28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO to dalo Fialovi „sežrat“

Nezvolení Petra Fialy do místopředsednické funkce není jenom demonstrace síly. Je to ocenění „konstruktivní role“, kterou ODS při sestavování orgánů sněmovny předvedla v Kalouskově bloku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 26.11.2017 9:47

Hahaha...

"...nás charakterově čisté..." Tak to je hlod soboty. Charakterově čisté Bratrstvo modré kočičí pracky! Hahaha...

Ještě něco paní Kyselková prosím přidejte. Já mám kameňáky moc rád.

L. Novák 26.11.2017 9:41

Re: Další profesor v čele ODS

Jó, vy komunisti zato vlezete kamkoliv! :-D

D. Polanský 26.11.2017 8:42

Nikdo nedal nic Fialovi sežrat

byl to on sám, kdo se pasoval do role oběti. Asi mu to povahou vyhovuje, rád má pocit, že mu ostatní ubližují.

M. Jandáková 26.11.2017 8:17

Nenávist zdarma

Radši v ČR 5 milionů islamistů než 5 milionů voličů Zeman.

http://www.rukojmi.cz/clanky/4969-poslanec-feri-top-09-radeji-islamisty-nez-volice-zemana

P. Maleček 26.11.2017 7:02

Re: Fialo pochlap se a.....

Ano vše v zájmu lidu. A právě prioritním zájmem lidu je z politiky vypráskat despotického predátora Babiše, komouše a špatně maskované Okamurovy nácky. A samozřejmě všechny ty co v demokratických stranách svou nenažraností a křiváctvím občanstvu demokracii znechutili. A samozřejmě vlastizrádně proruského švába Zemana (i když ten se o to díky své "životosprávě" o sebeotravné žločovitosti brzy postará sám).

A ODSák Fiala, ať je jaký je, se o to, byť značně toporně, snaží.

Z. Koutecký 26.11.2017 2:55

Re: :-))).

Nikoliv, pane Nový. Jen by měli respektovat, že voliči rozhodli jak rozhodli a pamatovat na to, že slíbili pracovat v souladu s ústavou a zájmy ČR. Neměli by proto jen vykřikovat, že Babiš je agent STB a zločinec, vyžaduje líbání prstenu apod. a tak s jeho ANO nikdy nebudou spolupracovat. Všechno, co navrhne Babišova vláda nebo poslanci ANO, nikdy neschválí, od toho, že jsou opozice. Vládě Babiše nikdy nedají důvěru, ale taky PS nerozpustí. Především vybízejí neschválit rozpočet, na jehož sestavení se někteří z nich podíleli. Ať si to Babiš vyžere. Jak dětinské. Chápu, že nevstoupí do koalice s ANO, protože to už předem prohlašovali a tak jim nezbývá než držet slovo. Ovšem pokud přijde na stůl rozpočet, či jakýkoliv zákon, který ČR potřebuje nebo je pro ČR prospěšný nebo se jedná o směrnici EU, měli by ho podpořit, pokud není v rozporu s jejich vědomím a svědomím. K tomu se poslaneckým slibem zavázali. V případě nepřevzetí směrnic EU by dokonce uvalili na ČR finanční sankce. Naštěstí jsou to prakticky jen plané řeči, protože SPD a komunisti, ať už si o nich myslíme cokoliv, prohlásili, že to, co je potřeba a prospěšné ČR, podpoří, ať to předloží kdokoliv. Takže na nějaké blokování zákonů, kromě ústavních, nemají bez SPD a komunistů ani dost hlasů. Sami taky nedokáží sestavit většinovou vládu a získat důvěru. Navíc se už dnes mezi sebou taková KDU-ČSL a STAN hádají. Pokud si přestavují, že celá jejich práce v PS bude spočívat v nadávání a plivání po Babišovi a obstrukcích, tak se samozřejmě nemůžou divit, že ANO naopak nepodpoří třeba jejich nárokování sněmovních funkcí. Každá akce vyvolává odpovídající reakci. Slušná politika spočívá na dohodách a kompromisech všude v demokratickém světě, ne ve vyhrožování. Samozřejmě, že ten, kdo má silnější mandát je ve výhodě.Podívejte se na Německo, tam je Merkelová v podobné situaci, jenže příčina je v některých zásadních rozporných a neslučitelných bodech volebních programů dohadujících se stran.Zejména jde o imigranty.

