6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš - já platím, já rozhoduji

Preference hnutí ANO dle výzkumů veřejného mínění rostou, podle volebního modelu TNS Aisa pro Českou televizi, zveřejněného počátkem listopadu, dosáhly dokonce 35 procent.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 14.11.2014 10:49

Re: Možná, a to pan Mlejnek asi ještě nezpozoroval,

Jj, bolševicko-estébácká stvůra - naše největší naděje v politice.

J. Boleslav 14.11.2014 10:48

Re: Ale, ale, pane Mlejnku!

Řídit demokratický, svobodný stát jako firmu nelze, to je naprostá pitomost. Pokud to někdo tvrdí, je buď blázen nebo podvodník. Případně obojí. Myslím, že tato otázka už byla tady na Psu dostatečně prodiskutována.

K. Vyšata 14.11.2014 10:19

Možná, a to pan Mlejnek asi ještě nezpozoroval,

voliče přestal bavit system řízení státu lidmi, kteří nemají ani základní ponětí jak se hospodaří se svěřenými prostředky. Každá žena řídící domácnost průměrné rodiny má o řízení hospodářské jednotky (rodina- stát) daleko větší znalosti. Tedy většina žen. Naši politici svojí fundovaností řídit stát nasekali tolik dluhů, že je budou platit několik generací. Tak si vyzkoušíme Babišův model, nemůžeme prodělat, čím víc Kalousků a Nečasů se podaří vytlačit z pozic, tím lépe. A i kdyby řídili stát na všech pozicích lidé s minulostí schopných manažerů a podnikatelů, horší než nám předvedli politici to být nemůže.

M. Martin 14.11.2014 10:12

Re: Ale, ale, pane Mlejnku!

Pane Čech když jste takový chytrák a na všechno máte recept tak proč se z Ameriky nevrátíte zpátky do České republiky a místo vašeho kybicování nám podle vás blbečkům neukážete jak se to spráně dělá ?

P. Čech 14.11.2014 9:53

Re: Velkopodnikatelé nejsou dobrými politiky. Jsou to

Aha, už tomu rozumím! Lidský svět ( vnašem případě Českou republiku) ve kterém politici dělají svou práci, tedy spravují věci veřejné, konkrétně zadlužují a schvalují zadlužování státu cca 1,5 bilionů Kč je spontánním řádem lidské interakce. Děkuji pěkně, za takový "řád", který vede ve svých důsledcích k sebezničení.

P. Čech 14.11.2014 9:44

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Demokratický stát nelze řídit jako firmu? To ano, v tom máte pravdu. Ovšem je zde jedno ale. Česká republika totiž není demokratickým státem a je nutno ji řídit jako firmu, aby se v budoucu mohla demokratickou stát. ČR může sloužit jako příklad právě toho nedemokratického řízení, kdy je řízena naprostou, nedemokratickou menšinou, reprezentovanou politickými stranami, jejich členy a příznivci. Je řízena vesměs lidmi, kteří neuspěli v reálném životě a protože byli líní smysluplně pracovat, vstoupili do nějaké politické strany a z této pozice státu škodí. Neříká se mi to snadno, ale jediný úspěšný politik u nás je pan Babiš.Ostatní politici jsou téměř všichni diletanty ve všem možném. Zato oplývají jedinou "předností". Jsou totiž naprosto loajální svým politickým stranám. A to jim v našem systému , zdá se, stačí k pohodlnému životu.

P. Čech 14.11.2014 9:35

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Podle Vašeho povzdechu soudím, že Vám je nejméně 90 let. Jinak totiž nemůžete posuzovat to, co ev. říkal Hitler.

K. Janyška 14.11.2014 9:34

Velkopodnikatelé nejsou dobrými politiky. Jsou to

ve skutečnosti socialisté, navyklí na organizační pravidla své firmy, tedy organizace a lidský svět, ve kterém politici dělají svoji práci, tedy jen spravují věc veřejnou, je spontánním řádem lidské interakce. Já vím, je to na vás příliš složité. Doučit kompozitivní teorii... Dzp.

