5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Až nám povládnou pevnou rukou komunisté…

Když si čtete volební program komunistů, nevycházíte z úžasu: Ono se s řadou věcí dá souhlasit! Tak třeba taková větička na samém začátku: "Za současnou krizi nemohou občané." No nepodepsali byste se pod ni? Jasně

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 7.10.2013 15:20

Občané za současnou krizi jednoznačně mohou!

Alespoň ti, kteří stále dokola zatvrzele volí propálené spolky čachrářů a oposmluvních šíbrů ODS a ČSSD, ti, kteří se nechají ohlupit propagandou za peníze z hazardu a zvolili  Top09, nebo ti, kteří naivně sedají na lep různým vévéčkům. Podobně i ti, kteří do čela státu zvolí  cosi podobného, jako je Zeman.  Takže občané mohou za stav věcí, včetně toho, že sedají na lep komunistům a tím dovolují, že sice tišeji než jiná politická svoloč, ale stejně, někde v pozadí chlemtají své prebendy na úkor nás všech! Za současný stav mohou ti občané, kteří jsou povrchní, nesledují politiku a nevyhodnocují si její výsledky a při svých volebních rozhodnutích nepoužívají paměť a zdravý selský rozum!

P. Vaňura 7.10.2013 13:12

Paní autorko, vy si vůbec neuvědomujete,

že je skoro JEDNO, co si komunisté do programu napíší. Jim jde o jedno, získání moci a to moci totalitní. Pak už si  nikdo nedovolí jim říci, že něco nesplnili.

Za domácí úkol si přečtěte volební program komunistů z r. 1946 a dokonce jejich vlastní Ústavu devátého května, schválenou už po únorovém puči, kterou ovšem flagrantně porušovali!

Z. Švrček 7.10.2013 10:46

No vidíte,

a stejně, jak Paroubkova ČSSD by se spojila i s Marťany, i Sobotkova (či Haškova?) ČSSD se s nimi spojí taky, ať už přitom mluví o spojení zjevném, či o toleranci - tedy spojení skrytém. Takže vláda těch "odborníků"  z řad bolševiků nás stejně v nějaké té formě čeká. Tak kam? Austrálie, nebo Nový Zéland? Či znovu osídlit Grónsko a spoléhat na to, že panelisti-oteplovači mají pravdu? 

T. Vůjta 7.10.2013 10:40

Za současnou krizi nemohou občané ?

Nesouhlasil bych, že za současnou krizi my občané nemůžeme. Naopak, můžeme. Je to problém celého Západu. Ve volbách dlouhodobě dostávají hlasy ti, kteří slibují a po volbách alespoň částečně musí prosadit nezodpovědné populistické rozhazovačné kroky. Prahneme po materiálních požitcích, žijeme bezohledně ke svému okolí, k životnímu prostředí, přírodním zdrojům a k našim potomkům, které navíc ani nejsme schopni z vlastního sobectví v dostatečném počtu a kvalitě přivést na svět. Po mě potopa ! Hlavně ať je teď mejdan, klidně na dluh. Výsledkem je pak hospodářská krize.

Tomáš Baťa : "Příčinou krize je mravní bída, hospodářský úpadek je následek.".

P. Gabriel st. 7.10.2013 15:21

Re: Za současnou krizi nemohou občané ?

Svatá pravda pane Vůjto

J. Kanioková 7.10.2013 16:41

Přesně !

P. Lenc 7.10.2013 8:57

Německý boj v ulicích Prahy.

To je program i našich komunistů.Zatím bez alegorických vozů.Nic se nezměnilo.Komunisti nebo nácci byli, jsou a budou stále stejní.

J. Blažek 7.10.2013 8:03

Kapitalismus vítězí

Souhrnně řečeno: po 24 letech budování kapitalismu není ČR soběstačná prakticky v ničem.  A vše se musí alespoň z části dovážet.

