6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO v akci

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej, praví lidové rčení. Vzestup hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše, který v poslední době zaznamenalo hned několik agentur pro výzkum veřejného mínění, by se dal zdánlivě vysvětlit pomocí citované lidové moudrosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelek 17.10.2013 11:31

On je

zkrátka takový normální neokonzervativec, neboli neocon

B. Rybák 17.10.2013 12:54

Re: On je

To by bylo celkem chvályhodné, kdyby jste ovšem trochu naznačil proč je neocon a ne třeba obyčejný konzevativec a to tím spíš, že se v tomto článku projevil pouze jako (umírněný) ekonomický liberál!

J. Křivánek 17.10.2013 1:09

pan Mlejnek objevil Ameriku!

V první třech odstavcí autor pan Mlejnek objevil Ameriku! Průměrně inteligentní člověk to chápe. Jinak to má politizující kavárenský intelektuál. Ten si musí rozebrat 1+1=2.

Ve čtvrtém odstavci autor přináší ničím nepodloženou tezi, že podnikatelům vadilo na Nečasovi  zvyšování daní. Jako podnikatel a vášnivý diskutér o politice s asi desítkou podnikátelů - živnostníčků jsem se NESETKAL s tím že by někdo považoval mírné zvýšení nepřímých daní za problém. Spíš hloupost. Neschopnost. Řešení nepodstatností.

V další větě pan autor kavárenský "intelektuál" spatlal dohomady páté s devátým a tvrdí úpný nesmysl:"Přitom právě pravicová hospodářská politika velí v čase krize daně snižovat a podporovat tak podnikání." To je neuměle vyjádřená základní myšlenka Keynesiánské ekonmické školy. A jesli Keynes je pravicově smýšlející ekonom tak já jsem pana orleánská! Ani není potřeba vědět že existují nějaké základní dva směry ekonomie, z nich jeden je více méně pravicový a druhý více méně levicový, a není potřeba vědět že jeden z nich je levicová Keynesiánská škola. Stačí si tu hloupou větu přečíst a je z ni jesné že stát má velmi aktivně zasahovat do ekonomiky, o cosi se znažit, za paníze z daní, tdy za peníze které pod pohrůžkou násilí ukradl lidem, což je v evidentním rozporu se zásadou pravicového smýšlení.

No a na základě 3 odstavců o ničem a 4 odstavce s nepodložeností a vyloženě nesmyslem se pak politizující kavárenský intelektál dostává do vyvrcholení v poslední dvou odstvacích, které jsou jen hromádka pěkných slov bez obsahu.

Je to klasický líbívý výplod člověka, který kromě vršení pěkný slovíček, nikdy nic pořádného nevytvořil. Kdyby dělal do divadla, filmu, beletrie tak ano souhlasím, je to pěkné pane Mlejnek, ale tato politická stať co tu dnes čtu je "plancáním" nad něčím co průměrnému  popeláři či uklízečne dochází hned.