4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrejova horká židle

Tady pořád někdo mluví o střetu zájmů, ale já mám největší újmu. Mám újmu ve firmě, mám újmu v byznysu, v soukromí, na zdraví, postěžoval si Andrej Babiš ve slabé chvilce novinářům, když se ho ptali na jeho novou roli coby designovaného ministra financí. Trefněji by to vyjádřil málokdo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 23.1.2014 18:31

Uvidíme, jakým bude kozel zahradníkem.

Pokud ovšem budeme mít dostatečný přístup k informacím, což může být dosti těžké. Novinářští pitomečkové jsou velmi schopní v hrabání se v aférkách, ale je otázkou, zda se najdou fundované osoby, které dokáží rozklíčovat budoucí Babišovu činnost.

Každopádně si myslím, že lepší Babiš než parazit Mládek.

K. Nytra 23.1.2014 15:42

nejlepší sedlák

Kdysi platilo že nejlepší sedlák byl zvolen starostou. Proč by se to nemohlo zase zkusit? Zatím o dosavadních politicích se nedalo říci že by uměli hospodařit, snad jen několik, ovšem ti jen do své kapsy, ostatní byli úplně pro smích. Analogie s minulostí tu není jak uvažovat, je třeba si počkat na výsledky, kupodivu již jeden výsledek je, konečně se pohnul služební zákon který se uvádí do praxe už aspoň deset let a kdyby to bylo po staru tak by se snad  pohnulo až by EU pohrozila drakonickými opatřeními.

J. Dvořák 23.1.2014 15:28

Co vlastně Babiš chce ?

Česky řečeno udělat si z republiky svůj jeden velký óbr supermarket !Prodává pěkný eklhafty, kam vstoupil tam to zmrvil !Například Kostelecký uzeniny se už jíst nedají a i jeho pečivo nechtějí ani řetězce !Zkrátka prodávat levný fujtajbly za drahý peníze to je jeho parketa !

K. Nytra 23.1.2014 15:45

Re: Co vlastně Babiš chce ?

Kdyby to lidé nekupovali tak by to nedělal, a bude hůř, po zásahu Singra už důchodcům nezbude kupovat ne Babišův humus ale ještě horší polský šmejd.

J. Jurax 23.1.2014 18:57

Re: Co vlastně Babiš chce ?

Jste důchodce?

K. Nytra 23.1.2014 20:42

Re: Co vlastně Babiš chce ?

Bohužel

J. Jurax 23.1.2014 21:24

Re: Co vlastně Babiš chce ?

No vidíte, a ani jako důchodce nemusím kupovat  "Babišův humus"  či "polský šmejd". Vy ano?

J. Kadeřábek 23.1.2014 14:57

To jste měl pane Zámečník psát před volbami

a voličům ÁNO nalepit na dveře. Stejně by to nebylo nic platné, ale teď už je to s křížkem po funusu.

J. Dvořák 23.1.2014 15:29

Re: To jste měl pane Zámečník psát před volbami

Kdo měl v hlavě mozek tak to dávno věděl !

J. Jurax 23.1.2014 18:59

Re: To jste měl pane Zámečník psát před volbami

Pakliže máte pravdu, tak je tohle republika bezmozků :-)

P. Vass 23.1.2014 14:40

Ono je to těžký, ...

... kdyby to zítra prodal, jak se dá ohlíádat, že nedostal o X mega víc za to, že firmu bude dál podporovat z pozice ministra? Dá se vůbec ohlídat, aby ministr neprotěžoval firmu bratrance, vnuka a nebo jen kamaráda? Asi dá. Tak, že ministrem bude pokaždé někdo, jehož příbuzenstvo, jakožto i kamarádi jsou na pracáku a tam taky budou až do skončení funkčního období a ještě pár let po něm. Mezi tím, že impérium vlastní pan Babš a ne například jeho synovec nevidím valného rozdílu.

K. Luboš 23.1.2014 13:11

Všechno už tady bylo.

