20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš na Albertově

Ministr financí se sice na první pohled přidal trošku opožděně, když už byli všichni dávno fyzicky pryč a tribuna opět rozmontována. Nicméně z jeho hlediska v pravý čas, poněvadž tak učinil mediálně – a v médiích ona tribuna stále funguje, ba je možná živější a hmatatelnější než její trojrozměrný originál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 13.12.2015 16:38

Populismus je spatny

protoze je ideove melky, 'oportunisticky'. Jen hlupaci voli takove strany jako ANO, ktere prilezitostne naskocilo na medializovany trend boje proti korupci a nyni naskakuje na dalsi a je uplne jedno, jestlize korupce opravdu byla problem - ano, byla ale bohuzel a logicky i stale je a i nadale bude, nebo jestlize jsou nynejsi obavy z najezdniku opravnene - ano, jsou, ale se stavajici oprortunistickou garniturou i nadale budou, na to muzeme vzit jed.

R. Morava 13.12.2015 13:46

Kdo jsou extrémisti

Extrémisti byli ruští bolševci kteří s puškou v ruce vnutili polovině světa ideologii, které z časti vypadá pěkně ale v praxi v jejich pojetí přinesla spoustu bolesti. Například německý "fašismus" by bez komunismu pravděpodobně nebyl. Pokud nám někdo dnes už nedemokraticky násilně nutí multi-kulti, což je přejmenovaná nezvládnutá integrace do Evropy a USA je to extrémista. Pokud nám někdo přináší do Evropy náboženství, které v našich končinách nikdy nic dobrého nepřineslo, je logické a správné s tím nesouhlasit. Proti extremismu tak nezbývá než použít opačný extrém. Lidé jako Zeman a Babiš jsou někde v normálu, prostě chtějí normální Evropskou Unii. Konvička je prakticky taky někde v normálu, s některými výroky se logicky naštval a sklouznul do mírného extremismu. Ortel už asi bude extremistější, protože má temnější image. Možná takový protipol premiera Svobody, který by měl jasně říct, že naši občané nevstupovali do poraženecké Euroarábie, ale do Evropy a kvoty nepřijmou. Pokud by se EU vzpamatovala, zarazila přistěhovalectví, multi-kulti a nárůst Islámu, oba póly xtremismu zmizí. Kdo je tedy extremista, kdo se má krotit a kdo všechno způsobil? Chtít to co voliči by kromě vyjímek, kdy má lepší vizi a informace měl i politik. Babiš je dost praktický člověk aby viděl co je normální.

P. Vaňura 13.12.2015 11:27

S nebezpečím v obci je to jako se souchotěmi.

Když jsou v počátku, jsou léčitelné, ale málokdo je rozpozná. Když už je ale vidí i slepý, je na veškerou léčbu pozdě (c) N. Machiavelli.

Dnes je Machiavelli překonán. Riziko islámu v Evropě vidí i slepý, ale přesto politici proti tomu nic nedělají...

L. David 12.12.2015 17:23

Abyste se Mlejnku z toho nepos...kakal!

Je-li třeba někoho krotit, potom bázlivce vašeho formátu, kteří svými defétistickými postoji přinášejí poraženeckou náladu.

Přichází-li zcela reálné a velmi vážné nebezpečí islámu do celé Evropy (otázkou je, kdy to zasáhne i nás), je třeba pozvednout hlas a mobilizovat tak, jak to dělá Zeman, Konvička a další. A jak to nedělá zbabělý Sobotka a lidé vašeho naturelu.

I. Mertl 12.12.2015 18:37

Re: Abyste se Mlejnku z toho nepos...kakal!

Když už jste, pane, zvedl otázku průjmu ze strachu, bojím se, že jde o Váš problém a Vašich stoupenců. Pana Konvičku z toho vyjímám, jemu zřejmě jde o kompenzaci neúspěšné vědecké kariéry kariérou politickou.

P. Manda 13.12.2015 12:15

Re: Abyste se Mlejnku z toho nepos...kakal!

zustáváte slepý, nebo už jste přešel z marxismu na islám ?

I. Mertl 13.12.2015 13:04

Re: Abyste se Mlejnku z toho nepos...kakal!

Děkuji za laskavou otázku, pane, byť ji považuji za hodnou tazatele.

Z. Bureš 12.12.2015 15:22

ANO je obrovským nebezpečím pro zánik demokracie v ČR !!!

Co to jen může být za lidi, kteří vstoupí do strany, kterou vede konfident bolševického gestapa - STB ? Ohánět se nesmyslem.....že byl soudem tohoto nařčení zbaven - tak to může pouze slabomyslný Idiot, neboť výpověď náhle se rozpomenutého důstojníka komunistického gestapa, má cenu maximálně tak psího lejna na podrážce !!! Přece i ten největší Vůl v této zemi ví.....že za peníze si lze koupit nejen cadilac - ale i STBáckou bezúhonnost !!! A že ten práskač .....že na to má - tak o tom snad žádná......

J. Jurax 12.12.2015 21:32

Re: ANO je obrovským nebezpečím pro zánik demokracie v ČR !!!

Hm ... je-li ANO obrovským nebezpečím pro ZÁNIK demokracie, jak píšete v nadpisu, pak zároveň pravíte, že ohrožujíc onen zánik je ANO demokracii obrovsky prospěšné.

Ovšem zbytek Vašeho textu se zdá být s nadpisem v příkrém rozporu ... :-)

V. Kain 13.12.2015 18:54

Re: ANO je obrovským nebezpečím pro zánik demokracie v ČR !!!

Vaše zhodnocení toho spolupracovníka je perfektní.

J. Chaloupka 12.12.2015 10:55

Upřímě, nebýt té antikampaně, tak ani netušíme,

že nějaká kapela Ortel existuje. Ta naše lidská média udělal této skupině pěknou propagaci.