J. Kyselková 25.11.2017 20:51

Ta zlomyslná radost,

že nebyl zvolen pan Fiala ukazuje na ubohost českých pantátů. V poslanecké sněmovně se teď má ujasnit kdo je koalice a kdo opozice. Dochází k velkým úhybným skokům. Vítězí klidně komouši, okamurovci a vyjevené stádo nových babišovců. Ajťáci se rychle chytají a trochu učí.

Věřím, že pan Fiala, ač se zdá nepraktický má možnost posílit nás - charakterově čisté a dodat jim odvahy i když nebude křičet "Ahoj lidi - je to účelovka !" ale seřve ty svoje Anony, aby se krotili, že jsou tedˇzástupci lidí a ne koblih.

S. Ševeček 25.11.2017 20:23

ODS to dalo Fialovi sežrat

Podle mně o nezvolení Fialy rozhodli poslanci napříč politickým spektrem, "extrémisti" z KSČM, z Pirátů a noví, dosud "neprověření" zůstali stranou. Kováčik například, byl téměř udiven a prohlásil, že on Fialu volil. Domnívám se, že to spikli "staří" poslanci, kteří se léta znají a v kulevárech se často domluví na různých podivných věcech.

Troufnu si dokonce hypotézu, že v cause Fiala o jeho nezvolení "slušně poprosili" své politické "rivaly" poslanci a kmotři ODSI, kteří mají už toho Dobráka plný chrup.

A. Nový 25.11.2017 17:30

:-))).

To jako že oligarcha bude konat na svou čest v zájmu všeho lidu?

A podle toho se taky musí poslanci chovat a lézt oligarchovi někam? Tak jste to myslel?

J. Ráž 25.11.2017 17:17

Re: pan Bartoš to popsal přesně

V tom s Vámi naprosto souhlasím. Vytvoření t.zv. Demokratického bloku, byl další z jeho majsterštychů. Z lídra druhé nejsilnější strany uděla svoje "béčko", zcela ho upozadil a sám je v záři reflektorů. Bravo Kalousku!

A. Nový 25.11.2017 17:10

Re: Další profesor v čele ODS

Je to marné, je to marné! Ti dva bolševici nad vámi ani jinak nemohou.

Z. Koutecký 25.11.2017 17:06

Re: Fialo pochlap se a.....

Jenže Poslanecká sněmovna je, spolu se Senátem, představitelem zákonodárné moci, svěřené poslancům lidem ČR,který je tady, podle ústavy, zdrojem veškeré moci. PS není tedy nějakou knajpou, kde si ožralí námořníci vyřizují spory kudlou v protivníkově břiše. Naopak poslanci se pokládají za elitu národa a dokonce si i sami mohou stanovit své nemalé odměny. Ty neberou za nekonečné hádky, žvanění a obstrukce, nýbrž za práci. Také slibují na svou čest, že svůj mandát budou vykonávat v zájmu všeho lidu. A lid udělil 39% mandátů ANO v čele s Babišem, který dostal 48,6 tis. preferenčních hlasů, tedy ANO dostalo více jak tříkrát více mandátů než druhé ODS a Babiš získal téměř 4x více preferenčních hlasů než Fiala. A podle toho se taky musí poslanci chovat, protože nejsou žádní bozi, jako nějací římští císaři, nýbrž jen zástupci lidu, jehož vůli mají a musí plnit, pokud máme demokracii. Myslet si a povídat můžou, co chtějí, ale především mají pracovat, připravovat např. rozpočet a další zákony, které slíbili voličům a ne vařit nějaké kaše pro Babiše a čekat až mu pukne pupek. Jestli to neumí, tak ať jdou od válu.