Jeden chlápek měl firmu a měl se stát ministrem. Takže předal firmu bráchovi  a stal se ministrem. No a najednou tahle firma začala dostávat státní zakázky za miliardy. Ale pak chlápka vyhodili. A firma neměla zakázky a zkrachovala. Ale samozřejmě nic s ničím nesouviselo a všechno byl dokonalá a čistá náhoda. Takže s Babišem neopřichází nic nového.

I. Kudrnová 23.1.2014 12:13

Babiš versus Mládek

Pan Babiš si vydělává pro své lidí pro sebe, za své. Pan Mládek   jak nám říká  příživníci tak mu  platíme  za blbé kecy za různá děvčata .  Sedí   tam za naše peníze  a nestydí se ještě nás dehonestovat.  Přečtěte si  na internetu   za co všechno bere pan Mládek peníze!!Doufám, že pana Mládka nezvolí, kolik má funkcí za  naše platy? Tak když člověk dělá za své, je to špatné, ale za naše  to je výborné. Pan Mládek musí opustit všechny  svoje placené fukce, tak jak pan Babiš. Nechci se zastávat pana Babiše, on to nepotřebuje, ale chci upozornit na pana Mládka a co nám  to přinese, když takový člověk  bude ministrem a nám bude vládnout.

K. Luboš 23.1.2014 13:24

Jako jak „pan Babiš si vydělává pro své lidí“?

To  jakože vydělá třeba miliardu, a pak si řekne, „komuže bych já tu milardu asi tak rozdal? No sice nic rozdávat nemusím, ale třeba obdaruji zrovna tyhle lidi.  Ať všichni vidí jaký já jsem  dobrák!“. Vždyť to můžete klidně obrátit a stejně dobře říci, že ti lidé živí Babiše. To bude úplně stejná blbost!

Jo, a ty příživnice, vůbec se neotírej o Mládka za to, že tě nazval příživnicí. Podívej se na to, jaké platíš zdravotní, jaké platíš sociální, jak platíš daň ze zisku a jak odvádíš DPH. A pak si zjisti, kolik platí zaměstnanci. Za ty tvoje peníze by ti doktor nepředepsal zadarmo ani aspirin!

R. Langer 23.1.2014 14:37

Re: Jako jak „pan Babiš si vydělává pro své lidí“?

Docela dobré, jenom jste zapomněl, jak je častým zvykem, napsat, na co OSVČ, na rozdíl od zaměstnance, NEMÁ nárok.

J. Kunes 23.1.2014 17:50

Re: Jako jak „pan Babiš si vydělává pro své lidí“?

Ono to s temi naroky zamestnancu neni tak slavne, jak se na prvni pohlde zda. Aby slo o nejake vyhody, tak by musel mit clovek moznost vyberu. Chci si platit pojisteni proti nezamestanantosti nebo radsi brat vic penez? Chci mit vyssi penzi za 30 let nebo vic penez nyni? Chci si vzit dovolenou nebo radsi pracovat a vydelat si vic?  Zamestnanec vyber nema. Zamestnavatel vi, ze bude pracovat 11 mesicu (1 mesic pocitam na dovolenou) a podle toho ho zaplati. Jestli to rozdeli na 12 nebo treba 17 splatek, je uplne jedno. Je zbytecne stavet proti sobe zamestnance a OSVC. Ve skutecnosti je to stat, ktery nam vsem cpe za nase penize spoustu 'dobra', o ktere casto nestojime.

J. Jurax 23.1.2014 19:36

Re: Jako jak „pan Babiš si vydělává pro své lidí“?

