13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a opozice před krizí

Zejména v pražských ulicích či dopravních prostředcích lze trvale slyšet nejrozličnější mutace mínění, že Babiše uznávají a volí jedině „koblihy“. Ergo „nevzdělanci z regionů“, jak se v hlavním městě snobsky přezdívá místům mimo metropoli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Müller 25.6.2020 10:07

Jsem technik. Na rozdíl od módní vlny si nemyslím o akademicích, zejména z technických oborů, nic špatného. Je to teď taková rétorická móda, tvářit se, že vzdělanec je hloupější než metař. Ale vzhledem k tomu, že všichni rodiče usilují pro své děti o nejvyšší vzdělání, realita je zřejmě jiná. Jako zaměstnavatel si své kolegy také dovzdělávám, a sám jsem byl kdysi ve fabrice také dovzdělán ve výpočtech elekromagnetického pole. Mohu upřímně říci, že první rok jsem tam byl kdysi dost na prd. Takže nad současným stavem nelomím rukama.

P. Hatina 25.6.2020 9:55

Ale hloupost. Přece komunisti církvím žádných 60 miliard keš nesebrali, čili jim je nemusí ani vracet. Tuhle sumu si dohodl "smluvně" s církvemi Kalousek výměnou za jakési pozemky, které (by) ponechaly státu. Které pak stejně státu nenechaly, alébrž se o ně pak stejně ty církve dodnes soudí...

J. Ganaur 25.6.2020 9:52

Nebuďte k sobě tak kritický.V Praze je také blbců dost.

J. Ganaur 25.6.2020 9:49

Máte pravdu, měli by to zaplatit členové KSČ a jejich rodiny, pokud by neprokázali, že "bojovali" za socíku proti socíku.Vzor bychom měli.

J. Ganaur 25.6.2020 9:44

Nevěšte hlavy.I v Praze je dost lidí Vašeho vyznání.

P. Lenc 25.6.2020 9:39

Já jako nevzdělaný venkovan se pouze podivuji co si ta "světová" Praha dokázala zvolit poté, co se vysmívala tomu "vidláckému Brnu" které si svého času zvolilo ANO s příslušnou koalicí takových "velikánů" jako bylo Probrno a spol.

P. Zinga 25.6.2020 9:14

Pane Müllere, Vaše slovní ekvilibristika je úžasná! Nejste Vy akademik?

„Myslím, že když někdo dnes začne studovat, dělá si to v mnoha ohledech lehké, protože je možné chodit na universitu, abyste nebyl nic, namísto toho, chodit tam, aby z vás něco bylo.. Problém z diplomem z university je ten, že ho má dnes skoro každý. K tomu přijde, že u stále méně diplomů je zřejmé, pro jaké povolání držitele kvalifikuje. .. Poměrně rychle na to přišli i zaměstnavatelé, těm bylo vždy jasné, že pro většinu komplexních úloh musí své lidi sami vzdělat. Ale nyní se ptají, co si počít s absolventy vysokých škol, když je stejně musí školit a studium na konci nemá žádnou přidanou hodnotu.“

D. Müller 25.6.2020 9:12

Jeden by řekl, že to najednou nejde. Utratit tolik peněz a nepomoci. Ale můj tip je, že se to této partě nakonec povede.

D. Müller 25.6.2020 9:07

První autorova věta je jeho vlastní konstrukt. Nemá nic společného s realitou. Označení Koblihy se užívá pro ty, co za koblihy z páníčkovy ruky prodají duši. Je to narážka na Babišovu předvolební kontaktní kampaň. Nicméně faktem zůstává, že jeho elektorát je nyní složen zejména ze starších občanů a těch s nižším vzděláním. Což je statistický fakt. Z toho také vyplývají marketingové kroky oligarchy. Díky jejich podpoře si užijeme ekonomický pád. Zvýšení rozdílů mezi bohatými a chudými. Rozpad úcty k právu a v Evropě budeme mít renomé zlodějíčků. Paradoxní na tom je, že ten pád i pozdější nápravu zaplatí jako vždy ti nejslabší. Zejména Babišův elektorát. Po mejdanu na dluh nás čekají při úklidu krušné časy. Ale teď můžeme jásat, prožereme potomkům dalších 500 miliard.

P. Zinga 25.6.2020 9:04

Ano, pražští nadutí lepšooidé versus pitomí venkované. Babiše sice nevolím, ale nejsem Pražák, tudíž blbec. Kam patříte Vy? Nebo, lépe, kam se počítáte Vy?

J. Vágner 25.6.2020 8:49

Přesné

M. Šejna 25.6.2020 8:21

Pravdou je, že opozice kritizuje Babiše za schodek 500 mld., aby ho následně kritizovala ze mizernou finanční podporu podnikatelům.

F. Navrátil 25.6.2020 7:56

Pokud se útočí proti Babišovi, stoupají mu volební preference. Miliónoví chvilkaři už vyšuměli, takže jejich úlohu přebírá Brusel. Pokud se bude nátlak EU stupňovat, má Babiš volební vítězství jisté.

I. Pávek 25.6.2020 7:03

Přípisku číst netřeba. Stačí ta ohromující první věta a v ní prvních pár slov a věc se stala úplně jasnou.

P. Hatina 25.6.2020 1:30

Ještě jinak řečeno, Většina z odstavených funkcionářů sází hlavně na krátkou paměť. Tedy ani ne tak většiny voličů, jak spíše mainstreamu, včetně vřp médií . Že se totiž Babiš se svými průšvihy sotva blíží tomu co zde prováděly a předváděly jiné koaliční vlády před nim. Jen tak namátkou, nebyl to Babiš, za kterého vpadlo vojenské komando se samopaly v rukou (a povolením od soudce) do prostor ČT. A nebyl to ani Babiš, kdo se upsal vyplácení finančních restitucí ve výši 60 miliard spřízněné ideologické instituci na 30 let dopředu...