24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO v poločase rozpadu?

A co pro řepkového a párkového miliardáře horší, už se ozývají i ze strany jeho blízkých spolupracovníků, pardon podřízených poslanců. Dokonce se už několik lidí nechalo slyšet, že pokud byl Andrej Babiš spolupracovníkem StB, nebudou moci zůstat v jeho posnikatelském projektu ANO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 15.11.2013 8:37

Re: ŠTBácka minulosť mne osobne vadí čím ďalej tým menej

Pane Kostelanský ono to bude asi jinak než jak se snažíte obhajovat členství v KSČ.Opak je pravdou.Lidé schopní a čestní nemuseli mezi ty lotry vstupovat a protože byli schopní tak je bolševik potřeboval.A obráceně lidé neschopní a nebo všehoschopní kariéristé tam lezli pod tlakem protože byli neschopní.Cožpak je málo důkazů o naprostých nulách,ale velkých komunistech kteří byli usalašeni na sekretariátech?Znám dost takových kteří byli v lid.milicích a v KSČ jenom proto,že jinak to byli a jsou naprostí lemplovéMůžeme poděkovat Havlovi za jejich opětovnou rozpínavost.

D. Polanský 15.11.2013 9:12

Re: ŠTBácka minulosť mne osobne vadí čím ďalej tým menej

Komunistů bylo cca 1 300 000 v celé tehdejší republice. Když je dnes zase tolik lemplů, geneticky není důvod předpokládat, že tomu tak není, když připočteme důchodce, děti, ženy na mateřské, úředníky, trafikáře to se chudáci šikovní udřou k smrti.

P. Čech 15.11.2013 8:46

Re: ŠTBácka minulosť mne osobne vadí čím ďalej tým menej

Nemáte pravdu,  pane Kostelanský.Potřebu seberealizace je možno uplatňovat jinak než vstupem do nějaké politické strany. Ono je tomu totiž právě naopak. Pokud člověk něco smysluplného opravdu umí, může to vykonávat, aniž by byl v nějaké straně.Pokud však jako seberealizaci vidí výkon funkce ředitele, náměstka či nějakého vedoucího, pokud se cítí být předurčen k vykonávání jakékoliv funkce (i odborné) a je kvůli tomu ochoten vstoupit do zločinecké organizace, stává se sám zločincem. V tomto případě není možno akceptovat žádné výmluvy, ani to, že někdo chtěl vykonávat svou práci, nebo že jej k tomu přemluvila maminka.Potřebu seberealizace má v sobě každý. Ne každý však je ochoten zradit své spoluobčany a spolupracovat třeba "pouhým" členstvím v opovrženíhodné a zločinné organizaci. Máte pravdu v jednom. Nemohl být každý disident. Zejména ten, kdo na to neměl morálku a odvahu.Právě ti disidenti opravdu nemohli vykonávat svou práci.Místo toho, aby mohli vykonávat to, co se naučili či vystudovali, topili v kotelnách, dělali závozníky a pod., zatímco jiní, obvykle takoví, kteří nic neuměli, zastávali funkce ředitelů i ministrů. Máte pravdu pouze v poslední větě, ale to jen proto, že u nás vládnou stále titíž lidé. Ponejvíce se jedná o komunisty a "bývalé" komunisty, kterí stále v moci zákonodárné, výkonné i soudní tvoří jedinou, skutečnou většinu.

P. Boublíková 15.11.2013 7:07

Hodonínské usnesení?

Je dobře, že většinu v PS nezískala KSČSSD, za to můžeme být Babišovi vděčni. Ale také si myslím, že z ANO zbude jeden velký trapas. Co na tomto sdružení mohlo tolik voličů zaujmout, jest mi záhadou.

P. Čech 15.11.2013 8:50

Re: Hodonínské usnesení?

Paní Boublíková, pokuste si zjistit, kdo z poslanců a senátorů je "bývalým" komunistou. Potom uvidíte, kdo má kde skutečnou většinu, tedy nadpoloviční počet. A stejně je tomu i v moci výkonné a soudní. S tím chcete budovat demokracii? K smíchu!

P. Kmoníček 15.11.2013 13:39

Re: Hodonínské usnesení?

Pane Čechu,ještě jednou se omlouvám.

P. Götze 15.11.2013 7:00

RE

Pan Zeman tezko muze lpet na nejakych lustracnich osvedcenich, kdyz to sam nedodrzuje u vlastnich lidi na hrade. Samozrejme poslanci v ANO to nebudou mit jednoduche, stejne tak Babis. Porad je to ale uplnej minoritni problem, nez to, co tam bylo pred nima. Pokud se ANO rozstepi, tak se rozstepi. Hra na svaty to mne ale dokaze teda pobavit. Protoze vsichni jsou uplne svati, jen ten Babis jim tam v ty politice vycniva. Nebudte smesny pane autore, uvazujte trosku v realcich. Uz pozadavek Zemana je mozna logicky, ovsem realne je k smichu, stejne jako cely Zeman.

J. Vozábalová 15.11.2013 0:59

Asi to tak bude!

Máte asi správnou vizi pane Polanacký - bohužel. Bohužel nepíšu proto, že bych ANO fandila, to ani náhodou. Ale stalo-li se praktickým vítězem voleb, je celá ta situace - jak to říct slušně - no dejme tomu krajně nepříjemná.

Mám docela velkou zkušenost s lidmi, kteří křičí "já to platím, tak si mohu dělat co chci" - vysvětlovat jim, že existuje nějaký "vyšší princip" chráněný zákonem je opravdu krajně obtížné.

No ale  co se financéra ANO týče - je to jeho projekt, on si ho vybudoval za své peníze a není jeho chybou, že ti, kteří  se k němu přidali, se dali nachytat na pěkný zpěv při "ptáčka lapání". Je to zcela legitimní, taková věc zákonu neodporuje. Teď se sice trochu diví, že při pokusu o vládní angažmá na zákon narazil - ale co, on nakonec "ve vládě být nemusí".

No a že ten pán nejspíš v mnoha věcech lhal - proč by ne, vždyť velmi hlasitě tvrdil, že v politice se jen lže a krade - no tak proč by to nedělal ve své vlastní politické činnosti taky - podle jeho názoru je to v politické práci normou. 

Škoda jen, že někteří chytří lidé sice vycítili velkou pravděpodobnost úspěchu ANO, ale ta vidina jim nějak zaslepila zdravý úsudek.

P. Čech 15.11.2013 9:52

Re: Asi to tak bude!

Mám jen jednu otázku, paní Vozábalová. Což takhle vyčkat výroku soudního rozhodnutí? Pokud je mi známo, bude soud o věci rozhodovat koncem ledna. Do té doby je pan Babiš nevinen a možná bude (kromě jeho členství v KSČ) nevinen i potom. Možná. Všechno, o čem dnes píší a nebo "informují" média je pouze hnusným ostouzením a odsuzováním před rozhodnutím soudu. Čili klasická presumpce viny. A k tomu se  novináři  nazývají "hlídacími psy demokracie"? K smíchu. Jsou jen hlídacími psy mamonu, pomlouvání, lživých spekulací a poklonkování mocným, v našem případě politickým stranám.