3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš běží o život...

Ti pitomci si ještě zatleskali. Jsou to blázni, gauneři anebo idioti? Nejspíš od všeho kousek. Možná všechno dohromady. O kom je řeč? O 132 poslancích, kteří ve čtvrtek 18. února 2021 odhlasovali pandemický zákon.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 20.2.2021 14:07

Sobotka a Chovanec, měli od Dvořáka ČT k dispozici, dehonestovali Babiše od rána do večera , a ta nepřiměřená nesoudná přežranos toho prostoru , se lidem zprotivila !?[>-]

L. Netolická 21.2.2021 18:44

Jakože máme být zticha, když vidíme, slyšíme, čteme a vy jste slepí, hluší a nedokážete si dát pár věcí do souvislostí?

V. Čermák 20.2.2021 12:05

Babiš Maká, Štěpánek Tlachá. Není to tak dlouho, co tady bombardoval Babiše a jeho voliče koblihama každý druhý den. Pak ho Babiš chtěl kamsi jmenovat, tak rázně obrátil a panáčkoval jak opička, ale pak to nevyšlo, tak opět navlékl kabát rázného Babišobijce. Dokonce by chtěl i zavírat, k velké radosti některých závistivých a nenávistných antibabišoidních voličů ...;-D

V. Pavelka 20.2.2021 14:01

Třeba se Štěpánkovi , podaří uhrát nějakého voliče z Babišova týmu,ve prospěch Klause mladšího ? Jen ta otřepaná dehonestační mantra proti Babišovi se kterou se přidal k opozičním břídilům, co si nabíhají na vlastní vidle kolektivní přízemní blbosti , konírny a strakovky ..

R. Polášek 20.2.2021 11:58

Mě by zajímalo, za co chce autor umístit Babiše do chládku. Rozhodně ne za příjem dotací Agrofertem, protože agrofert dostává dotace úplně stejně jako 50 procent jiných velkých firem v ČR. Kdyby měl Agrofert ty dotace vracet a Babiš za toto sedět, tak bychom měli ve vězení nejvíc podnikatelské prostředí, jaké na světě může existovat, protože s Babišem by musela do chládku za pobírání dotací tak třetina našich velkopodnikatelů miliónářů a miliardářů.

Taky ostatní jsou antibabišovské výmysly a antibabišovské házení špíny DEMo a OPO opozicí neschopnou vyhrát nad babišem volby regulérníém způsobem. Pokud se Babiš po příštích volbách nestane premiérem nebo úplně skončí v politice, tak nejspíš se sice bude nějaký rok brodit špínou politicky či antibabišovsky motivovaných trestních oznámení či možná i soudů, ale s největší pravděpodobností k žádnému odsouzení nedojde. Bude jen otázka, jak dlouho to bude trvat, jak dlouho lidem s mozkem ovlivněným antibabišem antibabišovská hysterie vydrží.

Potom to všechno skončí a Babiš se rozhodne, jestli půjde do důchodu nebo opětně do politiky.:-);-D

I. Dvořák 20.2.2021 12:30

R. Polášku, matete diskutující. Babiš je ve střetu zájmů, tečka, zatímco ostatní příjemci dotací nikoliv. Dotace poskytuje EU a na tu je Babiš krátký. Babišova vláda v našem právním řádu marně hledá "dvojrozměrné paragrafy", které by jeho "čerpání" mohli zlegitimizovat. EU je však názoru jiného. Je pravda, že tato země zažila leccos. Avšak fakt, že premiér si neoprávněně přisvojuje finanční prostředky, t.j. v podstatě v krade, to tu ještě nebylo. EU jsme pro smích, avšak ten náš domácí chlív, ten si musíme uklidit sami. To za nás nikdo neudělá.

Omezení suverenity: její dvojí pojetí „Nezávislost státní moci na jakékoli jiné moci uvnitř i vně“1. Z tohoto hlediska je suverenita členského státu omezená – musí přijímat rozhodování a legislativu EU i proti své vůli2. Stalo se tak ale vědomě a dobrovolně vstupem do EU. Možno vystoupit. To je důkaz přetrvávající plné suverenity.

I. Dvořák 20.2.2021 12:34

Pokračuji. I kdyby v našem právním řádu bylo stokrát řečeno, že Babišovo čerpání z EU je po Grosovsku čistější než kříšťál, v oblasti dotací z EU to má právní váhu mušího trusu.

V. Pavelka 20.2.2021 14:34

No, střet zájmů si Brusel nelajzne ,protože většina tam, není za ty léta chudičká a nehrají jen do vlastních kapes soudruzi . tam není soudce nebot není žalobce , noviny jsou jejich , a všechno jako v USA!EU Demokraté zdiktátorštěli !Ovládají všechno ..

I. Dvořák 20.2.2021 16:09

Jasně. Temné síly imperialistů , těch západních. Ti jsou nejhorší. Zase nám to tady rozvracejí. To, že nám premiér v pravé poledne krade, to je vedlejší. Za to může Brusel. Ten premiér je totiž jeden z nás. Takoví jsme.

