3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš nám otevřel oči

Prostě se u nás hodně krade, zejména v restauracích. Zástupci profesních svazů elektronickou evidenci tržeb podporují a tím pomohou svým poctivým členům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 2.5.2015 8:58

Článek je dobrý, ale

na Psu nemůže mít dostatečný dosah. Je třeba článek upravit, doplnit senzacemi a vytiskout v Blesku, jinak si ho koblihožrouti a třicetikorunáči nikdy nepřečtou !

A. Richter 2.5.2015 9:55

Re: Článek je dobrý, ale

Problémem je, že čtenáři Blesku články nečtou. Na to tam přece mají obrázky.

.... *8-D

P. Selinger 2.5.2015 21:53

Re: Článek je dobrý, ale

Tak ho předělat na comics !

F. Lesniak 2.5.2015 8:38

Bojím se,

že ten práskač neotevře oči svým idiotským voličům, kteří mají rádi koblihy a jeho hloupé kecy. Co vlastně ten konfident ve své funkci udělal dobrého pro tento stát?

R. Szewczyk 2.5.2015 8:32

hm

kdysivá jsem robil se starým stolařem, který měl za první republiky maličkou dilnu, po 89 roce,ve svatém nadšení, jsem se ho ptal, jak to chodilo, no, musel být vyučený u mistra, aby mohl pracovat samostatně, na učetníctví měl jeden sešit několik let,kdy z jedné strany psal větší výdaje na material a pod, a z druhé konkrétní zakázky na zákazníka, zhruba jednou za měsíc to nějak sečetl, aby věděl na čem je, jednou za rok to dal učetnímu, co mu spočítal daně, byl frajer, bo mněl na onoho učetního, daně a podobné poplatky však byly tak nízké, že nemělo smysl něco tajit, pokud pracoval sám, nechodily mu žádné kontroly, ty mu občas přišly, až přibral dva učně, ale kontrola byla spíše tak, jestli ti učni nepotřebují nějakou podporu v něčem,Za slušnou práci dostával slušné peníze, každému však bylo jasné, že nikdy nezbohatne, to ostatně ani nechtěl........

V. Hák 2.5.2015 12:12

Re: hm

taky jsem našel na půdě podobnou knihu po prababičce a bylo to tak jednoduché na vedení i kontrolu,že bych to zavedl i teď v době počítačů.

J. Dvorská 2.5.2015 8:29

STBák

Zda-li  STBabišovi voliči vůbec prohlédnou. Ten jim zacpe mozek zase něčím zadarmo ! Stydím se za tyto voliče !

J. Laták 2.5.2015 8:23

A proč by osvícený estébák

nemohl nám, hlupákům, otevřít oči?

J. Laták 2.5.2015 8:36

Re: A proč by osvícený estébák

On takový hlupák s otevřenýma očima může být hodně nebezpečný. Zvlášť, když se začne pokládat za génia.

F. Žůrek 2.5.2015 5:49

U nás je všechno v pořádku

Zejména se mně nejvíce líbilo, jak policie přepadla Strakovu akademii a vláda šla postupně do kytiček.  (Nečasova vláda). Svoboda a demokracie je přece k tomu, že každý si dělá co chce! Kdo má koryto, jak říkají lidé, tak chce být bohatý a o nic jiného jemu nejde. V tom je přece smyl politiky, také demokracie. Nu, nemám pravdu?

P. Maleček 2.5.2015 5:37

STBák Babiš a jeho splněný sen

Babiš si plní svůj tajný STBácký sen. Jeho nepřítel (tak jako za komoušů svobodný občan nespoutaný a nekontrolovaný mocí, tehdy disident dnes živnostník) mu bude muset s pomocí moderních technologií nahlásit každý svůj existenční krok.

A tak moderní technologie místo aby člověka osvobodily, dělají z něj otroka - ke všemu bývalých vykonavatelů komunistické moci.