S tím nárokem zaměstnance je to vachrlaté. Na dovolenou, nemocenskou, odstupné, všeliké zaměstnanecké benefity, na částky, které "za něj" platí zaměstnavatel na zdravotní a sociální,  jakož i na svou vlastní režii, pracovní pomůcky etc. si musí sám svou prací vydělat - pokud si jeho zaměstnavatel někde ve sklepení netiskne prachy - stejně jako OSVČ. Akorát to není tak vidět - na výplatní pásku se tiskne nanejvýš superhrubá, někde ani to ne). Kdyby si totiž na sebe nevydělal - pochopitelně se to týká nestátního sektoru - tak by byl nezaměstnaným. Nestátní podnikatel není zas až taková charita.

Zato ovšem postrádá výhod OSVČ - nemá paušál, nemůže nic dát do nákladů (třeba odbornou literaturu, počítač), nemá možnost si určit výši platby na sociální (na čemž hrubě tratí), musí povinně nemocenské pojištění, pří srovnatelném příjmu platí vyšší daně z příjmu (tedy formálně ne, ale v praxi ano, ono OSVČ může se základ daně určovat kreativně, kdežto zaměstnanec ne; záleží ale i na počtu vyživovaných osob a uplatnění či neuplatnění paušálu), platí vyšší zdravotní pojištění při stejném nároku na zdravotní služby a tak dál a podobně.

J. Chaloupka 23.1.2014 10:36

Zajímavé je, že u nastupujícího ministra zemědělství,

jinak soukromého sedláka Jurečky, nikdo konflikt zájmů neřeší. Přitom je mnohem potřebnější, než Babiš. Babiš řekl, že jej nelze uplatit. Má pravdu. U Jurečky ta jistota není taková.

M. Prokop 23.1.2014 10:54

"Babiš řekl, že jej nelze uplatit. Má pravdu."

Přání otcem myšlenky?

P. Papež 23.1.2014 11:21

Re: Zajímavé je, že u nastupujícího ministra zemědělství,

To myslíte vážně? Soukromý sedlák  se jměním do desítky milionů (snad) bez návaznosti na státní firmy a majitel, miliardář, s napojením na státní firmy,na státní program biopaliv, který má úplně pod palcem, napojení jako obchodník přímo na útvary ministerstva financí? Fakt si myslíte, že to jde srovnávat?

R. Langer 23.1.2014 12:17

Re: Zajímavé je, že u nastupujícího ministra zemědělství,

Vy jste ale vtipálek... :-)

Z. Švrček 23.1.2014 10:01

Sice fajn, ale...

... již podle diskuse je vidět, že to je u té zadele nejen Babišovi, ale i jeho voličům. Přitom tohle je čtení právě pro ně! ODS a její vládní koalice byla nařčena z prohřešků, které tomuto střetu zájmu nesahají ani po kotníky. Babišův ANOFert se tak může s e vstupem do vlády klidně ujmout rozhodování o daleko největším přírůstku do své byznysové rodiny - celé ČR. Jak vidno, nevadí to zde v republice zatím nikomu tak, aby se tomu efektivně učinila přítrž, zejména budoucí koalici ne. Nebo že by Zeman věděl a konal pod rouškou zástupného problému výtek k jednotlivým ministrům...?

P. Vítek 23.1.2014 10:50

Re: Sice fajn, ale...

Furt v to doufam.

Co dokaze tv:podezrely z stb,obchodnik se statem,zijici z dotaci z nasich dani,neumi ceeesky,....vyhraje volby.Koncim odjizdim,pokud s tim jeste treba Zeman neco neudela

P. Vítek 23.1.2014 10:51

Re: Sice fajn, ale...

A KOMUNISTA -to nejdulezitejsi bych malem zapomnel!

T. Kočí 23.1.2014 9:18

Andrejova horká židle

Až na nadpis dobré. Andrejovi je to u zadele.Je vyškolen. Něco vydrží.

P. Papež 23.1.2014 11:26

Re: Andrejova horká židle

Už chudinka vytrpěl dost. Když chodil lobbovat a prosit k politikům, když musel uplatit při  nákupu  některých státních firem, prosadit v parlamentu biopaliva jen od něj a další spoustu věcí na hraně či už za hranou zákona.