6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Apollo, finance a Česká republika

Žijeme v době, v níž se všechno přepočítává na peníze, a proto se i po padesáti letech v médiích objevuje otázka: Nebyl projekt Apollo moc drahý? Odpověď odborníků zní: Určitě ne!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 25.7.2019 17:44

Re: Bída žurnalistiky

Moc se mi líbil jeden úderný plakát z padesátých let s textem: Socialismus přináší ženám praktické oblečení. Slušivé tepláky! Bez toho socialismu by to nebylo ono. Jakoby to napsal Hvížďala.

V. Novák 25.7.2019 13:40

Re: Bída žurnalistiky

Kritika Zemana a Babiše je povinná - něco jako bylo za sociaismu povinné ocitovat něco ze svaté trojice Marx-Engels-Lenin. I Jarník se u zavádění reálné mocniny odvolal na "svobodu jako poznanou nutnost"...

Je to v podstatě poetická figura, kterou netřeba číst, neb nenese informaci. A na rozdl od epiteta constans nenese ani estetický náboj.

V. Novák 25.7.2019 13:34

Drahé, drahé... To je relativní.

Kdysi nám Grün v Planetáriu dával příklad - v "nejdražším roce" vydala NASA na vše spojené s lunárním programem 15 GUSD. V témže roce vydaly americké ženy na kosmetiku zhruba třikrát tolik.

Tak byl let na Měsíc drahý?

Spíš byla škoda, že se Američani všeho toho dost draze vyvinutého vzdali v době kdy už byl vývoj hotov a platily se jen výroba a lety. A rozběhli se zase jiným směrem, úplně jinam - a to moc nedopadlo.

No co, byly to americké peníze a američtí politici, kteří na přání amerických voličů Apollo zamázli. Jejich věc, ne naše starost...

Ale líto mně to je ještě teď...

F. Navrátil 25.7.2019 10:30

Bída žurnalistiky

Jakýkoliv autorův příspěvek se skládá ze tří částí. První je předložení problému nebo informace. Druhým je hledáním nějaké myšlenky. Třetím je kritika Zemana a Babiše.

J. Lepka 25.7.2019 9:53

Nemohu se zbavit dojmu,

že celá ESA brutálně řečeno "cucá ze zadního cecku" a utápí se ve vlastních problémech, které, jak to tak vypadá, se s dalším rozvojem soukromých iniciativ v kosmických programech vyspělých ekonomik, budou jen prohlubovat, to holt ukáže čas.