24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš oslovil frustrované

V tuto chvíli se zdá, že dopadne-li referendum v ČSSD jakkoliv či budou-li předčasné volby, Andrej Babiš posbírá stejně nejvíce hlasů. A protože se tyto změny týkají celé naší civilizace, sociologové hovoří v této souvislosti o rozpadu veřejného prostoru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 2.6.2018 20:30

Re: Co dělaly ostatní strany ?

Jste nezorientovaný nebezpečný blázen. Jako Babiš... Dzp.

V. Kotas 2.6.2018 20:26

Co dělaly ostatní strany ?

Hrabaly pod sebe, místo aby pracovaly pro společnost ( samozřejmě za podpory mnohých médií ), stát, takže se výsledek dostavil. Objevil se Babiš = naděje umírá poslední.

J. Svoboda 2.6.2018 17:09

Re:

Máte zajímavé nápady. Užitečný by byl váš nápad, vzít rozum do hrsti a použít mozek.

J. Kanioková 2.6.2018 17:07

Přesně !

J. Kanioková 2.6.2018 17:06

1***

J. Svoboda 2.6.2018 17:04

Re: je zábavné číst tyhle nářky

Soudruhu Čermáku, zajímá mě, kde berete jistotu, komu jsem podoben a kdo je podobný mně.

Nechte prosím na mně, co já budu řešit. Vám do toho není zhola nic. Ani já vám neříkám, co máte řešit, i když vím, že velmi často řešíte blbosti a k tomu blbě.

J. Kanioková 2.6.2018 17:02

Podle sebe soudím tebe ?

J. Kanioková 2.6.2018 17:01

:))))))))))))))

J. Svoboda 2.6.2018 16:56

Re: Co se týká frustrace,

Obávám se pane, že si pletete ruce. Jak jste přišel na to, že "Odpor k EU a sluníčkářům postupně sjednocuje většinu národa zprava doleva."? Vždyť eurofanatici a sluníčkáři jsou všichni leváci.

V. Čermák 2.6.2018 16:56

Re: je zábavné číst tyhle nářky

Pane Svobodo, to Vy a vám podobnní jste frustrovaní neustálými porážkami v řádných demokratických volbách. A kdo koho volil to prostě neřešte. Koho jste volil vy taky nikoho nezajímá.....

V. Čermák 2.6.2018 16:53

Článek o "frustrovaných voličích" je UŽITEČNÝ,

neboť tolik různých a přece trefných a pravdivých odpovědí o frustrované, neustále prohrávající kavárenské menšině, tomuto snaživému propagandistovi Hvížďalovi jsem pohromadě už dlouho neviděl.

J. Svoboda 2.6.2018 16:48

Re: je zábavné číst tyhle nářky

Pane Berko, dobře pamatuju na doby za komančů, kdy se říkalo, čím hůř, tím líp. Z vašeho vyjádření se zdá, že jste se z komunizmu dosud nedokázal vymanit. Pokud (podle vašich slov) paříte mezi frustrované podle pana Hvížďaly a volíte Babiše, mnohokrát vám "děkuji" za celý náš národ.

Č. Berka 2.6.2018 16:39

je zábavné číst tyhle nářky

a bude ( pro vás) hůř, pane Hvížďalo...

J. Novák 2.6.2018 14:36

Pane Hvížďalo, když někdo použije termín ruský troll, tak mě ihned napad termín bruselský troll.

F. Navrátil 2.6.2018 13:55

Vy jste problém!

Bohužel Hvížďala a spol. stále nic nepochopili. Současný rozpad společnosti mají za důsledek propagandistického působení Moskvy. nemají odvahu podívat se do zrcadla!

J. Schwarz 2.6.2018 13:48

Re: Ovšem,

A co jiného dělaly "systémové", leč levicové strany dosud než že všude viděly nějaké "zdroje" co by se daly rozhodit mezi jejich příznivce. A protože jim to docela vycházelo, není divu že tento "obchodní model" okopírovali i jiní...

J. Schwarz 2.6.2018 12:49

Tak tak,

střední třída mizí. Činnosti, kterými se živila otsourcovali dojiči rent a majitelé Pravdy do Číny, Indie či na Filipíny a aby sehnali lidi na málo honorované práce / zahradníci, kuchaři, uklízečky, hlídání dětí a pečovatelky / umožnili příchod davům "uprchlíků"... Takzvaní humanitně vzdělaní, "kreativní" tajtrlíci ovládající "soft skills" jako jsou čerpání dotací na všechny způsoby jsou zkázou každé civilizace...

F. Kusák 2.6.2018 12:45

Re: Ovšem,

Nějak nechápu pojem "systémové" strany. Pokud se strany a hnutí dostanou demokratickou volbou do parlamentu, pak jsou samozřejmě součástí politického systému. Mohu je dělit na poziční - opoziční, populistické nebo nepopulistické (i když ten termín nemám rád, ale budiž), ideologické nebo neideologické apod.

