5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš není Hus a škodí nám ve velkém

Evropskému parlamentu došla trpělivost s nehoráznými praktikami českého premiéra Andreje Babiše a vyzval Evropskou komisí k zastavení dotací pro jeho holding Agrofert. Europoslanci ve svém usnesení mimo jiné upozornili na Babišův střet zájmů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 21.12.2018 9:28

Jinak nic

S Husem má Babiš společné pouze to, že jejich největšími nepřáteli volajícími po exkomunikaci byli čeští oponenti. Protože nebyli schopni je umlčet doma, udávali a štvali u vyšší instance.

M. Valenta 21.12.2018 9:28

Re: Jaký

Soudruzi ve službách loupeživého miliardáře.

T. Závodský 21.12.2018 9:23

Re: Mám jednu otázku:

Máte prosím, nějakou představu, kolik tak voličů

u nás volí na základě posouzení programů jednotlivých

stran?

T. Závodský 21.12.2018 9:16

Re: Autor to má popletené

Popletené to máte, pane Kočí, vy. Dotace jsou systém

podpory DROBNÝCH podnikatelů. Velkopodnikatel Babiš

ten systém nikoliv využil, ale ZNEUŽIL!

K. Janyška 21.12.2018 9:05

Samozřejmě že Babiš škodí nehorázným způsobem a je opravdu

neuvěřitelné, kolik zločinoidů a hlupáků s tituly i bez, kteří ho bezmezně podporují, u nás je... Dzp.

M. Těhanová 21.12.2018 9:01

Re: Zrušte dotace

Je úsměvné, že jiným tu minulost odpouštíte. A všimnul jste si, jak si svou minulost kupují Anoisti a socani? No jo, vlastně stát je dost bohatý, takže dokud blbci, kteří platí daně pracují, může se stále z jejich daní platit těm, co státu nic nepřinášejí, ale sektě ANO, dodávají voliče.

P. Kmoníček 21.12.2018 8:49

Re: Babiše potřebujeme

Kotasi, na kolik otázek při včerejších interpelacích odpověděl Bureš konkrétně ? Tomu říkáte tah na branku jen vy, soudruzi !

V. Pokorný 21.12.2018 8:43

Jaký

předseda partaje, tak většinou i takoví členové. A tahle partaj, s lidmi mnoha titulů a funkcí, totiž ODS, jen fňuká a nenávidí a blafe. Včetně tohoto zastupitele.

A evropskému parlamentu nedošla trpělivost, nýbrž došlo udání od českých politiků, strany Piráti, TOP09, STAN, KDU-ČSL,ODS a ziskových neziskovek. Třeba jako je udavačská Transparency International. Kolaboranti.

J. Kočí 21.12.2018 8:26

Autor to má popletené

Z článku vyplývá, že Babiš krade dotace. Bohužel je to přesně naopak. Dotace tady byly už dávno a Babiš je prostě využil (prosím dejme teď stranou Čapák). Těch 7,5 mld. je prostě úspěch. Je tady systém, který Babiš nevymyslel, ale využil. A kdyby se mu povedlo tento systém aplikovat na celou republiku, je to špatně? Tím nám škodí?

A proto ho musíme zničit...

R. Vacek 21.12.2018 7:49

Já vím, že když se vydáme na zcestí,

tak ti nejlepší z nás na to upozorní vrchnost a ta udělá opět pořádek. Předposledně to byl Vasil Bilak a další kovaní pokrokáři, kteří upozornili Moskevskou vrchnost na nepravosti u nás a požádali je o nápravu místních poměrů.

V. Klepetko 21.12.2018 7:36

Zatím se jeví jako celkem velmi dobrý premiér, ten Babiš

Autorovi tím možná škodí, ale každému se holt nezavděčíš! :-)

J. Hruška 21.12.2018 7:07

Oligarchie

Volitelé - 18,6 % oprávněných voličů - zvolili oligarchii většinou 29,8 % hlasů.

(Uhlobaron ne), ale koblihobaron, řepkobaron, lesobaron AGROFERTbaron médiobaron imigrant vládne s pomocí mužického cara a bolševické klaky. Miliardář ovládá stát jako svou firmu. Tomu se přece říká Oligarchie jako protipól demokracie. Lidé bděte!

V. Kotas 21.12.2018 7:05

Re: Babiše potřebujeme

A protože má ten tah na branku, tak vadí. Těm, kteří se zde celou dobu všemožným způsobem přiživovali na státu, dotacích, při stavbách všelijakých nesmyslů ( počítáno i golfová, hřiště, cyklostezky, atd. ).

D. Polanský 21.12.2018 7:03

Zrušte dotace

a nemusíte takhle pracně moralizovat! A mezi námi, každá moralistika ze strany ODS vyvolává většinou na tvářích většiny občanů docela široký úsměv. Nikdo totiž není tak bohatý, aby si mohl koupit svoji minulost, to platí i pro ODS.

M. Těhanová 21.12.2018 6:45

Re: další,

Ony prachy totiž nejsou všechno. A za nekonečně úspěšnější nemohu považovat neskutečné hrabání peněz, bez ohledu na okolí a za ničení životů druhých lidí.

