4.7.2024 | Svátek má Prokop


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej Babiš

O největší překvapení v minulých parlamentních volbách v roce 2013 se bezesporu postaral Andrej Babiš. Jeho nové hnutí ANO 2011 se stalo těsně za ČSSD druhou nejsilnější stranou v Česku s ústředním sloganem: Budeme řídit stát jako firmu. Sám pak při bilancování v aktualne.cz prohlásil, že rok 2013 byl nejtěžším rokem v jeho životě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.1.2014 12:16

Re: Kdyz vidim Babise bok po boku s temi socialisty

To, že hlupáci neznají minulost samozřejmě neznamená, že neexistuje. To, že se Vám z minulosti vytratil např. Gottwald, Zápotocký, Husák je opravdu žalostné, stejně jako to, že vám zn ní zmizel Kavan, Gross, Palas, Tvrdík, Špidla, Paroubek a všichni ostatní DEU-hujeři.

P. Papež 9.1.2014 20:34

Re: Kdyz vidim Babise bok po boku s temi socialisty

Pojmenovat dokáže každý blbec, ovšem prakticky provést nápravu, to je pro tento stát důležité a k tomu musí dojít, i když moc nevěřím, že se to "velkému pojmenovávateli " povede.

P. Papež 9.1.2014 20:31

Re: Kdyz vidim Babise bok po boku s temi socialisty

Babiš s použitím známostí za bolševika po převratu začal "podnikat" ve velkém. Podplácení, lobbování na patřičných místech (teď se tomu říká podplácení či korupce), získal obrovské množství peněz v chemickém průmyslu (ORLEN, Biopaliva atd), pak začal zkupovat potravinářské firmy (kvalita pečiva na nejnižší úrovni, Kostelecké uzeniny bez kvality) jen pro větší zisky, ale  do  v l a s t n í   kapsy.  Zatím nikdo z vás Babiše při práci pro stát neviděl, ale všichni už víte, že je to to pravé. Zatím jeho minulost ani trochu nenaznačuje, že se z vlka stane beránek.

K. Tregl 9.1.2014 19:21

Budeme řídit stát jako firmu

Ústřední volební slogan Babišova hnutí ANO.

Kandidátka hnutí ANO na Vysočině: lídrem RSDr. Bačiak, absolvent komunistické vokovické Sorbony ( pro mladší ročníky Vysoká škola politická ÚV KSČ), uveden s tituly poněkud jinými a sice doc. RNDr. Po odhalení tohoto podvodu on a poté ani jeho náhradník krajský předseda hnutí ANO na Vysočině ( daňový dlužník) do poslaneckých lavic nenastoupili, přesto nás stáli, nikoliv pana Babiše, každý 150 000 Kč. Bude-li pan Babiš takto řídit stát, jak započal už ve volební kampani, čekají nás vskutku světlé zítřky.

J. Kratochvíl 9.1.2014 14:31

Re: Kdyz vidim Babise bok po boku s temi socialisty

Pan BABIŠ nazval věci pravým jménem a to je, že je třeba budovat tento stát a republiku za kterou v historii umírali naši spoluobčané. Toto jsem nikdy za 24let od tzv. pravičáků v čele s Václavek Klausem nikdy neslyšel, ale naopak, že stát je něco špatného co je třeba oslabovat a také to dělali a kradli. Jestli chcete něco napravovat musí se to nejdříve  pojmenovat a to Babiš udělal a kdyby neudělal nic jiného je to zásluha.

J. Kratochvíl 9.1.2014 14:20

Re: Kdyz vidim Babise bok po boku s temi socialisty

Klaus, Kočárník, Dlouhý, ale také Topolánek, Nečas, Čunek a Kalousek a další nesocialisti byli čiístí bez minulosti, ale ani bez přítomnosti, předkládali skvělé ideologie o kapitalismu s neviditelnou rukou trhu. Nešlo jim o žádné ideály ani o ideologie tržního  kapitalismu, šlo jim o jediné, neviditelnou rukou si hrabali pro sebe a své rodiny a snažili se aby to bylo na věčné časy, nebude  !!!!. Byli to bezcharakterní lumpové, kteří nemají v celé naší historii obdoby.

J. Kratochvíl 9.1.2014 14:01

Re: žvanil Hvížďala

Za posledních 24let tady vládli politici, kteří neměli "střet zájmů" aní "minulost" (spolupráce s STB) a kam přivedli tento stát a republiku, 24 let ji vláčeli od krize ke krizi a rozkrádali co se dalo a přivedli státní pokladnu do dluhů. Jestli dnes někdo slíbí nebo alespoň nazve věci právým jménem není žádný populismus, je to jen naděje pro většinu slušných občanů v této zemi.

P. Lenc 9.1.2014 13:55

Re: Jak jste přišel na to,

Toť otázka.

V. Vaclavik 9.1.2014 13:40

Kdyz vidim Babise bok po boku s temi socialisty

tak neverim, ze (se) neco zmeni. Proste neverim, ze se da neco zmenit k lepsimu, ruku v ruce s temi, kteri (spolu s pravici a jinymi levicaky vselijakeho druhu) spolecnost do te dnesni diry dostali.

A taky se pripojuji k ostatnim, kdyz reknu, ze se jedna o nehorazny stret zajmu. Je uplne jedno jestli firmu nekomu preda, nebo neco takoveho. Pokud se do ni pozdeji muze zase vratit a pokud ji vlastni, tak jen hlupaci, kteri si nevidi dal nez na tu spicku nosu, mu na to muzou skocit.