P. Rudolf 25.11.2017 16:15

Re: pan Bartoš to popsal přesně

Kalouska z různých důvodů nemusím, ale je to osobnost. Ti dva modrásci jsou jen totálně nudné nuly.

Z. Koutecký 25.11.2017 15:55

Re: Fiala

Porovnáte-li, pane Lenci, volební programy ODS a ANO, zjistíte, že v nich nejsou prakticky žádné zásadní rozpory, které by bránily nějakému kompromisnímu programu koaliční vlády, vyhovujícímu drtivé části voličů těchto stran i řadě voličů jiných stran. To se ovšem jen tak říká, protože o voliče vůbec v této fázi nejde, ti budou politiky zajímat až zase před dalšími volbami. Teď jde o dohodu na rozdělení mocenských pozic, korýtek a pašalíků koaličních stran. V tom je ovšem pozice ODS vůči ANO slabá. Ovšem jsem přesvědčen, že i to by ODS brala. Slaboučká KDU-ČSL taky vstupovala do všelijakých koalic a byla většinou více méně spokojena s tím,co za to dostala. Překážkou vzniku koalice ANO a ODS není program, nýbrž jedině osoba Babiše, který je trestně stíhaný a v důsledku toho už předem prohlašovaný za zločince, ač např.trestně stíhaného poslance Martina Půtu nikdo nenapadá a pan Gazdík naopak prohlásil "věříme ti a podivujeme se, za co je možné obvinit (přijetí úplatku), a že je možné spravedlnost táhnout několik měsíců či let". Policii, státním zástupcům a justici u nás prostě málokdo důvěřuje (viz třeba případ Jourová), proto taky ANO volilo 1,5 mil. voličů. Bez Babiše by to bylo určitě mnohem méně.Všechny "demokratické strany" teď doufají, že pomocí zprávy OLAF Babiše definitivně do konce roku vyřadí ze hry a bude vymalováno. Pak už ANO nějak zmáknou.

M. Prokop 25.11.2017 15:47

Re: Když vono

Tvrdíte vy nebo uklízečka?

M. Prokop 25.11.2017 15:46

Re: Další profesor v čele ODS

Hospodářství jste devastovali vy komouši. Od té doby se zotavuje, včetně těch devadesátých let.

M. Prokop 25.11.2017 15:45

Re: Před upotřebením zatřepat!

Ale klidně, o věrohodnosti lidovců stejně nikdo nemá iluze, ti se ke slovenskému fňukači rádi přivinou.

A. Novák 25.11.2017 15:33

Re: Fiala

Pane Svobodo, křivárna, kvůli které nebyl Fiala zvolen, pochází od Kalouska...:0)

V. Kotas 25.11.2017 15:31

Re: pan Bartoš to popsal přesně

Ti tři - Fiala, Stanjura, Kalousek, ti se hledali až se našli.

P. Portwyn 25.11.2017 15:27

Re: Fiala

Mj. podle toho, že nyní jsou v jednom "bloku", kde Fiala platí a Kalousek bere.

V. Kotas 25.11.2017 15:26

Re: Další profesor v čele ODS

Ono něco jiného je teorie a něco jiného praxe.

A. Novák 25.11.2017 15:24

Re: Před upotřebením zatřepat!

Že by lidovci byli až tak protřelí? :0)

ale v principu máte pravdu...

V. Kotas 25.11.2017 15:17

Re: A co jiného čekal ? Když je zatím jen kašpárkem ,

Na to samé,se můžu ptát vás dvou.