Ten váš Babiš sám nic nevybudoval, nevytvořil, názory střídá jak ponožky, lže jen otevře hubu. Nechejte se u něj zaměstnat a uvidíte jaké má sociální cítění.

To má, jen když může rozdávat z cizího.

J. Strakoš 21.12.2018 5:41

Zrušení dotací - konečně

No konečně vidím myšlenku na zrušení dotací u nějakého politika. Tak to, do háje, začněte reálně prosazovat a získáte hlasy, které vám teď chybí.

I Sobotka zjistil, že nasazováním psí hlavy jinému politikovi nebo opozici se volby už nevyhrají - to mohlo ještě projít Zemanovi, ale dnes už to vytváří jen falešný obraz mučednictví.

S. Sedlák 21.12.2018 5:28

Re: Souhlasím s první větou.

Babiš má tolik nehorázných praktik, že se může házet kostkou, proč by měl být nakopán, vykopán a posléze zakopán.

P. Dvořák 21.12.2018 4:55

Souhlasím s první větou.

"Evropskému parlamentu došla trpělivost s nehoráznými praktikami českého premiéra Andreje Babiše a vyzval Evropskou komisí k zastavení dotací pro jeho holding Agrofert."

Ovšem ony "nehorázné praktiky", budou jiného charakteru, než jsou pobrané dotace, které probíhaly mnoho let před tím, než Babiš vstoupil do politiky.

Mnoho lidí od sebe nerozlišuje skutečný důvod a záminku. První světová válka nezačala kvůli pár výstřelům jakéhosi srbského pomatence, druhá světová válka nezačala kvůli přepadení jakési vysílačky. Důvody byly zcela jiné, ale jaké záminka to bylo dobré.

K. Horák 21.12.2018 4:51

Modrým ptákům škodí ?

Pak koná dobro :-D:-D Od roku 2006 dostal koncern Agrofert od EU 7,5 miliardy korun + 2,5 miliardy od ČR.

Od roku 2006 přišlo k nám z EU cca 700 miliard korun na dotacich. Takže 99 % dotaci bylo využito správně i diky moudrosti politiků ODS . Vynikajici :-D:-D

Příkladem je třeba Středočeský kraj za kralování hejtmana Bendla ODS.

M. Šurgot 21.12.2018 3:33

Jestli Vondruska prirovnal Babise k Husovi, je zbytecne se tim zabyvat a stavet na tom kriticky clanek.

Vsichni totiz vime, jake prusvihy Babise provazeji.

Doufam, ze vetsine dochazi, ze Vondruska je extremne dusevne slabym, kdyz pouzil jmeno Jana Husa.

Ja totiz ocekavam od politiku ODS rozum a tvorbu programu, ktery porazi Babisovo hnuti ANO.

Mozna bude lepsi pritvrdit. Smerem k ODS. Tedy polopaticky ...

Prestante psat ptakoviny, mezi nez rozhodne clanek o Vondruskovi a jeho Huso-Babisovi patri a nabidnete konecne volitelnou alternativu k Babisovi.

V. Heidlerová 21.12.2018 2:53

Re: další,

V příspěvku jsou ale dost významné argumenty - jak to, že obřím soukromým firmám tak stouply dotace? To se to hospodaří a majiteli se dobře daří bez přičinění. No a ten tah na branku - padl nějaký gól, který po zvedl prestiž ČR???. Nějak té sportovní hře nerozumím a "ANO, bude líp" nikde nevidím. Článek není nutně o nenávisti k Babišovi, to už se má zavádět censura pro nesmyslné a někdy až hanebné činy politiků???Už jen to, že AB nebyl schopen sestavit vládu a teď řádí s komunisty je gól, ale do naší vlastní branky. Lidi, trochu přemýšlejte.

S. Sedlák 21.12.2018 1:55

Re: Babiše potřebujeme

Celý Babiš je nemravný. Použít sportovní terminologii typu tahu na branku v situaci, kdy hráč, ve snaze dát branku, podplatí rozhodčího, míč získá po faulu na protihráče, který je pak doživotním mrzákem, je dost ubohé.

S. Sedlák 21.12.2018 1:48

A to je ten problém

Článek, kde jsou uvedeny jen některé Babišovy lumpárny, je pro jeho příznivce splácaný. Ano, je až k neuvěření, jaký je to gauner.

P. Gábriš 21.12.2018 1:12

Ano, Babiš není Hus, tak nesrovnávejte nesrovnatelné.

člověče, co všechno dokážete splácat ve svém svatém protibabišovském tažení, to je k neuvěření! Nechci křivdit, ale že by třeba ždibeček LSD, podpořený závistí? Jak vy vidíte Babišovi do hlavy, to by nesvedla ani bába Vanga!

K. Krejčů 21.12.2018 1:04

Babiše potřebujeme

protože je výkonný a má tah na branku. To nemění nic na tom, že dotace jsou nemravné - tedy alespoň pro velké podniky, které jsou "za vodou".

R. Meišner 21.12.2018 0:35

další,

co se doslova zalyká závistí. nač tak dlouhý článek, Michaeli? nestačilo prostě napsat nenávidím Babiše, protože je nekonečně úspěšnější než já sám? upřímnost se cenní, výmysly, lži a polopravdy už tolik ne.