P. Klouda 12.12.2015 16:02

Re: Upřímě, nebýt té antikampaně, tak ani netušíme,

Právě. A kolik lidí si to na YT pustilo jen proto, aby zjistili, co je to ta Mešita. Docela dobrá reklama ~ pro tu kapelu... 8)

P. Klouda 12.12.2015 10:09

Nevím, nevím, pane Mlejnku, ...

... jestli by byl určitý politik moudrý, kdyby krotil obavy obyvatel z ne sice jisté, ale pravděpodobné tsunami. Jakože poplach se za války vyhlašuje ne tehdy, AŽ máme jistotu, že bomby padají, ale UŽ když se blíží nepřátelská letadla. A k onomu "hnědnutí", které před Vámi "vymyslel" už někdo jiný ~ je hnědnutí a hnědnutí: jedno se obvykle dostaví masově, když "lid" zjistí, že FAKT bylo čeho se bát, ale že už je pozdě hledat skrýš a nebo jiné východisko z nouze...

K. Janyška 12.12.2015 9:30

A vy, politologu bez znalosti kompozitivní teorie ?

Ostatně stejně, jako ostatní vaši oboroví kolegové a miliardy lidí na světě... Dzp.

I. Mertl 12.12.2015 9:28

Ano. pane Mlejnku

máte pravdu. Odklon od humanistických a demokratických tradic k tradicím nacionalistickým s různou intenzitou hnědi je zřejmý. Že si toho všiml i lovec moci Andrej Babiš není divu. Ne dosud sporadický počet migrantů, ale spojení Babiše se Zemanem a s dalšími aspiranty na dosud odpíraný politický vliv je největší hrozba současnosti. Východ se už na Čechy těší.

K. Janyška 12.12.2015 9:32

Re: Ano. pane Mlejnku

Kecáte capiny, vy rudý humanisto. Na západě je více socialismu, než na východě... Dzp.

M. Malovec 12.12.2015 9:48

Re: Ano. pane Mlejnku

Děsí mne představa, že budeme muset hledat spásu na východě. Bohužel to bude pravděpodobně menší zlo. Zde zůstanou pouze sluníčkáři pokud neodejdou mezi prvními.

P. Lenc 12.12.2015 9:06

Je úsměvné

jak levičácká "kavárna" barví národ na hnědo.Je dobře si připomenout, kdo jsou tito věrozvěsti "jediné pravdy".Levičáci Diensbier, Pehe, Šabatová, Rozumek a další.A když k nim připojíme jejich kamarády Zelené, tak nám vznikne zajímavá směska.A před tou varoval svého času nebožtík Strauss, když řekl, že smícháním rudé a zelené vzniká ošklivá hnědá.Věděl o čem mluví, nácci byli rudí i zelení.

S. Tomáš 12.12.2015 8:29

Media šlechtí šedou masu a živí extémisty

Nikdo nemá větší zájem na vytváření napětí mezi lidmi než novináři, je to jejich dobře namazaný chleba

P. Klouda 12.12.2015 10:11

Re: Media šlechtí šedou masu a živí extémisty

Tak tak ~ a na té Mlejnkově mediální tribuně je spousta příležitostí vybrat si, kterou scénku znovu lidu připomenout, aby věděl, co a o čem si myslet.

K. Iv 12.12.2015 8:22

Hnědá v trenkach autora?

Náplest si barvy mladiku. Okolní silné EU světlo Vám ovlivňuje vidění:(

S. Sedlák 12.12.2015 6:25

Je to strach?

Dá se nazvat strachem to, že nepřecházím dálnici v pátek ve tři odpoledne? Je strachem chování, které se vyhne producírování vyloučenými lokalitami o půlnoci? Je strachem nenechávat v autě vystavené notebooky, kožichy a jiné cennosti pži jejich opuštění?

Ano, dalo by se to i tak nazvat. Tento výraz asi použijí kaskadéři a nepoučitelní naivkové. Ti ostatní budou hovořit o racionálním chování, předvídavosti a přiměřené opatrnosti.

M. Čihák 12.12.2015 5:40

proč naše politická scéna hnědne?

protože současná "nehnědá" nic neřeš, nebo se zabývá ze setrvačnosti tím, jak obohatit sebe nebo stranické aparáty ke kterým náleží.

T. Czernin 12.12.2015 5:51

Re: proč naše politická scéna hnědne?

Protože jsou posr*ní strachy až za ušima...

J. Jurax 12.12.2015 21:40

Re: proč naše politická scéna hnědne?

že přijdou o koryta ...

A. Reček 12.12.2015 8:20

Re: proč naše politická scéna hnědne?

Naše politická scéna nehnědne, je normální. Hnědne něco např. v Maďarsku nebo teď po volbách v Polsku? A stranické aparáty se mohou obohacovat zásadně dle volebních výsledků počtem členů stran a hnutí zastoupených v poslanecké sněmovně, senátu a krajském zastupitelstvu. Znáte jiný příklad v obohacování? Nemyslím na zlodějské podvody typu Rath a podobně.

P. Kraus 12.12.2015 2:57

spíše pozoruji

rudnutí naší země. V posledních letech je aktivnější extrémní levice. Ve vládě máme několik levicových aktivistů, což je také novum.

T. Czernin 12.12.2015 5:52

Re: spíše pozoruji

Ti už jsou tam od Havla, který s rudochy uzavřel dohodu...

J. Chaloupka 12.12.2015 10:58

Máte pocit, že Kalousek, Klaus nebo dnes Fiala

nejsou leví? To asi nevíte, co to levárna je? Ostatně soudím, že tzv. pravicovou vládu jsme nezažili.