T. Kočí 9.1.2014 12:37

Re: Jak jste přišel na to,

Babiš je zjevně rakovinný nádor polistopadového vývoje.Začal vznikat už za komančů a teď se rozjel. Možná i metastázoval.Kdo mu vlastně pomohl?

J. Kolouch 9.1.2014 12:00

Souhlas s panem Kratochvílem

Lépe (snadněji) se odsuzuje než posuzuje. Že to pan Babiš nebude mít snadné, v tom má pan Hvížďala určitě pravdu. Ale podařilo se mu  přesvědčit dost voličů, aby ho zvolili. Na poznání, jestli je zklame, je ještě zatím dost času. Dejme mu možnost ukázat, jestli dovede uskutečnit aspoň část z toho, co sliboval.

M. Kosejk 9.1.2014 11:43

p.s.

"Lhář říká: Všichni lžou!" --- Znáte tenhle výrok? :)

Pokud tedy Andrej Babiš tvrdí, že všechno tady je v prdeli, a že bez podvodů, korupce a klientelismu nejde ničeho dosáhnout, tak jak mi pan Babiš vysvětlí svoje královské zbohatnutí na dotovaných oborech z veřejných peněz? ----- Buď tedy lže - a není to takové, jak tvrdí. Nebo zbohatnul díky tomu, že korumpoval, podváděl a choval se klientelisticky. Vyberte si!

M. Kosejk 9.1.2014 11:33

Re: žvanil Hvížďala

Neexistuje nic, co by nešlo slíbit. A pokud někdo chce uvěřit slibům lidského šmejda - tak to je problém. Navíc sliby Babiše by šly definovat jedním slovem - populismus.

A ještě větší problém je, když novináři ignorují tak obrovský střet zájmů, který se týká Andreje Babiše, když minulosti politiky démonizovali i za to, že nějaký jejich příbuzný měl nějakou firmičku.

J. Kratochvíl 9.1.2014 11:23

Re: žvanil Hvížďala

Problém je v tom, že pan Babiš slíbil ve volbách, že se pokusí rekonstruovat tzn. alespoň podle mého, budovat stát a republiku.  A to si přeje většina občanů, kterým nejsou lhostejné věci veřejné a mají zájem na tom, aby stát prosperoval a fungoval podle daných pravidel platných pro všechny. A to je to co pan Babiš slíbil a může splnit nebo se o to alespoň pokusit. A může to učinit i přesto, jakou měl minilost (STB) nebo přítomnost (jako podnikatel). Možná, že panu Babišovi jde opravdu o stát a to budeme znát v nejbližší budoucnosti a nemá smysl ho již předem odepisovat.

M. Kosejk 9.1.2014 10:43

žvanil Hvížďala

Rád bych se někde zeptal, jak to vlastně s našimi novináři je. To jako od určité doby, co novinář publikuje, už může psát naprosté banality a nesmysly - a česká média mu to stejně vždy zveřejní?!

Proč pana Hvížďalu všude publikují, nechápu. Píše jen hospodské kecy jak z IV. cenové - akorát je píše spisovně a s lepším slohem, než jaký by měli typičtí hosté levných českých putyk. Jinak je to ale ta samá nejspodnější úroveň keců.

A mimochodem - všimli jste si, jak novináři (včetně Hvížďaly) v minulosti hysterčili i kvůli naprosto teoretickým střetům zájmů u politiků? Proč Babiše nechávají v klidu, i když u něj se jedná s střet zájmů jako prase?!!  Nejvlivnější majitel médií, vrcholný politik a podnikatel v oborech, které jsou závislé na dotacích z veřejných peněz - a ticho po pěšině. Proč?  Ani to jeho estébáctví a komoušské papalášství se neřeší... A to Klausovi bylo vyčítáno i to, že nebyl aktivním disidentem. :)

R. Langer 9.1.2014 10:41

Re: Pana Babiše volili všichni,

Soudruha Babiše volili hlavně ti, kteří věří, že potom budou koblihy zadarmo. Dopadne to ovšem úplně stejně, jako s těmi holuby, co mají padat do huby. Lidé se prostě nepoučí a nepoučí.

M. Hoblík 9.1.2014 10:24

Pana Babiše volili všichni,

kteří nevěřili, že může být ještě hůř. Naivní spoluobčané!

R. Langer 9.1.2014 9:53

Re: Jak jste přišel na to,

V tomto případě si nejsem jistý, že je úplně bez viny, i když konat v této věci už měl dávno někdo jiný - tedy ten, kdo přišel po něm. Já osobně jsem sKarty považoval za docela dobrý systém, ale to co teď leze z těch smluv, když to padlo, mi moc košer nepřipadá. No nevím.

P. Lenc 9.1.2014 9:33

Re: Jak jste přišel na to,

Máte sice pravdu, jenom mně v tom případě hlava nebere vaši otázku v mém diskuzním přízpěvku k jinému článku.Viz Drábek, kde jsem se nechtěl rozepisovat, protože většinu toho, co si myslím napsali jiní.

R. Langer 9.1.2014 8:59

Jak jste přišel na to,

že Babiš je pravicový? Ty řeči o daních byly jenom pro hloupé naivní ovečky, ze kterých v praxi nezůstane vůbec nic. Předpokládám, že daně se budou dále zvyšovat ve prospěch fašisticko-korporátní levicové politiky řízené (nyní přímo) Babišem a za podpory nadšeně přitakávající ČSSD a KSČM, která si při tom taky přijde na své.

Ale tak voliči si zvolili, tak budou mít, co chtěli...