Jenže nebude za co, když si stát výraznější finanční rezervy nevytvořil. Národ, v případě dlouhodobé krize, bude v mnohem větším ohrožení, než si dnes většina Čechů dokáže připustit. Česká ekonomika stagnuje a státní kasa „zeje prázdnotou“. Vývoj ekonomiky je jeden z nejhorších v Evropě a životní úrovní se rychle vzdalujeme evropskému průměru. Vláda tzv. „boje proti korupci“ nezabránila vyvádění veřejných peněz do soukromých kapes. Podle expertů se v ČR stále rozkrádá 65-135 mld. z veřejných rozpočtů. Vláda tzv. „rozpočtové odpovědnosti“ za sebou zanechává nejrychlejší zvýšení státního dluhu v historii země. Jeho vzrůst, za katastrofického působení Kalouska ve finančních funkcích státu, z 370 na 1 952 miliard je pokračováním tragédie země.

Dluh roste 13 mil. Kč/den. Na každého obyvatele, včetně nemluvňat, tak v září 2013 připadá dluh 185 tis. Kč.

 

 

P. Lenc 7.10.2013 8:47

Re: Kapitalismus vítězí

Bla,bla, bla, aha Blažek.

J. Blažek 7.10.2013 9:24

Re: Kapitalismus vítězí

Děkuji za velmi inteligentní a věcný příspěvek.

L. Novák 7.10.2013 16:06

Re: Bláboly staré Blažkové

Bláboly o "soběstačnosti" jsou pozůstatkem komunistického myšlení a "válečného nedostatku všeho" - syndromu reálného socialismu. Žádnou "soběstačnost" nepotřebujeme a v praxi je to nesmysl.

J. Jurax 8.10.2013 0:05

Re: Kapitalismus vítězí

Je inteligenčně na úrovni Vašeho, akorát stručnější ...

P. Gabriel st. 7.10.2013 15:24

Re: Kapitalismus vítězí

Pane Lenci, pan blažek sice čísla poněkud podhodnocuje, ale jinak má ryzí pravdu. Máte nějaký věcný protiargument?

L. Novák 7.10.2013 16:07

Re: Kapitalismus vítězí

Plácá blbosti on i vy.

L. Slinták 7.10.2013 10:00

Re: Kapitalismus vítězí

Z mnoha veci jen vypichnu tohle:

Jeho vzrůst, za katastrofického působení Kalouska ve finančních funkcích státu, z 370 na 1 952 miliard je pokračováním tragédie země.

WTF? Za Kalouska (2006 - 2013, počítám do jeho "vlády" i rozpočty úřednických vlád, které s Kalouskem rozhodně moc společného neměly) byla skutečná bilance státního rozpočtu -678 miliard korun(dal jsem si tu práci s posčítal data z wikipedie).

Cca. 680mld vs vašich 1500+? Prosím, pište aspoň fakta ne někde vycucaná z prstu. A to Kalouska nemám bytostně rád taktéž.

V. Kusý 7.10.2013 10:04

Re: Kapitalismus vítězí

Omyl, pane Blažku, to jen zvítězili komunisté nad kapitalismem v Čechách.A ač Kalousek není zrovna můj kůň, ty zlodějny nás asi připraví o víc peněz nežli on.

P. Zeman 7.10.2013 10:18

Re: Kapitalismus vítězí

Sice lžete a blábolíte, ale oceňuji, že umíte naformátovat odstavec i s hyperlinky, tučným i skloněným či podtrženým písmem. To se mi zatím nepodařilo :-)

Z. Švrček 7.10.2013 10:56

Re: Kapitalismus vítězí

A pane Blažku, kolik že zemí na světě je dnes soběstačných alespoň v základních věcech? Ostatně soběstačnost ČR v komoditách, v nichž soběstačná byla (např. cukr a další) byla nejsilněji otřsena právě politikou k socialismu spějící EU. Proto mají naši socani a komouši tu Unii tak rádi.

Ale abych nebyl škarohlíd, dnes, v světě, kde obchod opravdu funguje globálně a komodity putují dle potřeb trhů křížem krážem po celém zemském bramboroidu, je soběstačnost pojmem, který ztrácí význam a její zachování by nás stálo více, než spojené vlády Sobotky, Fišera i Kalouska dohromady. 

P. Vaňura 7.10.2013 19:27

A víte, jaké problémy měla za WW2 Velká Británie,

protože nebyla alespoň do určité míry soběstačná v potravinách. Globální obchod se může zadrhnout ze dne na den!