P. Portwyn 2.6.2018 12:14

Re: Co se týká frustrace,

P. S. Prezidentské volby zdánlivě podporují rozdělení 50:50, ale ve skutečnosti skóre srovnala nefotogeničnost a špatná pověst Miloše Zemana. Drahoše volila řada lidí, kteří naprosto nesdílejí politiku, kterou on reprezentuje, jen z odporu k osobě MZ.

P. Portwyn 2.6.2018 12:12

Co se týká frustrace,

tak ve veřejné komunikaci se v současnosti daleko negativněji projevují progresivisté. Všude mají Putinovy agenty, všichni jsou blbí, teda kromě nich.

Lid je sice průběžně nas**n z politiků, ale to je průběžný kolorit, kterým se zas tak moc netrápí - maximálně to tak slouží jako téma, když se někdo pohádá s manželkou. Odpor k EU a sluníčkářům postupně sjednocuje většinu národa zprava doleva. Rozdělení z dob Topolánka a Paroubka mizí.

To, že se zdá, jako by národ 50:50 na intošské sluníčkáře a frustrované důchodce v teplákách, je optický klam z internetových diskuzí a veřejného prostoru médií. V mainstreamu se sluníčkářům dostává násobně více prostoru, než by jim náleželo v prosté úměře, a na netu jsou různí neziskovkáři neskonale aktivnější, než zbytek populace.

J. Lepka 2.6.2018 11:38

Ovšem,

hlavním ukazatelem nesystémových stran je volat v pondělí, středu a pátek Hot a v úterý, čtvrtek a sobotu Čehý! (a v neděli patrně naslibovat miliardy každému, kdo by mohl jevit znaky senility a ztráty paměti)

J. Lepka 2.6.2018 11:35

Re: Sociologie byla založena jako věda o socialismu.

To je divné, jak to, že tedy vůbec spontánně vznikla? Musíte k Cimrmanovi a jeho rovnici s dírou, abyste věděl co je skutečně ve hře!

P. Lenc 2.6.2018 9:07

Re:

Snad poprvé pane Mertle máte můj souhlas.Je to opravdu jenom na nás občanech, nakonec to také píši drahnou dobu.

K. Janyška 2.6.2018 9:02

Sociologie byla založena jako věda o socialismu.

Běžte s ní a se sociology do háje. Musíte všichni ke kompozizivní teorii, abyste věděli co je ve hře skutečně... Dzp.

P. Kubáč 2.6.2018 8:34

Zabte veškerou iniciativu lidí regulacemi

a pak vykládejte o "hlasu frustrovaných".

Nebo ještě jinak - kdyby se 1.8 miliónů Babišových voličů ve škole lépe učilo - taky mohli sedět v Praze na ministerstvu a živit se Eurodotacemi žejo ?

I. Mertl 2.6.2018 8:24

Re:

Jistý problém vidím v tom, pane Majore, že ty politiky jsme si zvolili a stále v tom pokračujeme. A sami jsme tím založili pád demokratického systému, výrazně zhoršený volbami posledními. Čili nejen ruští trolové, kteří se na to s potěšením dívají a semtam do toho šťournou, ale především vy a já a ostatní fňukající národ.

J. Karlík 2.6.2018 8:09

Hlavně,

že jste si to vyjasnil. V duchu - zbožné přání otcem myšlenky. Jste, přes všechno Vaše vzdělání, vedle. To vy, intelektuálové, jste se stali frustrovanou menšinou. Myslíte, že dříve museli politici ovládat klasické vzdělání, aby s ním oslňovali většinu národa? Houby. Ale mezi nimi by nějaký nevzdělanec neuspěl. Dnes je jiná doba, ale kůl v plotě naštěstí už také neuspěje. A že Babiš pořád na někoho útočí? Zase vedle, kdo koho vykousal z celkem úspěšné vlády? Prostě vše závisí na úhlu pohledu a míře objektivity. Ta Vám chybí.

P. Götze 2.6.2018 7:59

RE

Zajimavy clanek. Skoro cely ma hlavu a patu a pak se z toho vyklube, ze na konci je za vsim jeden jediny pekelnik, Herr Babis, lucifer, ktery on tady jediny je tim zlem. Neuveritelne. Tomu snad nemuze verit ani autor.

T. Major 2.6.2018 4:35

Tradiční politické strany se staly výtahem k moci. A všichni kdo se svezli a dostali se ke korytům se na své voliče vykašlali. A voliči nejsou ovce jak si autor článku myslí a hlavně mají paměť. Žádní ruští trolové ale sami politici svoji zradou na svých voličích způsobili dnešní stav.