14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

POLITIKA: Ano, nebo Ne zbraním na Ukrajinu?

Je vlastně otázkou, zda je o čem rozhodovat. Zbraně si Ukrajina kupuje za peníze, které dostala od západních států. Nicméně asi to není vyzbrojenost zcela na úrovni jiných zemí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 23.3.2015 10:33

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Proto také Sakai i Japonsko dopadlo tak, jak dopadlo.

Fanatismus nakonec nezvítězí, důležitá je logistika.

M. Prokop 23.3.2015 10:31

"Chtějí tito lidé opravdu světovou válku?"

Zeptejte se v Rusku.

Ostatní jen lépe či hůře reagují.

M. Urban 23.3.2015 10:11

Sám jste zaseknutý gramofon!

Předem připravená loupež Krymu a rozvrat východní Ukrajiny. To vám nic neříká? Sir Winston Churchill prohlásil, mohli jsme si vybrat mezi ctí a válkou. Čest jsme ztratili a máme válku.

P. Lenc 23.3.2015 10:02

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Soudruh Strelkov řekl naprosto narovinu, jak to bylo s tím "povstáním".Také řekl, že to byla otázka snad dvou týdnů, kdy by bylo po "povstání",a proto byl také pro neschopnost odvolán.Co přišlo potom víme.Ruští vojenští "dovolenkáři", masivní přísun zbraní, masivní prolhaná propaganda.Že byl Minsk II přinejmenším nový Mnichov musí být jasné každému soudnému člověku.A bohužel, máte pravdu, ta komunistická propaganda je stále stejná, ale jak je vidět také stále stejně účiná.Nejkrásnější je, že tato kolaborantská bolševická pakáž má plná hubu "Kyjevských fašistů", ale vůbec jim nevadí tisíce čistokrevných ruských nácků, včetně známého Moskevského motorkářského gengu, ke kterému se Putin otevřeně hlásí. Holt, pravda zse jednou "vítězí".

P. Vaňura 23.3.2015 9:50

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

A ještě, mou první zásadu označil slavný japonský stíhací letec Saburo Sakai jako SAMOZŘEJMOST, kterou se řídí všichni.

P. Vaňura 23.3.2015 9:49

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Jaké horečnaté sny? Co z toho, co jsem napsal NENÍ PRAVDA????

Jinak se řídím dvěma válečnými zásadami.

1) když se nemůžeš zachránit, vem sebou co nejvíce nepřátel.

2) I když nevyhraješ, snaž se, abys prodal svou kůži co nejdráže.

P. Lenc 23.3.2015 9:46

Re: poraďte, pane Podracký ...

Ano pane Podešvo.Putin říká naprosto otevřeně co chce, ale lidé jsou hluší.Zrovna tak to otevřeně říkal Hitler a také to neslyšeli.Od pana Podrackého radu neuslyšíte.Ten je přinejmenším nahluchlý.

L. Šarina 23.3.2015 9:45

Re: Jsem proti zbraním do SSSR, tedy na Ukrajinu.

My ani to ne a že jsme měli možnost co??????

L. Šarina 23.3.2015 9:41

Re: Dodávat zbraně

p.Pokorný historie, je to co vám uniká, jinak řečeno zavřít ústa a otevřít oči a neměnit příčiny za následky, všimněte si jak jsem tolerantní :-)))))) !

J. Vlček 23.3.2015 9:39

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Pane Vaňuro, tyhle horečnatě stavy míváte často? Měl byste s tím začít něco dělat.

J. Boleslav 23.3.2015 9:38

Re: poraďte, pane Podracký ...

To bude dřina.

J. Boleslav 23.3.2015 9:37

Re: Logika agresora

Přesně tak. Logika alternativní, KGBácká.

P. Vaňura 23.3.2015 9:32

S tím opravdu idiotským jazykovým zákonem je

to tak, že z něj Kyjev dost rychle vycouval. Putinově propagandě se ovšem hodí...