V. Kain 20.2.2021 13:09

Babiš bude sabotovat rozhodnutí ústavního soudu to jisté.Nemůže připustit spravedlivé sčítání hlasů.A Alenka uvolní z té obrovské 500miliardové sumy určitě dost na koupi voličů až bude čas.Hejtman Kuba se jevil jako odpůrce Babiše,ale nakonec se z něho vyklubal servilní k Babišovi chudák.O Fialovi se vůbec nemá cenu zmiňovat.

F. Sojka 20.2.2021 16:24

Jak víte, že spravedlivé?

Proč nemůže mít hejtman Kuba někdy stejný zájem nebo názor jako Babiš?

V. Pavelka 20.2.2021 14:46

Netanjahu , bývalý premiér Itálie,Kurz,Babiš , Madaři , Poláci , ti všichni neposlušní k Bruselu mají nějaké problémy !EU Jen EU je čistá , a pokud se něco provalí ,spravedliví to zametou pod koberec a loajální novináři o tom přestanou psát !EU Jedno velké Idelogické svinstvo !!

I. Dvořák 20.2.2021 16:18

A zase jsme za chudáky. Zase nás podle Vás kdosi mlátí po tlamě. My jsme přece ti vždyspravedliví, vždy stojíme na té správné straně, t.j. na té, kde to sype víc. Ty penízky,co Babiš čerpá, ty si někdo v EU musel od huby odtrhnout. Posílají nám je, abychom se vymanili z toho postkomunistického a postklauzovského srabu. A jak se tak vymaňujem, stavíme cyklostezky odnikud nikam, golfová hřiště, i na inovace něco padne, ale moc a moc toho zůstane za nehty těch, co umí. A v tom přijde další doveda. ANO, postaví hnízdo i pekárnu. EU ji neproplatí, zaplatíme ji my. A jsme zase v pr d e l i. Hezkou neděli.

V. Pavelka 20.2.2021 14:57

No od vstupu se mnohé změnilo ! A nikdo netušil , tedy většina, že Štrásbrusel je ovládána staronovým liberál socialismem ideologického diktátu , který pořád zesiluje .My kteří jsme si užili socialismu jen zíráme co se se Západní Evropou a USA stalo!?EU8-o8-o8-o8-oEU!!

I. Dvořák 20.2.2021 16:20

V Pavelko v čem konkrétně spatřujete to, že Štrásbrusel je ovládán staronovým liberál socialismem ideologického diktátu.... Podělte se, rád se něco dozvím.

V. Malá 21.2.2021 8:20

Vše je relativní. V EU můžeme být pro smích (kdo ví co budeme zítra), ALE v RSFR sbíráme body.V

I. Dvořák 21.2.2021 12:30

V.Malá píšete, že RSFR sbíráme body? Jde o to jaké. Rozhodně ne ty plusové, když jsme jim zbourali Koněva, když starosta Novotný se svojí multikárou představuje nevídaný obranný vojenský potenciál, připravený kdykoliv se té východní dobyvačné hordě, postavit. Ani naši "čučkaři" (rozuměj po zemanovsku zpravodajci) nikterak neplanou láskou a porozuměním k rejdům, putinových vyzvědačů, vyzbrojených novičokem, plutóniem a dalšími medikamenty. Takže suma sumárum, v RSFR nás musí milovat, jak vosinu v ruským zadku. Ovšem hradní Milda je výjimka. Proslýchá se, že Kreml plánuje prezidenta ponechat, avšak obyvatelstvo České kotliny vyměnit. Na Sibiři je prý místa habaděj.

V. Pavelka 20.2.2021 14:22

Zlámalová, šíří vlastní psycho představu , zločiného Babiše . Ta idiotská představa socialistů že co boháč to darebák . Kdo by šel do politiky kdyby měl nějaké blbé škraloupy. Odkud je na něj vidět na všechny strany Kromě toho blbého čapáku , ne a ne na něj najít nějakou křivárnu , a to má nepřítele Hamáčka na vnitru , Slonková šmejdí krajinou a sem tam vyrobí mizernej dokument náznaků a půl pravd jak to ti šmejdi umí !Ale připustit že je čistej je nad jejich pojetí morálně volních vlastností !?EU

P. Kozelský 20.2.2021 10:33

On už doběhl, jenom Mu to nikdo neřekl. Za to co tu vyvedli za poslední rok bude mít on a jeho kolegové z vlády kamrlík na Mírově se stravou a prací do konce života. Vlastizrada a genocida je totiž nepromlčitelná.

M. Hoblík 20.2.2021 10:18

Babiš za nic nemůže, on to myslí dobře. Za to ho pověsíme na hák, jako Jánošíka? Je to náš spasitel, náš mesiáš a dostali jsme ho zadarmo od bratrů Slováků; važme si toho a musíme jim to oplatit!

J. Urban 20.2.2021 10:02

Jj, Babis bezi o zivot. Diky opozici (jinak pomerne neschopne a bezzube) a diky vlastni neschopnosti a aroganci (nikoli pomerne, ale absolutni). Ten pandemicky zakon v podobe navrhu existoval jak dlouho? Pul roku? Dele? Jenze se Babisovi nejak "nehodil". Kdyby jedinym vysledkem sabotaze 132 poslancu bylo jeho prijeti, tak to stalo za to.

