re: Re: Re: ..právníci a experti z poslanecké sněmovny...

pánové jsme v Čechách. Tady jak něco není jasně dáno tak se z toho každý vykroutí. Zpochybňovat to může jen mdlý rozum.
Yarda 25.3.2006 9:48

Re: Návrh podporuje většina odborníků. ........

Tato fráze mi připomíná slovní obrat "Všichni naši pracující" z doby ne tak dávno minulé.
BTW: Nevíte někdo jaké občanské povolání má pan poslanec?
sid 25.3.2006 9:57

Re: ........

S kamarádem policistou pochůzkářem,bývalím zámečníkem,který si dodělal maturitu za jeden rok a právě studuje VŠ POLICEJNÍ jednoroční a bude dr.práv.ANO TO JSOU TI SPRÁVNÍ NA RADĚNÍ
Rýpal 25.3.2006 7:47

Dva právníci - tři právní názory

Ať už je to z právního hlediska jakkoliv, volič si nemůže nepoložit následující otázku: Jestliže je pan Benda přesvědčen o zbytečnosti tohoto paragrafu, proč o jeho zrušení usiluje zrovna v předvolebním období? Takovému poslaneckému veteránovi musí být přece jasné, že téma bude politicky instrumentalizováno. Buď má tedy pan Benda velmi silný důvod paragraf zrušit (tím ovšem pouhá nadbytečnost není), anebo není politicky soudný, a nemá tedy v parlamentu co dělat.
Andy 25.3.2006 8:16

Re: Dva právníci - tři právní názory

asi těžko pro to, že by  tuneláři ohrožení ausgerechnet tímhle paragrafem byli nějakou významnou volební skupinou. Můžeme uvažovat o tom, že předvolební období se nám táhne kontinuálně od minulých voleb, takže těžko najít chvilku, kdy paragraf zrušit bez podezření, které jste vyslovil.
Osobně tipuji tu nesoudnost.