L. Šarina 7.10.2013 11:48

Re: Kapitalismus vítězí

p. Blažku, máte 100% pravdu, a souhlas ,ale  v zemi kde je takový úpadek etiky, elementární slušnosti a finanční negramotnosti o vzdělání ani nemluvě ,co jiného očekávat? K tomu přidejte českou rovnostářskou, závistnickou a nepřející povahu a jsme tak kde jsme. Vláda ( a jedno jest levá či pravá) ví že nemůže poručit nadnárodním společnostem ,bankám  které mají zahraniční vlastníky a výrobním prostředkům se zahraničních účasti (což je normální, ale u nás asi ne) tak sahá tam kam beztrestně (arbitráž) může na DPH, omezení všeho druhu a vytváření nového státního dluhu, na místo aby efektivně vybírala daně a došlápla na nelegální vyvážení majetku i v šedé ekonomice kde tečou miliardy, prostě totální  neschopnost, nebo něčí schopnost!

M. Martin 7.10.2013 16:01

Re: Kapitalismus vítězí

Pane Blažek máte ještě tu starou legitimaci KSČ nebo už tu novou KSČM ?

J. Kanioková 7.10.2013 16:46

Na Japonce nemáme

tam dnes dělá zadlužení na hlavu 1,5 mil.  (v  Kč.)

E. Vašátko 7.10.2013 6:40

Paní Šichtařová má ve všem pravdu, ale je příliš

mladá, takže si patrně nepamatuje to, co už komunisté ve svých programech neříkají. Za jejich vlády byla pracovní povinnost,takže zaměstnanost byla 100 %; všechny firmy patřily státu (tedy jim) a některé daně v podnicích činily někdy až 110 % hrubého zisku (osobně pamatuji). Takže vzpomeňte na období NEPu, zavedeného kdysi soudruhem Leninem. Chvíli necháme hloupé kapitalisty, aby zase nashromáždili nějaké ty peníze a postavili hospodářství na nohy - no a pak je zase zmáčknem a zas bude na pár let co rozhazovat.

J. Heincl 7.10.2013 5:04

KSČM to má promyšlené

Komunisté se zřejmě  řídí zásadou, že se před volbami nikdy nedá dostatečně podcenit úroveň voličů. Proto dostávají poměrně dost hlasů. Ale abych nebyl tak pesimistický.Domnívám se, že je mnozí lidé volí z nostalgie nebo jako protest proti zkompromitovaným stranám, které se dosud podíleli na vládách.

J. Kanioková 7.10.2013 1:17

chichichi... "zmínka o snižování počtu odpracovaných hodin, ale souběžném zvyšování mezd,"

myšlenka hodná génia ze zvláštní školy, který ani netuší, co je číslice, natož co se s nimi dělá...

P. Zeman 7.10.2013 10:26

Re: chichichi... "zmínka o snižování počtu odpracovaných hodin, ale souběžném zvyšování mezd,"

Toho by se dalo dosáhnout prudkou inflací ;-). Potom co "obyčejný občan"(TM), to milionář :-D.

L. Šarina 7.10.2013 0:48

Nespadl s Marsu ale,

spadl no spíše vypadl z  Českých  hlav ! A dlouho ,padat bude,  až do výměn generací.

J. Jurax 7.10.2013 3:19

Re: Nespadl s Marsu ale,

Z českých hlav - no ještě že su Moravan s hlavou tudíž moravskou ... ale vážně - vypadl z tuzemských komunistických hlav. A hodně hlupců na to skočí, jak nás ujišťují předvolební průzkumy. Asi se někomu stýská po Tuzexu, frontách na maso a podpultových gumičkách do stěračů.

M. Stuchlik 7.10.2013 8:42

Re: Nespadl s Marsu ale,

... a nedostatku toaletního papíru, dámských vložek, banánům a ananasu jen půl dne někdy před vánocema, podpultovým masem, několikadenními frontami na předražené škodovky, nemožností vytáhnout paty z díry po meteoritu zvané Čechy.

J. Mannheim 7.10.2013 12:11

Re: Nespadl s Marsu ale,

Tuzex, fronty na maso nebo gumičky do stěračů, to už byla selanka normalizačního období, ale taková Milada Horáková, Heliodor Píka a nakonec i Slánský, to byl komunismus ve své nejlepší kondici - Stalin 20-50mega, Mao prý dokonce až 100 mega, PolPot jen asi půlku své země (nejúspěšnější v procentech), to je komunismus