B. Uhlich 2.5.2015 1:10

Ale pane autore, asi byste měl pochopit, že není nic

horšího než splněný sen. My žijeme ve zvláštní době, kdy mnoho lidí má prazvláštní sny a pak trpí frustrací z toho, že ty svoje sny nemohou realizovat. Ať už se jedná, třeba, o ekologcké aktivisty, nebo Babiše tak všichni mají pocit, že jsou nositeli jediné možné pravdy, která dovede lidstvo k nirváně. Vzhledem k tomu, že to těmhle lidem nevymluvíte tak pak zbývá "průzkum bojem"..no a pak se ukáže jak to je s těmi zamýšlenými a nezamýšlenými efekty, které zpravidla všechny třeskuté nápady provázejí. Tedy naopak, Babišovým nápadům se nebraňme, není nic co by ho zlikvidovalo lépe než jeho nápady. Navíc až se ukáže co je celé EET za ptákovinu, tak možná i zblblí koblihožrouti pochopí..do té doby ovšem ne. Proto třeba já osobně se už na EET nedívám tak kriticky... prostě až přijde čas dotyčnou blbost si koupím a budu jí provozovat..u mě to stejně k ničemu nebude, protože já už dnes bez účtenky prakticky nic neprodám a tak jediným problémem budou ty vyhozené peníze za tu technologii, ale což možná bude dobré jako vstupenka na zábavu zvanou "babišův pád" ... V první řadě bude dobré sledovat jak se konečně ukáže, kde mezi živnostníky dřímou ty zatajené miliardy..doufám, že to dopadne jak první Babišův krok, kdy chtěl najít na ministerstvech stovky zašitých miliard a pak našel uprděných 350 miliónů. A tak pak bude možná čas se ptát pana Babiše jak to celé dopadlo a já doufám, že se ho na to bude ptát nemálo lidí a ti lidé by pak případnou odpověď mohli zůročit v dalších volbách.... tedy doufám....

B. Hamáček 2.5.2015 5:59

Re: Ale pane autore, asi byste měl pochopit, že není nic

Kéž by to tak přesně vyplavalo na povrch.

M. Mýval 2.5.2015 6:31

nejvíc se mi líbí, jak snížil zadlužení

Je pořád ještě hodně koblihových prosťáčků, kteří si přečtou 5+2 (ten pán co to vydává musí být dobrák, když ji dá počteníčko, TV program i křížovku zadarmo), a pak vysvětlují, že Babiš svojí stogiga sererou snížil zadlužení. Jenom ta EU zase dělá problémy a kecá že Řecku takovou statistiku sežrala, ale nám už ne. Však on Andy naskočí do svého soukromého tryskáče a postaví je v Bruselu do latě. Na biopalivech na to vydělá.

V. Halašta 2.5.2015 7:16

Re: nejvíc se mi líbí, jak snížil zadlužení

Přesně tak, už dnes jsou jasné indicie, které ale Babiš nepokrytě pokryje svojí lží, takže lidi obecně mají představu o skutečném zvýšení výběru. Jenže v Chorvatsku se nevybralo nic navíc, na Slovensku se při souběhu s

dalším opatřeními vybraly navíc jen drobné (7 mil.eur), takže bysme byli

první, kteří díky tomu navýší výběr daní. Prostě to funguje, prostě propaganda funguje.

(vhttp://demagog.cz/diskusie/318/elektronicka-evidence-trzeb-ano-vs-ods),

(http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii-126/na-taiwan-nemame-slovensko-na-blockovej-loterii-ziskalo-len-drobne-640911)

M. Mýval 3.5.2015 20:37

je to jiná mentalita

Samozřejmě že příslušník národa, který má největšího národního hrdinu Jánošíka, pobertu a loupežníka, myslí jinak než národ Karla IV, Husa a Komenského.

P. Lenc 2.5.2015 8:28

Re: Ale pane autore, asi byste měl pochopit, že není nic

Ono to vyplave, ale  pohřeb toho utopence bude zatraceně drahý.

J. Kalíšek 2.5.2015 20:06

Re: Ale pane autore, asi byste měl pochopit, že není nic

Těm, kteří myslí samostatně, je to jasné. Jde o ty, kteří za koblihu, z pohodlnosti, z lenosti, z neznalosti vlastní myšlení vypnuli. Těm je to potřeba říkat co nejjednodušeji, aby to i oni pochopili. Pár jich i tady v diskusi je. Jejich reakce je pro mne to nejcennější. Třeba... jednou....i oni prohlédnou.

B. Uhlich 3.5.2015 0:43

Re: Ale pane autore, asi byste měl pochopit, že není nic

Já si to nemyslím, problém je v tom, že tady podniká.. tedy opravdu sebe sama živí jen v podstatě marginální část obyvatelstva, sice se tady tvrdí něco o cca miliónu živností, ale myslím, že opravdu aktivních bude necelá polovina a to je poměrně málo. Navíc doba není jednoduchá pro lidi obecně a lidé už mají ten blbý zvyk, chtít vše řešit tak aby sami neutrpěli řádnou újmu...tedy , když přijde zvěstovatel a řekne jim, kdo za jejich bídu může a dokonce i viníky konkrétně označí - lidé to vnímají pozitivně a těší se na to jak na "ně" dojde... To je přeci praxe stará jak svět už od pradávna. Není to tak dávno co za všechno mohli židáci, pak keťasové a dnes holt živnostníci ...