P. Vaňura 23.3.2015 9:30

No, z dnešního hlediska je možná lepší, že tu válku

vyhrál Franco...

VŠECHNO je totiž lepší, než komunismus!

P. Vaňura 23.3.2015 9:28

Merkelová a Holland = Chamberlain a Daladier

Jak skončilo jejich mírové úsilí je všeobecně známo!

P. Vaňura 23.3.2015 9:25

Mýlíte se, ona totiž Ukrajina nemá jiného

nepřítele než Rusko a na něm závislé separatisty, Rusko si ale chce zachovat vojenskou pozici ve světě. Zabřednutí do konfliktu na Ukrajině by snížilo jeho schopnost angažovat se jinde. Mimochodem, Ukrajina má pořád schopnost vyrobit něco, čemu se říká "špinavá bomba" a to by mohlo znamenat takový menší Černobyl v některém ruském městě...

P. Vaňura 23.3.2015 9:20

ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

je DALEKO HORŠÍ, než Mnichovská zrada z r. 1938. My jsme před r. 1938 neměli žádnou alternativu než spojenecké svazky. Ukrajina ale až do r. 1994 alternativu MĚLA, bylo to 1900 jaderných hlavic, tedy více, něž má GB + Francie dohromady. Ukrajina se této REÁLNÉ SÍLY, s níž by byla NEZRANITELNÁ vzdala výměnou za naprosto pofidérní "záruky," aby pak zjistila, že její samostatnost má pro západ menší cenu, než pár tisíc pracovních míst. Osoby, které toto podepsaly zasluhují ZASTŘELIT ZA VELEZRADU!

Žvásty, že zbraně zabíjejí separatisty jsou na úrovni staré komunistické propagandy "Ruce pryč od Koreje," byli to separatiské, kdo první vzal do ruky zbraň.

Co by měla Ukrajina udělat? Jistě má pořád mnoho know - how k výrobě jaderných zbraní a to by měla poskytnout Iránu a severní Koreji výměnou, za 50% jaderných bomb, které vyrobí.

Západ si za své jednání totiž nic jiného NEZASLOUŽÍ!

V. Pokorný 23.3.2015 9:14

Dodávat zbraně

státu, který zabíjí a likviduje své vlastní obyvatele je zločin. Ukrajinští nacionalisté bojují a zabíjejí své rusky mluvící spoluobyvatele s přímou podporou tzv. demokratického Západu. A k tomu prý potřebují nesmrtící a obranné zbraně. Tedy podle těch ukrajinských demokratů a jejich zastánců. Jakoby už zbraně demokraté ze Západu Ukrajině nedodávali. Ale třeba u nás, v Česku,pan Stropnický něco ve skladech najde a těm hrdiným ochráncům demokracie a svobodného světa, kteří za nás na Ukrajině proti Rusku bojují, přece jen něco pošle.

K. Janyška 23.3.2015 9:07

Jsem proti zbraním do SSSR, tedy na Ukrajinu.

Nic jiného to neumí, než válčit... Dzp.

P. Jansky 23.3.2015 8:49

jen ke kalouskovu argumentu

ze dodavkou zbrani se vytvori odstrasujici rovnovaha.. ukrajina je s ruskem nesoumeritelna.. jak poctem obyvatel tak silou zbrojnoho prumyslu.. proto jakekoliv dodavky zbrani nemaji smysl - rovnovahu nevytvori.. jen ospravedlni rusa ke vstupu rude armady na ukrajinu.. a pak teprve zacne masakr po kterem nebude zadna ukrajina

J. Podešva 23.3.2015 8:26

poraďte, pane Podracký ...

