3.7.2024 | Svátek má Radomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a Babišovo

Andrej Babiš je člověk, kterému se dodnes podařilo vše, co si v mládí předsevzal. Jeho vzorem je Tomáš Baťa a jako on je dnes miliardář, který podniká i v zahraničí, navíc mediální magnát i politik: od minulého týdne jako ministr financí odpovídá za toky peněz v této zemi, celní správu, státní rozpočet i výběr daní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 6.2.2014 12:00

Já naprosto nepochybuji o tom,

že s panem Babišem přijde Změna. Jenom se děsím toho, jaká.

M. Hoblík 6.2.2014 10:56

Kdo ví, jak se hospodaří u Babiše,

ten by ho nikdy nesrovnával s Baťou. Babišovy zemědělské podniky nemají jinou starost,než si vymoci dotace a z nich žijí. Řepky se nenajíme, dotace naší miilé EU jsou však bohaté, však pochází z našich daní. Ani se nemusí na poli urodit, dotace pokryjí náklady i zajistí zisk. A poměry v jeho firmách? Ani v socialistickém JZD by se podobně nemohlo plýtvat!

R. Langer 6.2.2014 12:01

Re: Kdo ví, jak se hospodaří u Babiše,

Ano, když monopolní zemědělský velkopěstitel dotované plodiny mluví o potravinové soběstačnosti, zní to přinejmenším úsměvně.

K. Nytra 6.2.2014 13:42

Re: Kdo ví, jak se hospodaří u Babiše,

Do nekonečna se omílají dotace do biopaliv, Babiš to dokázal využít, takže se plní požadavky Bruselu. Je třeba jít brečet do Bruselu ať ten nesmysl zruší.

Cituji loňské usnesení: Štrasburk - Evropský parlament ve Štrasburku těsnou většinou podpořil další podporu biopaliv v Evropské unii. Podíl biopaliv vyráběných z potravinářských a energetických plodin by měl do roku 2020 činit maximálně 6%, pro paliva nové generace má být nově zaveden povinný dvou a půl procentní podíl.

Babiš to změnit nemůže, jedině že by proti tomu šel lobovat do EP.

R. Langer 6.2.2014 15:56

Re: Kdo ví, jak se hospodaří u Babiše,

No, za tak Hitlera bylo správné udávat Židy, a rozhodně by bylo škoda to nevyužít, takhle nějak jste to myslel?

F. Eliáš 6.2.2014 8:53

Kam se hrabe Baťa na Babiše

Baťovi se podařil Zlín, to Babiš si koupil celou republiku

M. Prokop 6.2.2014 10:01

Re: Kam se hrabe Baťa na Babiše

Za Baťi se nedalo tak fixlovat.

R. Langer 6.2.2014 12:03

Re: Kam se hrabe Baťa na Babiše

No jo, Baťovi na to nikdo ani neschválil, natož aby dal, nějaké dotace... :-(

P. Jansky 6.2.2014 8:49

hvizdalo pobavil jste me

kdyz jste na prvni misto dal pridani duchodcum..

J. Kostelanský 6.2.2014 8:47

Keď nie Babiš, kto potom?

Celé roky sa hovorí o tom, že je jedno, či je pri moci ľavica alebo pravica, tí "kluci" sa vždy medzi sebou nejako dohodnú. Celé roky sa hovorí o tom, že štátny rozpočet je ako cedník, ktorými unikajú peniaze po miliardách - pre vyvolených a kmotrov v pozadí. A celé roky sa hľadá, ako z toho von.

Ryba smrdí od hlavy. Čakať, že tento systém zmenia práve tí, ktorí ho vyše 20 rokov budovali, je naivné. Ak si voliči povedia: "Ok. ešte posledný raz dám svojej "štandardnej" politickej strane svoj hlas", tak tá strana to pochopí asi takto: "Môžeme robiť akékoľvek svinstvá, ale voliči nám vždy dajú svoj hlas. Veď hájime pravicové/ľavicové hodnoty. A náš volič nebude predsa voliť ľavicu/pravicu".

Geniálne jednoducho to pri prepise odposluchov slovenských "kmotrov" nechtiac vyjadril jeden z kmotrov: "Voliči nič nechápu. Voliči sú h0vn0". A "štandardní" politici ich tak chápu - len ako médium, ktoré ich má dostať k moci a peniazom. Aj preto nový predseda Fiala nehovorí o víziach a myšlienkach, ale len o tom, že chce získať späť volebné percentá.

V kriminalistike sa robí profil neznámeho páchateľa. Ako by asi mohol vyzerať, koľko by mohol mať rokov, aké by mohol mať vzdelanie, atď. Celkom presne sa dá takýto profil páchateľa skúsenými psychológmi odhadnúť. Použime podobný prístup aj na politikov, korí by mohli politickú scénu a zabehané postupy zmeniť. Aký by to mal byť človek? Honza z Dolní Lhoty, čo bol najďalej v okresnom meste a najradšej má vysedávanie v hospode? Čerstvý absolvent vysokej školy s hlavou plnou teórie? Úradník s 30-ročnou praxou dávania pečiatok? Mal by to byť človek chudobný alebo bohatý? Mal by to byť človek naivný alebo človek, ktorý pozná reálny život? Mal by to byť odborár alebo zamestnanec, čo len nadáva na svojho šéfa? Ako hovorí Sherlock Holmes, keď vylúčite všetky nereálne možnosti, tak tá čo vám zostane, nech je akokoľvek nepravdepodobná, musí byť správna.

Židia stáročia čakali na svojho Mesiáša. Keď nakoniec prišiel, tak ho ukrižovali.

P. Vítek 6.2.2014 7:40

Lidi nemaji co zrat a obdivuji ruzne komunisticke miliardare

Kteri zbohatli z nich.Pekny konec novinarske pohadky

R. Langer 6.2.2014 12:07

Re: Lidi nemaji co zrat a obdivuji ruzne komunisticke miliardare

No jo, nejsou jako oni. Ale chtěli by... ;-)