F. Navrátil 25.11.2017 14:53

Re: jistě, pane Lenci

Poměrné zastoupení dodrženo je, a nikdo neupírá Čtyřkolce právo obsadit volné místo. Jen si musí vyjednat podporu pro jeho obsazení. Pokud si ji vyjednat nechce a jednání zásadně odmítá, tak může zůstat místo neobsazeno až do konce volebního období.

F. Navrátil 25.11.2017 14:48

Před upotřebením zatřepat!

Byla to taková malá lekce z politiky. Dokáže probudit ODS z ukřivděné letargie? Myslím si, že ne a že by tato strana potřebovala velkou facku, aby se vzbudila. Například, kdyby lidovci za zády Čtyřkolky dojednali podporu svého kandidáta, který by byl zvolen a ANO by fňukajícímu ODS vlídně říkala: Chtěli jste funkci pro Demokratický blok, tak jste ji dostali!

J. Kratochvíl 25.11.2017 14:34

Další profesor v čele ODS

Jeden profesor ekonomie nám zde zdevastoval hospodářství v 90.letech a další profesor tentokrát politologie si nedovede dojednat místo ve vedení sněmovny. Jsou to paradoxy !!!

F. Svoboda 25.11.2017 14:19

Re: Fiala

Zajisté se nejedná o nerozborné spojenectví, nicméně z důvodu jistého vzájemného souznění u některých pravicových themat nechce pan prof. Fiala se od TOP příliš vzdalovat - přibližovat se nemá kam.

M. Šejna 25.11.2017 14:13

Fiala je opravdu kontroverní

kontroverzní je v tom, že ve čtvrtek ODS odsouhlasila poměrné zastoupení místopředsedů, ale v pátek se rozhodla nevolit Okamuru a Filipa. Prohlásil to jejich kámoš z DB Kalousek. Takže na oplátku jim druhá strana nevolila Fialu.

A protože té druhé straně, které se ODS tak štítí, stačí ke zvolení prostý součet hlasů za ANO+SPD+KSČM, tak Demokratickému bloku jejich součet mandátů nestačí.

Chápete to paní Těhanová?

Aby se stal Fiala místopředsedou, musí ho zvolit i anonisti, komunisti a okamurovci. Tedi ti, kterých se ODS tak strašně štítí a nehodlá jim dát jediný hlas.

Pochopeno, paní Těhanová?

J. Pecháč 25.11.2017 14:06

Re: Fiala

A co jiného??? Chceš-li s vlky býti, musíš s nimi výti...

Pokud vstoupí ODS do vlády, jedině tehdy má možnost ALESPOŇ NĚCO ovlivňovat, jinak toho dominátora nic neudrží a ODS bude dál dřepět 4 roky v "konstruktivní opozici", samozřejmě na zadcích s pěkným balíkem. To je ovšem mnohem pohodlnější a hlavně bez rizika,že, pane profesore ?

M. Šejna 25.11.2017 14:04

jistě, pane Lenci

řeči o zastoupení všech stran mi cosi říkají. Naposledy jsem tyhle řeči slyšel ve čtvrtek večer v televizi, kdy se všichni dušovali, jak se dohodli na poměrném zastoupení místopředsedů. Prý to byla dohoda všech.

V pátek dopledne ale jakýsi Kalousek prohlásil ve sněmovně jménem Demokratického Bloku, že žádné dohody se nekonají, protože Demokratický blok nehodlá volit Okamuru a Filipa. Tím dohoda o poměrném zastoupení padla a poslanci volili podle svého přesvědčení a nikoli podle čtvrtečních dohod.

Jen omezenci typu Fiala a Kalousek se mohou domnívat, že poměrné zastoupení bude dodrženo, když oni sami to dodržovat nehodlají. Tak jim ti ostatní vysvětlili, co to je sněmovní matematika.

Jen voliči ODS typu Lenc nejsou schopni pochopit, že poměrné zastoupení může ODS požadovat jen tehdy, když sama toto pravidlo hodlá dodržet. ODS se rozhodla, že to nedodrží, takže Fiala získal klulový.