Dodávat či nedodávat zbraně Ukrajině je sporné téma. Ale jiné téma by sporné být nemělo ... jak se my budeme bránit Rusku, pane Podracký ? Putin prohlásil, že není spokojen se současným uspořádáním světa. A rozpad SSSR pokládá za největší geopolitickou katastrofu 20. století (tedy ne válku ! ). Z toho jasně vyplývá, že chce opět rozhodovat o tom, co a jak se bude dít ve střední Evropě, kde se nachází i naše krásná země. Putin chce zase rozhodovat o tom, kdo bude u nás vládnout a jak. A má u nás hodně kolaborantů ! Jak se tomu budeme bránit ? Poraďte, pane Podracký !

I. Schlägel 23.3.2015 8:01

Re: Nějak se mě v paměti stále více vybavuje

Dějiny se opakovat v nějaké podobě budou. Pachatelé dobra všech barev na to jistě dohlédnou.

I. Schlägel 23.3.2015 8:00

Opravdu?

..."je zapotřebí nejprve Ukrajinu vnitřně stabilizovat, vyřešit etnické problémy decentralizací země a stabilizovat poměry"...

Kdo na to dohlédne, s jakou autoritou a jak svou autoritu bude vymáhat proti všem stranám konfliktu? Dopadlo by svého času lépe Finsko, kdyby mělo ve válce se Sovětským svazem méně zbraní?

E. Vašátko 23.3.2015 6:48

Nějak se mě v paměti stále více vybavuje

okřídlený a stále pravdivý výrok pana Santayany "Kdo nezná svou minulost, je odsouzen ji opakovat." Ona to vlastně je spíš minulost - dějiny 1. poloviny minulého století Evropy. Kdysi dávno se to odehrávalo ve Španělsku - většina demokratických států se proti Španělsku uzavřela a vyhlásila na zbraně embargo, zatímco Sovětský Svaz svorně s Hitlerem zbraně Frankovy dodávali. Výsledky si snad ještě někdo pamatuje. Jsem zvědav, do jaké míry se budou dějiny opakovat i na Ukrajině.

P. Maleček 23.3.2015 6:44

Text proruské čubky

Prý důkazy o účasti ruské armády na Dombasu jsou směšné. Spíš jsou směšné důkazy o účasti údajných povstalců - když už, tak maximálně při kydání ruských latrin.

K. Frauknecht 23.3.2015 6:43

Re: díky za článek

Ano, ale já souhlasím se vším :-).

K. Frauknecht 23.3.2015 6:41

Re: Píšete voloviny.

Pokud něco nevíte, tak si to vygůglete!

Považujete-li p. Podrackého za kremelského propagandistu, jste úplný mimoň :-).

B. Rudolf 23.3.2015 6:27

utrpení obyvatelstva

Utrpení obyvatelstva v oblasti bojů na Ukrajině mi vadí a ne málo. Ale podle Ruské propagandy vede toto obyvatelstvo válku proti svému vlastnímu státu. A to válku i s použitím tanků a obrněných transportérů. Takováto válka obyvatelstva proti vlastnímu státu vede vždycky k jeho utrpení.

My si samozřejmě myslíme, že tuto válku podněcují a podporují Rusové. Pokud máme pravdu, pak jsou to oni, kdo nesou na utrpení obyvatel nejvíc viny.

Ruská propaganda to tak samozřejmě nevidí. Vidí to tak, že důvodem pro vstup obyvatel do války "s tanky v ruce" bylo svržení "milovaného prezidenta" Janukoviče a zahájení projednávání nespravedlivého jazykového zákona. K čemu vyjednávat, když máme tanky, že?

V. P 23.3.2015 6:23

Logika agresora

Dodávky zbraní napadené Ukrajině by znamenaly prolévání krve a hrozbu světové války, přičemž dodávky zbraní (a vojáků na "dovolené") Ruska separatistům jsou OK.

P. Boublíková 23.3.2015 6:14

Re: díky za článek

P.S. Proválečná propaganda je schopna udělat agenty Kremlu i z Merkelove a Hollanda.