P. Čech 14.11.2014 9:33

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Máte naprostou pravdu, pane Plocku. Víte co je zajímavé? Podívat se, co jsou to za lidé, kteří neustále poučují občany o nemožnosti řízení státu jako firmy. Jaký stát či jakou firmu oni někdy řídili? Žádný a žádnou. Pouze hloupě žvaní a nebo se dokonce tímto hloupým žvaněním živí (novináři). Kdyby měli řídit firmu, do týdne by ji dovedli ke krachu. Jak je ale vidět na příkladu České republiky, tak takoví lidé mohou řídit stát. Podle toho to u nás také vypadá!

P. Čech 14.11.2014 9:29

Re: Ano - máte 1000 % pravdu !!!

Můžete plakat již teď. Vaši politici a jejich politické strany totiž náš stát zadlužili astronomickou částkou, kterou si ani nedovedete představit. To je totiž všechno, co umí. Půjčovat si peníze a následně je neúčelně rozhazovat, například formou t. zv. sociálních dávek nepřizpůsobivým.

B. Mráz 14.11.2014 9:28

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Firma řízená demokraticky- to je utopický socialismus. Stát řízený nedemokraticky - to je diktatura.Výsledek - demokratický stát nelze řídit jako firmu.Tečka.

P. Čech 14.11.2014 9:26

Ale, ale, pane Mlejnku!

Což takhle nechat  tyto věci voličům ? Jejich většina totiž nepotřebuje Vaše výlevy a dokáže se rozhodnout správně. Jaký stát a jak dlouho jste řídil, že se cítíte být povolán hodnotit řízení hnutím ANO? Jaký stát řídili ti novináři, kteří poučují občany o tom, že stát nelze řídit jako firmu?  Pokud chcete uspět v čemkoliv, musíte toto cokoliv řídit jako úspěšnou firmu. Jinak spláčete nad výdělkem (myšleno obrazně). krásně je to vidět právě na tom našem státě, který dosud jako úspěšná firma řízen nebyl (byl řízen diletanty, dosazenými do poslanecké sněmovny "vítěznými" politickými stranami, které si své vítězství "volně vysoutěžily" podle čl. 5 naší ústavy) a podle toho také jeho stav vypadá - cca 1,5 bilionů Kč státní dluh. Pokud by takto byly řízeny firmy, dávno by již zkrachovaly. A o tom to je, pane Mlejnku, o naprosté nekompetentnosti řízení státu politickými stranami v rozporu s čl.2, odst.1 ústavy.

Z. Bureš 14.11.2014 8:21

Ano - máte 1000 % pravdu !!!

Největší nebezpečí pro ČR a její občany je Babiš a jeho holdingová společnost ANO 2011, pomocí které hodlá její 100% vlastník, skoupit pro sebe a své STBácko-bolševické kamarády.....celou ČR !!!

Až se to v plné nahotě provalí - budeme všichni hořce plakat.....ale bude již pozdě !!!

M. Vondráček 14.11.2014 8:18

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Jo, to říkal Hitler také ...

P. Lenc 14.11.2014 7:58

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Jistě pane Pisaříku.V minulém století se na to "přišlo".Důsledky jsou stále ještě známy.Bohužel, ne všem.

L. Písařík 14.11.2014 4:55

Re: Babiš - já platím, já rozhoduji

Hrůzné pomyšlení: co kdyby se přišlo na to, jak jsou politici zbyteční? Stačí se podívat na schůze sněmovny.

V. Plocek 14.11.2014 1:03

Babiš - já platím, já rozhoduji

Je fascinující, jak je Babišovo prohlášení o řízení státu neustále omíláno dokola jako nebetyčná nemožnost. Ale stát by měl přece také fungovat ekonomicky, tj. kde není, tak tam není odkud brát. A media a další lidé se diví, jak venkovská tetka na návsi nad novým traktorem.

Tak už konečně přestaňme licitovat tyto pitomosti a začněme honit všechny politiky, aby pracovali jako ve firmě, tj. definice probléme, konkrétní návrh jeho řešení, vlastní proces a zpětná kontrola. Ale to by se našim politikům moc nelíbilo - hodně práce a vlastní zodpovědnost za výsledek. Škoda, že to je bájná představa, stejně jako ideje bolševizmu.