D. Stirsky 20.2.2021 9:56

Sněmovní tisk 1158/0, část č. 1/6 (psp.cz)

Zde je ten zákon, zkuste si jej projít a pak diskutujme.

P. Čech 20.2.2021 9:14

Víte co vidím jako velice zajímavé? Zmíněný, poslaneckou sněmovnou schválený pandemický zákon je v rozporu s naším ústavním pořádkem, konkrétně s Listinou základních práv a svobod. Podle mne nelze vůbec schvalovat zákon, který zásadním způsobem potlačuje či jakkoliv omezuje do budoucna práva lidí, daná Listinou. Opět je to otázka pro "garanta" ústavnosti v ČR - Ústavní soud.

V. Müller 20.2.2021 9:45

Ano, také to tak vidím, není k tomu téměř co dodat. Jedině snad to, že místní specialitou je relativizace zákonů často sepsaných tak, abyŽNse jejich ustanovení dala relativizovat. Dobré by MOŽNÁ v této bídě bylo, kdyby i tento zákon byl takto zpackaný.

P. Čech 20.2.2021 10:06

Relastivizovat a nebo přímo nedodržovat, jak tomu ostatně bylo v roce 1992, kdy byl zcela ignorován ůstavní zákon č. 327/1991 sb a protiústavně tak rozbit společný československý stát. Rozbit z vůle několika mocichtivých jedinců (Václav Klaus, Vladimír Mečiar, Ján Čarnogurský, Jan Stráský a několika dalších), kterážto vůle byla opět protiústavně podpořena mocí zákonodárnou. Něco podobného, ikdyž v jiné oblasti se děje dnes a říká se tomu drze "právní stát".

J. Moravec 20.2.2021 8:53

Vzpomínám si, že lidé se dříve na vesnicích zdravívali: “Dej Pán Bůh dobrého zdraví” . Dnes si pořád ještě při různých příležitostech přejeme hodně zdraví, my starší už jenom to zdraví. Neslyšel jsem nikdy, že bychom si při takovýchto příležitostech přáli demokracii, nebo svobodu i když jsou pro nás důležité.

Ano je to boj. IVK s panem Štěpánkem zvedli prapor svobody a demokracie. Vláda se v čele s nenáviděným Babišem snaží ochránit zdraví občana. Co je pro koho důležitější si jistě každý umí rozhodnout v klidu a bez urážek sám a vyjádřit to svým hlasem na podzim.

P. Čech 20.2.2021 9:22

Žádná vláda na světě nemůže ochránit zdraví občanů. Snažit se jej chránit může, nikoliv však ochránit. Co může je jediné. Vytvářet podmínky, aby to zdraví bylo chráněno. Mezi ty podmínky patří bezesporu funkčnost nemocnic a jejich zvládání jakéhokoliv ohrožovní zdraví lidí. Vyhlašování jakýchkoliv vládních opatření, která omezují či dokonce ruší práva občanů, obsažená v Listině základních práv a svobod je nutno prohlásit za nepřípustné.

J. Moravec 20.2.2021 9:42

Kdybyste pane Čechu četl moji úvahu pozorněji, jistě by jste tam našel více nepřesných vyjádření.

Já se teď zamýšlím nad tím jak jste ten problém vyřešil Vašimi dvěma posledními větami. Tedy kromě těch dalších nespecifikovaných podmínek.

P. Čech 20.2.2021 10:14

Ten problém jsem nevyřešil, stejně jako i vláda. Pouze jsem se pokusil nastínit, jak jej řešit. Je nutno si uvědomit a přiznat, že poručit větru, dešti (virům) neumíme a nikdy umět nebudeme. Pouze se s nimi musíme naučit žít a chovat se zodpovědně, zejména sami k sobě a nespoléhat se socansky, že někdo jiný to bude řešit, nebo že to dokonce ten někdo vyřeší za nás. Všelijakých optření vlád je možno vidět na celém světě nepřeberné množství. jedno však mají společné. Nic neřeší a kotonavirus již vůbec. Zkuste si vzpomenout. Španělská chřipka nás také nemálo trápila a potrápila. Vlády nediktovaly občanům žádná opatření a ta chřipka nakonec sama odezněla. Lidé se s ní naučili žít. A podobné to je i dnes.

J. Hruška 20.2.2021 9:33

To myslíte vážně, pane Moravče,? Že se vláda snaží?? Babiš hlásá že řídí stát jako firmu a Vy nevěříte?? On se snaží?? Chudinka, firma mu nevzkvétá, dluhy rostou, důchodců přibývá, nemocných přibývá, dělníků ubývá, čísla rostou jako z vody, no fuj, co to? Aha viróza, všichni kradnů a odborníci nic nevědí, jen já Babiš a moje kohorta promořených, firmu zachráníme.! Asi, asi ne pane Moravče. Zdař Bůh. Lidé neposlouchají.